Στην καλλιέργεια της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης, αναφέρθηκε ο διευθυντής δασών του Νομού, Παναγιώτης Κορισιάνος καθώς και στα πλεονεκτήματα τα οποία προκύπτουν από αυτή την καλλιέργεια.
«Μια δε ενδιαφέρουσα καλλιέργεια προωθείται στο Νομό μας με ταυτόχρονη μεταποίησή της. Η καλλιέργεια της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης είναι πολύ σημαντική για την χώρα μας, στην οποία είχα και παλιότερα αναφερθεί παρά την έλλειψη πληροφόρησης και φυσικά λόγω απαγόρευσης, όμως και από την φαρμακευτική αλλά και από την βιομηχανική κάνναβη, πολλά προϊόντα παράγονται με μεγάλη υπεραξία συμμετέχοντας θεαματικά στη άνοδο του ΑΕΠ από τον πρωτογενή τομέα.
Ο προβληματισμός ο δικός μου δεν είναι το τεχνικό μέρος της καλλιέργειας που αυτό είναι εύκολο και αντιμετωπίσιμο από τους συναδέλφους γεωτεχνικούς που έχοντας γνώση της εδαφολογίας της φυσιολογίας των φυτών και της θρέψης, άρδευσης και φυτοπροστασίας μπορούμε να συγκομίσουμε ένα άριστο προϊόν για επεξεργασία. Το κρίσιμο σημείο είναι η εμπορία ή καλύτερα μια βιομηχανία επεξεργασίας συνεταιριστική προς όφελος των αγροτών, που με ειδικούς επιστήμονες στη προώθηση και στο μάρκετινγκ ,που θα πληρώνονται με ποσοστό επί των πωλήσεων ή όπως επιθυμούν, οι αγρότες θα πληρώνονταιτην υπεραξία και όχι την πρώτη ύλη.
Άλλως θα έχει την τύχη της βιομηχανικής ντομάτας που κερδίζουν μόνο οι βιομήχανοι. Είναι καιρός λοιπόν να δημιουργήσουμε συνεταιριστικά, συνεργατικά, και δημόσια σχήματα αρκεί να υπάρχουν συνθήκες διαφάνειας, μην υποτιμάμε λοιπόν τον εργατικό έλεγχο» επεσήμανε ο κ. Κορισιάνος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα βότανα του δάσους, τονίζοντας ότι «Πρέπει να διευκρινίσω ότι τα βότανα του δάσους στηρίζονται σε κλινικές μελέτες καθώς και στην αρχαία κινέζικη ιατρική, ενώ συγχρόνως υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση της φυτοϊατρικής.
Είμαι πεπεισμένος ότι πολλά προϊόντα συμπληρώματα διατροφής που φτιάχνονται από φυτικά εκχυλίσματα μπορούμε να δώσουμε νέα ώθηση στις εξαγωγές. Λόγω δε των κλιματοεδαφικών συνθηκών έχουμε την πιο πλούσια βιοποικιλότητα, άρα μπορούμε να διευρύνουμε την παραγωγική μας βάση φτιάχνοντας βιολογικά προϊόντα από την φύση, απογειώνοντας τις εξαγωγές. Βέβαια το θέμα των εξαγωγών δεν μπορεί να στηρίζεται σε κερδοσκόπους ,τυχάρπαστους τυχοδιώκτες άλλα από ένα σοβαρό φορέα εξαγωγής δημόσιου χαρακτήρα όπου οι παραγωγοί από τις εξαγωγές θα κερδίζουν πραγματικά και φυσικά το δημόσιο προς όφελος της κοινωνίας και όχι των άναρχων δυνάμεων της αγοράς».