Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 21:51

Στο σκοτάδι Σκουροχώρι, Λεβεντοχώρι, Κοροακοχώρι λόγω βλάβης της ΔΕΔΔΗΕ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ, έχει βυθίσει στο σκοτάδι την περιοχή στο Σκουροχώρι, το Λεβεντοχώρι και το Κορακοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η βλάβη θα έχει επισκευαστεί πριν τα μεσάνυχτα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 22:02

Σχετικά Άρθρα

  • Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες
    Σοβαρό τροχαίο στο Σκουροχώρι με τρεις τραυματίες

    Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο που συνέβη περίπου στις οχτώ το πρωί του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Λαστεικων - Σκουροχωρίου.

    Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνδρας και επέβαιναν δύο παιδιά υπό συνθήκες που ερευνώνται από το τμήμα τροχαίας Πύργου εξετράπη της πορείας του και κατέληξε σε χαντάκι παραπλεύρως της οδού

    Στο σημείο έφτασαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό των τραυματιών και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή τους στην νοσηλευτική μονάδα Πύργου

    troxaio skouroxori 2

    troxaio skouroxori 1

  • Πύργος: Βαρύ πένθος στο Σκουροχώρι για τον πρόωρο χαμό της Χριστίνας Σκούρα - Ήταν μόλις 27 ετών
    Πύργος: Βαρύ πένθος στο Σκουροχώρι για τον πρόωρο χαμό της Χριστίνας Σκούρα - Ήταν μόλις 27 ετών

    Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την κοινωνία του Σκουροχωρίου στην είδηση του πρόωρου χαμού της Χριστίνας Σκούρα. Ένα κορίτσι μόλις 27 ετών, έγινε άγγελος στον ουρανό…

    Η Χριστίνα πάλεψε γενναία, με όλη τη δύναμη της ψυχής της τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Το χαμόγελό της έσβησε για πάντα βυθίζοντας την οικογένειά της και την τοπική κοινωνία στο πένθος.

    Ένα κορίτσι γεμάτο ζωή, όνειρα και σχέδια. Πάντα με το χαμόγελο και έναν καλό λόγο για όλους. Δυστυχώς η μοίρα είχε άλλα σχέδια…

    Η τοπική κοινωνία του Σκουροχωρίου πενθεί για το αγαπημένο κορίτσι του. Συγγενείς και φίλοι στο άκουσμα του θανάτου της Χριστίνα έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους γονείς της, οι οποίοι διατηρούν καφενείο στην κοινότητα.

    Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Σκουροχωρίου.

    Η συντακτική ομάδα του ilialive.gr εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

    Φωτογραφία: Freepik

  • Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες
    Απαγόρευση απόπλου πλοίου στη Ζάκυνθο - Μεγάλη ταλαιπωρία για πάνω από 250 επιβάτες

    Στο λιμάνι της Ζακύνθου παραμένει το εμπορικό – οχηματαγωγό πλοίο «Μάρε Ντι Λεβάντε» λόγω της απαγόρευσης απόπλου που ανακοινώθηκε.

    Ο λόγος είναι μηχανική βλάβη που διαπιστώθηκε από τους μηχανικούς του πλοίου.

    Το πλοίο θα εκτελούσε το δρομολόγιο από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και εκτός από τους 263 επιβάτες, μετέφερε και 55 Ι.Χ., 25 φορτηγά και τρία λεωφορεία. Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης
    Αγωγός Ερυμάνθου: Σήμερα η επισκευή στη βλάβη του δικτύου ύδρευσης

    Στην επισκευή της διαπιστωμένης βλάβης που υπάρχει στον αγωγό υδροδότησης του Ερυμάνθου, θα προχωρήσει σήμερα ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμός.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Διαβαθμιδικός "... υπάρχει διαπιστωμένη βλάβη στον αγωγό ύδρευσης κοντά στην περιοχή'' Βασιλάκι'' λίγα μέτρα μακριά από το διυλιστήριο του Ερυμανθου. Η επισκευή της βλάβης δεδομένων των πολύ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων μηνών δεν ήταν δυνατόν να αποκατασταθεί άμεσα και να αφήσει τους πολίτες χωρίς νερό. Εφόσον μας το επιτρέπει ο καιρός ξεκίνησε σήμερα η επιδιόρθωση του αγωγού .

    Η αποκατάσταση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν .Υπάρχει όμως ενδεχόμενο μειωμένης πίεσης νερού ή και διακοπή του από τις 13:00 μμ και μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της βλάβης. Για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόηση και την υπομονή σας" καταλήγει η ανακοίνωση.
  • ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό
    ΔΕΥΑΠ: Νέα διακοπή νερού στον Πύργο για την αποκατάσταση της βλάβης στον κεντρικό αγωγό

    Σε αναγκαστική διακοπή νερού στην πόλη του Πύργου προχώρησε πάλι η ΔΕΥΑΠ, καθώς συνεχίζονται εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του κεντρικού αγωγού που υδροδοτεί την πόλη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, η διακοπή εκτιμάται να διαρκέσει μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.

    Η βλάβη είναι ιδιαίτερα σοβαρή και για λόγους ασφαλείας των εργατών, ακολούθησε αναγκαστική διακοπή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

    Η ΔΕΥΑΠ ζητά την κατανόηση των δημοτών και ζητά συγνώμη για την ταλαιπωρία.

  • Κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω φόρτισης
    Κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω φόρτισης

    Ο ΔΕΔΔΗΕ προειδοποιεί όσους δεν προχωρήσουν σε άμεση δήλωση…… των φορτιστών τους. Και είναι πάρα πολλοί αυτοί, αφού δεν έχουν την ανάλογη ενημέρωση. Οι κάτοχοι φορτιστών οχημάτων στην Ελλάδα , τόσο οι ιδιώτες, όσο και οι επιχειρήσεις, πρέπει άμεσα να καταχωρίσουν σωστά τις εγκαταστάσεις τους, ειδάλλως θα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υπαχθούν σε νομικές διαδικασίες, ακόμα και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης.

    Αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίσουν, πρέπει να δηλωθούν οι φορτιστές στον ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζει τη σταθερότητα και την ασφάλεια του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας.

    Σήμερα έχουν εγκατασταθεί περισσότεροι από 10.000 φορτιστές στην Ελλάδα, από του όποιους έχουν δηλωθεί μόλις το 6%.

    Φυσικά και ο κόσμος δεν γνωρίσει ότι πρέπει να μπει σε αυτή τη διαδικασία, γιατί πολύ απλά κάποιοι πάροχοι και εταιρείες φορτιστών δεν τους ενημερώνουν.

    Για την δήλωση, οι κάτοχοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ή να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή της εταιρείας για κινητά.

    Επίσης, είναι διαθέσιμη η τηλεφωνική εξυπηρέτηση για απορίες ή βοήθεια στη διαδικασία στο τηλέφωνο 800 400 4000.

    Πηγή: newsauto.gr

  • Παράδειγμα προς μίμηση η ηλειακή επιχειρηματικότητα - Το 1ο φωτοβολταϊκό πάρκο αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης ενέργειας είναι γεγονός
    Παράδειγμα προς μίμηση η ηλειακή επιχειρηματικότητα - Το 1ο φωτοβολταϊκό πάρκο αυτοπαραγωγής και αυτοκατανάλωσης ενέργειας είναι γεγονός

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Η 1η Αυγούστου αποτελεί ημερομηνία ορόσημο για μια μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών της Ηλείας καθώς το 1ο φωτοβολταϊκό πάρκο, ισχύος 800kW που χρηματοδοτήθηκε 100% από ίδια κεφάλαια τέθηκε σε λειτουργία μετά από τη σύνδεσή του από τον ΔΕΔΔΗΕ.

    Πρόκειται για μια προσπάθεια που έγινε πραγματικότητα κατόπιν επίμονων προσπαθειών του προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κωνσταντίνου Νικολούτσου, του Ζώη Σιδηροκαστρίτη προέδρου της Ενεργειακής κοινότητας Ηλείων επιχειρηματιών, ηλεκτρολόγου μηχανικού και κατασκευαστή του έργου, του Αναστάσιου Καρνάρου, αντιπροέδρου, του Ηλία Ξανθούλη, γραμματέα, του Νίκου Δημόπουλου, ιατρού και ταμία και των μελών του Δ.Σ Γιώργου Αναγνωστόπουλου και Χρήστου Γιαρμενίτη.

    Με το συγκεκριμένο εγχείρημα οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες θα επιτύχουν την δραστική μείωση των λογαριασμών του ρεύματος των επιχειρήσεών τους, καθώς το συγκεκριμένο πάρκο λειτουργεί με σκοπό την αυτοπαραγωγή και αυτοκατανάλωση ενέργειας (virtual net-metering). Ειδικότερα 35 επιχειρηματίες της περιοχής συνεργάστηκαν μεταξύ τους εμπιστεύθηκαν ο ένας τον άλλο και έφτασαν σε αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα με το οποίο ασχολήθηκαν και μεγάλες εφημερίδες της χώρας.

    Για όλη αυτή την επίπονη προσπάθεια, και για την στιγμή που πλέον οι επιχειρηματίες της Ηλείας έφτασαν στο πολυπόθητο αποτέλεσμα μίλησαν χθες το απόγευμα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον χώρο του πάρκου, τονίζοντας σύσσωμοι πως η ενεργειακή κοινότητα των Ηλείων επιχειρηματιών με αρωγό το Επιμελητήριο Ηλείας είναι διατεθειμένη να κάνει περαιτέρω βήματα στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ενσωματώνοντας κάθε νέα τεχνολογία.

    Κώστας Νικολούτσος πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας: “Φαίνονταν ουτοπικό αλλά τα καταφέραμε”

    «Όταν ξεκινήσαμε το όλο εγχείρημα είχε και κάποια στοιχεία ουτοπίας. Όλα όμως πήγαν κατ ευχήν και ευχαριστώ τους ανθρώπου που μας εμπιστευθήκαν σε αυτό το εγχείρημα το οποίο ήταν υψηλού κόστους.

    Σήμερα απολαμβάνουμε τους πρώτους καρπούς μέσω της σύνδεσης που έχει γίνει στο εθνικό δίκτυο. Η όλη προσπάθεια πέρασε από πολλά στάδια. Καταφέραμε να είμαστε στον τόπο η πρώτη ενεργειακή κοινότητα που απευθύνεται στον επιχειρηματικό κόσμο. Η συμβολή μας, όχι μόνο από την ωφέλεια που θα έχουν οι μέτοχοι αυτής της διαδικασίας, είναι ένα σοβαρό δείγμα γραφής για το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μας ενωμένοι.

    Εμείς σήμερα καταγράφουμε αποτέλεσμα σε επίπεδο εθνικό. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε εδώ είναι μια προσπάθεια με συνέχεια και δεν θα περιοριστούμε μόνο στα ενεργειακά θέματα. Μετά τον κόπο και τις αγωνίες μας μελετάμε προς αυτή την κατεύθυνση και τα επόμενα βήματα. Σε ό,τι αφορά τα φωτοβολταικά πάρκα η Ηλεία είχε μείνει καταλυτικά πίσω. Και όσα πάρκα βλέπετε συνήθως είναι από επιχειρηματίες εκτός Ηλείας. Ήταν τέτοια η νοοτροπία μας, λαθεμένη αλλά σήμερα βλέπουμε μια άλλη προοπτική στα θέματα αυτά και η προσπάθεια μας αφορά στα άλλα βήματα που μπορούμε να κάνουμε για την τεχνολογική βελτίωση των υποδομών μας».

    Αργύρης Σπυρίδης φαρμακοποιός, πρόεδρος και ιδρυτής των 2 ενεργειακών κοινοτήτων των φαρμακοποιών: “Τεράστιο βήμα για την περιοχή”

    «Έχουμε 2 πάρκα ένα στην Αγγινάρα 500 kw και ένα στην Καλαμάτα 1mw και ταυτόχρονα κατασκευάζουμε και ένα τρίτο πάρκο 1 mw πάλι στην περιοχή του Πύργου. Καλούμε όλους από την Περιφέρεια Δυτικής Έλλάδας φαρμακοποιούς και μη να γίνουν μέλη και να συμψηφίσουν την ενέργεια του σπιτιού τους. Σε αυτό το πάρκο μιλάμε μόνο για οικιακές παροχές ενώ τα άλλα είναι για επαγγελματικές.

    Συνεργαστήκαμε με τους Ηλείους επιχειρηματίες, συνολικά εμείς συμψηφίζουμε σε 15 συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, ουσιαστικά είναι σχεδόν όλοι από την κεντρική Έλλάδα και κάτω. Θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο βήμα και για την περιοχή μας και για τους επαγγελματίες , είναι μια ανακούφιση στα έξοδα των επιχειρήσεων και θεωρώ ότι είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα».

    Χάρης Μαμούσης, μέλος ενεργειακής κοινότητας: “Ευελπιστούμε σε μια γρήγορη απόσβεση”

    «Στην επιχείρηση έχουμε μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, δουλεύουμε σεζόν και σε αυτό το διάστημα προσπαθούμε να κάνουμε έναν ενεργειακό συμψηφισμό για τις καταναλώσεις μας και να ρίξουμε λίγο τους λογαριασμούς στο ρεύμα. Γιατί το τοπίο στα ενεργειακά είναι θολό με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην τιμή της ενέργειας. Είμαστε χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε το έργο και συνδεθήκαμε. Είμαστε στο πικ της σεζόν τώρα τον Αύγουστο οπότε ξεκινάμε να κάνουμε ήδη έναν ενεργειακό συμψηφισμό που είναι πολύ σημαντικό για μας και ευελπιστούμε στα επόμενα χρόνια να γίνει μια γρήγορη απόσβεση».

    Νίκος Δημόπουλος Ορθοπεδικός μέλος Δ.Σ: “Η προσπάθεια είναι πολύ σοβαρή και θα φανεί στο μέλλον”

    «Θα ήθελα να συγχαρώ τους συναδέλφους επιχειρηματίες, το Επιμελητήριο και ειδικά τον κ. Νικολούτσο και τον κ. Σιδηροκαστρίτη. Υπήρχε μια διστακτικότητα παλιότερα στο επιχειρείν και βγαίνει τώρα ένα μήνυμα πανελλήνιο για την προσπάθεια αυτή που κάνουμε που έχει στόχο την μείωση του κόστους των επιχειρήσεων. Η προσπάθεια είναι πολύ σοβαρή και θα φανεί στο μέλλον. Υπάρχει και μια σκέψη για την κατασκευή μπαταριών αποθήκευσης. Θα προετοιμαστούμε και προς αυτή την κατεύθυνση».

    Γιώργος Αναγνωστόπουλος: “Στόχος είναι η διεύρυνση της ενεργειακής κοινότητας”

    «Έυελπιστούμε ότι και στην πορεία και τα υπόλοιπα μέλη που δεν κατάφεραν να ενταχθούν στην ενεργειακή κοινότητα κάποια στιγμή που θα ανοίξουν πάλι οι αδειοδοτήσεις για τα πάρκα, θα προχωρήσουμε στην διεύρυνση της ενεργειακής κοινότητας».

    Ζώης Σιδηροκαστρίτης ηλεκτρολόγος μηχανικός: “Ευχαριστώ όλους όσοι μας στήριξαν”

    «Θέλω να ευχαριστήσω τα 35 μέλη της ενεργειακής κοινότητας που μας εμπιστεύθηκαν και επένδυσαν όπως επίσης και τον κ. Αναγνωστόπουλο που συγκέντρωσε τα μέλη αυτά. Όπως επίσης και τον κ. Νικολούτσο για την στήριξη».

    Energeiako 2

    Energeiako 3

    Energeiako 4

  • Κέρκυρα: Πέθανε ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ που υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών
    Κέρκυρα: Πέθανε ο τεχνικός του ΔΕΔΔΗΕ που υπέστη ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια εργασιών

    Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της περιοχής - Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν

    Δεν τα κατάφερε τελικά και έφυγε από τη ζωή ο τεχνικός της ΔΕΔΔΗΕ, ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία στη διάρκεια εργασιών στην Κέρκυρα.

    Ο άτυχος άντρας μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ωστόσο οι προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, ήταν άκαρπες.

    Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Νισσάκι όπου το συνεργείο είχε κληθεί για να αντιμετωπίσει βλάβη, σύμφωνα με το corfutvnews.

    Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, αναφέροντας: «Θανατηφόρο δυστύχημα με θύμα εργαζόμενο στον ΔΕΔΔΗΕ σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Νησάκι στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης βλάβης στη χαμηλή τάση. Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράσταση προς την οικογένεια του εκλιπόντος. Η εταιρία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για τη διερεύνηση του δυστυχήματος».

    Πηγή: Protothema.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο