Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 08:32

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας: Συγχαρητήρια στην ΟΠΚΕ για τον επαγγελματισμό και τον ηρωισμό τους

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Επιστολή συγχαρητηρίων για τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Δ.Α. Ηλείας, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας για την επιτυχημένη επιχείρηση σύλληψης, δύο σεσημασμένων δραστών μετά από καταδίωξη.

“Θέλουμε να συγχαρούμε δημόσια τους αστυνομικούς, της ΟΠΚΕ αφού για ακόμα μία φορά διακινδυνεύοντας την ζωή τους και την σωματική τους ακεραιότητα, επέδειξαν επαγγελματισμό και ηρωισμό , συλλαμβάνοντας μετά από διαρκή καταδίωξη στην περιοχή του Δ.Δ. Γαστούνης σεσημασμένους κακοποιούς, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς ,εμβολίζοντας το ένα από τα δύο αυτοκίνητα της ΟΠΚΕ .Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση”.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 09:17

Σχετικά Άρθρα

  • Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης
    Γαστούνη: Συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια μέθης

    Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Γαστούνη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας.

    Σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο, υπό την επήρεια μέθης.

    Επιπλέον από τον έλεγχο των εγγράφων του συλληφθέντα πρόεκυψε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

  • Οι αστυνομικοί της Δ.Α Ηλείας τίμησαν τον προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο
    Οι αστυνομικοί της Δ.Α Ηλείας τίμησαν τον προστάτη του Σώματος Άγιο Αρτέμιο
    Μετά το πέρας της δοξολογίας σε μια λιτή εκδήλωση σε παρακείμενο του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου κέντρο, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές και να ευχαριστήσουν όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.
    Ο Άγιος Αρτέμιος να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί.
    Χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλες & όλους τους συναδέλφους!!
    (Δελτίο Τύπου)
  • Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του
    Θεσσαλονίκη: Τραυματίστηκε αστυνομικός σε καταδίωξη - Εμβολίστηκε η μοτοσικλέτα του

    Αστυνομικός της Ομάδας Ζ τραυματίστηκε όταν έπεσε πάνω του μοτοσικλέτα που κινούνταν με υψηλή ταχύτητα στη Θεσσαλονίκη.

    Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (8/10) στην περιοχή του Κορδελιού.

    Σύμφωνα με το thestival.gr, δύο περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Ζ έκριναν ύποπτη την κίνηση ενός μοτοσικλετιστή που κινούνταν στην οδό Γ. Παπανδρέου. Επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν ανακόπτοντας την πορεία του. Εκείνος τους αγνόησε, επιτάχυνε και εμβόλισε με τη μηχανή του τον έναν από τους δύο αστυνομικούς. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός, εγκαταλείποντας στο σημείο το δίκυκλό του.

    Αμέσως δόθηκε σήμα στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν κοντά στο σημείο τους πρόσκρουσης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του αναβάτη. Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Πύργος: Η ΟΠΚΕ τον “τσίμπησε” με κάνναβη και κοκαΐνη

    Ακόμη μια σύλληψη στην Ηλεία για διακίνηση ναρκωτικών

    Κατασχέθηκαν 241 γραμμάρια κάνναβης, 11 γραμμάρια κοκαΐνης και ηλεκτρονική ζυγαριά

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.

    Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να κινείται με αυτοκίνητο και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατάσχεσαν 11,4 γραμμάρια κάνναβης και τρεις συσκευασίες, που περιείχαν 3,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

    Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του κατηγορούμενου, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν κατάσχεσαν ακόμη 229 γραμμάρια κάνναβης, 8,1 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, με υπολείμματα κάνναβης.

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Xasisia Koka2

  • Α.Δ. Ηλείας: Ενίσχυση με πέντε αστυνομκούς - Κατσώλης: "Η υποστελέχωση παραμένει οξύ πρόβλημα"
    Α.Δ. Ηλείας: Ενίσχυση με πέντε αστυνομκούς - Κατσώλης:

    Πέντε αστυνομικοί θα προστεθούν στη δύναμη της Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας με απόφαση του Συμβουλίου Μεταθέσεων. Μπορεί ο αριθμός να μην είναι μεγάλος και να μην καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του νομού, αλλά κάθε ενίσχυση είναι ευπρόσδεκτη.

    Αυτό επισήμανε και σε τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας Γρηγόρης Κατσώλης, που παράλληλα στάθηκε συνολικά τα οξυμένα προβλήματα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας.

    "Το έχουμε τονίσει δεκάδες φορές ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δ.Α Ηλείας είναι πολλά και χρήζουν άμεσης επίλυσης, με την υποστελέχωση να αποτελεί αυτή την στιγμή το πλέον οξύ πρόβλημα. Η Διεύθυνση μας αυτή την στιγμή διατηρεί δεκαέξι διοικήσεις υπηρεσιών οι οποίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανέλθουν στις δεκαεπτά, ένεκα της δημιουργίας του τμήματος Τροχαίας αυτοκινητοδρόμων, το οποίο θα λειτουργήσει με την παράδοση του νέου τμήματος της Ολυμπίας οδού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό το σύνολο των υπηρεσιών δεν δύναται να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που ολοένα παρουσιάζουν αυξητική τάση. Το προσωπικό αναγκάζεται να μετακινείται από την οργανική του θέση σε έτερες υπηρεσίες του νομού και όχι μόνο, προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που αποτελούν τροχοπέδη ως προς την αυτόνομη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών. Μοιραία υπηρεσίες αιχμής όπως ΔΙ.ΑΣ - Ο.Π.Κ.Ε -Υ.Α Πύργου -Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών & Τ.Α Ήλιδας αναγκάζονται να διαθέτουν δυνάμεις προς εκτέλεση καθηκόντων αντίθετα από τον σκοπό για τον οποίο οι ανωτέρω υπηρεσίες συστάθηκαν" αναφέρει ο κ. Κατσώλης.

    "Ως Ένωση Αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας έχουμε μεταφέρει τόσο στην πολιτική όσο και στην φυσική ηγεσία του Σώματος όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα και αυτά που θα ανακύψουν εάν δεν εισακουστούμε και έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας με προσωπικό, κατά την διάρκεια των ετήσιων τακτικών μεταθέσεων. Επιπρόσθετα σε κατ' ιδίαν συναντήσεις μας με τον Ηλείο Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα του είχαμε μεταφέρει μεταξύ άλλων το αίτημα μας για ενίσχυση της Δ.Α Ηλείας με προσωπικό, κάτι το οποίο επιτεύχθη κατά την διάρκεια των τακτικών μεταθέσεων 2024, με επτά συνάδελφους να ενισχύουν την Δ.Α Ηλείας. Μετά το πέρας του χθεσινού συμβουλίου συμπληρωματικών μεταθέσεων η Διεύθυνση μας ενισχύεται επιπλέον με πέντε άτομα, με το αίτημα μας για περαιτέρω ενίσχυση να γίνεται πράξη (τηρουμένων πάντα των αναλογιών).
    Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και όπως καταδικάζουμε τον εμπαιγμό που υφίσταται το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού από αυτούς που νομοθετούν και αποφασίζουν για εμάς, έτσι και θα αναδεικνύουμε οτιδήποτε κινείται προς την σωστή κατεύθυνση και αποτελεί πάγιο και σωστό αίτημα των συναδέλφων" καταλήγει ο κ. Κατσώλης.
  • Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι
    Χίος: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών - Διασώθηκαν 21 άνθρωποι

    O χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη

    Το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9), ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο κινούταν στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων προερχόμενο από τις τουρκικές ακτές. Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ο χειριστής του ταχύπλοου προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να αποφύγει τη σύλληψη.
    Το Λιμενικό ακινητοποίησε το ταχύπλοο και περισυνέλεξε 21 αλλοδαπούς (10 άντρες, 5 γυναίκες και 6 ανήλικοι), ενώ συνελήφθη ο 27χρονος αλλοδαπός διακινητής για παράβαση του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στην ελληνική επικράτεια) και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 (Κώδικας μετανάστευσης). Οι 21 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης ΚΕΔΝ Χίου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

  • Πάτρα: Άνδρες της ΟΠΚΕ δέχθηκαν επίθεση κατά τον έλεγχο αυτοκινήτου - Στο νοσοκομείο αστυνομικός
    Πάτρα: Άνδρες της ΟΠΚΕ δέχθηκαν επίθεση κατά τον έλεγχο αυτοκινήτου - Στο νοσοκομείο αστυνομικός

    Ένταση σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, κοντά στον χείμαρρο Παναγίτσας, στην περιοχή της Παραλίας Πατρών, μεταξύ ομάδας κατοίκων και αστυνομικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων.

    Όλα έγιναν λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή Παναγίτσα της Παραλίας Πατρών, όταν αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο ύποπτου οχήματος.

    Οι επιβάτες, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και στο σημείο βρέθηκαν και άλλα άτομα Ρομά, με αποτέλεσμα να προκληθεί σύρραξη.

    Ένας αστυνομικός δέχτηκε γροθιά στο πρόσωπο, ενώ φέρεται και να έχει επίσης δαγκωθεί και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

    Αμέσως, στην περιοχή έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι Ρομά διασκορπίστηκαν στους γύρω δρόμους.

    Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 5 προσαγωγές, ενώ αναζητείται και το άτομο που προκάλεσε το επεισόδιο, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

    Πηγή: TheBest.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο