Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 11:27

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: SMARΤ4ALL εναρκτήρια συνάντηση εργασιών στην Ελλάδα

Γράφτηκε από
Ad Slot

Το πρόγραμμα SMART4ALL χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της ΕΕ "Ορίζοντας 2020" με 8.660.872 ευρώ. Στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα Digital Innovation Hub σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το έργο ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2020 και έχει διάρκεια 4 έτη. Το SMART4ALL, που συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποτελείται από είκοσι πέντε εταίρους από 16 ευρωπαϊκές χώρες.

Οι εταίροι του έργου SMART4ALL πραγματοποίησαν την περασμένη εβδομάδα την εναρκτήρια συνάντηση τους στην Πάτρα. Ο στόχος της συνάντησης ήταν να θέσει το όραμα και να ενεργοποιήσει τις συζητήσεις σχετικά με το πρόγραμμα δράσεων που θα ακολουθήσουν.

panepistimio peloponnisou patra2

Το SMART4ALL στοχεύει στη δημιουργία ενός Digital Innovation Hub, ενώ παράλληλα δημιουργεί δίκτυα συνεργασιών μεταξύ των ευρωπαίων stakeholders μέσω της ανάπτυξης διασυνοριακών πειραμάτων που μεταφέρουν γνώση και τεχνολογία μεταξύ πανεπιστημίων και βιομηχανίας. Στόχος είναι τα προσαρμοσμένα υπολογιστικά συστήματα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και το IoT που συνδυάζουν ένα σύνολο μοναδικών χαρακτηριστικών και ενώνουν μαζί ένα κοινό όραμα διαφορετικών πολιτισμών, διαφορετικών πολιτικών, διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών και διαφορετικών τομέων εφαρμογής.

panepistimio peloponnisou patra3

Στη συνάντηση, ο συντονιστής παρουσίασε το έργο, τονίζοντας τις τεχνικές προκλήσεις "Το SMART4ALL θα γεφυρώσει το χάσμα χρηματοδότησης σε τομείς όπως οι ψηφιοποιημένες μεταφορές, η ψηφιοποιημένη γεωργία, το ψηφιοποιημένο περιβάλλον και η ψηφιοποίηση σε οτιδήποτε. Το κύριο όμως είναι ότι αυτό το συγκεκριμένο Digital Innovation Hub θα ενισχύσει σε περιφερειακό επίπεδο την δημιουργία μιας κοινότητας, θα συγχρονίσει τις ευρωπαϊκές και εθνικές αναπτυξιακές στρατηγικές, προκειμένου να φέρει στην αγορά νέα προϊόντα και επιχειρηματικές ιδέες που προέρχονται από τη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, μια περιοχή που έχει πολλούς κρυμμένους θησαυρούς όσον αφορά την καινοτομία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Νικόλαος Βώρος, συντονιστής του έργου SMART4ALL.

Η συνάντηση διήρκεσε δύο ημέρες, με πολλές τεχνικές συζητήσεις που σηματοδότησαν μια περίοδο σκληρής δουλειάς και υποσχόμενων αποτελεσμάτων. Όλοι οι περιφερειακοί και εθνικοί οργανισμοί που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην πλατφόρμα Market-as-a-Service του έργου και στις ανοικτές προσκλήσεις για χρηματοδοτούμενα πειράματα πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.smart4all-project.eu ή ακολουθώντας τα κοινωνικά δίκτυα του έργου:

https://www.linkedin.com/groups/12369183/

https://twitter.com/smart_4all

https://www.facebook.com/SMART4ALL.Project/

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 18:48

Σχετικά Άρθρα

  • Δήμος Πύργου: Νέα σελίδα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
    Δήμος Πύργου: Νέα σελίδα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

    Η Σημειολογία του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα & Αθλητισμό» - Διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου - Εξακτίνωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Ηλεία: «Να τοποθετηθεί το πολιτικό σύστημα τώρα!» τονίζει ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

    Με κορυφαίες παρουσίες του Ακαδημαϊκού και Αθλητικού χώρου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διήμερο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα & Αθλητισμό» που διοργάνωσε στις 17 & 18/2 ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στον Πύργο.

    Για πρώτη φορά στην Ηλειακή πρωτεύουσα, δύο Πρυτάνεις κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο κ. Ανδρέας Μπουντουβής από το ΕΜΠ και ο κ. Αθανάσιος Κατσής του Παν/μίου Πελοποννήσου, «συνυπόγραψαν» με την παρουσία τους την μεθοδική προσπάθεια του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για την εξωστρέφεια του Πύργου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο κ. Μπουντουβής στην εισήγησή του, έκανε ειδική μνεία στο έργο ανάπτυξης του πρωτοποριακού Συστήματος Έγκαιρης Πρόγνωσης της Συνδυαστικής Παράκτιας Πλημμύρας που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις εκβολές του Αλφειού. Το έργο εντάχθηκε στο «Πράσινο Ταμείο» και είναι ώριμο πλέον να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησής του με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του ΕΜΠ και του Δήμου Πύργου, τις προσεχείς ημέρες.

    - Το Συνέδριο ήταν μόνο η αρχή της προγραμματικής σύμβασης που έχει συνάψει ο Δήμος Πύργου με το Παν/μιο Πελοποννήσου το οποίο ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή της πολύ ενδιαφέρουσας «στρογγυλής τράπεζας» στην οποία μετείχαν οι: Παναγιώτης Αντωνακόπουλος (Δήμαρχος Πύργου), Ανδρέας Μπουντουβής (Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου), Αθανάσιος Κατσής (Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), Δημήτριος Ντζανάτος (Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Οικονομολόγος), Γεώργιος Βελντές (Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του Παν/μίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Νικολακοπουλος (Αντιπεριφερειάχης ΠΔΕ Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού), Κωνσταντίνος Νικολούτσος (Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας) και Μιχάλης Χρηστάκης ( Πρόεδρος «Κλεισθένης»). Τον συντονισμό της στρογγυλής τράπεζας με θέμα «Ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και ποιότητας ζωής με συνεργασία Πανεπιστημιακής κοινότητας με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης» είχε ο αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου –Δημοσιογράφος Γιάννης Αργυρόπουλος.

    Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Πύργου για διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής και ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος

    Η επιτυχία του Συνεδρίου θα επισφραγιστεί αρχικά με τη διεξαγωγή Αγώνων Κυπέλλου Ελλάδας Ρυθμικής Γυμναστικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου. «Συμφωνήθηκε με την Ολυμπιονίκη ρυθμικής γυμναστικής και Α’ Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Ειρήνη Αϊνδιλή να διοργανώσουμε τον Μάιο, τη διεξαγωγή πανελλήνιων αγώνων Κυπέλλου για τη ρυθμική γυμναστική με αφορμή και την επανεκκίνηση της λειτουργίας του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου, το οποίο υπενθυμίζεται πως επισκευάζεται ολικά με εργολαβία 600.000 ευρώ και σε ενάμιση μήνα το πολύ, θα είναι έτοιμο» τονίζει ο κ. Αντωνακόπουλος.

    * Αναφορικά με την εξακτίνωση του Παν/μίου Πελοποννήσου στην Ηλεία, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρει: «Στρατηγικά προς εκεί οδεύει η επιτυχία του εγχειρήματος. Αυτά «χτίζονται» σταδιακά και με προσεκτικά βήματα και συμμαχίες με τα Πανεπιστήμια. Όλα αυτά όμως θέλουν μια πολιτική απόφαση. Εκεί, θα θέσουμε προ των ευθυνών τους, το πολιτικό σύστημα να τοποθετηθεί από τώρα – προεκλογικά - και οι εκφραστές του που έρχονται στην Ηλεία για να ψηφιστούν, να αναφέρουν τι θα κάνουν γι’ αυτό το θέμα. Η Παιδεία και η Υγεία είναι τα δύο βασικά θέματα κάθε περιοχής. Λάβαμε το πόρισμα της μελέτης από τη «ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ» όπου τελικά για τα Πανεπιστήμια είναι λίγο «θολό» το τοπίο. Δεν αναφέρει συγκεκριμένες τοποθετήσεις.

    Εμείς θέλουμε ξεκάθαρες απαντήσεις. Δεν λέμε να κάνουμε Σχολή για τη …Σχολή αλλά να είναι βιώσιμη. Και δεν πιστεύω ότι δεν είναι κάτι βιώσιμο στην Ηλεία, εκτός και αν μας υποτιμούν τόσο πολύ! Πως μπορούν δηλαδή να είναι βιώσιμα Πανεπιστημιακά τμήματα σε απομακρυσμένα ορεινά μέρη και να μην είναι βιώσιμα στην Ηλεία, μια περιοχή με κάμπο, με μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, με δύο μεγάλα λιμάνια…».

    Η σημειολογία του Επιστημονικού Συνεδρίου

    - Είναι η πρώτη Προγραμματική Σύμβαση που έχει συνάψει Αυτοδιοικητικός φορέας της Ηλείας με το Πανεπιστήμιο της Πελοποννήσου.

    - Είναι η πρώτη φορά που βρέθηκαν σε μια εκδήλωση δύο Πρυτάνεις. Ο κ. Μπουντουβής του ΕΜΠ - του κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα - ο κ. Κατσής του Παν/μιου Πελλοπονήσου. Καθώς και μια πλειάδα καθηγητών άλλων Παν/μίων.

    - Ξεχώρισε η συνέπεια των εισηγητών, δίνοντας στη συντριπτική τους πλειοψηφία το «παρών»!

    - Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη και πιο στέρεα, περαιτέρω εξειδίκευση αυτής της συνεργασίας. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πύργου: «Το Παν/μιο Πελοποννήσου, που πιστεύει στην εξακτίνωση Τμημάτων, δεν έχει τμήμα στον Πύργο. Άρα αυτό είναι μια πρόκληση για όλους, και για μας και για το Πανεπιστήμιο» σημείωσε σχετικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

    dimos pan pelop sunerg 2

    dimos pan pelop sunerg 3

    dimos pan pelop sunerg 4

    dimos pan pelop sunerg 5

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πύργου & Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’
    Δήμος Πύργου & Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’

    Με ενδιαφέροντες ομιλίες και τοποθετήσεις ξεκίνησαν οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’ που διοργανώνει ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή και με στόχο την εξωστρέφεια του Πύργου στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Μια πλειάδα επιστημόνων, εκπρόσωποι αθλητικών συλλόγων και φορέων έδωσαν το παρών το πρωί της Παρασκευής (17/2) στην έναρξη των εργασιών, που σηματοδοτούν την ουσιαστική έναρξη συνεργασίας του Δήμου Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

    * Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ευχαρίστησε όλη την επιστημονική ομάδα που παρευρέθηκε στο Συνέδριο, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι: «Αυτή η πρώτη συνεργασία έχει στόχο να πλησιάσουμε μια πρόταση βιώσιμη, υλοποιήσιμη, ρεαλιστική σε σχέση με την παρουσία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έχει τμήματα σε όλους τους νομούς εκτός από την Ηλεία. Μας προκαλεί ενδιαφέρον η εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου και γι’ αυτό συζητούμε από κοινού ώστε να ακολουθήσουμε τον βηματισμό που χρειάζεται για να φτάσουμε στο στόχο μας». Επιπλέον στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε εκτενώς στα μεγάλα έργα που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή σε αθλητικές εγκαταστάσεις και τις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει για νέα έργα.

    Βιώσιμη πρόταση για διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος στον Πύργο

    Στον απώτερο στόχο του Συνεδρίου και της γενικότερης συνεργασίας, που είναι η Αθλητική Διοργάνωση Εθνικής Εμβέλειας στον Πύργο, τόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Εργαστηρίου iSportManagement LAB Παναγιώτης Αλεξόπουλος.

    - Ο κ. Αλεξόπουλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου και τους συνεργάτες του, τον Πρύτανη του Παν/μίου Αθανάσιο Κατσή, κι όλους τους επιστήμονες, που όπως τόνισε: «Θα καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα αποτελέσουν τον άξονα λειτουργίας βιωσιμότητας νέων δραστηριοτήτων στο κομμάτι της κοινωνίας, της πολιτείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και όλα αυτά θα αποτυπωθούν σε μια μελέτη που θα παραδώσουμε με τα πρακτικά του Συνεδρίου στον Δήμο Πύργου. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα λειτουργήσει ως φοράς εκπαίδευσης ώστε να υλοποιήσουμε άμεσα τους στόχους που έχουμε θέσει».

    Η πολιτικός επιστήμων και άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου, Έβελυν Καρακίτσου δήλωσε πως: «Όλες οι θεματικές ενότητες είναι πολύ αξιόλογες και θέτουν βασικό θέμα το κομμάτι του αθλητισμού. Στόχος του Δημάρχου Πύργου είναι η διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος σε ετήσια βάση στον Πύργο. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας και γενικότερα να αποκτήσουμε συνεργασίες και συνέργειες με τους επιστημονικούς φορείς».

    Την πρώτη ενότητα του Συνεδρίου με τίτλο «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ» συντόνισε ο γ.γ. του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς και τη δεύτερη με θέμα «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ» η Έβελυν Καρακίτσου.

    Στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μιχάλης Χριστάκης ο οποίος συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή και τόνισε πως: «Βασικός στόχος ενός δημάρχου είναι η δημιουργία εξωστρέφειας και σημαντικής εικόνας με ταυτότητα για το Δήμο του. Αυτό είναι πολύ σημαντική προσπάθεια του Δήμου Πύργου και εύχομαι να υπάρξουν μιμητές. Η Ηλεία με κορυφαία αναφορά τον Πύργο, έχει περιβαλλοντικό και πολιτιστικό απόθεμα. Οπότε με τη νέα νομοθεσία για τα Πανεπιστήμια, είναι πρόκληση και για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αλλά και για το Δήμο Πύργου ώστε αυτή η συνεργασία να αποτελέσει ένα λαμπρό παράδειγμα που εμείς θα το αναδείξουμε. Εκτιμώ ότι ο στόχος του Δημάρχου Πύργου είναι μονόδρομος».

    Το Συνέδριο χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο πρώην βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μάκης Μπαλαούρας.

    Οι εργασίες του πρώτου μέρους Συνεδρίου

    - Στην πρώτη συνεδρία μίλησαν οι: Βασιλική Αυγερινού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Αθλητισμός και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα», ο Θοδωρής Τζαβιδόπουλος, (MSc), Sports Marketing Specialist με θέμα «Βιωσιμότητα και Πράσινες Θέσεις Εργασίας» και η Παρασκευή Ζορμπά, Προϊσταμένη Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που αναφέρθηκε στις «Πράσινες Υποδομές στον Αθλητισμό»

    - Τη σκυτάλη στη δεύτερη συνεδρία πήρε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Καποδίστριας» Παναγιώτης Αγγελόπουλος με το θέμα «Ο Ρόλος των Δεξιοτήτων Ζωής στην Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού» για να ακολουθήσουν οι: Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στο ΕΚΔΔΑ με το θέμα «Δεξιότητες Ζωής ως Κλειδί Επιτυχίας για το Ανθρώπινο Δυναμικό των ΟΤΑ και των ΜΚΟ», ο Ανδρέας Νιγιάννης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Προγραμμάτων και Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Εξάλειψη των φαινομένων βίας με Αθλητισμό και Παιδεία» και ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Εμμανουήλ Χουστουλάκης αναπτύσσοντας το θέμα «Στρατηγική Αξιοποίηση Εξωστρέφειας και Συνεργειών για τη Διασύνδεση Πανεπιστημίου και Αγοράς του Αθλητισμού».

    dimos pan pelop sunedrio 2

    dimos pan pelop sunedrio 3

    dimos pan pelop sunedrio 4

    dimos pan pelop sunedrio 5

    dimos pan pelop sunedrio 6

    dimos pan pelop sunedrio 7

    dimos pan pelop sunedrio 8

    dimos pan pelop sunedrio 9

    dimos pan pelop sunedrio 10

    dimos pan pelop sunedrio 11

    dimos pan pelop sunedrio 12

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό» 
    Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό» 

    Ο Πύργος και η εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Ο Δήμος Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’.

    Στο Συνέδριο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν - με βασικό παρονομαστή τον Αθλητισμό - επιστημονικοί διάλογοι και θα παρουσιαστούν απόψεις από σημαίνοντες ομιλητές, που θα αναδείξουν την πόλη του Πύργου ως πόλη αναφοράς για επίσκεψη, διαμονή, περιήγηση, σπουδές, έρευνα και πολιτισμική διάδραση και εμπειρία.

    * Για την διεξαγωγή του Συνεδρίου παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον καθηγητή του Παν/μίου Πελοποννήσου Τάκη Αλεξόπουλο και την άμισθη Σύμβουλο σε θέματα Ανάπτυξης, Προγρ/σμού, Ευρωπαϊκών Έργων και Πολιτισμού, Έβελυν Καρακίτσου, η οποία υλοποιεί την όλη προσπάθεια.

    Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στους στόχους της προγραμματικής σύμβασης, βάσει της οποίας υλοποιείται το Συνέδριο, υπογραμμίζοντας «Στόχος της προγραμματικής σύμβασης, είναι, πέρα από την υποστήριξη σε μια σειρά ζητημάτων επιστημονικής διάστασης, να οργανώσουμε με περισσότερα Ακαδημαϊκά κριτήρια και κριτήρια βιωσιμότητας την πρότασή μας για την παρουσία τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Πύργο. Εργαζόμαστε πάνω στο μοντέλο «Ο Πύργος και η εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση». Το Παν/μιο Πελοποννήσου ακολουθεί μια τακτική εξακτίνωσης με σχολή ακόμη και στην Πάτρα. Η μόνη πόλη-πρωτεύουσα της Πελ/νήσου που δεν έχει Πανεπιστήμιο είναι ο Πύργος. Και αυτό έχει να κάνει και με την τακτική του Παν/μίου Πατρών. Η ουσία πολλές φορές κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αυτές τις έχουμε ανιχνεύσει και νομίζουμε ότι με επιστημονική τεκμηρίωση, με διασφάλιση κριτηρίων βιωσιμότητας θα καταλήξουμε μέσα από διαδοχικές συναντήσεις και έρευνες, στην πρόταση την οποία αξίζει ο τόπος μας».

    Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Αλεξόπουλο και την κ. Καρακίτσου και ανέφερε ότι στο Συνέδριο θα παραστούν Ακαδημαϊκοί από τα Παν/μια Αθηνών, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Πατρών.

    “Αλλαγή νοοτροπίας με απλές καθημερινές πράξεις”

    Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συνεδρίου, τονίζοντας πως «είναι η ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται του Αθλητισμού, της Βιώσιμης Ανάπτυξης & της Παιδείας, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα αλλαγής νοοτροπίας, μέσα από απλές καθημερινές πράξεις, αλλά και η συζήτηση με τους θεσμικούς φορείς και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που θα στοχεύουν στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του κοινωνικού συνόλου», και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του όπως και την κ. Καρακίτσου για την άψογη συνεργασία.

    * Οι στόχοι του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, είναι:

    -Η συζήτηση και η ανάδειξη του αθλητισμού ως μιας βασικής συνιστώσας της ποιότητας ζωής

    -Η πληροφόρηση της κοινωνίας για δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και αειφόρου παραγωγής για καλύτερη διαχείριση των πόρων

    -Η ενημέρωση των νέων για δράσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από τον αθλητισμό

    -Η σύνδεση του αθλητισμού με εκπαιδευτικά θέματα και ο σχεδιασμός δράσεων σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο που καλλιεργούν την εθελοντική κουλτούρα και το αίσθημα της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κοινωνία

    -Η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αρχών για ζητήματα πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης

    Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα

    Τέλος, η κ. Καρακίτσου έκανε ειδική μνεία στην ενότητα του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής-Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα», υπογραμμίζοντας:

    “Θεωρώ πολύ σημαντική την ενότητα αυτή, για το λόγο ότι θα προσεγγίσει την ποιότητα ζωής μέσα από το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, την αντιμετώπιση της ευάλωτης ομάδας των ΑΜΕΑ, μέσα από τις πολιτικές της Ε.Ε., καθώς και τις πολιτικές αντιμετώπισης των φαινομένων κακοποίησης και βίας στις σύγχρονες κοινωνίες.

    Ευελπιστούμε το Συνέδριο αυτό να μην είναι ένα Συνέδριο επί …χάρτου, αλλά να λάβει “σάρκα και οστά”.

    Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο Δήμαρχος με εμπιστεύθηκε σε αυτή την προσπάθεια, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την εξαιρετική συνεργασία με τον καθηγητή Παναγιώτη Αλεξόπουλο και την υπεύθυνη της Πρυτανείας του Παν. Πελ/σου Μαρία Χριστοδημητροπούλου και δεν έχω παρά να ευχηθώ την επιτυχή έκβαση των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου».

    Χρήσιμες Πληροφορίες

    - Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιστημονικού Συνεδρίου:

    http://pyrgosconf2023.gr

    • Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο Συνέδριο εδώ:

    https://forms.gle/Y6HSrmqV2GpGehBP6

    dimos pan pelopon sunedrio 3

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    11:00 – 13:00 | Ομιλίες
    1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Συντονισμός: Βαρελάς Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Πύργου

    Βασιλική Αυγερινού | Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    «Αθλητισμός και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα»

    Νικόλαος Κερερές | Εκτελεστικός Διευθυντής Motorsport Greece
    «Πρακτικές μείωσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος μεγάλης αθλητικής
    διοργάνωσης: η περίπτωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις»

    Θοδωρής Τζαβιδόπουλος | (MSc), Sports Marketing Specialist
    «Βιωσιμότητα και Πράσινες Θέσεις Εργασίας»

    Παρασκευή Ζορμπά | Προϊσταμένη Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Υποδομών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
    «Πράσινες Υποδομές στον Αθλητισμό»

    13:00 – 15:00 | Ομιλίες
    2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
    ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

    Συντονισμός: Έβελιν Καρακίτσου/ Πολιτικός Επιστήμων/ Σύμβουλος Δημάρχου Πύργου

    Παναγιώτης Αγγελόπουλος | Πρόεδρος Ινστιτούτου «Καποδίστριας»
    «Ο Ρόλος των Δεξιοτήτων Ζωής στην Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού»

    Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη | Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου
    Επιμόρφωσης στο ΕΚΔΔΑ
    «Δεξιότητες Ζωής ως Κλειδί Επιτυχίας για το Ανθρώπινο Δυναμικό των ΟΤΑ και των ΜΚΟ»

    Ανδρέας Νιγιάννης | Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων Και
    Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    «Εξάλειψη των Φαινομένων Βίας με Αθλητισμό και Παιδεία»

    Εμμανουήλ Χουστουλάκης | Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    «Στρατηγική Αξιοποίηση Εξωστρέφειας και Συνεργειών για τη Διασύνδεση
    Πανεπιστημίου και Αγοράς του Αθλητισμού»

    17:30 – 18:30 | Χαιρετισμοί Επισήμων
    Άγγελος Συρίγος | Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων
    Λευτέρης Αυγενάκης | Υφυπουργός Αθλητισμού
    Αθανάσιος Κατσής | Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος | Δήμαρχος Πύργου

    Παναγιώτης Αλεξόπουλος | Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
    Διευθυντής iSportManagement LAB
    Νεκτάριος Φαρμάκης | Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
    Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος | Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
    Δημήτρης Παπαστεργίου | Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
    Θανάσης Παπαδόπουλος | Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής
    Ελλάδας

    18:30 – 19:30 | Ομιλίες
    3η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
    ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

    Συντονισμός: Εμμανουήλ Χουστουλάκης, Επίκ.Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

    Κυμπουρόπουλος Στέλιος | Ευρωβουλευτής ΝΔ
    «Αντιμετώπιση των κοινωνικών εμποδίων των αναπήρων ατόμων μέσα από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

    Γιάννης Δάρας | Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), Δημοσιογράφος
    «Η αληθινή ενημέρωση προϋπόθεση για την βιωσιμότητα των ανθρωπίνων αξιών»

    Δημήτριος Γρηγοριάδης | Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ)
    «Ο Κοινωνικός Ρόλος των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής»

    Στέλιος Δασκαλάκης | Γενικός Γραμματέας & Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού
    «Σχολικός Αθλητισμός: Ποιότητα Ζωής & Περιφερειακή Ανάπτυξη»

    Οδυσσέας Σπηλιόπουλος | Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    "Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής ως Πλαίσιο Προστασίας των Θεμελιωδών Αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

    Μιχάλης Χρηστάκης | Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος
    “Κλεισθένης”
    «Στρατηγικές Ανάπτυξης του Αθλητισμού, με επικοινωνία, δημοσιότητα και
    Δεξιότητες»

    19:30 – 20:30 | Ομιλίες
    4η ΣΥΝΕΔΡΙΑ
    ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

    Συντονισμός: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Αθλητικογράφος

    Αλεξόπουλος Παναγιώτης | Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Εργαστηρίου iSportManagement LAB
    «Πρόταση για Αθλητική Διοργάνωση Εθνικής Εμβέλειας στην Πόλη του Πύργου»

    Ιωάννης Δουβής | Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος
    Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης
    «Η Ανάπτυξη της Αντισφαίρισης στην Ελλάδα»

    Μανόλης Μαυρομμάτης | Πρώην Ευρωβουλευτής, Αθλητικογράφος

    Περικλής Μπακοδήμος | Εκτελεστικός Διευθυντής Ελληνικής Ομοσπονδίας
    Πετοσφαίρισης
    «Ποιότητα Ζωής στον Αθλητισμό και Τοπική Ανάπτυξη»

    Ειρήνη Αïνδιλή | Ολυμπιονίκης-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής
    «Διαδικασίες Υλοποίησης Μεγάλης Αθλητικής Διοργάνωσης»

    ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    10:00 – 11:00 | Κεντρικές Ομιλίες

    Ανδρέας Μπουντουβής | Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
    «Δράσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Βιώσιμη Κινητικότητα»

    Δημήτριος Ντζανάτος | Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων
    «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Τυχερά Παίγνια»

    11:00 – 13:00 | Στρογγυλό Τραπέζι
    «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ
    ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

    Συντονισμός: Ιωάννης Αργυρόπουλος, Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου-Δημοσιογράφος

    Μπουντουβής Ανδρέας | Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
    Κατσής Αθανάσιος | Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    Ντζανάτος Δημήτριος | Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Οικονομολόγος
    Φαρμάκης Νεκτάριος | Περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
    Αντωνακόπουλος Παναγιώτης | Δήμαρχος Δήμου Πύργου
    Σπηλιόπουλος Οδυσσέας | Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Πανεπιστημίου
    Πελοποννήσου
    Χρηστάκης Μιχάλης | Πρόεδρος «Κλεισθένης»
    Βελντές Γεώργιος | Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής
    Δημητρουλόπουλος Δημήτριος | Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου
    Νικολούτσος Κωνσταντίνος | Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επιστημονικό Συνέδριο στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 17 & 18 /02 με θέμα «Ποιότητα ζωής με Βιωσιμότητα & Αθλητισμό»
    Επιστημονικό Συνέδριο στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 17 & 18 /02 με θέμα «Ποιότητα ζωής με Βιωσιμότητα & Αθλητισμό»

    Πύργος και Εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    *Ηλεκτρονική εγγραφή συμμετοχής στο: https://forms.gle/Y6HSrmqV2GpGehBP6

    Ο Δήμος Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: ‘Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό’.

    Στο Συνέδριο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν - με βασικό παρονομαστή τον Αθλητισμό - επιστημονικοί διάλογοι και θα παρουσιαστούν απόψεις από σημαίνοντες ομιλητές, που θα αναδείξουν την πόλη του Πύργου ως πόλη αναφοράς για επίσκεψη, διαμονή, περιήγηση, σπουδές, έρευνα και πολιτισμική διάδραση και εμπειρία.

    ksistri sunedrio poiot zois 2

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
    11:00 – 13:00 | Ομιλίες

    1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

    Συντονισμός: Βαρελάς Ιωάννης, Γενικός Γραμματέας Δήμου Πύργου

    Βασιλική Αυγερινού | Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    «Αθλητισμός και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα»

    Νικόλαος Κερερές | Εκτελεστικός Διευθυντής Motorsport Greece
    «Πρακτικές μείωσης περιβαλλοντικού αποτυπώματος μεγάλης αθλητικής
    διοργάνωσης: η περίπτωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις»

    Θοδωρής Τζαβιδόπουλος | (MSc), Sports Marketing Specialist
    «Βιωσιμότητα και Πράσινες Θέσεις Εργασίας»

    Παρασκευή Ζορμπά | Προϊσταμένη Τμήματος Ενεργειακής Αναβάθμισης Αθλητικών Υποδομών Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
    «Πράσινες Υποδομές στον Αθλητισμό»

    13:00 – 15:00 | Ομιλίες

    2η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
    Συντονισμός: Έβελιν Καρακίτσου/ Πολιτικός Επιστήμων/ Σύμβουλος Δημάρχου Πύργου

    Παναγιώτης Αγγελόπουλος | Πρόεδρος Ινστιτούτου «Καποδίστριας»
    «Ο Ρόλος των Δεξιοτήτων Ζωής στην Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού»

    Δρ. Αγγελική Μπουρμπούλη | Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου
    Επιμόρφωσης στο ΕΚΔΔΑ
    «Δεξιότητες Ζωής ως Κλειδί Επιτυχίας για το Ανθρώπινο Δυναμικό των ΟΤΑ και των ΜΚΟ»

    Ανδρέας Νιγιάννης | Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών, Προγραμμάτων Και
    Οργάνωσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    «Εξάλειψη των Φαινομένων Βίας με Αθλητισμό και Παιδεία»

    Εμμανουήλ Χουστουλάκης | Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    «Στρατηγική Αξιοποίηση Εξωστρέφειας και Συνεργειών για τη Διασύνδεση
    Πανεπιστημίου και Αγοράς του Αθλητισμού»

    17:30 – 18:30 | Χαιρετισμοί Επισήμων

    Άγγελος Συρίγος | Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων
    Λευτέρης Αυγενάκης | Υφυπουργός Αθλητισμού
    Αθανάσιος Κατσής | Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    Παναγιώτης Αντωνακόπουλος | Δήμαρχος Πύργου

    Παναγιώτης Αλεξόπουλος | Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου,
    Διευθυντής iSportManagement LAB
    Νεκτάριος Φαρμάκης | Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας
    Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος | Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
    Δημήτρης Παπαστεργίου | Δήμαρχος Τρικκαίων, Πρόεδρος ΚΕΔΕ
    Θανάσης Παπαδόπουλος | Δήμαρχος Καλαβρύτων, Πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής
    Ελλάδας

    18:30 – 19:30 | Ομιλίες

    3η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΕ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ
    Συντονισμός: Εμμανουήλ Χουστουλάκης, Επίκ.Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

    Κυμπουρόπουλος Στέλιος | Ευρωβουλευτής ΝΔ
    «Αντιμετώπιση των κοινωνικών εμποδίων των αναπήρων ατόμων μέσα από τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

    Γιάννης Δάρας | Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS), Δημοσιογράφος
    «Η αληθινή ενημέρωση προϋπόθεση για την βιωσιμότητα των ανθρωπίνων αξιών»

    Δημήτριος Γρηγοριάδης | Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΠΕΠΦΑ)
    «Ο Κοινωνικός Ρόλος των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής»

    Στέλιος Δασκαλάκης | Γενικός Γραμματέας & Διευθύνων Σύμβουλος Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού
    «Σχολικός Αθλητισμός: Ποιότητα Ζωής & Περιφερειακή Ανάπτυξη»

    Οδυσσέας Σπηλιόπουλος | Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    "Ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής ως Πλαίσιο Προστασίας των Θεμελιωδών Αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

    Μιχάλης Χρηστάκης | Γενικός Γραμματέας Δήμου Νέας Σμύρνης, Πρόεδρος
    “Κλεισθένης”
    «Στρατηγικές Ανάπτυξης του Αθλητισμού, με επικοινωνία, δημοσιότητα και
    Δεξιότητες»

    19:30 – 20:30 | Ομιλίες

    4η ΣΥΝΕΔΡΙΑ

    ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
    Συντονισμός: Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Αθλητικογράφος

    Αλεξόπουλος Παναγιώτης | Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μέλος Συμβουλίου Διοίκησης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Διευθυντής Εργαστηρίου iSportManagement LAB
    «Πρόταση για Αθλητική Διοργάνωση Εθνικής Εμβέλειας στην Πόλη του Πύργου»

    Ιωάννης Δουβής | Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αντιπρόεδρος
    Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης
    «Η Ανάπτυξη της Αντισφαίρισης στην Ελλάδα»

    Μανόλης Μαυρομμάτης | Πρώην Ευρωβουλευτής, Αθλητικογράφος

    Περικλής Μπακοδήμος | Εκτελεστικός Διευθυντής Ελληνικής Ομοσπονδίας
    Πετοσφαίρισης

    «Ποιότητα Ζωής στον Αθλητισμό και Τοπική Ανάπτυξη»

    Ειρήνη Αïνδιλή | Ολυμπιονίκης-Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής
    «Διαδικασίες Υλοποίησης Μεγάλης Αθλητικής Διοργάνωσης»

    ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    10:00 – 11:00 | Κεντρικές Ομιλίες

    Ανδρέας Μπουντουβής | Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
    «Δράσεις του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Βιώσιμη Κινητικότητα»

    Δημήτριος Ντζανάτος | Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων

    «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Τυχερά Παίγνια»

    11:00 – 13:00 | Στρογγυλό Τραπέζι

    «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΜΕ
    ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ
    ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ»

    Συντονισμός: Ιωάννης Αργυρόπουλος, Αναπληρωτής Δήμαρχος Πύργου-Δημοσιογράφος
    Μπουντουβής Ανδρέας | Πρύτανης Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
    Κατσής Αθανάσιος | Πρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
    Ντζανάτος Δημήτριος | Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, Οικονομολόγος
    Φαρμάκης Νεκτάριος | Περιφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
    Αντωνακόπουλος Παναγιώτης | Δήμαρχος Δήμου Πύργου
    Σπηλιόπουλος Οδυσσέας | Κοσμήτορας Σχολής Διοίκησης Πανεπιστημίου
    Πελοποννήσου
    Χρηστάκης Μιχάλης | Πρόεδρος «Κλεισθένης»
    Βελντές Γεώργιος | Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Φυσικής
    Δημητρουλόπουλος Δημήτριος | Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου
    Νικολούτσος Κωνσταντίνος | Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό» 
    Ο Δήμος Πύργου διοργανώνει με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό» 

    17 & 18 Φεβρουαρίου στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

    Ο Πύργος και η εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

    Ο Δήμος Πύργου και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, διοργανώνουν την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή 2ήμερο Επιστημονικό Συνέδριο, με θέμα: “Ποιότητα Ζωής με Βιωσιμότητα και Αθλητισμό”.

    Στο Συνέδριο, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογράψει ο Δήμος Πύργου με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα αναπτυχθούν - με βασικό παρονομαστή τον Αθλητισμό - επιστημονικοί διάλογοι και θα παρουσιαστούν απόψεις από σημαίνοντες ομιλητές, που θα αναδείξουν την πόλη του Πύργου ως πόλη αναφοράς για επίσκεψη, διαμονή, περιήγηση, σπουδές, έρευνα και πολιτισμική διάδραση και εμπειρία.

    - Για την διεξαγωγή του Συνεδρίου παρέθεσε Συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος με τον καθηγητή του Παν/μίου Πελοποννήσου Τάκη Αλεξόπουλο και την άμισθη Σύμβουλο σε θέματα Ανάπτυξης, Προγρ/σμού, Ευρωπαϊκών Έργων και Πολιτισμού, Έβελυν Καρακίτσου, η οποία υλοποιεί την όλη προσπάθεια.

    Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε στους στόχους της προγραμματικής σύμβασης, βάσει της οποίας υλοποιείται το Συνέδριο, υπογραμμίζοντας πως: «Στόχος της προγραμματικής σύμβασης είναι - πέρα από την υποστήριξη σε μια σειρά ζητημάτων επιστημονικής διάστασης - να οργανώσουμε με περισσότερα Ακαδημαϊκά κριτήρια και κριτήρια βιωσιμότητας την πρότασή μας για την παρουσία Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πύργο.

    Εργαζόμαστε πάνω στο μοντέλο “Ο Πύργος και η εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση”. Το Παν/μιο Πελοποννήσου ακολουθεί μια τακτική εξακτίνωσης, με σχολή ακόμη και στην Πάτρα. Η μόνη πόλη-πρωτεύουσα της Πελ/νήσου που δεν έχει Πανεπιστήμιο είναι ο Πύργος. Και αυτό έχει να κάνει και με την τακτική του Παν/μίου Πατρών. Η ουσία πολλές φορές κρύβεται στις λεπτομέρειες. Αυτές τις έχουμε ανιχνεύσει και νομίζουμε ότι με επιστημονική τεκμηρίωση, με διασφάλιση κριτηρίων βιωσιμότητας, θα καταλήξουμε μέσα από διαδοχικές συναντήσεις και έρευνες, στην πρόταση την οποία αξίζει ο τόπος μας».

    Τέλος, ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Αλεξόπουλο και την κ. Καρακίτσου και ανέφερε ότι στο Συνέδριο θα παραστούν Ακαδημαϊκοί από τα Παν/μια Αθηνών, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου και Πατρών.

    dimos pan pelopon sunedrio 2

    Αλλαγή νοοτροπίας με απλές καθημερινές πράξεις

    Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συνεδρίου, τονίζοντας πως: «είναι η ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων που άπτονται του Αθλητισμού, της Βιώσιμης Ανάπτυξης & της Παιδείας, η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα αλλαγής νοοτροπίας, μέσα από απλές καθημερινές πράξεις, αλλά και η συζήτηση με τους θεσμικούς φορείς και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που θα στοχεύουν στη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του κοινωνικού συνόλου», κι ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία του όπως και την κ. Καρακίτσου για την άψογη συνεργασία.

    Οι στόχοι του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, είναι:

    -Η συζήτηση και η ανάδειξη του αθλητισμού ως μιας βασικής συνιστώσας της ποιότητας ζωής

    -Η πληροφόρηση της κοινωνίας για δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και αειφόρου παραγωγής για καλύτερη διαχείριση των πόρων

    -Η ενημέρωση των νέων για δράσεις και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσα από τον αθλητισμό

    -Η σύνδεση του αθλητισμού με εκπαιδευτικά θέματα και ο σχεδιασμός δράσεων σε εθνικό, αλλά και τοπικό επίπεδο που καλλιεργούν την εθελοντική κουλτούρα και το αίσθημα της αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας στην κοινωνία

    -Η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων αρχών για ζητήματα πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών δράσεων που ενισχύουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης

    Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα

    Τέλος, η κ. Καρακίτσου έκανε ειδική μνεία στην ενότητα του Επιστημονικού Συνεδρίου με τίτλο «Ευρωπαϊκός τρόπος ζωής-Ποιότητα ζωής με βιωσιμότητα», υπογραμμίζοντας: «Θεωρώ πολύ σημαντική την ενότητα αυτή, για το λόγο ότι θα προσεγγίσει την ποιότητα ζωής μέσα από το πρίσμα του Ευρωπαϊκού Τρόπου ζωής, την αντιμετώπιση της ευάλωτης ομάδας των ΑΜΕΑ μέσα από τις πολιτικές της Ε.Ε., καθώς και τις πολιτικές αντιμετώπισης των φαινομένων κακοποίησης και βίας στις σύγχρονες κοινωνίες.

    Ευελπιστούμε το Συνέδριο αυτό να μην είναι ένα απλά Συνέδριο επί χάρτου, αλλά να λάβει “σάρκα και οστά”.

    Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που ο Δήμαρχος με εμπιστεύθηκε σε αυτή την προσπάθεια, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για την εξαιρετική συνεργασία με τον καθηγητή Παναγιώτη Αλεξόπουλο και την υπεύθυνη της Πρυτανείας του Παν. Πελ/σου Μαρία Χριστοδημητροπούλου και δεν έχω παρά να ευχηθώ την επιτυχή έκβαση των εργασιών του Επιστημονικού Συνεδρίου».

    dimos pan pelopon sunedrio 3

    * * * Χρήσιμες Πληροφορίες

    - Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιστημονικού Συνεδρίου:

    http://pyrgosconf2023.gr

    -Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας στο Συνέδριο εδώ:

    https://forms.gle/Y6HSrmqV2GpGehBP6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Καλάκος: Μονόδρομος η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
    Καλάκος: Μονόδρομος η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

    Την απαξιωτική προς την Ηλεία στάση του Παν/μίου Πατρών στηλίτευσε ο Ηλείος οικονομολόγος

    Τη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προκρίνει ως μοναδική λύση για την επιστροφή της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη της Ελλάδας ο Ηλείος οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών σχεδιάζει την ίδρυση νέας σχολής Κτηνιατρικής στην Αιτωλοακαρνανία και επιμένει να αγνοεί τον νομό μας.

    Όπως τόνισε ο Νίκος Καλάκος, από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών δεν υπάρχει καμία πρόθεση για ισότιμη ακαδημαϊκή αντιμετώπιση της Ηλείας, αφού οι μοναδικές του προτάσεις εξαντλούνται σε τμήματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τη στιγμή που για άλλους νομούς βρίσκει τρόπο να ιδρύει πανεπιστημιακά τμήματα τα οποία δεν είναι βιώσιμα, όπως η Γεωπονική που μεταφέρθηκε αδίκως από την Αμαλιάδα στην Αιτωλοακαρνανία και έχει μονοψήφιο αριθμό εισακτέων.

    Ο Ηλείος οικονομολόγος στηλίτευσε και τη στάση του πρύτανη του ιδρύματος, κ. Μπούρα, ο οποίος μέχρι τώρα απέρριπτε με δηλώσεις του ως ξεπερασμένο το μοντέλο «κάθε πόλη και πανεπιστήμιο» και τα ήθελε όλα στην Πάτρα, αλλά τελικά για χάρη άλλων νομών υπαναχωρεί.

    Ο Νίκος Καλάκος επισήμανε ότι εφόσον το Πανεπιστήμιο Πατρών επιμένει σε αυτήν την απαξιωτική στάση προς την Ηλεία, είναι μονόδρομος η επιδίωξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο δείχνει ότι είναι και στην πράξη αποκεντρωμένο ίδρυμα με ισότιμη κατανομή σε όλες τις πόλεις. Για αυτόν τον λόγο υπογραμμίζει την ανάγκη όλοι οι φορείς του νομού να συζητήσουν με συντεταγμένο τρόπο και με σοβαρές και τεκμηριωμένες προτάσεις τη δυνατότητα ίδρυσης πανεπιστημιακής σχολής στην Ηλεία, η οποία θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου, όπως ο δυναμικός πρωτογενής τομέας του Κάμπου και της νότιας Ηλείας, ο πολιτιστικός και τουριστικός πλούτος του άξονα Αρχαία Ολυμπία-Αρχαία Ήλιδα, και θα καταστήσει αναγκαία την ολοκλήρωση υποδομών όπως ο δρόμος Πύργος-Τσακώνα και Τρίπολη-Βυτίνα-Αρχαία Ολυμπία..

    «Είναι λυπηρή και ταυτόχρονα εξοργιστική για τους Ηλείους η στάση του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο εξαγγέλλει την ίδρυση νέων σχολών οπουδήποτε αλλού εκτός από την Ηλεία. Ενώ ο πρύτανης μας έχει πει ότι δεν συμφωνεί με το να έχει κάθε πόλη και από ένα πανεπιστήμιο, τώρα προανήγγειλε Κτηνιατρική στην Αιτωλοακαρνανία, άρα η αξιοπιστία του δυστυχώς είναι αμφίβολη. Εφόσον επιμένει να τηρεί αυτή τη στάση, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος η επιδίωξη συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το οποίο έχει δείξει διάθεση αποκεντρωτικής λειτουργίας. Αντί να εξαγγέλλουμε ανεδαφικές συνεργασίες που υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών, είναι στο χέρι μας να αναζητήσουμε από κοινού όλοι οι φορείς μια συγκροτημένη πρόταση που θα επαναφέρει σε ισότιμη θέση την Ηλεία στον ακαδημαϊκό χάρτη και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να ολοκληρωθούν κρίσιμες υποδομές όπως ο δρόμος ως την Τσακώνα και την Τρίπολη», δήλωσε ο Νίκος Καλάκος.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπέγραψε ο Δήμος Πύργου
    Προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου υπέγραψε ο Δήμος Πύργου

    Εξωστρέφεια του Πύργου σε σχέση με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

    Με προσεκτικό, τεκμηριωμένο και βιώσιμο βηματισμό προς την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της περιοχής, ο Δήμος Πύργου προχώρησε σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Την Πέμπτη (10/11), ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση με τον Πρύτανη του Παν/μίου Πελ/νήσου Αθανάσιο Κατσή με αντικείμενο «Διοίκηση Αθλητισμού & Δήμος Πύργου».

    Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Αλεξόπουλος - ο οποίος φέρει την επιστημονική ευθύνη για την ποιοτική και ποσοτική εκτέλεση του έργου, και η άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου Πύργου σε θέματα Ανάπτυξης, Προγρ/σμου , Ευρωπαϊκών Έργων και Πολιτισμού Έβελιν Καρακίτσου.

    sumv dimos panpe 3

    Μέσω του έργου της σύμβασης, θα παρασχεθούν ειδικές γνώσεις στην Οργάνωση και Διοίκηση ενός σύγχρονου μοντέλου Αθλητικού Οργανισμού. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί διημερίδα στον Πύργο με αντικείμενο τη Διοίκηση του Αθλητισμού και τη διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής ενός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ενός αγωνίσματος στον Πύργο, πιθανότατα μέσα στο α΄εξάμηνο του 2023.

    Η σπουδαιότητα δε αυτού του εγχειρήματος έγκειται στη δημιουργία διαμόρφωσης μιας συνείδησης σε όλους είτε ασχολούνται με τον αθλητισμό είτε όχι, στο πόσο σημαντικό βήμα είναι η διοίκηση στον Αθλητισμό.

    Για την εξωστρέφεια της πόλης και της ευρύτερης περιοχής όσον αφορά την Τριτοβάθμια εκπαίδευση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Πύργου στις δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

    «Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η συνδρομή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε τεχνογνωσία και πλέον μιλάμε για εξωστρέφεια του Δήμου Πύργου όσον αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την παρουσία αυτής στον τόπο μας. Αυτό, είναι ένας βηματισμός προς το μέλλον προσεκτικός, τεκμηριωμένος και βιώσιμος. Είναι το τρίπτυχο των κινήσεών μας πάνω στην ανάπτυξη. Και όπως γνωρίζουμε όλοι, ανάπτυξη χωρίς γνώση στις μέρες μας δεν υπάρχει. Και όπου δεν υπάρχει η γνώση η οποία διασφαλίζεται και με την παρουσία δομών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο τόπος υστερεί και μένει πίσω. Άρα λοιπόν πρέπει να παλέψουμε, να αντικαταστήσουμε την αδικία και την ανισότητα στις σημερινές συγκυρίες και συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας, την ανισότητα στον ανταγωνιστικό αγώνα της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη είναι ανταγωνιστική διαδικασία και όποιος δεν διασφαλίζει την ίση μεταχείριση από το σύστημα που επιβάλλει τους όρους είναι ο μόνιμα χαμένος και αδικημένος».

    sumv dimos panpe 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Άνοδος των βάσεων στα Τμήματα της Καλαμάτας – Κενές θέσεις σε Ιστορικό, Φιλολογία και Γεωπονία
    Άνοδος των βάσεων στα Τμήματα της Καλαμάτας – Κενές θέσεις σε Ιστορικό, Φιλολογία και Γεωπονία

    Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δόθηκε χθες το απόγευμα, όταν το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.

    Στα περισσότερα Τμήματα της Καλαμάτας σημειώθηκε αύξηση των βάσεων, ενώ και φέτος θα υπάρξουν κενές θέσεις λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που εφαρμόζεται για δεύτερη χρονιά.

    Στα δε Τμήματα της Καλαμάτας για την κατηγορία 90% οι βάσεις διαμορφώθηκαν ως εξής:

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 9.396 – Πέρυσι ήταν 9.225

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ 8.990 – Πέρυσι ήταν 7.251

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ 11.850 – Πέρυσι ήταν 11.234

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 10.040 – Πέρυσι ήταν 9.449

    ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ 9.450 – Πέρυσι ήταν 9.495

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ 9.135 – Πέρυσι ήταν 7.540

    ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 12.200 – Πέρυσι ήταν 11.195

    ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 10.210 – Πέρυσι ήταν 9.526

    Οι κενές θέσεις

    Λόγω ΕΒΕ στην κατηγορία 90% προκύπτουν οι παρακάτω κενές θέσεις

    ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Διαθέσιμες θέσεις 107 – Επιτυχόντες 75

    ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Διαθέσιμες θέσεις 202 – Επιτυχόντες 202

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Διαθέσιμες θέσεις 104 – Επιτυχόντες 104

    ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Διαθέσιμες θέσεις 129 – Επιτυχόντες 129

    ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Διαθέσιμες θέσεις 103 – Επιτυχόντες 42

    ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Διαθέσιμες θέσεις 153 – Επιτυχόντες 153

    ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Διαθέσιμες θέσεις 88 – Επιτυχόντες 88

    ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Διαθέσιμες θέσεις 135 –Επιτυχόντες 48.

    Πηγή: TharrosNews.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο