Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 10:25

Πάτρα: Ενδείξεις για παραπτώματα στην υπόθεση της 27χρονης Δώρας

Γράφτηκε από
Ad Slot

Στις δικαστικές αρχές το πόρισμα της ΕΔΕ από την 6η ΥΠΕ

Στη διαπίστωση αποχρώσεων και ενδείξεων για την ύπαρξη πειθαρχικών παραπτωμάτων κατέληξε το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης για τις συνθήκες θανάτου της 27χρονης Δώρας από την Ηλεία λίγες ημέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της. Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβελης που είχε διατάξει την επείγουσα εξέταση μόλις παρέλαβε προχθές το πόρισμα διέταξε ΕΔΕ.

«Θα παραδώσουμε το πόρισμά της ΕΔΕ στις αρμόδιες δικαστικές αρχές ώστε να πάρει τον δρόμο του» δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

Υπενθυμίζουμε ότι η 27χρονη Δώρα είχε κάνει εισαγωγή, στα τέλη Μαΐου, στη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών για προγραμματισμένη καισαρική. Ολα εξελίχτηκαν ομαλά και έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

Την ώρα που επρόκειτο να τη μεταφέρουν στο δωμάτιό της εμφάνισε επιπλοκές και βρέθηκε διασωληνωμενη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε.

Το γεγονός αυτό και κυρίως τα αναπάντητα ερωτήματα για τα αίτια του θανάτου της προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της οικογένειάς της η οποία κινήθηκε νομικά. Παράλληλα ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διέταξε την προκαταρκτική εξέταση η οποία κατέληξε στο παραπάνω πόρισμα και δρομολόγησε περαιτέρω εξελίξεις.

Πηγή: Πελοπόννησος - Tempo24.news

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020 18:07

Σχετικά Άρθρα

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 29/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 29/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Τρίτη 29 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00), στο Πνευματικό Κέντρο Ζαχάρως (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) και στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας (κατά τις ώρες 09:00 με 15:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα
    Ηλεία: Δράσεις ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού από την 6η ΥΠΕ σε Πύργο, Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία, Αμαλιάδα

    Η πρόληψη είναι ζήτημα ΖΩΗΣ

    Ενημερωτικές δράσεις για τον καρκίνο του μαστού σε Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία και Βάρδα υλοποιεί η 6η ΥΠΕ στην Ηλεία, υπό το συντονισμό του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχοντας στη διεθνή εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού έναντι της πρώτης αιτίας θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

    Συγκεκριμένα:

    - στη Βάρδα μέχρι και σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου επαγγελματίες υγείας του ΚΥ ΒΑΡΔΑΣ στα πλαίσια υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου κατά του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά» θα υλοποιήσουν δράσεις ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού εντός της δομής. Ενώ στις 30 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιήσουν ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού διαμερίσματος Βάρδας.

    -Στην Αμαλιάδα, σήμερα οι επαγγελματίες υγείας του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», θα υλοποιήσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 18.30 ενημερωτική δράση.

    -Στον Πύργο, οι Επισκέπτες Υγείας του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, την Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα κάνουν ανάλογη δράση στο χώρο της εισόδου των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου και ώρες 09:00 έως 13:00.

    -Στην Αρχαία Ολυμπία, οι επαγγελματίες υγείας του Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας, θα ενημερώνουν το κοινό την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10:00 έως 13:00 π.μ.. στον κεντρικό δρόμο της Αρχαίας Ολυμπίας και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 και ώρες 10.00 έως 13:00 στο Περιφερειακό ιατρείο Λάλα.

    Φωτογραφία: Freepik/shajeelahmed

  • Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024
    Τροποποίηση χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15/11/2024

    Μετά από σχετικές εισηγήσεις των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών Αχαΐας, Ηλείας, Αιτ/νίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων με έδρα τη Πάτρα, Υποστράτηγο Π.Σ. Δημήτριο Γεωργανά, Απόφαση για την επέκταση της χρονικής περιόδου απαγόρευσης χρήσης πυρός έως 15-11-2024, στις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2024 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τις Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων και τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα της Περιφέρειας Αττικής.

    (Δελτίο Τύπου)

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 25/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 25/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023
    Δυτ. Ελλάδα: Στα 154 τα κρούσματα λοιμωδών νοσημάτων για το 2023

    Αύξηση σε φυματίωση και σαλμονέλα

    Στα 154 επιβεβαιωμένα κρούσματα διαφόρων λοιμωδών νοσημάτων, για το έτος 2023, καταγράφονται στη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, κατατάσσοντάς την στην έκτη θέση των Περιφερειών με τα περισσότερα περιστατικά.

    Από αυτά, τα 27 αφορούν στη σαλμονέλωση, τα 32 στη φυματίωση, 16 ήταν τα κρούσματα της γρίπης και επίσης 16 κρούσματα λοίμωξης από Καμπυλοβακτηρίδιο.

    Από τη γεωγραφική κατανομή των τεσσάρων λοιμωδών νοσημάτων, παρατηρείται ότι τα περισσότερα κρούσματα σαλμονέλωσης καταγράφηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,3%), στην Κεντρική Μακεδονία (12,0%) και στην Πελοπόννησο (9,0%), με τη Δυτική Ελλάδα να κατέχει το 2,9%. Τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων φυματίωσης εμφανίστηκαν στην Περιφέρεια της Αττικής (39,5%) και ακολουθούν η Κεντρική Μακεδονία (9,3%) και η Πελοπόννησος (8,3%) με πολύ χαμηλότερα ποσοστά και η Δυτική Ελλάδα με 6,5%.

    Η γρίπη παρουσίασε μεγάλη συγκέντρωση στην Αττική (48,7%) και ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία (19,8%) και η Θεσσαλία (14,4%) με μόλις 1,4% στη Δυτική Ελλάδα, ενώ για τη λοίμωξη από το καμπυλοβακτηρίδιο, τα μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισαν η Αττική (55,4%) και ακολουθούν η Κρήτη (14,0%) και η Θεσσαλία (10,7%) με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να σημειώνει 2,5%.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του έτους 2023, τα κρούσματα των λοιμωδών νοσημάτων ανήλθαν στο σύνολο της χώρας σε 4.143 έναντι 3.563 κρουσμάτων που δηλώθηκαν κατά το 2022 παρουσιάζοντας αύξηση 16,3%. Το έτος 2023 τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης παρουσίασαν μείωση κατά 23,6% (1.184 από 1.550), ενώ τα κρούσματα ιλαράς παρέμειναν μηδενικά, όπως και τα έτη 2022 και 2021.

    Συγκριτικά με το 2022, η σαλμονέλωση αυξήθηκε κατά 46,3% και η φυματίωση κατά 54,4%. Με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων, η σαλμονέλωση κορυφώθηκε τους καλοκαιρινούς μήνες και τα περισσότερα κρούσματα παρατηρήθηκαν κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο Ο αριθμός των κρουσμάτων φυματίωσης αυξήθηκε τον Απρίλιο παρουσίασε κάμψη το καλοκαίρι και άρχισε να ανεβαίνει τους μήνες του φθινοπώρου με κορύφωση τον Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της γρίπης ήταν αυξημένα το Ιανουάριο, σταδιακά μειώθηκαν τους επόμενους μήνες και αυξήθηκαν το φθινόπωρο, με κορύφωση τον μήνα Δεκέμβριο. Τα κρούσματα της λοίμωξης από καμπυλοβακτηρίδιο αυξήθηκαν σταδιακά το καλοκαίρι, με κορύφωση τον Οκτώβριο.

    Επιπλέον, η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου παρουσίασε μείωση κατά 76,5% το 2023 σε σχέση με το 2022, με την μεγαλύτερη μείωση να εμφανίζεται τον Αύγουστο συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2022.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/brgfx

  • 6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 24/10
    6η ΥΠΕ: Rapid test στην Ηλεία στις 24/10

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι προς το ευρύ κοινό συνεχίζονται εκ μέρους της 6ης ΥΠΕ και του ΕΟΔΥ, με στόχο τον εντοπισμό των κρουσμάτων του νέου κορονοιού που δεν φέρουν συμπτώματα, καθώς η διασπορά εξαπλώνεται.

    Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Γ.Ν. Πύργου (στον ισόγειο χώρο) (κατά τις ώρες 08:00 με 16:00) για το ευρύ κοινό.

    Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού
    Δήμος Πηνειού: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα ΚΕΠ Βαρθολομιού και Τραγανού

    «Ενισχύουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών»

    Σύντομα παραδίδεται το ΚΕΠ Γαστούνης

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες σε σύγχρονες υποδομές απολαμβάνουν πλέον οι δημότες του Δήμου Πηνειού καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Βαρθολομιού και Τραγανού ενώ στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκονται και οι εργασίες στο ΚΕΠ Γαστούνης. Πρόκειται για μία εξέλιξη που θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών καθώς συμβάλει ουσιαστικά στην εύρυθμη λειτουργία υπηρεσιών.

    Η ανακαίνιση αποτελεί έργο προϋπολογισμού ύψους 88.897,88€ που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» και χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 . Παράλληλα, με προϋπολογισμό 24.831€, έχει ολοκληρωθεί και ο εκσυγχρονισμός των πληροφοριακών υποδομών των τριών ΚΕΠ, εξέλιξη που διευκολύνει το προσωπικό για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών. Όσον αφορά τις εργασίες ανακαίνισης, αυτές περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες εργασίες για τη διαρρύθμιση των χώρων με στόχο την ενίσχυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και συνακόλουθα την διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών. Ειδικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ψευδοροφής από πλάκες ορυκτών ινών, ελαιοχρωματισμοί εσωτερικών τοιχοποιιών, η προμήθεια και τοποθέτηση γραφείων και ερμαρίων, η εγκατάσταση φωτιστικών ψευδοροφής led panel, η προμήθεια και τοποθέτηση κλιματιστικής μονάδας Inverter τύπου κασέτας κ.α. .

    Αναβαθμίζεται το δημοτικό κτίριο της πλατείας Ηρώων

    Αναφορικά με την περίπτωση του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Γαστούνης, η ανακαινισμένη αίθουσα πρόκειται να ανοίξει για τους πολίτες το αμέσως επόμενο διάστημα. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Πηνειού προχώρησε σε πλήρη ανακαίνιση του δημοτικού κτιρίου της πλατείας Ηρώων με μία σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που –μεταξύ άλλων- ενισχύουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία –με την εγκατάσταση ανελκυστήρα- και συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμισή του. Η αναβαθμισμένη και σύγχρονη υποδομή πρόκειται να στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Πηνειού και συγκεκριμένα το ΚΕΠ, το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας και Ανθρώπινου Δυναμικού καθώς και το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου.

    Η διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω της παροχής αναβαθμισμένων υπηρεσιών σε σύγχρονες υποδομές αποτελεί εκπεφρασμένη πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Πηνειού επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Αλέξης Καστρινός. «Κινηθήκαμε άμεσα και συντονισμένα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου καθώς η ολιγωρία που επέδειξε η προηγούμενη διοίκηση του δήμου έθεσε σε κίνδυνο την απορρόφηση της χρηματοδότησης» σημείωσε ο κ. Καστρινός και συμπλήρωσε «η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας και συνακόλουθα στην βελτίωση της εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας· ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».

    dimos pin kep olokl 3

    «Η ενίσχυση της λειτουργικότητας των δημοτικών εγκαταστάσεων συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών μας» σχολίασε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.

    Αναβαθμισμένες υπηρεσίες απολαμβάνουν όσοι προσέρχονται στο ΚΕΠ Τραγανού.

    dimos pin kep olokl 2

    «Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει ως στόχο τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των δημοτών όταν συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του δήμου» επεσήμανε ο κ. Καστρινός.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Βαρθολομιό: Ένας τραυματίας σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανάκι
    Βαρθολομιό: Ένας τραυματίας σε σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανάκι

    Ένας δικυκλιστής τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί στο Βαρθολομιό, έξω από το νεκροταφείο της πόλης.

    Το δίκυκλο συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο αναβάτης στο πόδι και στο κεφάλι.

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    Troxaio Vartholomio 2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο