Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 08:06

Τσελέντης: Φαινόμενο ντόμινο οι σεισμοί στην Ηλεία - Προσοχή στο φράγμα Πηνειού

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Τα νεότερα σχετικά την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία έδωσε με δηλώσεις του ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης μέσα από το Achaia Channel χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τους δημοσιογράφους Χρήστο Στρατουλάκο και Μάνθο Ευαγγελίου.

Απάντησε για το θέμα της σεισμικής υπερδιέγερσης της Ηλείας και έκανε λόγο για ντόμινο μετά το μεγάλο σεισμό της Ζακύνθου τον περασμένο Οκτώβριο.

Κάτι που είχε αναφερθεί ως ενδεχόμενο από εκείνη την περίοδο.

Επίσης αναφέρθηκε και στο φράγμα Πηνειού, όπου σημείωσε πως πρέπει να το δουν οι υπεύθυνοι για να μην υπάρξουν προβλήματα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Μαϊος 2019 11:25

Σχετικά Άρθρα

  • Τσελέντης: Τι είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού για τα 4,9R στο Βαρθολομιό
    Τσελέντης: Τι είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού για τα 4,9R στο Βαρθολομιό

    "Είναι πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά 100% οτι ήταν ο κύριος σεισμός αν και αυτο είναι το πλέον πιθανό" δήλωσε με ανάρτησή του ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Καθηγητής Άκης Τσελέντης, για τα 4,9R στο Βαρθολομιό το απόγευμα του Σαββάτου.

    Στις 20:34 καταγράψαμε μια σεισμική δόνηση 4,9Ρίχτερ 10 Χμ ΝΔ της Ανδραβίδας με μικρό εστιακό βάθος 10 Χμ. Θα ακολουθήσουν σίγουρα παρα πολλοί μικρότεροι (μετ)ασεισμοί που θα γίνονται πολύ αισθητοί.Είναι ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ για να πούμε με σιγουριά 100% ότι ήταν ο κύριος σεισμός αν και αυτό είναι το πλέον πιθανο. ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ" ανέφερε ο καθηγητής Σεισμολογίας.

    Έως τώρα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει καταγράψει αμέσως μετά το σεισμό μια δόνηση 2R, δύο των 2,1R, και έπειτα μια των 1,5R, δύο των 1,8R και μια των 1,7R.
    Εντύπωση προκαλεί μια δόνηση στο ίδιο λεπτό με την κύρια σε κοντινό επίκεντρο με ένταση 1,9R, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν.
    Επίσης το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών καταγράφει τον σεισμό των 4,9R με οκτώ χιλιόμετρα εστιακό βάθος και τέσσερα λεπτά μετά την εκδήλωσή του ακόμα έναν με ένταση 3,1R και εστιακό βάθος 12 χλμ.
  • Λέκκας - Τσελέντης: Τι λένε για τον σεισμό
    Λέκκας - Τσελέντης: Τι λένε για τον σεισμό

    Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι Ευθύμης Λέκκας και Άκης Τσελέντης για το σεισμό 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα ανοικτά των Στροφάδων. Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικές εκπομπές δήλωσαν ότι δεν τίθεται θέμα ανησυχίας

    Ευθύμης Λέκκας «Δεν συνδέεται με ρήγματα της Πελοποννήσου»

    Ο σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας μίλησε στην ΕΡΤ, σχετικά με τον ισχυρό σεισμό. Ειδικότερα, ο κ. Λέκκας τόνισε ότι ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε μια ευρύτερη περιοχή, όπως στην Ζάκυνθο, στην Ηλεία, στην Κεφαλονιά, στην Μεσσηνία, στην Αρκαδία ακόμη και στο Αγρίνιο
    «Ο σεισμός έγινε πάνω στο ελληνικό τόξο ουσιαστικά και δεν συνδέεται με ρήγματα που κατευθύνονται προς την Πελοπόννησο και αυτό είναι αρκετά θετικό. Ο σεισμός αυτός δεν έχει επηρεάσει σε αρνητικό επίπεδο την Πελοπόννησο, βέβαια υπάρχουν κάποιες πληροφορίες ότι στις Στροφάδες έχουν σημειωθεί κάποιες μικροζημιές στο μοναστήρι που υπάρχει εκεί. Δεν υπάρχει όμως θέμα ανησυχίας για τις γύρω χερσαίες περιοχές. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», επισήμανε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

    Άκης Τσελέντης «Αναμένονται μικρότερες δονήσεις»

    Σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1, ο σεισμός είναι ένας και έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση λόγω του εστιακού βάθους του. Όπως εκτίμησε ο σεισμολόγος, δεν τίθεται θέμα ανησυχίας από τον σεισμό και αναμένει να υπάρξει ακολουθία στην σεισμική δραστηριότητα με μικρότερες δονήσεις, τονίζοντας ότι το επίκεντρο είναι σε μια περιοχή που δίνει συχνά σεισμούς τέτοιου μεγέθους.

  • Τσελέντης για σεισμό στην Κέρκυρα: Δεν υπάρχει ανησυχία, το νησί κινδυνεύει περισσότερο από μεγάλους σεισμούς στην Αλβανία
    Τσελέντης για σεισμό στην Κέρκυρα: Δεν υπάρχει ανησυχία, το νησί κινδυνεύει περισσότερο από μεγάλους σεισμούς στην Αλβανία

    Καθησυχαστικός και ο σεισμολόγος Γκανάς: Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί, το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα

    Καθησυχαστικοί για τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά της Κέρκυρας εμφανίζονται οι σεισμολόγοι καθώς τόσο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, όσο και ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς, δήλωσαν ότι δεν τους εμπνέει ανησυχία.
    Ο Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε, μάλιστα, ότι «η Κέρκυρα κινδυνεύει πιο πολύ από μεγάλους αλβανικούς σεισμούς«

    tselentis-kerkyra
    Από την πλευρά του ο κ. Γκανάς μιλώντας στην ΕΡΤ έκανε λόγο για ασθενή σεισμό προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα εκεί και δεν εμπνέει ανησυχία.

    «Έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Είναι στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ. Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Αλλά ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί» είπε αρχικά ο κ. Γκανάς.

    Στην ερώτηση, τέλος, αν ήταν ο κύριος σεισμός απάντησε ότι «δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Μπορεί ίσως να ακολουθήσει. Τώρα, επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς – ισχυρής δόνησης, θα δούμε. Θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή, δεν την ξέρουμε καλά γιατί είναι στο μέσο του βορείου Ιονίου μεταξύ Ελλάδος – Ιταλίας και δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη να δούμε πώς θα πάει».
    Πηγή: Protothena.gr
  • Κεφαλονιά: Έντονη σεισμική δραστηριότητα - «Απαιτείται συνεχής αξιολόγηση», επιφυλάξεις από τους σεισμολόγους
    Κεφαλονιά: Έντονη σεισμική δραστηριότητα - «Απαιτείται συνεχής αξιολόγηση», επιφυλάξεις από τους σεισμολόγους

    Χωρίς τέλος οι μικροσεισμικές δονήσεις στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς. Τι λένε Γεράσιμος Παπαδόπουλος και Άκης Τσελέντης

    Στον χορό των Ρίχτερ βρίσκεται η Κεφαλονιά τις τελευταίες ημέρες με τη σεισμική δραστηριότητα να απασχολεί τους επιστήμονες.

    Σεισμός 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ στο νησί η οποία συνεχίστηκε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.

    Οι σεισμογράφοι κατέγραψαν αρκετούς μικρούς σεισμούς με μεγαλύτερο αυτόν τον μεγέθους 3,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:21 τα ξημερώματα.

    Οι υπόλοιποι 4 σεισμοί: 2.6, 2.7, 1.8, 2.1 Ρίχτερ.

    σεισμος κεφαλονια

    Ανησυχία Τσελέντη

    Διευκρινίσεις για τους συνεχείς σεισμούς στην Κεφαλονιά έδωσε με ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, κάνοντας λόγο για μια «πολύ έντονη μικροσεισμική δράση βόρεια της Άσσου».

    Στην ανάρτησή του ο κ. Τσελέντης παρουσιάζει το ρήγμα που επηρεάζεται από τις δονήσεις αυτές εξηγώντας ότι «δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου)».

    Όπως συνεχίζει «το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη)».

    Κατά τον Άκη Τσελέντη «το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατόπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνη που προανέφερα.

    ακης τσελεντης κεφαλονια σεισμος

    Η εκτίμηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου

    Όπως σημείωσε από πλευράς του σε ανάρτησή του ο ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, η σεισμική δράση στην Κεφαλονιά «ξεκίνησε πριν από μέρες αλλά εντάθηκε σήμερα με περισσότερους σεισμούς και μεγαλύτερα μεγέθη που έφθασαν το 3,5 και 3,4».

    Ο ίδιος, ωστόσο, εμφανίζεται καθησυχαστικός αλλά υπογραμμίζει ότι απαιτείται συνεχής επαναξιολόγηση.

    «Προς το παρόν δεν διαβλέπω ιδιαίτερο κίνδυνο, αλλά από δω και πέρα απαιτείται συνεχής επαναξιολόγηση καθώς θα προκύπτουν νέα δεδομένα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    κεφαλονια σεισμος γερσιμος παπαδοπουλος

    Μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου αλλά εντάθηκε σήμερα».

    Συνεχίζοντας, ο ίδιος επισήμανε: «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε:

    Μία να είναι αυτό που ονομάζουμε «σμηνοσειρά», δηλαδή σχετικώς μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους 3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ, όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης», ξεκαθάρισ

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Άκης Τσελέντης: Έχει συγκεντρωθεί μεγάλη σεισμική ενέργεια στο Ιόνιο
    Άκης Τσελέντης: Έχει συγκεντρωθεί μεγάλη σεισμική ενέργεια στο Ιόνιο

    Στη «σεισμική ησυχία» που παρατηρείται τους τελευταίους μήνες στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, ο οποίος επισήμανε πως στην περιοχή έχει συγκεντρωθεί μεγάλη σεισμική ενέργεια.

    Συγκεκριμένα, ο γνωστός σεισμολόγος παραχώρησε συνέντευξη στο Ionion Fm, όπου και αναφέρθηκε στις πιθανότητες για έναν ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασε τη γνώμη του και για την περιοχή του Ιονίου που φοβάται περισσότερο.

    Όπως ανέφερε ο κ. Τσελέντης: «Ναι όντως έχει συγκεντρωθεί μεγάλη σεισμική ενέργεια στο Ιόνιο το τελευταίο χρονικό διάστημα . Μιλάμε για την πιο σεισμογενή περιοχή της Ευρώπης. Μια περιοχή όπου το 50% της συνολικής σεισμικής ενέργειας εκτονώνεται εκεί. Αυτό διότι υπάρχει το λεγόμενο «Ελληνικό Τόξο» όπου βυθίζεται η Αφρική κάτω από την πλάκα του Αιγαίου και το ρήγμα προχωρά και τελειώνει δυτικά της Κεφαλονιάς. Σε αυτό το κομμάτι λοιπόν μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς το σεισμικό ρήγμα που υπάρχει εκεί, έχει μεγάλες τάσεις».

    Ο κ. Τσελέντης τόνισε ότι δεν ανησυχεί για τα κτίρια στη συγκεκριμένη περιοχή για δύο λόγους: «Ο ένας είναι διότι το σύνολο σχεδόν των σεισμικών δονήσεων έχουν επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή και ο άλλος είναι ο δομικός ιστός των συγκεκριμένων νησιών που έχει υλοποιηθεί με βάση τους νέους αντισεισμικούς κανονισμούς σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας μας που δεν είναι έτσι θωρακισμένες όπως π.χ. στην Ελασσόνα η στο Αρκαλοχώρι στην Κρήτη…», σημείωσε ο γνωστός σεισμολόγος.

    «Υπάρχει όμως ένα σοβαρό θέμα στη Ζάκυνθο όπου έχω διαπιστώσει ο ίδιος να χτίζονται τελευταία ξενοδοχειακές μονάδες πάνω στην άμμο… σε χρονικό διάστημα οχτώ μηνών! Εκεί τα πράγματα είναι λίγο επίφοβα σε περίπτωση που έχουμε κάποιον ισχυρό σεισμό» επισήμανε ο κ. Τσελέντης και πρόσθεσε: «Πάντα υπάρχει προβληματισμός για τη συγκεκριμένη περιοχή, η οποία παρακολουθείται κάθε στιγμή από τους 45 συνολικά σεισμογράφους που έχουμε εγκαταστήσει σε Ζάκυνθο – Αστακό – Κεφαλονιά. Στην περιοχή έχουμε επίσης εγκαταστήσει και δίκτυο ανίχνευσης ραδονίου. Πρόκειται για ένα ραδιενεργό αέριο, το οποίο εντοπίζεται πριν από έναν μεγάλο σεισμό. Με βάση όλα αυτά, δεν έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής κάτι το ανησυχητικό».

    Πηγή: Ιmerazante.gr

  • Άκης Τσελέντης: Ζημιές σε σχολείο της Αχαΐας με 3 Ρίχτερ - Τι θα γίνει με σεισμό 5 Ρίχτερ;
    Άκης Τσελέντης: Ζημιές σε σχολείο της Αχαΐας με 3 Ρίχτερ - Τι θα γίνει με σεισμό 5 Ρίχτερ;

    Σε ανάρτησή του ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης με αφορμή ζημιές που προκλήθηκαν σε σχολείο από μικροσειμό σημείωσε την ανάγκη ελέγχων των σχολικών μονάδων.

    Συγκεκριμένα ανέφερε:

    Όλοι γνωρίζετε τον αγώνα που κάνω πανελλαδικά για να αναδεικνύω προβλήματα στατικής επάρκειας στα σχολεία, και έχω εντοπίσει πολλά «μαργαριτάρια» με απαράδεκτα υψηλή σεισμική διακινδύνευση. Αρκετά από αυτά τα έχω ανεβάσει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μου.

    Έχω έλθει σε ρήξη με πολλούς Δημάρχους που «ποιούν την νήσσαν» αλλά μεγάλη ευθύνη έχουν και οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς που μολονότι βλέπουν ότι το σχολείο είναι εμφανώς προβληματικό (ραγισμένοι τοίχοι, κολόνες με εμφανή σκουριασμένα σίδερα κλπ), δεν αντιδρούν και στέλνουν τα παιδιά τους σε μία σεισμική πλακοπαγίδα.

    Θέλω να συγχαρώ τους δασκάλους του Δημοτικού σχολείου στο Ψαθόπυργο που παρατηρώντας μια ρωγμή μετά από ένα σεισμό 3.1R σταμάτησαν την λειτουργία του σχολείου. Οι γονείς των παιδιών ενημερώθηκαν πως παρατηρήθηκαν κάποια προβληματα στο κτίριο μετά τον σεισμό και απαιτείται έλεγχος από μηχανικό.

    Και μιλάμε για … 3,1 Ρίχτερ!

    Και ρωτάω, αν το κτίριο έχει υποστεί ζημιές με 3,1 Ρίχτερ, τι μπορεί να συμβεί αν ο σεισμός είναι 4,5 ή 5 Ρίχτερ (τέτοια μεγέθη παρατηρούνται στην περιοχή).

    Ο ΟΑΣΠ τον τελευταίο χρόνο έχει σε εξέλιξη ένα πρόγραμμα ελέγχου της στατικής επάρκειας όλων των σχολείων της χώρας το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να ολοκληρωθεί εν μια νυκτί και θα πάρει αρκετό καιρό. Ας έχουμε λοιπόν μέχρι τότε το νου μας. Πολλές αστοχίες είναι εμφανείς και ας μην ήμαστε μηχανικοί.

    Πηγή: Τempo24.news

  • Τσελέντης: Πιθανός ένας σεισμός 4 ως 4,5 ρίχτερ στον Δυτικό Κορινθιακό
    Τσελέντης: Πιθανός ένας σεισμός 4 ως 4,5 ρίχτερ στον Δυτικό Κορινθιακό

    «Επειδή οι σεισμοί είναι κοντά στο αστικό ιστό πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα σεισμικής προφύλαξης», ανέφερε ο Άκης Τσελέντης.

    Ένας σεισμός εντάσεως 4-4,5 Ρίχτερ είναι πιθανό να σημειωθεί στον Δυτικό Κορινθιακό Κόλπο, σύμφωνα με τον Άκη Τσελέντη, ο οποίος εξήγησε σε ανάρτησή του, ότι οι σεισμοί αυτοί γίνονται αισθητοί γιατί είναι κοντά και σε μικρό εστιακό βάθος.

    «Τις τελευταίες 2 εβδομάδες παρατηρούμε μια μικροσεισμική δράση στον Δυτ. Κορινθιακό στην περιοχή Ριου Αντιρρίου, Αραχωβήτικα, και πέριξ. Πριν λίγο είχαμε ένα σεισμό 3,1r.

    Οι σεισμοί αυτοί γίνονται αισθητοί γιατί είναι κοντά και σε μικρό εστιακό βάθος. Επειδή είναι κοντά στο αστικό ιστό πρέπει να εφαρμόσουμε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης.

    Το ποιο πιθανό είναι να έχουμε κάποιο σεισμό με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος 4-4.5. Το παρακολουθούμε γιατί έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή», έγραψε χαρακτηριστικά ο σεισμολόγος σε ανάρτησή του στα social media.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Προειδοποίηση Τσελέντη για σεισμό στην Αττική: Τοποθετήθηκαν όργανα του Γεωδυναμικού για παρακολούθηση της περιοχής
    Προειδοποίηση Τσελέντη για σεισμό στην Αττική: Τοποθετήθηκαν όργανα του Γεωδυναμικού για παρακολούθηση της περιοχής

    «H περιοχή στην Ανατολική Αττική που σημειώθηκε η σεισμική δόνηση των 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δεν γνωρίζουμε να έχει κάποιο ρήγμα που να μας ανησυχεί», σημείωσε ο καθηγητής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

    Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πώς το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έβαλε «περισσότερα όργανα στην περιοχή για να την παρακολουθούν» λόγω της έντονης σεισμικότητας της περιοχής.

    Ο κ. Τσελέντης το καλοκαίρι «τήρησε σιγή ιχθύος σεβόμενος τον τουρισμό» ενώ είπε ότι όντως «έχει καιρό να κάνει σεισμό και κάποια στιγμή θα μας κάνει», εφιστώντας την προσοχή στα στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

    «Θα βρέξει σίγουρα την επόμενη βδομάδα, αυτό είναι είδηση;» αναρωτήθηκε ερωτηθείς αν περιμένουμε κι άλλο σεισμό. Τόνισε πως «ό,τι έχω να πω θα το πω στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δε θα το πω εδώ να ξεσηκώσω τον κόσμο», ενώ υπογράμμισε ότι ο «μεγαλύτερος εχθρός είναι ο πανικός».

    Τέλος, κάλεσε τους πολίτες να ενημερώνονται μόνο με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και όχι από ανεπίσημες πηγές.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Τσουκαλάς