Μια εξαιρετική πρωτοβουλία ανέλαβαν και συμπεριέλαβαν στο πλαίσιο του Φεστιβαλ Πηνειού οι υπεύθυνοι Δημήτρης Βασιλόπουλος και Βασίλης Καψής και δεν είναι άλλη από την προσπάθεια να προσφέρουν λίγες στιγμές χαράς, στα παιδιά που φιλοξενούνται στο LM VILLAGE της Μυρσίνης.
Η θεατρική ομάδα «Μαγικές Σβούρες», που ανέβασε χθες την παράσταση Πίτερ Παν, στο ανοιχτό θέατρο Καβασίλων, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πηνειού, με ένα μοναδικό βιωματικό θεατρικό εργαστήρι, στο χώρο που φιλοξενούνται τα παιδάκια, είχε την δυνατότητα όχι μόνο να τα γνωρίσουν και να επικοινωνήσουν μαζί τους μέσω της τέχνης αλλά και να τα κάνουν να χαμογελάσουν και να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν από αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία.
Ο Πρόεδρος ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Πηνειού, Δημήτρης Βασιλόπουλος, μιλώντας για τον λόγο που αποφάσισαν να κάνουν αυτή την κίνηση ανέφερε:
«Σκοπός του Φεστιβάλ Πηνειού, εκτός από την ψυχαγωγία των πολιτών, είναι και το να βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη και ιδίως τα παιδιά. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες διοργανώσαμε και συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Σήμερα βρισκόμαστε στο LM VILLAGE της Μυρσίνης, όπου φιλοξενούνται παιδιά που έχουν ξεριζωθεί από τις εστίες τους και έχουν ανάγκη την φροντίδα και την σκέψη όλων μας. Με την υπεύθυνη από τις «Μαγικές Σβούρες» κ. Δόμνα Ζαφειροπούλου, ήρθαμε για να γνωρίσουμε αυτά τα παιδιά και να τους χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου. Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα, είναι σημαντικές τέτοιες πρωτοβουλίες. Ελπίζουμε σε συνεργασία των δύο όμορων Δήμων, του Δήμου Πηνειού και του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Έχει ξεκινήσει μία πάρα πολύ καλή σχέση και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στον πολιτισμό».
Στη συνέχεια ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού Βασίλης Καψής τόνισε ότι: «Σε συνεργασία με τις «Μαγικές Σβούρες» αποφασίσαμε να κάνουμε ένα θεατρικό παιχνίδι, ένα βιωματικό εργαστήρι για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο LΜ VILLAGE,
γιατί ο πολιτισμός είναι ένας τρόπος για να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αποδεχόμενοι τη διαφορετικότητα. Στον πολιτισμό δεν υπάρχουν όρια και περιχαρακώσεις, ούτε εσωστρέφεια. Με πνεύμα εξωστρέφειας αποφασίσαμε να δώσουμε χαρά σε αυτά τα παιδιά».
Από την πλευρά της η ηθοποιός και εμψυχώτρια της ομάδας «Μαγικες Σβούρες» Δόμνα Ζαφειροπούλου ανέφερε ότι ίσως η χώρα μας να είναι η Χώρα του Ποτέ για αυτά τα ξεριζωμένα παιδάκια, προσθέτοντας ότι:
«Για την ομάδα μας το θέατρο και ο πολιτισμός είναι αυτό που ήρθαμε ένα κάνουμε σήμερα με αυτά τα παιδιά. Να συναντηθούμε, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ενώ φαίνεται ότι εμείς προσφέρουμε κάτι στα παιδιά, δεν προσφέρουμε κάτι το ιδιαίτερο, ένα θεατρικό παιχνίδι είναι, στην ουσία ερχόμαστε να πάρουμε από αυτά τα παιδιά. Οι ηθοποιοί που κάνουμε θέατρο για παιδιά, έχουμε ως πρώτο υλικό τα ίδια τα παιδιά. Είναι η ανατροπή που μπορούν να σου προσφέρουν, η φαντασία τους, το αναπάντεχο. Αυτό ήρθαμε να τους «κλέψουμε» σήμερα. Ακόμα περισσότερο είναι πολύτιμο γιατί πρόκειται για παιδιά από πατρίδες που χάνονται. Όταν ο Τζέιμς Μπάρι έγραψε τον Πίτερ Παν η Χώρα του Ποτέ ήταν τα παιδιά από τα ορφανοτροφεία. Σήμερα αυτό δε λέει κάτι στα παιδιά της Ελλάδας. Η Χώρα του Ποτέ όμως μπορεί να είναι η χώρα μας γι’ αυτά τα παιδιά που έρχονται από δεκάδες μέρη του κόσμου, έχοντας αφήσει πίσω ζωές και προσπαθώντας να βρουν μία καινούργια. Μπορούμε να γίνουμε όλοι μια οικογένεια γι αυτά τα παιδιά».