Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 09:43

Ολοκληρώθηκε στις 8πμ, η ολονύχτια διαδικασία δωρεάς οργάνων του 12χρονου Σταύρου στο Ρίο

Γράφτηκε από
Ad Slot

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς του παιδιού

Ολοκληρώθηκε στις 8 το πρωι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας η διαδικασία αφαίρεσης ζωτικών οργάνων του 12χρονου Σταύρου μετά την ηρωική απόφαση των γονιών του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους που ήταν εγκεφαλικά νεκρό.

Οι κερατοειδείς του παιδιού μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη, οι νεφροί και το ήπαρ στην Αθήνα και οι πνεύμονές του στο Παλέρμο.

Δυστυχώς την τελευταία στιγμή ο λήπτης καρδιάς στην Ιταλία παρουσίασε επιπλοκές κι έτσι δεν έγινε η δωρεά της καρδιάς του μικρού.

Η κηδεία του 12χρονου Σταύρου θα γίνει αύριο στη Γαστούνη.

Πηγή: Thebest.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019 10:47

Σχετικά Άρθρα

  • Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης
    Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

    Επιπλέον από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα πρόεκυψε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

  • Κρήτη: Ήταν λήπτρια και έγινε δότρια - 66χρονη έδωσε ζωή μετά τον θάνατό της
    Κρήτη: Ήταν λήπτρια και έγινε δότρια - 66χρονη έδωσε ζωή μετά τον θάνατό της

    Σε μια συγκινητική πράξη προσχώρησε η οικογένειας 66χρονης λήπτριας στην Κρήτη δωρίζοντας τα όργανα της μετά θάνατον και δίνοντας με τη σειρά τους ζωή σε ανθρώπους.

    Χάρισε ζωή

    Σύμφωνα με το ekiriti.gr η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν επί 12 ημέρες στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ έπειτα από ανακοπή που είχε υποστεί και όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάσταση της υγείας της είναι μη αναστρέψιμη ενημέρωσαν σχετικά την οικογένειά της.

    Εκείνοι με τη σειρά τους πήραν την σπουδαία και γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά της. Η μεταφορά των οργάνων ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί με τους νεφρούς να πηγαίνουν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός της Αθήνας.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη γυναίκα πριν από περίπου 7 χρόνια είχε γίνει η ίδια λήπτρια οργάνων. Σημειώνεται πως πρόκειται για την 13η δωρεά οργάνων που γίνεται στα νοσοκομεία του Ηρακλείου από την αρχή του έτους και για την 9η στο ΠΑΓΝΗ.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο
    Φρικτή καταγγελία στην Εύβοια: Θύμα κακοποίησης έπεσε παιδί σε νηπιαγωγείο

    Την κακοποίηση του παιδιού της σε νηπιαγωγείο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια κατήγγειλε μητέρα.

    Τι καταγγέλλει η μητέρα

    Σύμφωνα με το evima.gr, η μητέρα κατήγγειλε ότι το 4χρονο παιδί της έχει πέσει αρκετές φορές θύμα κακοποίησης από δυο συγκεκριμένα παιδιά του νηπιαγωγείου παραθέτοντας μάλιστα και φωτογραφία με τραυματισμό στο πρόσωπο του παιδιού την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    «Πρόκειται για δύο μαθητές του νηπιαγωγείου που είναι αδέρφια οι οποίοι δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στα υπόλοιπα παιδιά. Όταν το παιδί μου δέχτηκε τις επιθέσεις, η δασκάλα τυγχάνει να είναι τουαλέτα ή γραφείο. Δεν θα το ανεχθώ άλλο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα στο evima.gr

    Ενώ κλείνοντας σε επικοινωνία που είχαμε μαζί της ξεκαθάρισε πως μέχρι να δοθεί λύση στο πρόβλημα δεν θα πάει ξανά το παιδί της στο σχολείο.

    Πριν από δέκα μέρες 4χρονο αγοράκι είχε δεχτεί ξανά επίθεση στα χέρια από τους συγκεκριμένους μαθητές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Freepik
  • Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη
    Ο Δήμος Πηνειού συμμετείχε στην 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας - Το λαμπρό ποτάμι της ζωής «πλημμύρισε» τη Γαστούνη

    Η τοπική κοινωνία «αγκάλιασε» την πρωτοβουλία

    Σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης, με τον Δήμο Πηνειού να συμμετέχει στην 22η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοσίας που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών. Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.

    Πρόκειται για μία πανελλήνια δράση της Π.Ο.Ε.Α.., του Πανελλήνιου Κέντρου Αιμοδοσίας και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και στη θεμελίωση της αιμοδοτικής συνείδησης και του εθελοντισμού. Με κεντρικό σύνθημα «ακολούθησε το μονοπάτι της καρδιάς σου», η λαμπαδηδρομία άρχισε το ταξίδι της στις 26 Ιουλίου από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα και αφού «αγκαλιάσει» κάθε γωνιά της Ελλάδας, πρόκειται να ολοκληρώσει το ταξίδι της στις 18 Οκτωβρίου στην πόλη της Σπάρτης.

    Το ποτάμι της αγάπης ξεκίνησε την πορεία του από το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης το απόγευμα του Σαββάτου. Πλήθος κόσμου - μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας, γονείς, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων από την ευρύτερη περιοχή αλλά και δεκάδες εθελοντές αιμοδότες – πλημμύρισε τους δρόμους της πόλης «μεταφέροντας» με τις δάδες τους το μήνυμα του εθελοντισμού, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της αφής της φλόγας στον βωμό.

    «Ο Εθελοντισμός σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή»

    Στη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας ως κορυφαία πράξη αλληλεγγύης και προσφοράς που εκφράζει τις πανανθρώπινες αξίας του αλτρουισμού και της ενσυναίσθησης αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός κατά τον σύντομο χαιρετισμό του. «Αποτελεί έτσι μια ύψιστη πράξη ανθρωπιάς που, χωρίς διακρίσεις και αναστολές, συμπυκνώνει το βαθύτερο νόημα του εθελοντισμού» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Δήμος Πηνειού, σε αγαστή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γαστούνης, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια της Π.Ο.Ε.Α. . «Η διεύρυνση της εμπέδωσης της κουλτούρας της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και γενικότερα του εθελοντισμού, αποτελεί για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Πρόκειται για μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε με έμφαση.

    Στη δράση συμμετείχαν ακόμη το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Πηνειού, το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Γαστούνης, μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικό προσωπικό και Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολικών Μονάδων Α/βάθμιας και Β/Εκπαίδευσης του Δήμου Πηνειού, το ΚΔΑΠ ΜεΑ Ηλίανθος, εκπρόσωποι και μέλη αιμοδοτικών συλλόγων, σωματείων, συλλόγων και φορέων από τον Δήμο Πηνειού και την ευρύτερη περιοχή.

    Η εκδήλωση, που παρουσίασε η επισκέπτρια υγείας του Κ.Υ. Γαστούνης Θεοφάνη Μαντή, ολοκληρώθηκε με μικρούς μαθητές και μικρές μαθήτριες να τραγουδούν για τη σημασία της αιμοδοσίας ενώ βίντεο για τον εθελοντισμό προβάλλονταν σε γιγαντοοθόνη στο κέντρο της πλατείας. Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήρε το συγκρότημα Route 55 που πλημμύρισε με ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    dimos pin lampad fl 3

    Η φλόγα της αγάπης και της αλληλεγγύης έλαμψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Ελευθερίας Γαστούνης.

    «Ο εθελοντισμός είναι μία στάση ζωής που σμιλεύει τον χαρακτήρα μας, σφυρηλατεί την κοινωνική συνοχή και μας επιτρέπει να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον» σημείωσε ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός.

    dimos pin lampad fl 5

    Σαν ορμητικός και λαμπερός χείμαρρος ζωής, οι λαμπαδηδρόμοι διέσχισαν την οδό Σισίνη και κατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας.

    dimos pin lampad fl 2

    Πλήθος λαμπαδηδρόμων «πλημμύρισε» την καρδιά της πόλης, μεταφέροντας και διατρανώνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

    dimos pin lampad fl 4

    Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το συγκρότημα Route 55 να πλημμυρίζει ροκ μελωδίες την καρδιά της πόλης.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της
    Γαστούνη: Μητέρα κατήγγειλε 21χρονο που έφυγε με την 15χρονη κόρη της

    Έναν 21χρονο αλλοδαπό κατήγγειλε στις Αρχές η μητέρα μιας 15χρονης, από την ευρύτερη περιοχή της Γαστούνης, καθώς ο νεαρός και η έφηβη έφυγαν μαζί λόγω της σχέσης που διατηρούν.

    Η μητέρα μετέβη στο Α.τ. Πηνειού, όπου προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανήλικης.

    Οι Αρχές αναζητούν τον κατηγορούμενο αλλά και την 15χρονη κοπέλα.

  • Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων
    Δήμος Πηνειού: Αποκαθιστούμε τη λειτουργικότητα των Δημοτικών Εγκαταστάσεων

    Εκδόθηκε το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης

    Εκδόθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου το Πιστοποιητικό Ενεργητικής Πυροπροστασίας για το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Πηνειού. Για την εξασφάλιση του πιστοποιητικού, το οποίο είχε λήξει από τον Φεβρουάριο του 2022, απαιτήθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση νέου εξοπλισμού πυροπροστασίας συνολικού προϋπολογισμού ύψους 5.000€. Η συγκεκριμένη εξέλιξη θωρακίζει και αποκαθιστά τη λειτουργικότητα της εγκατάστασης.

    Η προμήθεια νέου εξοπλισμού κρίθηκε απαραίτητη καθώς ένα μεγάλο μέρους του υφιστάμενου είτε ήταν κατεστραμμένο – λόγω φθοράς ή παλαιότητας – είτε απουσίαζε, με αποτέλεσμα το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης να είναι ευάλωτο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Προς αυτή την κατεύθυνση η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτελούσε μονόδρομο για λόγους εφαρμογής των κανονισμών, της ενίσχυσης της ασφάλειας των παιδιών, των ενηλίκων και των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις καθώς και για την εξασφάλιση του σχετικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πιστοποίηση είχε λήξει από τις 14 Φεβρουαρίου 2022 χωρίς η τότε δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ανανέωσή της.

    «Το κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο Γαστούνης αποτελεί ένα κόσμημα για τον Δήμο Πηνειού· ένα έργο που διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε με πολύ κόπο και μεγάλους αγώνες στο παρελθόν» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο δήμος οφείλει να εξασφαλίζει ασφαλείς συνθήκες για όσους το χρησιμοποιούν. «Από την άλλη πλευρά όμως αποτελεί υποχρέωση όλων μας να περιφρουρήσουμε αυτό το σημαντικό έργο καθώς δαπανώνται χρήματα τόσο για λειτουργικά έξοδα όσο και για τη συντήρησή του» επεσήμανε χαρακτηριστικά. Ο Δήμαρχος Πηνειού επανάλαβε τέλος την εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σταδιακά σε ολική αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, σχέδιο που εντάσσεται σε έναν ευρύτερο προγραμματισμό για την προαγωγή του αθλητισμού στον δήμο.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
    Παραλίγο τραγωδία στη Δυτ. Ελλάδα: Αγοράκι έπεσε και εγκλωβίστηκε σε φρεάτιο! - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

    Μεγάλη επιχείρηση Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης για τον απεγκλωβισμό ανήλικου παιδιού το οποίο έπεσε σε φρεάτιο πολυκατοικίας στην οδό Πόρου, στο Αγρίνιο.

    Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν το παιδί έχοντας τις αισθήσεις του και το οποίο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Αγρινίου για εξετάσεις.

    Πηγή: Agriniolike.gr - Tempo24.news

  • Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας
    Θεσσαλονίκη: Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση ο 14χρονος που έπεσε χθες από ταράτσα πολυκατοικίας

    Σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ο 14χρονος, ο οποίος έπεσε στο κενό από ταράτσα τετραώροφης πολυκατοικίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η αξονική που έγινε στον ανήλικο έδειξε ότι δεν έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ υποβήθληκε σε χειρουργική επέμβαση για κατάγματα που έφερε στα χέρια και τα πόδια.

    Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσωληνωθεί και να οδηγηθεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.
    Η πτώση του ανήλικου έγινε χθες το απόγευμα σε πολυκατοικία επί της οδού Μολδοβλαχίας, όταν έσπασε προστατευτικό τζάμι στην ταράτσα της πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να βρεθεί στον φωταγωγό.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο