Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 11:53

Συμβουλές από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις τηλεφωνικές απάτες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες - χρήστες του διαδικτύου σχετικά με προσπάθεια εξαπάτησής τους, μέσω απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων

Στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καταγγέλλονται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλά κρούσματα απατηλών τηλεφωνικών κλήσεων σε πολίτες, με σκοπό την εξαπάτησή τους.

Ειδικότερα, άγνωστοι δράστες προσποιούμενοι τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, «προθυμοποιούνται» να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων στους υπολογιστές τους, ώστε να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να εγκαταστήσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή τους και στο σύνολο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν, όπως:

  • λογαριασμούς e-banking,
  • λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης,
  • φωτογραφίες και βίντεο,
  • ιστορικό περιήγησης,
  • κωδικούς πρόσβασης σε εφαρμογές και ιστοτόπους κ.α.,

Τα δεδομένα αυτά στη συνέχεια τα χρησιμοποιούν σε διάφορες έκνομες δραστηριότητες.

Συστήνεται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην ανταποκρίνονται στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε διάφορους επιτήδειους.

Σε περίπτωση που έχουν αποκαλύψει προσωπικά δεδομένα προτείνεται:

  • άμεση κατάργηση των εφαρμογών, που οι κυβερνοεγκληματίες ζήτησαν να εγκαταστήσετε,
  • επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, στις συσκευές που τυχόν απέκτησαν πρόσβαση (κατόπιν λήψης αντιγράφων ασφαλείας – backup),
  • εκτέλεση πλήρους σάρωσης ασφαλείας για τον εντοπισμό μολυσμένων ή επικίνδυνων προγραμμάτων, με τη βοήθεια ενημερωμένου λογισμικού ασφαλείας,
  • αλλαγή κωδικών πρόσβασης και χρήση ισχυρών κωδικών, συνδυαζόμενων χαρακτήρων και πολυπλοκότητας (Κεφαλαία – μικρά – σύμβολα – αριθμούς) και
  • άμεση επικοινωνία με το αρμόδιο -κατά περίπτωση- τραπεζικό ίδρυμα σε περίπτωση πραγματοποίησης συναλλαγών – μεταφορών χρηματικών ποσών που δεν αναγνωρίζετε.

Επιπλέον, σε κάθε περίπτωση αναφέρετε το περιστατικό απάτης τεχνικής υποστήριξης στην εταιρεία, της οποίας τεχνικούς υποδύθηκαν οι επιτήδειοι και καταγγείλτε το γεγονός στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος:

  • Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88
  • Στέλνοντας e-mail: [email protected]
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE
  • Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 04 Αυγούστου 2019 15:03

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Πηνειού: Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες και προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων
    Δήμος Πηνειού: Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες και προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων

    Ο Δήμος Πηνειού ενημερώνει τους πολίτες ότι ουδέποτε θα ζητήσει τηλεφωνικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή κωδικούς ασφαλείας και συστήνει ιδιαίτερη προσοχή για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις που αποσκοπούν στην απόσπαση τέτοιων στοιχείων.

    Ειδικότερα, γνωστοποιήθηκε στον Δήμο Πηνειού ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι υπαλλήλους του δήμου, τηλεφωνούν σε Προμηθευτές, υπαλλήλους και πολίτες και τους ζητούν αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς καρτών ενώ επιχειρούν να αποσπάσουν αυτές τις πληροφορίες και μέσω παραπλανητικών ηλεκτρονικών συνδέσμων που τους αποστέλλουν με sms ή email.

    Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος Πηνειού καλεί τους πολίτες:

    να είναι προσεκτικοί με τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις,

    να είναι επιφυλακτικοί – να μην αποκαλύπτουν σε οποιονδήποτε τους καλεί ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα,

    να μην αποκαλύπτουν τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής, τα στοιχεία της κάρτας τους ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου,

    να μην δίνουν, σε καμία περίπτωση, τον κωδικό “PIN” της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού τους λογαριασμού μέσω e-banking.

    Για απορίες, καταγγελίες και περαιτέρω οδηγίες προστασίας μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙΔΗΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος
    Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Η ψυχραιμία μιας γυναίκας - υποψηφίου θύματος απατεώνα στο Λαμπέτι - οδήγησε στο να στηθεί επιχείρηση από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Στην εφαρμογή του νόμου όμως το αποτέλεσμα έφερε απογοήτευση, καθώς ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα από την Εισαγγελία Ηλείας.

    Ο λόγος για έναν Βούλγαρο, μέλος σπείρας απατεώνων με εμπλοκή σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, τέσσερις τετελεσμένες και μια απόπειρα.

    Πως συνελήφθη

    Συνεργοί του δράστη επικοινώνησαν με γυναίκα στο Λαμπέτι Πύργου παριστάνοντας από τη μια την κόρη που έχει εμπλοκή σε τροχαί και έπειτα τον αστυνομικό που ζητούσε χρήματα για να μην μπλέξει η κόρη. Η γυναίκα αντιλήφθηκε άμεσα πως πρόκειται για απατεώνες και προσπάθησε να τους παγιδεύσει. Έτσι έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα και παράλληλα ενημέρωσε την Ασφάλεια Πύργου. Μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν με διακριτική παρουσία στο σημείο του ραντεβού και συνέλαβαν το Βούλγαρο.

    Από την προανάκριση προέκυψε πως ο δράστης συνεργάζεται με άλλους ομοεθνείς του για την διάπραξη απατών μέσω τηλεφώνου, ενώ είναι ο ίδιος “εισπράκτορας” με άλλες τέσσερις τετελεσμένες υποθέσεις.

    Οι απάτες

    Δύο στον Πύργο πριν λίγες ημέρες, όπου στη μια είχαν πάρει 25.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά από μια ηλικιωμένη και στην δεύτερη από άλλη ηλικιωμένη το ποσό των 2500 ευρώ.

    Η ίδια σπείρα είχες “χτυπήσε” σε Πάτρα και Κάτω Αχαγιά στην Αχαΐα, όπου στην πρώτη περίπτωση με το σενάριο του τροχαίου, του γιατρού και της χειρουργικής επέμβασης ζήτησαν 85.000 ευρώ και τελικά πήραν 10.000 ευρώ σε μετρητά και 9.000 σε λίρες.
    Στην δεύτερη περίπτωση στην Κάτω Αχαγιά οι δράστες ζήτησαν με το ίδιο σενάριο 58.000 ευρώ και τελικά πήραν το ποσό των 2500 ευρώ.

    Συνολικά οι δράστες προσδοκούσαν να πάρουν 250000 ευρώ από τις παραπάνω πέντε υποθέσεις και τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν 49.000 ευρώ.

  • Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα βίντεο μίσους
    Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα βίντεο μίσους

    Διεξάγουν έρευνα προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους χρήστες που μέσω βίντεο εκτοξεύουν απειλές και αναρτούν προσωπικά δεδομένα

    Την παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκάλεσαν τα δεκάδες βίντεο μίσους που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα social media μετά τον ξυλοδαρμό της 14χρονης κοπέλας στη Γλυφάδα.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της Δίωξης πρόκειται να διεξάγουν έρευνα προκειμένου να ταυτοποιήσουν τους χρήστες που μέσω βίντεο εκτοξεύουν απειλές, υποκινούν σε βία και αναρτούν προσωπικά δεδομένα άλλων χρηστών, όπως ονόματα, διευθύνσεις σπιτιών κα.
    Όπως έγραψε νωρίτερα το protothema.gr, η κατάσταση τις τελευταίες ώρες φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς στο Tik Tok κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο στα οποία μαθητές δημοσιεύουν τα προσωπικά στοιχεία των τριών κοριτσιών που έστησαν την ενέδρα στην 14χρονη.

    Στα επίμαχα βίντεο, οι ανήλικοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες των 14χρονων, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους προκειμένου να τις εντοπίσουν όσοι ζητούν εκδίκηση.

    Την ίδια ώρα, αρκετοί μαθητές κανονίζουν μέσα από τα social media ραντεβού για σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω».

    Ανεβάζουν βίντεο στο TikTok με απειλές για τις δράστριες

    Ανησυχητικές διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση με τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα, καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ομάδες ανηλίκων έχουν ανοίξει βεντέτα με τις τρεις κοπέλες που χτύπησαν το κορίτσι, αναζητώντας, παράλληλα, όλους όσοι συμμετείχαν στη συντονισμένη επίθεση.

    Η κατάσταση τις τελευταίες ώρες φαίνεται να βρίσκεται εκτός ελέγχου καθώς στο TikTok κυκλοφορούν δεκάδες βίντεο στα οποία μαθητές δημοσιεύουν τα προσωπικά στοιχεία των τριών κοριτσιών που έστησαν την ενέδρα στην 14χρονη.
    Στα επίμαχα βίντεο, οι ανήλικοι έχουν ανεβάσει φωτογραφίες των 14χρονων, τα ονοματεπώνυμά τους, τους αριθμούς των κινητών τους τηλεφώνων ακόμη και χάρτες με τις διευθύνσεις τους προκειμένου να τις εντοπίσουν όσοι ζητούν εκδίκηση.
    Μάλιστα, κάποιοι από τους αυτόκλητους «τιμωρούς» του Tik Tok διακινούν ένα βίντεο με σκηνές ωμής βίας με θύμα μια ανήλικη υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια από τις τρεις δράστιδες της Γλυφάδας.
    Την ίδια ώρα, αρκετοί μαθητές κανονίζουν μέσα από τα social media ραντεβού για σήμερα το πρωί έξω από το σχολείο του ενός κοριτσιού με πρόθεση να «πάρουν το αίμα τους πίσω»...

    «...πως νιώθεις που σε ψάχνουν όλοι και από Δευτέρα θα έχεις 300 άτομα έξω από το σχολείο;», αναφέρουν δύο ανήλικοι σε ένα από τα δεκάδες ανησυχητικά βίντεο που κυκλοφορούν στο Tik Tok.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Κορυδαλλός: Μέσω Βελγίου εντοπίστηκε ο 37χρονος - Υλικό πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών βρήκε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του
    Κορυδαλλός: Μέσω Βελγίου εντοπίστηκε ο 37χρονος - Υλικό πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών βρήκε η ΕΛΑΣ στο σπίτι του

    Έφοδος της Αστυνομίας σε σπίτι στον Κορυδαλλό για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

    Έφοδο σε σπίτι 37χρονου Έλληνα στην περιοχή του Κορυδαλλού πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας των βελγικών Αρχών για παιδόφιλους που χρησιμοποιούσαν συνδρομητική πλατφόρμα, μέσω της οποίας διακινείται παγκοσμίως υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Οι Έλληνες αξιωματικοί έλαβαν την πληροφορία από τους Βέλγους συναδέλφους τους ότι εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδαηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα διαβιβάστηκαν συγκεκριμένα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία χρήστης υπολογιστή στη χώρα μας χρησιμοποίησε τη βελγική πλατφόρμα για να πάρει στην κατοχή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

    Το επόμενο βήμα ήταν η ταυτοποίηση του χρήστη και ο εντοπισμός της γεωγραφικής του θέσης. Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε έρευνα σε σπίτι στον Κορυδαλλό, όπου διαμένει 37χρονος Έλληνας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο συγκεκριμένος άντρας μπήκε στην πλατφόρμα των παιδόφιλων και έλαβε στην κατοχή του το σοκαριστικό υλικό. Ο 37χρονος, ο οποίος είναι άεργος, συνελήφθη και οδηγήθηκε σήμερα Παρασκευή στον Εισαγγελέα.

    Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι μέλος του διεθνικού κυκλώματος που διαχειρίζεται την πλατφόρμα αλλά «πελάτης». Στο σπίτι του βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας με παιδιά κάτω των 12 ετών. Ήδη έχουν κατασχεθεί τα ψηφιακά μέσα που είχε στην κατοχή του, τα οποία εστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση και άντληση περισσότερων στοιχείων.

    Η πλατφόρμα που μπήκε στο στόχαστρο των βελγικών Αρχών είναι συνδρομητική και μπορεί να μπει κάποιος μόνο με συγκεκριμένους κωδικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιείται από παιδόφιλους από όλο τον κόσμο για τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πύργος: Εξαπάτησαν 74χρονη με το σενάριο του τραυματισμού της κόρης - Οι δράστες πήραν κοσμήματα και λίρες αξίας 25.000 ευρώ
    Πύργος: Εξαπάτησαν 74χρονη με το σενάριο του τραυματισμού της κόρης - Οι δράστες πήραν κοσμήματα και λίρες αξίας 25.000 ευρώ

    Θύμα απατεώνων έπεσε μια 74χρονη γυναίκα στον Πύργο, όταν το πρωί της Πέμπτης, δέχθηκε τηλεφώνημα από επιτήδειους που χρησιμοποίησαν το γνωστό σενάριο του τραυματισμού της κόρης για να της ζητήσουν χρήματα.

    Η γυναίκα που ακούστηκε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, προσποιήθηκε την κόρη της 74χρονης. Της είπε πως είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και πως θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Για να γίνει πιο πιστευτό το κόλπο, η επικοινωνία συνεχίστηκε με άντρα, ο οποίος προσποιήθηκε πως είναι γιατρός και άρχισε να αναφέρει λεπτομέρειες για τις ανάγκες της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και τα χρήματα που απαιτούνταν για να γίνει αυτή άμεσα.

    Έτσι έπεισαν την 74χρονη να βάλει σε μια τσάντα ότι είχε αξίας που θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της επέμβασης και λίγη ώρα αργότερα έξω από το σπίτι της βρέθηκε ο απατεώνας που παρέλαβε, κοσμήματα και 26 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 25.000 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ.

    Όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε πως είχε πέσει θύμα απάτης ήταν πλέον αργά. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και πλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    Φωτογραφία: Freepik/Guzov Ruslan

  • Δήμος Πηνειού: Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες και προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων
    Δήμος Πηνειού: Ενημέρωση για τηλεφωνικές απάτες και προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων

    Ο Δήμος Πηνειού ενημερώνει τους πολίτες ότι ουδέποτε θα ζητήσει τηλεφωνικά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή κωδικούς ασφαλείας και συστήνει ιδιαίτερη προσοχή για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις που αποσκοπούν στην απόσπαση τέτοιων στοιχείων.

    Συγκεκριμένα, γνωστοποιήθηκε στον Δήμο Πηνειού ότι άγνωστοι, προσποιούμενοι υπαλλήλους του δήμου, τηλεφωνούν σε Προμηθευτές, υπαλλήλους και πολίτες και τους ζητούν αριθμούς λογαριασμών και κωδικούς καρτών ενώ επιχειρούν να αποσπάσουν αυτές τις πληροφορίες και μέσω παραπλανητικών ηλεκτρονικών συνδέσμων που τους αποστέλλουν με sms ή email.

    Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος Πηνειού καλεί τους πολίτες:

    • να είναι προσεκτικοί με τέτοιου είδους τηλεφωνικές κλήσεις,
    • να είναι επιφυλακτικοί – να μην αποκαλύπτουν σε οποιονδήποτε τους καλεί ευαίσθητες πληροφορίες και προσωπικά δεδομένα,
    • να μην αποκαλύπτουν τους κωδικούς της ηλεκτρονικής τραπεζικής, τα στοιχεία της κάρτας τους ή άλλα ευαίσθητα στοιχεία µέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου,
    • να μην δίνουν, σε καμία περίπτωση, τον κωδικό “PIN” της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ή τον κωδικό πρόσβασης του τραπεζικού τους λογαριασμού μέσω e-banking.

    Για απορίες, καταγγελίες και περαιτέρω οδηγίες προστασίας μπορείτε να απευθυνθείτε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΔΙΔΗΕ) της Ελληνικής Αστυνομίας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Επιτήδειος «έφαγε» 15.000€ από ανυποψίαστη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου
    Δυτ. Ελλάδα: Επιτήδειος «έφαγε» 15.000€ από ανυποψίαστη γυναίκα σε χωριό του Αγρινίου

    Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά εξαπάτησης ανυποψίαστων συμπολιτών στην περιοχή του Αγρινίου από επιτήδειους που με διάφορες προφάσεις κατορθώνουν τηλεφωνικώς και ηλεκτρονικώς να αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ.

    Έσχατο παράδειγμα η περίπτωση μίας γυναίκας στην περιοχή του Δοκιμίου. Δέχθηκε τηλεφώνημα από επιτήδειο που προσποιούνταν τον… «λογιστή» και με πρόφαση την παροχή ενός επιδόματος, ζήτησε και κατά τα φαινόμενα κατόρθωσε να αποκτήσει πρόσβαση σε τραπεζικά στοιχεία.

    Κάπως έτσι, μέσω του συστήματος συναλλαγών IRIS μετέφερε 15.000 ευρώ σε λογαριασμό του. Η γυναίκα ενημέρωσε την αστυνομία, ωστόσο τα χρήματα είχαν ήδη κάνει «φτερά»…

    Έρευνες για την υπόθεση ενεργεί η Ασφάλεια Αγρινίου.

    Πηγή: Αgrinionews.gr

  • Πάτρα: Δύο γυναίκες έπεσαν θύματα απατεώνων - Τις ξεγέλασαν με Market Pass & Youth Pass
    Πάτρα: Δύο γυναίκες έπεσαν θύματα απατεώνων - Τις ξεγέλασαν με Market Pass & Youth Pass

    Άρπαξαν 17.000 ευρώ

    Νέα τηλεφωνική απάτη και μάλιστα διπλή καταγράφεται στην Πάτρα.

    Θύματα δύο ανυποψίαστες γυναίκες οι οποίες πείστηκαν από τους απατεώνες και έδωσαν κωδικούς τραπεζικών λογαριασμών, σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News.

    Οι δράστες τους τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τους λογιστές, με το γνωστό κόλπο των επιδομάτων (youthpass και marketpass), με αποτέλεσμα να αρπάξουν στη μία περίπτωση 8.000 και στην άλλη 9.000 ευρώ.

    Τις δύο υποθέσεις ερευνά η Αστυνομία.

    Πηγή: Tempo24.news

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο