Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 20:28

Κεφαλονιά: Βυθίστηκε το ιστιοφόρο που τυλίχθηκε στις φλόγες στο Φισκάρδο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Στο σημείο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα - Μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση

Βυθίστηκε το ιστιόφορο σκάφος στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστη αιτία, ενώ βρισκόνταν κοντά στην ακτή στο Φισκάρδο στην Κεφαλονιά.

Στο σκάφος με σημαία Μάλτας επέβαιναν τρείς άνδρες, δύο γυναίκες και ένα μικρό κορίτσι, όλοι αλλοδαποί, οι οποίοι εξήλθαν στη στεριά και είναι καλά στην υγεία τους.
Γύρω από το ιστιοφόρο τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν δύο ιδιωτικά σκάφη, ένα πλωτό του λιμενικού και εθελοντές πυροσβέστες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ / Φωτογραφίες - Βίντεο: https://www.kefaloniapress.gr/
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 21:31

Σχετικά Άρθρα

  • Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας
    Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας

    Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλλονιά.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και είχε εστιακό βάθος 16 Χλμ.

    Σεισμός

    Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη σεισμική δόνηση

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Μάλιστα ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή στο Ιόνιο δίνει τέτοιους σεισμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου
    Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου

    Στα 15,4 χιλιόμετρα υπολογίστηκε το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου.

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλονιά.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, σε απόσταση 285 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά των Αθηνών.

    Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στην Κεφαλονιά (εικόνα gein.noa.gr)

    Εστιακό βάθος

    Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 15,4 χιλιόμετρα.

    Πηγή: In.gr
  • Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της
    Κεφαλονιά: Οχιά δάγκωσε τουρίστρια και κινδύνευσε η ζωή της

    Σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο

    Mια ανάσα από τον θάνατο βρέθηκε μια τουρίστρια που κάνει διακοπές στην Κεφαλονιά, όταν δέχθηκε επίθεση από μια οχιά που την δάγκωσε κατά την διάρκεια πεζοπορίας που έκανε σε μια δύσβατη περιοχή καθώς, σαν να μην έφτανε το δηλητήριο, εμφάνισε αλλεργία και στο αντίδοτο.
    Η άτυχη γυναίκα κατάφερε να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ από το κινητό της τηλέφωνο και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση για την άμεση μεταφορά της. Επειδή βρισκόταν σε ένα μονοπάτι που οδηγεί από την κοινότητα Αθέρα προς την παραλία Αμίδι, ζητήθηκε η συνδρομή ελικοπτέρου για την διακομιδή της.
    Όμως, ο δυνατός άνεμος το εμπόδισε να προσγειωθεί. Έτσι, οι διασώστες ακινητοποίησαν την τουρίστρια για να μην μπει το δηλητήριο στην κυκλοφορία του αίματος και στο σημείο έφτασε ένα όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο τη μετέφερε σε σημείο προσβάσιμο για το ασθενοφόρο που την παρέλαβε.
    Στο νοσοκομείο του Αργοστολίου όπου μεταφέρθηκε, της χορηγήθηκε ειδικός αντιοφικός ορός, όμως παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και η κατάστασή της θεωρήθηκε κρίσιμη. Παρ’ όλα αυτά, οι γιατροί αντιμετώπισαν τους φρικτούς πόνους και τα οιδήματα που κάλυψαν το σώμα της και, πλέον, η πορεία της υγείας της εξελίσσεται ικανοποιητικά.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη
    Σκάφος βυθιζόταν δίπλα σε λουόμενους στη Βουλιαγμένη

    Το Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης ενημερώθηκε το πρωί του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το πρωί για την ύπαρξη ημιβυθισμένου σκάφους δίπλα σε λουόμενους.

    Το σκάφος βρισκόταν περίπου 300 μέτρα από την ακτή και είχε πάρει κλίση, όπως ανέφερε ναυαγοσώστης της παραλίας στο Λιμενικό.

    Άμεσα οι λιμενικοί, ειδοποίησαν καταδυτικό συνεργείο το οποίο αφού απάντησε τα νερά, συνόδευσε ρυμουλκούμενο δια θαλάσσης το σκάφος στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης, προκειμένου να γίνει η ανέλκυση του σκάφους με γερανό και να μεταφερθεί προς επισκευή.

    Πηγή: cnn.gr

  • Χαλκιδική: Τραυματίστηκε 13χρονη μετά από σύγκρουση δύο σκαφών
    Χαλκιδική: Τραυματίστηκε 13χρονη μετά από σύγκρουση δύο σκαφών

    Με τραύμα στο πόδι μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» μια 13χρονη από τη Ρουμανία που επέβαινε σε πλοίο στη Χαλκιδική.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, χθες το βράδυ ενημερώθηκε το Λιμενικό Φυλάκιο του Όρμου Παναγιάς του Λιμεναρχείου Ιερισσού για τον τραυματισμό μίας 13χρονης αλλοδαπής (υπήκοος Ρουμανίας) επιβαίνουσας σε εκμισθούμενο επαγγελματικό σκάφος ελληνικής σημαίας στη θαλάσσια περιοχή ¨Γαλάζια νερά¨ της νήσου Διάπορου.

    Ειδικότερα, η 13χρονη τραυματίστηκε στο πόδι, μετά από σύγκρουση του σκάφους στο οποίο επέβαινε με έτερο επαγγελματικό σκάφος ελληνικής σημαίας. Η ανήλικη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Γεννηματάς, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης. Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή του Όρμου Παναγιάς.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κεφαλονιά
    Διήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Κεφαλονιά

    Στην Κεφαλονιά βρέθηκε την Τετάρτη και την Πέμπτη 28&29 Αυγούστου ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου Δρ Δημήτρης Κατσαρός, όπου είχε σειρά επαφών και συνεργασιών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας με το κράτος.

    Ο κ. Κατσαρός ξεκίνησε το πρόγραμμά του, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κεφαλονιάς Παναγή Καππάτο, με επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, Ληξουρίου, Γεώργιο Κατσιβέλη και Σάμης, Παναγή Δρακουλόγκωνα, όπου αναλύθηκαν θέματα που αφορούν στον πολεοδομικό, περιβαλλοντικό και ενεργειακό τομέα, καθώς και στα έργα που υλοποιούνται, εντάχθηκαν ή δρομολογούνται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης.

    Τέλος, συνάντηση είχε ο Γενικός Γραμματέας, στην Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, με τους Αντιπεριφερειάρχες Σωτήρη Κουρή και Ελένη Παπαναστασάτου, όπου τέθηκαν ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης που αφορούν στην συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Κεφαλονιά: Δεν τα κατάφερε ο εγκαυματίας που εξερράγη στο σπίτι του φιάλη υγραερίου - Είχε μεταφερθεί στην Αθήνα
    Κεφαλονιά: Δεν τα κατάφερε ο εγκαυματίας που εξερράγη στο σπίτι του φιάλη υγραερίου - Είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

    Παρά τις προσπάθειες των γιατρών τόσο στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, όσο και στον Ευαγγελισμό που μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή από την Κεφαλονιά, τελικά κατέληξε ο Γεράσιμος Νικολάτος το βράδυ της Πέμπτης.

    Τα τραύματα και τα εγκαύματα από την έκρηξη και τη φωτιά δυστυχώς ήταν πολύ σοβαρά.

    Μαζί του σε αυτή τη φρικτή περιπέτεια η αγαπημένη του μοναχοκόρη Αννα, η οποία και ενημέρωσε για το θάνατο του πατέρα της μέσα απο το facebook.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο Γεράσιμος Νικολάτος τραυματίστηκε την Τετάρτη το μεσημέρι μετά από έκρηξη φιάλης υγραερίου που προκάλεσε μεγάλη φωτιά στο σπίτι του στα Σπάσματα Μηνιών Κεφαλονιάς..

    Η Πυροσβεστική που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε άμεσα στην περιοχή με έξι υδροφόρα οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου και το κάστρο του Αγίου Γεωργίου για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

    Η φωτιά, λόγω της έκρηξης, επεκτάθηκε γρήγορα σε παρακείμενο οικόπεδο, αναγκάζοντας τις αρχές να ζητήσουν την συνδρομή δύο αεροσκαφών PZL, τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Φρίκη στην Κεφαλονιά: 69χρονος πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο
    Φρίκη στην Κεφαλονιά: 69χρονος πυροβόλησε και σκότωσε αδέσποτο σκύλο

    Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής Κεφαλληνίας, 69χρονος, για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων και της νομοθεσίας για τα όπλα.

    Μετά από σχετική καταγγελία, ο κατηγορούμενος εντοπίσθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς, καθώς, όπως προέκυψε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, θανάτωσε αδέσποτο σκύλο, ο οποίος βρισκόταν σε αγροτική περιοχή της Κεφαλονιάς.

    Στο πλαίσιο της προανάκρισης κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο και επιπλέον για το θανατωμένο ζώο παραγγέλθηκε κτηνιατρική πραγματογνωμοσύνη από αρμόδια Υπηρεσία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας, ενώ σε βάρος του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο