Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 08:33

Πύργος: Θλίψη για το θάνατο του Γ. Γιαννακόπουλου έχασε τη ζωή του σε τροχαίο με μοτοσικλέτα στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ο 53χρονος Γιάννης Γιαννακόπουλος με καταγωγή από το Χειμαδιό έχασε τη ζωή του τις πρώτες πρωινές ώρες στο Περιστέρι Αττικής σε τροχαίο δυτύχημα με τη μηχανή του.

Ο 53χρονος που πρόσφατα είχε επιστρέψει πριν λίγες ημέρες από την Αμερική όπου εργαζόταν, έχασε τον έλεγχο της μηχανής κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Αττικόν” όπου συγγενείς του που κλήθηκαν από τον Πύργο στην Αθήνα, τον αναγνώρισαν.

Η είδηση του θανάτου του τις τελευταίες ώρες σκορπίζει τη θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Πριν αρκετά χρόνια το καλοκαίρι του 2011, είχε χάσει τον γιο του σε τροχαίο με μηχανάκι στην οδό Πατρών και το γεγονός αυτό τον είχε διαλύσει.

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση…

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 19:11

Σχετικά Άρθρα

  • Η Ηλεία τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940
    Η Ηλεία τιμά την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

    Με κάθε επισημότητα τιμά η Ηλεία την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Την Κυβέρνηση στο νομό θα εκπροσωπήσει με την παρουσία του στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα τον Πύργο, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος.

    Την Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας θα εκπροσωπήσει στον Πύργο, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης, ενώ στην Αμαλιάδα θα παραστεί ο αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

    Το πρόγραμμα των σημερινών εκδηλώσεων

    Ώρα 08.00: Έπαρση της σημαίας στο μνημείο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩN».

    ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

    Ώρα 09.50: Πέρας προσέλευσης κοινού.
    Ώρα 09.55: Πέρας προσέλευσης Αρχών.
    Ώρα 09.58: Προσέλευση Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ. Νικόλαου Κοροβέση.
    Ώρα 09.59: Προσέλευση Εκπροσώπου του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλου.

    Ώρα10.00: Επίσημη δοξολογία Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ του Β΄.

    Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, εντός του Ιερού Ναού, από τη Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Πύργου, κα Θεοδωροπούλου Κωστούλα.

    Ώρα 10.30: Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης & κατάθεση στεφάνων από τους:
    Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας, Ανώτερο Δ/κτή Φ. Ν. Ηλείας, Δήμαρχο Πύργου, Εκπροσώπους Κομμάτων, Πρόεδρο παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ, Πρόεδρο Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Πολεμιστών & Τραυματιών Κύπρου 1974 Ν. Ηλείας, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξ/κών, Εκπρόσωπο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Εκπρόσωπο Προσκόπων και Οδηγών, Προέδρους Σωματείων και Συλλόγων.

    Τήρηση ενός λεπτού Σιγής στη Μνήμη των Ενδόξων Ηρώων και Πεσόντων κατά την Εποποιία του 1940.

    Εθνικός Ύμνος.

    Μετά το πέρας της Επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεσης Στεφάνων, ο Δήμος Πύργου θα παραθέσει δεξίωση προς τιμή των Αρχών, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

    Ώρα11.30: Στην οδό Μανωλοπούλου θα πραγματοποιηθεί παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, Ε.Ε.Σ., Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων ασφαλείας (διάρκειας 40-60 λεπτών).

    Ώρα 17.30: Υποστολή σημαίας.

  • Δείτε LIVE: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο
    Δείτε LIVE: Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στον Πύργο

    Δείτε σε ζωντανή μετάδοση την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, από την πρωτεύουσα της Ηλείας τον Πύργο.

    Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες, μέλη σωματείων, λαογραφικοί σύλλογοι, πεζοπόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και μηχανοκίνητα τμήματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

  • Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό
    Θανατηφόρο τροχαίο στο Κιλκίς - Ι.Χ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό

    Tραγικό θάνατο βρήκε 40χρονος οδηγός ΙΧ, στο τροχαίο που έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στο 529ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Ευζώνων, στο ύψος του χωριού Άσπρος Κιλκίς.

    Το ΙΧ συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό που οδηγούσε 49χρονος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Παιονίας.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου
    Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου

    Αναζητείται ο δράστης

    Σε χωριό της Κυπαρισσίας έφτασαν αστυνομικοί από την Ηλεία κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κατοχή όπλων από 45χρονο.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη για έρευνα. Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν μέσα στη μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 13 σφαίρες, μια θήκη πιστολιού και μια σιδερογροθιά.

    Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • Σοκαριστικό δυστύχημα στη Μιχαλακοπούλου: Έχασε τον έλεγχο της μηχανής, χτύπησε σε τοίχο και σκοτώθηκε
    Σοκαριστικό δυστύχημα στη Μιχαλακοπούλου: Έχασε τον έλεγχο της μηχανής, χτύπησε σε τοίχο και σκοτώθηκε

    Δυστύχημα με θύμα 31χρονο αναβάτη μηχανής σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Μιχαλακοπούλου.

    Προσέκρουσε σε τοίχο

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηχανή που οδηγούσε ο άτυχος άνδρας, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τοίχο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αναβάτη.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10
    Πύργος: Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10

    Ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΕΥΑ Πύργου για την προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

    Αναλυτικά:

    Στα πλαίσια εργασιών συντήρησης στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης του Πύργου θα πραγματοποιηθεί γενική διακοπή υδροδότησης την Τρίτη 29/10/2024 από τις 8.30 π.μ. Προβλεπόμενη ώρα αποκατάστασης της υδροδότησης 13.00μ.μ.

    ΕΚ ΤΗΣ ΔΕΥΑΠ

  • Στεγαστική κρίση: Ακρίβυναν 90% τα ακίνητα στην Αθήνα την τελευταία εξαετία
    Στεγαστική κρίση: Ακρίβυναν 90% τα ακίνητα στην Αθήνα την τελευταία εξαετία

    Η στεγαστική κρίση αποτυπώνεται ανάγλυφα στα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο ακινήτων Prodexpo. Λιγότερα, ακριβότερα και παλαιότερα είναι σήμερα τα σπίτια προς πώληση.

    Φτηνή για τους ξένους επενδυτές και τις «χρυσές βίζες», πανάκριβη για τους Έλληνες μισθωτούς είναι η αγορά κατοικίας στην Ελλάδα. Δεν το λέει κάποιο κίνημα ενάντια στη στεγαστική κρίση, αλλά τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ), χτυπώντας καμπανάκι για το εξωφρενικό ράλι στις τιμές των οικιστικών ακινήτων.

    Τα οικιστικά ακίνητα στην Αθήνα ακρίβυναν σχεδόν κατά 90% από το 2017, όταν είχαν φτάσει σε ιστορικό χαμηλό εν μέσω της κρίσης. Πλέον έχουν ξεπεράσει κατά 4% το ιστορικό υψηλό του 2008, όταν οι τιμές ακινήτων βρίσκονταν στο ζενίθ.

    Το ίδιο διάστημα οι μισθοί των Ελλήνων έχουν μειωθεί κατά 20%, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την αγορά κατοικίας. Όσοι έχουν ακόμα τη δυνατότητα να αγοράσουν δικό τους σπίτι, θα δώσουν περισσότερα χρήματα, για ένα παλιότερο και ενώ τα ακίνητα που αγοράζουν είναι και ακριβότερα και παλιότερα.

    Τα παραπάνω στοιχεία, και πολλά περισσότερα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Prodexpo για την αγορά ακινήτων, το μεγαλύτερο του είδους του στην Ελλάδα. Από τις τοποθετήσεις των ομιλητών αποτυπώνεται ανάγλυφα η στεγαστική κρίση και οι τρομακτικές της συνέπειες.

    Γερασμένα σπίτια

    Όπως είπε στο συνέδριο Prodexpo η κ. Βασιλική Βλαχοστεργίου, αναπληρώτρια επικεφαλής του τομέα ανάλυσης αγοράς ακινήτων της ΤτΕ, μια άλλη σημαντική διαφορά με την «προ κρίσης» εποχή, είναι ότι το απόθεμα των ακινήτων προς πώληση είναι σήμερα ποιοτικά υποδεέστερο, καθώς είναι «γερασμένο».

    Ο μέσος όρος παλαιότητας του ακινήτου που αγόραζαν οι Έλληνες το 2008 ήταν 20 ως 30 ετών, ενώ σήμερα είναι τα 40 έτη.

    «Tα ενοίκια στην Αθήνα είναι πλέον τόσο υψηλά που σε λίγο καιρό οι ενοικιαστές απλώς δεν θα μπορούν να πληρώσουν»

    Το έλλειμμα σε ποιοτικά ακίνητα που να καλύπτουν τις ανάγκες των νοικοκυριών οφείλεται και στο «βούλιαγμα» της οικοδομικής δραστηριότητας την περίοδο της κρίσης – που παρά την μερική ανάκαμψη δεν έχει επανέλθει. Για παράδειγμα, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκε μέσα σε ένα μόλις χρόνο, το 2005, όταν ο κατασκευαστικός τομέας ζούσε ακόμα εποχές «μετα-ολυμπιακής» μέθης, αντισοιχεί στον αριθμό των αδειών που εκδόθηκαν από το 2011 ως τις αρχές του 2024.

    Μείωση ιδιοκατοίκησης

    Μια άλλη «παρενέργεια» της μείωσης του οικιστικού αποθέματος και της αύξησης των τιμών, είναι η μείωση της ιδιοκατοίκησης. Ενώ στις δεκαετίες του ’80 και ’90 τα ποσοστά ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έφταναν το 80%, την πρώτη δεκαετία του 2000 κυμάνθηκαν μεταξύ 75-77%, ενώ πλέον έχουν φτάσει σε ιστορικό χαμηλό, στο 69,6% σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat.

    Στα αστικά κέντρα το ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι ακόμα χαμηλότερο, με την εκπρόσωπο της ΤτΕ να εκτιμά ότι στην Αθήνα κινείται γύρω στο 64%.

    Ο μισθός δε φτάνει ούτε για νοίκι

    Η πιο δυσοίωνη πρόβλεψη έρχεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής Δημήτρη Ποταμιάνο: Τα ενοίκια στην Αθήνα είναι πλέον τόσο υψηλά που σε λίγο καιρό οι ενοικιαστές απλώς δεν θα μπορούν να πληρώσουν.

    Ο ίδιος εξέφρασε σκεπτικισμό για την αποτελεσματικότητα των μέτρων της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί η στεγαστική κρίση. Είπε ότι τα προγράμματα «Σπίτι μου» είναι σε θετική κατεύθυνση, αλλά δημιουργούν πρόβλημα σε ό,τι αφορά τη ζήτηση.

    Πρόσθεσε ότι η αγορά πλέον «ακολουθεί τους δικούς της ρυθμούς», προβλέποντας ότι το ράλι θα συνεχιστεί.

    Το σοβαρότερο ζήτημα σύμφωνα με τον κ. Ποταμιάνο εντοπίζεται στις μισθώσεις: Τα υψηλά ενοίκια δεν θα μπορούν να πληρώνονται από τους μισθωτές σε λίγο καιρό και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το δει η πολιτεία.

    Generation Rent

    H νέα γενιά των ενοικιαστών, η περίφημη Generation Rent, είναι σε μεγάλο βαθμό η γενιά του brain drain – που είναι με το «ένα πόδι έξω» από την Ελλάδα και δεν μπορεί ούτε θέλει να επενδύσει σε ακίνητα.

    «H γενιά του Πολυτεχνείου έχει δανειστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει επιβαρύνει τις επόμενες γενιές όσον αφορά την ιδιοκατοίκηση»

    Αυτό προκύπτει από τις τοποθετήσεις ομιλητών όπως του Πάνου Λολώνη, προϊστάμενου της διεύθυνσης γεωχωρικών πηλοφοριών του φορέα «Ελληνικό Κτηματολόγιο».

    Σύμφωνα με τον κ. Λολώνη η στροφή στο ενοίκιο και η μείωση της ιδιοκατοίκησης οφείλεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων: στο έλλειμμα ακινήτων, ειδικά στην πρωτεύουσα, αλλά και στο ότι η κατοχή ακινήτου δεν είναι πλέον προσοδοφόρα και γίνεται μάλιστα «επαχθής» λόγω του ΕΝΦΙΑ, της έλλειψης χρηματοδότησης, του κόστους συντήρησης αλλά και της δυσκολίας στη διαδικασία μεταβίβασης.

    Τα παιδιά των παιδιών του Πολυτεχνείου

    Το ρητό «αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα», εξελίχθηκε στο «δάνεια γονέων, φεσώνουν τα τέκνα». Σύμφωνα με τον Κοσμά Θεοδωρίδη, αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, το πρόβλημα στην Ελλάδα έγκειται στο ότι «η γενιά του Πολυτεχνείου έχει δανειστεί σε μεγάλο βαθμό και έχει επιβαρύνει τις επόμενες γενιές όσον αφορά την ιδιοκατοίκηση».

    Ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια κενές κατοικίες, αλλά οι περισσότερες βρίσκονται στην επαρχία και έχουν εγκαταλειφθεί. Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών συνέδεσε το φαινόμενο των άδειων σπιτιών της περιφέρειας, με την ερήμωση της υπαίθρου, τη συγκέντρωση πληθυσμού στην Αθήνα αλλά και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό.

    Ο κ. Θεοδωρίδης είπε ότι ενώ στην επαρχία τα ενοίκια παραμένουν χαμηλά, δεν υπάρχει καμία επιθυμία για διαμονή καθώς δεν υπάρχει ούτε καν ανεπτυγμένο δίκτυο μεταφορών – δηλαδή τρένα.

    Πηγή: in.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο