Περισσότεροι από 1500 επισκέπτες έδωσαν το παρόν στην έκθεση και δοκιμή οίνων Patras Wine Fair, που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στην αίθουσα Αίγλη την Κυριακή 16/02/2020, 12.00-20.00.
Οι επισκέπτες από τις πρώτες ώρες της έκθεσης, έδωσαν το παρόν δοκιμάζοντας ετικέτες από 42 ελληνικά οινοποιεία από όλη την Ελλάδα, έχοντας την δυνατότητα να εξερευνήσουν οινικά σχεδόν όλες τις αμπελουργικές περιοχές της χώρας μας. Κατά την διάρκεια της έκθεσης προσφέρονταν μοναδικοί γευστικοί συνδυασμοί για κάθε τύπο κρασιού καθώς και ιδιαίτερα finger food από τον μεγάλο χορηγό ΙΕΚ Δέλτα 360 του τμήματος μαγειρικής Πάτρας, υπό την καθοδήγηση του σεφ και εκπαιδευτή Χάρη Αξιώτη και τους υποστηρικτές Κρεαταγορά Πανίτσας, Αχαϊκή πίτα, Oliverse, Μανιτάρια-Υδνον, Λαχαναγορά Γιαννάκης και Τυροκομείο Μπάστας (Ζάκυνθος).
Στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει 2 οινογνωσίες, μία για τους αμπελώνες της Αιγιαλείας από τον οινολόγο της περιοχής Τάσο Δροσιάδη, με δοκιμή 5 χαρακτηριστικών ποικιλιών της, και μια με «τυφλή» οινογνωσία με τον εξειδικευμένο sommelier Κώστα Προβατά Dip Wset με 6 ετικέτες. Η διοργάνωση της έκθεσης και δοκιμής οίνων ήταν του Patras Wine Club.
Τα 42 οινοποιεία που συμμετείχαν ήταν:
Αμπελώνες Κ. Αντωνόπουλου (Αχαΐα), Αχαΐα Κλάους (Αχαΐα), Αμπελώνες Ρίρα (Αιγιάλεια), Αχαιών Οινοποιητική (Αιγιαλεία), Καρακάξα (Εκπροσωπείται από την Κάβα Κορδά), Κτήμα Αβαντίς (Εύβοια), Κτήμα Άλφα (Μακεδονία), Κτήμα Βιβλία Χώρα (Καβάλα), Κτήμα Γαία (Νεμέα), Κτήμα Γεροβασιλείου (Θεσσαλονίκη), Κτήμα Γράμψα (Ζάκυνθος), Κτήμα Δύο Υψη (Ηλεία), Κτήμα Ζαφειράκη (Θεσσαλία), Κτήμα Κυρ Γιάννη (Νάουσα), Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη (Δράμα), Κτήμα Λαντίδη (Νεμέα), Κτήμα Μαρκόγιαννη (Ηλεία), Κτήμα Μπαϊρακτάρη (Νεμέα), Κτήμα Ορφανού (Πάτρα), Κτήμα Πυργάκη (Νεμέα), Κτήμα Σεμέλη (Νεμέα), Κτήμα Χατζηγεωργίου (Καβάλα), Κτήμα Χαριτάτου (Κεφαλονιά), Οινοποιείο Κανακάρη (Αιγιάλεια), Οινοποιείο Λύκος (Εύβοια), Οινοποιείο Μονεμβασιάς (Μονεμβασιά), Οινοποιείο Μοσχόπολις (Θεσσαλονίκη), Οινοποιείο Μπαραφάκα (Νεμέα), Οινοποιείο Ντουράκης (Χανιά), Οινοποιείο Οικονομόπουλος Τέταρτη Γενιά (Πάτρα), Οινοποιείο Ρούβαλης (Αιγιάλεια), Οινοποιείο Σελλάς (Νεμέα), Οινοποιείο Σκούτας (Ηλεία), Οινοποιείο Τετράμυθος (Αιγιάλεια), Οινοποιείο Τρουπής (Τρίπολη), Οινοποιία Γαβαλά (Σαντορίνη), Οινοποιία Κολυπέρας (Πάτρα), Οινοποιία Κοτρότσος (Αχαΐα), Οινοποιία Κούκος (Αχαϊα), Οινοποιία Παρπαρούσης (Πάτρα), Οινοποιία Τζουραμάνης - Αχαΐα Ρωμανός (Αχαΐα), Πατραϊκή (Πάτρα).
Χορηγοί της έκθεσης ήταν
DUP – Design Under Pressure- Υπηρεσίες γραφιστικής, ΙΕΚ Δελτα 360, Κάβα Οινογνωσία – www.oinognosia.wine, Cork Hellas – Αφοί Κοκκαλίδου, Kdigital.gr – διαφημιστική, Εστιατόρα Αμπάριζα, Τριών Ναυάρχων 94, Εστιατόριο Tomo’s – Σαχτούρι 77, Εμφιαλωτήριο Οικογένειας Παπασταματόπουλου – Λουσικά Αχαΐας, Winetipser - education center.
Χορηγοί επικοινωνίας
Εφημερίδα Πελοπόννησος και πόρταλ pelop.gr, WineEventsGreece.com, Άνοιξη fm 100,7, The Crunchy Grape, The Dfiles, Patras Events, My Map and his backpack.