Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 08:06

Συμβιβασμός στο Αρκούδι - Στοπ στις κατεδαφίσεις

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

«Πάγωσαν» τα πρωτόκολλα κατεδάφισης μετά από συμβιβαστική λύση που δόθηκε στην παραλία του Αρκουδίου του Δήμου Πηνειού. Χθες το πρωί από νωρίς βρέθηκαν στο σημείο που τις προηγούμενες εβδομάδες αποτέλεσε πεδίο διαμάχης για τους χώρους των καταστημάτων εστίασης τόσο οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, όσο και οι εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας. Μαζί τους ισχυρή αστυνομική δύναμη και δύναμη του Λιμενικού Σώματος, που βρέθηκαν για την τήρηση της τάξης και την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων.

Μετά από πολύωρη προσπάθεια που καταβλήθηκε οι δύο πλευρές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της διαμάχης κατάφεραν να βρουν μια χρυσή τομή και να μην προχωρήσουν οι παρεμβάσεις και οι κατεδαφίσεις, σε μια υπόθεση που είχε ξεκινήσει μετά από καταγγελίες.

Έτσι λίγο πριν το μεσημέρι η υπόθεση είχε λάβει τέλος χωρίς να φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις οι εμπλεκόμενοι.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Μισέλ Αμπού Χαντμπά εκπρόσωπος της μίας εκ των επιχειρήσεων του κ. Σεϊδόπουλου ανέφερε πως «…ήταν μία περίπλοκη νομικά υπόθεση όπου αποφασίστηκε η καλύτερη δυνατή λύση μετά από διαβουλεύσεις, καταλήξαμε εκεί, για να προφυλαχθεί και το δημόσιο συμφέρον, αλλά φυσικά και οι περιουσίες των εμπλεκόμενων μερών. Καταλήξαμε λοιπόν σε αυτή συμβιβαστική λύση και εκτιμώ πως από εδώ και πέρα δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την παρουσία των υπηρεσιών στην περιοχή, έτοιμες να εκτελέσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης σχολίασε πως «…όλα θεραπεύτηκαν διαλογικά. Η διαδικασία παγώνει και είναι η καλύτερη και ενδεδειγμένη λύση».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019 15:23

Σχετικά Άρθρα

  • 200 άτομα από την Ηλεία συμμετέχουν, στη νέα ταινία του Ευθύμη Kosemund-Σανίδη που γυρίζεται στο Αρκούδι
    200 άτομα από την Ηλεία συμμετέχουν, στη νέα ταινία του Ευθύμη Kosemund-Σανίδη που γυρίζεται στο Αρκούδι

    Πρωταγωνιστούν οι Έλενα Τοπαλίδου, Αναστάσης Γεωργούλας και Φλομαρία Παπαδάκη

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η περιοχή του Αρκουδίου στον δήμο Πηνειού αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για την κινηματογραφική παραγωγή της νέας ταινίας του σκηνοθέτη Ευθύμη Kosemund-Σανίδη, με προσωρινό τίτλο «Μικρός Θάνατος».

    Από τις 15 Οκτωβρίου και για έναν μήνα, το επιτελείο της ταινίας εργάζεται εντατικά για να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, το 85% των οποίων πραγματοποιούνται στο Αρκούδι, ενώ τα υπόλοιπα στην Αθήνα.

    Η ταινία, διάρκειας περίπου 90 λεπτών, είναι μια συγκινητική ιστορία αγάπης και συμφιλίωσης ανάμεσα σε έναν πατέρα και τον γιο του, με τους Έλενα Τοπαλίδου, Αναστάση Γεωργούλα και Φλομαρία Παπαδάκη, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο, εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις και στην ανάγκη για σύνδεση, καθώς και στον ρόλο των ανθρώπινων κοινοτήτων.

    Όπως δήλωσε η υπεύθυνη οργάνωσης παραγωγής Διονυσία Δημητρακέλλου, μιλώντας στο ilialive.gr περίπου 200 άτομα από την περιοχή της Ηλείας συμμετέχουν στην ταινία, όχι μόνο σε βοηθητικούς, αλλά και σε δευτερεύοντες ρόλους. Οι συμμετέχοντες επιλέχθηκαν μέσα από κάστινγκ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, ενώ αρκετοί από αυτούς ανήκουν σε θεατρικές ομάδες της περιοχής.

    Πρόκειται για μια διεθνή συμπαραγωγή που έχει ήδη λάβει στήριξη από σημαντικούς διεθνείς και εθνικούς φορείς. Στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχουν αναγνωρισμένοι συνεργάτες, όπως η Γερμανική Wunderlust, η Βουλγαρική Red Carpet και η Κυπριακή Felony, με την Horsefly Films να ηγείται της παραγωγής.

    Ο Ευθύμης Kosemund-Σανίδης έχει ήδη κερδίσει διεθνή αναγνώριση με προηγούμενα έργα του, τα οποία έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε φεστιβάλ όπως αυτά της Βενετίας, του Λοκάρνο και του Κλερμόν-Φεράν.

    Η νέα του ταινία στο Αρκούδι υπόσχεται να συνεχίσει την παράδοση ποιοτικού κινηματογράφου που αφήνει το δικό της αποτύπωμα στη διεθνή σκηνή.

  • Αρκούδι Ηλείας: Ξεκινούν γυρίσματα για την ταινία “Μικρός θάνατος” - Πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου
    Αρκούδι Ηλείας: Ξεκινούν γυρίσματα για την ταινία “Μικρός θάνατος” - Πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου

    Το σκηνικό μιας νέας ταινίας, που σύμφωνα με πληροφορίες πρωταγωνιστεί η Έλενα Τοπαλίδου, θα αποτελέσει η περιοχή του Αρκουδίου στο δήμο Πηνειού.

    Το αγαπημένο παραλιακό μέρος της Ηλείας, αυτός ο μικρός όρμος με την μακρά ιστορία στο νομό, θα είναι ο χώρος που θα γυριστεί η ταινία “Μικρός θάνατος”.

    Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα γυρίσματα ξεκινούν σήμερα ή αύριο και ήδη από τις προηγούμενες ημέρες το κινηματογραφικό συνεργείο βρίσκεται στην περιοχή για τις τελευταίες ετοιμασίες.

    Τα γυρίσματα στο Αρκούδι πιθανότατα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα και από την Ηλεία έχει επιλεγεί ένας σημαντικός αριθμός κομπάρσων για να συμμετάσχει στην ταινία.

    Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως συνολικά 26 Ηλείοι θα κάνουν το πέρασμά τους από το φακό.

  • Acropolis Jet Raid 2024: Υπερθέαμα ταχύτητας στο Αρκούδι
    Acropolis Jet Raid 2024: Υπερθέαμα ταχύτητας στο Αρκούδι

    Το Αρκούδι ήταν ο τερματισμός της πρώτης κούρσας του «Acropolis Jet Raid 2024», διοργάνωσης που εντάσσεται στο καλεντάρι του παγκόσμιου πρωταθλήματος jet ski. Οι αγώνες πρόκειται να διαρκέσουν έως το προσεχές Σάββατο οπότε και έχουν προγραμματιστεί οι τελικοί της διοργάνωσης.

    Διανύοντας σχεδόν τα 40 χιλιόμετρα του πρώτου αγώνα, τα jet ski έφτασαν στο Αρκούδι λίγο μετά τις δέκα. Μετά από μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή, οι πιλότοι έβγαλαν τα θηριώδη σκάφη τους στην παραλία προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ρυθμίσεις για τη δεύτερη κούρσα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί ανοικτά του κολπίσκου του Αρκουδίου. Επρόκειτο για έναν αγώνα δέκα γύρων συνολικής διανυθείσας απόστασης 10 χιλιομέτρων που «χάρισε» ένα μοναδικό υπερθέαμα έντασης και αδρεναλίνης στους δεκάδες λουόμενους της παραλίας. Οι πιλότοι που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στη συγκεκριμένη κούρσα τιμήθηκαν με αναμνηστική πλακέτα από τον Δήμο Πηνειού.

    Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης ολοκληρώθηκε με τη διαδρομή Αρκούδι – Κουρούτα και με τον δέκα γύρων αγώνα Gran Prix of Amalia.

    agones jet ski ark 3

    Ο αγώνας στο Αρκούδι «χάρισε» στιγμές έντασης και αδρεναλίνης στους δεκάδες θεατές.

    Το Αρκούδι ήταν ο τερματισμός της πρώτης κούρσας του «Acropolis Jet Raid 2024».

    agones jet ski ark 2

    Αντιδήμαρχοι και πρόεδροι δημοτικών κοινοτήτων Πηνειού προχώρησαν σε βράβευση των νικητών της κούρσας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αρκούδι Πηνειού: Άφησαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια
    Αρκούδι Πηνειού: Άφησαν το παιδί τους στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια

    Το παρατηρητικό μάτι μιας περίοικου ήταν αυτό που εντόπισε ένα παιδί μόνο του σε αυτοκίνητο στο Αρκούδι του δήμου Πηνειού και ενημέρωσε άμεσα τις αρχές.

    Το παιδί το είχε αφήσει ζευγάρι Γερμανών τουριστών για να μεταβεί για ψώνια, όταν αυτό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής, που υπό το φόβο των όσων έχουν δει το φως της δημοσιότητας με παιδιά που έχασαν τη ζωή τους ξεχασμένα από τους γονείς σε όχημα, ενημέρωσε ώστε να υπάρξει επέμβαση για το καλό του παιδιού.

    Όμως οι γονείς επέστρεψαν πολύ γρήγορα στο όχημα τους και έτσι ο συναγερμός έληξε, αίσια για όλους, μα κυρίως για το παιδάκι… Όταν έφτασε στην Αστυνομία το παιδί ήταν έξω από το αυτοκίνητο με τους γονείς του.

    Ωστόσο έγινε προσαγωγή τους για την διερεύνηση του περιστατικού.

    Νεότερη ενημέρωση

    Σύμφωνα με πληροφορίες οι γονείς ζήτησαν από το παιδί τους ηλικίας 10 ετών να τους ακολουθήσει στο σούπερ μάρκετ, αλλά αυτό ζήτησε να παραμείνει στο αυτοκίνητο και να τους περιμένει.

    Οπότε παρά την δικαιολογημένη ευαισθησία που έδειξε κάτοικος της περιοχής, δεν υπήρξε επί της ουσίας θέμα, για την ολίγων λεπτών παραμονή του παιδιού στο αυτοκίνητο.

    Image by senivpetro on Freepik

  • Δήμος Πηνειού: Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε Αρκούδι, Θίνες και Γλύφα - Ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία με 3 βραβευμένες παράλιες
    Δήμος Πηνειού: Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν σε Αρκούδι, Θίνες και Γλύφα - Ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία με 3 βραβευμένες παράλιες

    Μαρίνος: Με σεβασμό στους λουόμενους και το περιβάλλον

    Τρείς Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν στις παραλίες Αρκούδι, Θίνες Βαρθολομιού και Γλύφα του Δήμου Πηνειού, τον μοναδικό Δήμο στην Ηλεία με τρεις βραβευμένες παραλίες.

    Οι τελετές ανάρτησής τους έγιναν τις προηγούμενες μέρες με την συμμετοχή του Δημάρχου Κ. Ανδρέα Μαρίνου, του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θ. Βασιλόπουλου, του προέδρου του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δ. Βασιλόπουλου, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και λουομένων.

    Πρωταγωνιστές στις λιτές εκδηλώσεις ανάρτησης οι ναυαγοσώστες που ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στους λουόμενους. Στην παραλία Θινών, οι ναυαγοσώστες έκαναν επίδειξη ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) την οποία παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι λουόμενοι. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν τουλάχιστον δύο σωτήριες επεμβάσεις των ναυαγοσωστών προς λουόμενους που κινδύνευαν.

    Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρθηκε στη σημασία της συνεχούς διάκρισης των παραλιών του Δήμου Πηνειού από το 2019, γεγονός που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Συγκεκριμένα στον σύντομο χαιρετισμό του δήλωσε :

    «Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Πηνειού βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των οργανωμένων ακτών της Ελλάδας, με 3 παραλίες μας , τις Θίνες Βαρθολομιού, το Αρκούδι και την Γλύφα, να κερδίζουν Γαλάζια Σημαία. Πιστοποιούμε έτσι ότι αποτελούμε έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, με σεβασμό στους λουόμενους και το περιβάλλον. Η επιτυχία αυτή είναι αποτέλεσμα της εξαιρετικής συλλογικής προσπάθειας της Τεχνικής Υπηρεσίας και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιώργου Κολοκατίνη, του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νίκου Μαφρέδα , της αντιδημάρχου για θέματα Τουρισμού Χριστίνας Βρυώνη και της συνεργάτιδάς της Γεωργίας Δάμα και του αντιδημάρχου Διοικητικών Σίμου Μάλλιαρη. Είμαστε ο μοναδικός Δήμος στην Ηλεία με τρεις Γαλάζιες Σημαίες και στόχος είναι να αποκτήσουμε και τέταρτη».

    Ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος που παρευρέθη στις τελετές ανάρτησης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό καλώντας τον κόσμο να επιδεικνύει σεβασμό στο Περιβάλλον.

    Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε το ΝΠ Πολιτισμού του Δήμου, ενώ ο πρόεδρός του κ. Δημ. Βασιλόπουλος είχε αναλάβει τον συντονισμό και την παρουσίαση. «Οι Γαλάζιες Σημαίες στις τρεις παραλίες του Δήμου δείχνουν το επίπεδο πολιτισμού των λουομένων που τις επισκέπτονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

    Η Γαλάζια Σημαία απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων.

    dimos pineiou glazies sim 2

    dimos pineiou glazies sim 3

    dimos pineiou glazies sim 4

    dimos pineiou glazies sim 5

    dimos pineiou glazies sim 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Αρκούδι - Συναντήθηκε με ξενοδόχους και επιχειρηματίες της περιοχής
    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Αρκούδι - Συναντήθηκε με ξενοδόχους και επιχειρηματίες της περιοχής

    Εκτενής ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τόσο στην τρέχουσα τουριστική περίοδο, όσο και στο σύνολο των θεμάτων, προβλημάτων και ανησυχιών που απασχολούν τους επιχειρηματίες και τους ξενοδόχους της περιοχής Αρκουδίου, έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους, ο πρ. Ευρωπαίος Επίτροπος, Υπουργός και Βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας, Αντώνης Μαυρόπουλος, όσο και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επισήμαναν την ανάγκη εκπόνησης ενός συνολικού σχεδίου αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής με απώτερο σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας του.

    Ο κ. Αβραμόπουλος άκουσε με προσοχή τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων του τουρισμού και της εστίασης για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί καθώς επίσης τους προβληματισμούς και τα αιτήματα των τοπικών φορέων.

    Ο κ. Αβραμόπουλος που ως πρώην Υπουργός Τουρισμού είναι άριστος γνώστης του τομέα και των διαχρονικών προβλημάτων του καθώς και των προοπτικών που υπάρχουν επισήμανε : «Ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό στην οικονομική ζωή της Ηλείας. Ωστόσο έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, πάντοτε, με σεβασμό στο περιβάλλον.

    Κυριότερη αδυναμία για την ανάπτυξη σημαντικών τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή είναι η υστέρηση στις υποδομές, με αιχμή το δίκτυο μεταφορών.

    Η Ηλεία χρειάζεται υποδομές και στρατηγική που θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές.

    Με παράλληλη επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο κλάδος μπορεί να δημιουργήσει ένα αξιοσημείωτο αριθμό νέων θέσεων εργασίας».

    avramop dim arkoudi 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Ανάρτηση Γαλάζιων σημαιών
    Δήμος Πηνειού: Ανάρτηση Γαλάζιων σημαιών

    Τρείς Γαλάζιες σημαίες κυματίζουν και φέτος στις πεντακάθαρες και ειδυλλιακές παραλίες του Δήμου Πηνειού. Σήμερα έγινε η τελετή ανάρτησης του τρίτου συμβούλου ποιότητας στην παραλία του Αρκουδίου. Η Γαλάζια σημαία είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και μεθοδικής δουλειάς.Αξίζει να σημειωθεί ότι στις παραλίες Γλύφας και Θινών Βαρθολομιού λειτουργούν seatrac για την αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία και ατόμων με κινητικές δυσκολίες στη θάλασσα, ενώ και στις τρείς παραλίες υπάρχουν ναυαγοσώστες.

    Παρόντες στη λιτή τελετή στο Αρκούδι, ο αντιδήμαρχος και αν. Δημάρχου Γ. Κολοκατίνης ο οποίος μετέφερε χαιρετισμό του Δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δ. Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Σ. Μάλλιαρης, ο πρόεδρος ΤΚ Λυγιάς Γ. Τσεκούρας, ο πρόεδρος της ΤΚ Μάχου (και ναυαγοσώστης) Γρ. Τσεκουράς και το μέλος του ΤΣ Λυγιάς Ν. Γιαλαμάς.

    Την Τετάρτη έγινε ανάρτηση Γαλάζιας σημαίας και στις Θίνες Βαρθολομιού .Παρόντες ο πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού Δ. Βασιλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Σ. Μάλλιαρης , ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου Γ. Κολοκατίνης που ανάρτησε τη Γαλάζια σημαία και ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου. Καλό καλοκαίρι!

    dimos pineiou gal simaia 2

    dimos pineiou gal simaia 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Τελετή ανάρτησης Γαλάζιας Σημαίας
    Δήμος Πηνειού: Τελετή ανάρτησης Γαλάζιας Σημαίας

    λάτε να συναντήσουμε μαζί το γαλάζιο του Ιονίου από τις ειδυλλιακές και πεντακάθαρες ακτές του Δήμου Πηνειού.

    Την Τετάρτη 3 Αυγούστου στις 11 π.μ. στις Θίνες Βαρθολομιού και την Πέμπτη 4 Αυγούστου στις 11 π.μ. στο Αρκούδι, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανάρτησης της Γαλάζιας σημαίας.

    Η τρίτη Γαλάζια σημαία για τον Δήμο Πηνειού, κυματίζει στην παραλία της Γλύφας από τις 17 Ιουλίου.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο