Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 08:12

Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών: Επαναλειτουργεί η Fargeco με προσωρινή απόφαση του ΣτΕ

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Εν μέρει δεκτή έγινε η αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει η Fargeco Hellas σχετικά με την απόφαση της οριστικής διακοπής λειτουργίας που είχε λάβει για τη μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής στους Αγ. Θεοδώρους Λεχαινών, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Η απόφαση του ΣτΕ έχει ισχύ έως τις 21 Οκτωβρίου 2020, οπότε και έχει οριστεί η εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως της απόφασης που έχει καταθέσει η εταιρία.

Έως τότε η λειτουργία θα πρέπει να γίνει υπό τους οι εξής περιοριστικούς όρους σε ισχύ:

α) Τη λεπτομερή και απαρέγκλιτη τήρηση των υφιστάμενων περιβαλλοντικών όρων καθώς και εκείνων, οι οποίοι τυχόν θα εγκριθούν.

β) Την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης εγκατάστασης του νέου συστήματος απόσμησης (θερμοκαταστροφέα) με υποβολή εκ μέρους των αιτουσών τυχόν απαιτούμενων συμπληρωματικών δικαιολογητικών.

γ) Τον άμεσο επανέλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της λειτουργίας της επίμαχης βιομηχανικής μονάδας, με την ανάθεση σύνταξης μελέτης σε άλλο δημόσιο επιστημονικό φορέα (π.χ. Γενικό Χημείο του Κράτους, εφόσον τούτο είναι εφικτό) με δαπάνες της αιτούσας, ως προς την επίδραση της επίδικης μονάδας στο φυσικό περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, με 24ωρη και ταυτόχρονη δειγματοληψία (εντός και εκτός της μονάδας), ώστε να ληφθούν υπόψη οι ωριαίες και ημερήσιες διακυμάνσεις των συγκεντρώσεων των ενώσεων και με συνεκτίμηση όλων των ήδη εκδοθεισών (αρχικών και επικαιροποιημένων) μελετών του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και των πορισμάτων του ελέγχου από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος.

Μετά τη λήξη της ως άνω προθεσμίας (21.10.2020), η αρμόδια υπηρεσία της καθ’ ης Περιφέρειας οφείλει να ελέγξει αν η αιτούσα τήρησε τους όρους της χορηγούμενης με την παρούσα απόφαση αναστολής, ανάλογα δε με το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού και τα πορίσματα της νεότερης μελέτης, να αποφασίσει αν θα σφραγίσει εκ νέου τον παραγωγικό εξοπλισμό της εν λόγω βιομηχανικής μονάδας.

Οίκοθεν νοείται ότι αν ύστερα από τη μέτρηση των αέριων εκπομπών που θα προκληθούν από τη λειτουργία της επίδικης μονάδας, διαπιστωθεί σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο, εντός της ως άνω προθεσμίας, υπέρβαση των νομίμων ορίων, η Διοίκηση δύναται να ζητήσει την ανάκληση του παρόντος προσωρινού μέτρου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 11:06

Σχετικά Άρθρα

  • Κάτοικοι Αγ. Θεοδώρων: Ικανοποίηση για την πλήρη δικαίωση από το ΣτΕ
    Κάτοικοι Αγ. Θεοδώρων: Ικανοποίηση για την πλήρη δικαίωση από το ΣτΕ

    Σε ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι των Αγ. Θεοδώρων εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του ΣτΕ, όπου δικαιώθηκαν στον αγώνα που έκαναν για να αποτρέψουν την περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους.

    Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

    Οι άοκνες προσπάθειες των κατοίκων και του πληρεξούσιου δικηγόρου μας για το σεβασμό των νομίμων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, ήτοι του σεβασμού απέναντι στα κυριαρχικά δικαιώματα της ΖΩΗΣ, της ΥΓΕΙΑΣ και του ΚΑΘΑΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, δικαιώθηκαν πλήρως μετά την απόφαση Α171/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το ορθόν επικράτησε του στρεβλού, παρότι κάποιοι προσπάθησαν να το επιβάλουν στην περιοχή μας, αδιαφορώντας πλήρως αν πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών οι άνθρωποι που διέμεναν στην περιοχή υπέφεραν επί πολλά έτη.

    Η νέα Περιφερειακή Αρχή απέδειξε πλήρως ότι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ στη Νομιμότητα, στο Περιβάλλον και ιδιαίτερα στην Υγεία των πολιτών, αποτελεί ύψιστο καθήκον και Ουδείς δύναται να την παρακάμπτει εξυπηρετώντας οικονομικά, πολιτικά ή άλλα συμφέροντα.

    Οι κάτοικοι θέλουμε με το παρόν να ευχαριστήσουμε Θερμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Βασίλειο Γιαννόπουλο, για τη σοβαρότητα και το σθένος που επέδειξε στην αντιμετώπιση του θέματος, την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, για τον τεκμηριωμένο λόγο της, το Πανεπιστήμιο Πατρών, για την επιστημονική του εργασία, την βουλευτή κα. Διονυσία Αυγερινοπούλου, η οποία ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος ανέδειξε την σπουδαιότητα του προβλήματος και το εισήγαγε προς συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την βουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. Λιάνα Κανέλλη και το ΚΚΕ που κατέθεσαν δυο επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, τον κ. Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος ως υπουργός έπραξε τα αυτονόητα, τον πολιτικό κόσμο που πήρε θέση Υπέρ του αγώνα μας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, νυν και προηγούμενη, όλους τους συμπολίτες μας στην γύρω περιοχή των Λεχαινών και Περιχώρων που έγιναν αποδέκτες προπηλακισμών, απειλών, δυσφημιστικών σχολίων, μηνύσεων και αγωγών από εκπροσώπους και μη της εταιρείας, τους πολίτες της Ηλείας που είδαν με τεράστια συμπάθεια τον αγώνα μας και μας συμπαραστέκονταν στο ανηφορικό μας δρόμο, τις τοπικές εφημερίδες και δημοσιογράφους και γενικά όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που είχαν αντιληφθεί το τεράστιο πρόβλημα.

    Να σημειώσουμε ότι ο αγώνας μας, ήταν ένας αγώνας άνισος αλλά απόλυτα ΔΙΚΑΙΟΣ!!!!

    Δόθηκε ενάντια,
    ➢ σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν ΚΑΙ να χλευάσουν τα αδιάσειστα στοιχεία που υπήρχαν !!
    ➢ σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να διαιρέσουν τους κατοίκους για να ανακόψουν την προσπάθεια τους για επίλυση του προβλήματος!!
    ➢ σε όλους αυτούς τους υπηρεσιακούς παράγοντες που επί χρόνια διύλιζαν τον κώνωπα και κατάπιναν την κάμηλο !!
    ➢ σε όλους αυτούς που επιδεικτικά αδιαφορούσαν για τα παιδιά, την υγεία και την καθημερινότητά μας !!

    Ως χωριό αποδείξαμε ότι η προσπάθεια και ο αγώνας για το αυτονόητο, δεν πρέπει να αφήνεται στην τύχη του, αλλά να δίνεται μέχρι την ευόδωση του, έχοντας πάντα ως οδηγό μας, το ήθος και τις αξίες που μας διέπουν ως ανθρώπους, ως τοπική κοινωνία!!

    Κανείς μας δεν μπορεί να αδιαφορήσει εις το μέλλον μπρος στην συγκάλυψη και την ανομία και θα έρθει η ώρα που οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

    ΕΥΧΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ!!!" καταλήγει η ανακοίνωση.

    Σε δήλωσή του στο ilialive.gr ο πληρεξούσιος δικηγόρος Γιώργος Κατσαμπέρης, σημείωσε τα εξής:

    "Στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών την τελευταία δεκαετία συντελέστηκε μία περιβαλλοντική καταστροφή, την οποία ακόμα και σήμερα, αν με ρωτάτε, δεν έχουμε πλήρη εικόνα για τους υπαιτίους αυτής. Οι κάτοικοι, με τη δική μου νομική καθοδήγηση, από την πρώτη στιγμή προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν αυτό που βίωναν άμεσα, ήτοι την τεράστια δυσοσμία που επικρατούσε στην περιοχή.

    Η αντιμετώπιση που είχαμε εισπράξει από τις υπηρεσίες δεν ήταν η αναμενόμενη. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ενώ εξηγούσαμε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κατά τη διάρκεια της νύκτας και κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, υπάλληλοι προσέρχονταν σε ώρες μεσημβρινές, χωρίς να προσδιορίζουν επακριβώς την ώρα, όμως δήλωναν ότι ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕ ΔΥΣΟΣΜΙΑ. Το έγγραφο αυτό χρησιμοποιούταν από την εταιρεία και μας το επιδείκνυε σε κάθε δικαστική διαμάχη και σε κάθε αντιδικία. Δεν ξέρω και δεν θέλω να πω αν οι υπηρεσίες έκαναν σωστά την ελεγκτική δραστηριότητά τους. Όμως σίγουρα το αποτέλεσμα ήταν να δίνουν επιχειρήματα στην άλλη πλευρά και να μην βοηθούν τους κατοίκους. Και δυστυχώς αυτό επαναλαμβανόταν.

    Το ρέμα του Βροντού, τουλάχιστον από τότε που έχουμε επίσημες μετρήσεις στα χέρια μας, έχει καταστραφεί πλήρως. ΠΟΙΟΣ Ο ΥΠΑΙΤΙΟΣ; Δεν υπάρχουν και πολλές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ούτε είναι κρυφές. Σίγουρο είναι όμως ότι αυτό αποτυπώνεται στην Τελική Έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών και προτείνει στις ελεγκτικές υπηρεσίες την μεθοδολογία που πρέπει να ακολουθηθεί για να βρεθεί ο υπαίτιος. ΤΟ ΡΕΜΑ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΟΤΥΧΙ δεν πρέπει να μας διαφεύγει. Αφορά το σύνολο του Κυλλήνιου Κόλπου και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τη διαχείρισή του. Το ρέμα κάποτε ήταν καθαρό, είχε ζωή, είχε πανίδα, είχε τα πάντα και ήταν προς χρήση. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΑΒΟΥΖΑ, δυστυχώς ΕΓΙΝΕ.

    Η απόφαση 171/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας επιβεβαιώνει με τον πιο σαφή τρόπο όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στην περιοχή και στην υπόθεση της αντιδικίας μας με την εταιρεία. Να σημειώσουμε ότι ως κάτοικοι δεν είναι επιδίωξή μας το κλείσιμο των εταιρειών, όμως καθείς θα πρέπει να αναλογίζεται τις δικές του ευθύνες για το αποτύπωμα που αφήνει. ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΓΙΝΟΤΑΝ. Επιβεβαιώθηκε με την απόφαση ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έκανε σωστά τη δουλειά του και πράγματι στην περιοχή, λόγω της λειτουργίας της μονάδας, υπήρχε αυξημένος κίνδυνος πρόκλησης ΚΑΡΚΙΝΩΝ 40 φορές περισσότερο του μέσου όρου.

    Ότι η καθ’ υποτροπή παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας οδηγεί σε διακοπή λειτουργίας. Ότι η μη συμμόρφωση, για λόγους που άπτονται στην επιχειρηματική επιλογή, οδηγεί στην ανεργία τους εργαζόμενους. Ότι η Διοίκηση οδηγήθηκε στην επιβολή του μέτρου της οριστικής διακοπής μετά από σωρεία παραβάσεων και προτροπών στην εταιρεία να τηρήσει τους περιβαλλοντικούς νόμους και κυρίως να λάβει μέτρα για την προστασία των Περιοίκων. ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ, αλλά ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΗΣ ΤΑ ΛΑΘΗ.

    Τι όμως δεν αποτυπώνεται στην απόφαση και δυστυχώς αυτή είναι η αδυναμία του νομικού μας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Ο ΡΥΠΑΙΝΩΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; Είναι ένα ερώτημα. Πάντως εμείς ως κάτοικοι θα παρακολουθούμε το ρέμα του Βροντού και θα προβαίνουμε στα νόμιμα, καθότι η ευθύνη αυτή είναι η υποχρέωσή μας για τις επόμενες γενιές. Οι υπηρεσίες να πράξουν τα νόμιμα.

    Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για όλους όσους στάθηκαν αρωγοί στην τεράστια αυτή προσπάθειά μας" σημείωσε ο κ. Κατσαμπέρης.

  • Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών: Σφραγίστηκε η μονάδα της Fargeco - Στην αντεπίθεση η εταιρία
    Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών: Σφραγίστηκε η μονάδα της Fargeco - Στην αντεπίθεση η εταιρία

    Στην σφράγιση της εταιρείας FARGECO HELLAS στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών προχώρησε χθες στις 12 το μεσημέρι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Η αρμόδια αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια καθώς η FARGECO HELLAS δεν συμμορφώθηκε με το κανονιστικό πλαίσιο που όριζε το ΣτΕ και δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους όρους της απόφασης, καθώς η προσωρινή διαταγή για άρση της σφράγισης που είχε χορηγηθεί από το ΣτΕ ίσχυε μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου.

    Απο την πλευρά της η εταιρεία αιτήθηκε την παράταση της απόφασης προς το ΣτΕ. Να θυμίσουμε ότι κατόπιν δυο αναβολών στις 21 Οκτωβρίου εκδικάστηκε στο ΣτΕ, η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης περί αναστολής λειτουργίας της FARGECO HELLAS. Την οριστική απόφαση αναστολής λειτουργίας υπέγραψε στις 11 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ η απόφαση του ΣτΕ αναμένεται μετά από κάποιους μήνες.

    Ο εκπρόσωπος της Fargeco Hellas ΕΠΕ, Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος, σε δηλώσεις του χθες την ώρα της σφράγισης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: “Με κλιμάκιο της Περιφέρειας που ήρθε πριν από λίγο σφραγίζεται αυτή τη στιγμή ο παραγωγικός εξοπλισμός της μονάδας. Είναι το δεύτερο ραντεβού για σφράγιση αφού το πρώτο λόγω προβλημάτων όπως μας ενημέρωσαν από την περιφέρεια δεν πραγματοποιήθηκε και μετατέθηκε για σήμερα Παρασκευή 30, Οκτωβρίου. Ενδιάμεσα όμως στις δύο αυτές πράξεις, στη μία που δεν πραγματοποιήθηκε και στην σημερινή που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη συγκεκριμένα, αργά το απόγευμα ήρθε μία απόφαση λίγο περίεργη, η οποία μας ενημέρωνε για απόρριψη αιτήματος αδειοδότησης, άδεια έγκρισης εγκατάστασης, που είχε ζητήσει η εταιρεία το Μάρτιο του 2019, δηλαδή επί 20 μήνες δεν υπήρχε καμία απάντηση, ούτε απόρριψη ούτε έγκριση και ξαφνικά ανάμεσα σε αυτές τις δύο ενέργειες σφράγισης, την μία την αποτυχημένη και την σημερινή την επιτυχημένη, εμφανίστηκε αυτή η απόρριψη”…

    Ο κ. Αλεξανδρόπουλος σημείωσε πως “… το πόσο θα διαρκέσει η σφράγιση δεν το γνωρίζουμε, θεωρώ ότι αυτό αφορά την δικαιοσύνη κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες που πρέπει να αποφασίσουν, για την εταιρεία όμως σημαίνει μεγάλη οικονομική ζημιά, σημαίνει εργαζόμενοι στον δρόμο, σημαίνει πρόβλημα στις οικογένειές τους αλλά σημαίνει και κάποια άλλα πράγματα που έχουν πλέον νομική προέκταση. Οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας θεωρούν ότι αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μία παράνομη πράξη, την οποία φυσικά δεν έχουμε την δυνατότητα να την προσβάλουμε άμεσα. Πρέπει να περιμένουμε κάποιες αποφάσεις, πρέπει να κάνουμε κάποιες ενέργειες εν ευθέτω χρόνω. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δικαιωθούμε, θα είναι μία δικαίωση που δεν θα έχει καμία σημασία, γιατί θα έχουν επιφέρει τον οικονομικό θάνατο της εταιρείας και σημαντικό πρόβλημα για πολλούς μήνες τους εργαζομένους”.

    Σχολιάζοντας το θέμα της ενδιάμεσης πράξης ακύρωσης τόνισε ότι “…μετά από 20 μήνες ξαφνικά, γιατί κάποιο πρόβλημα φυσικά νομικό ήταν που δεν μπορούσε να γίνει η σφράγιση, γι’ αυτό μετατέθηκε ενδιάμεσα να γίνει αυτή η πράξη. Είναι πολύ σημαντικό να πω ότι στο επίσημο έγγραφο που έλαβε η εταιρεία, όλοι αυτοί οι λόγοι που επικαλείται η απόφαση απόρριψης είναι πράγματα τα οποία έχουν ήδη κριθεί στο παρελθόν, η συγκεκριμένη άδεια είναι επέκταση, η εταιρεία έχει ήδη αδειοδοτηθεί από την συγκεκριμένη διεύθυνση Ανάπτυξης με τις υπογραφές των ίδιων ανθρώπων που σήμερα θέλουν να εκτελέσουν την σφράγιση. Ουσιαστικά αυτοαναιρούνται... Το μόνο καινούργιο στο έγγραφο που πήραμε, είναι η έκθεση του Πανεπιστημίου Πατρών για το οποίο δε χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς, απάντησε το ΣτΕ. Το οποίο είπε ξεκάθαρα, ότι δεν είναι αποδεκτή, γιατί δεν έχει γίνει σύμφωνα με τους όρους που πρέπει να γίνει, γι’ αυτό και διέταξε την Περιφέρεια, να κάνει έως τις 21 Οκτωβρίου τρίτη μέτρηση με έξοδα της εταιρείας. Για τελείως ανεξήγητους λόγους, δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση, αυτό δεν έγινε ποτέ. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, γιατί ήταν ένας βασικός πυλώνας της διαμαρτυρίας η δημόσια υγεία και αν ο πυλώνας αυτός και οι δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη που ενδιαφέρονταν τόσο πολύ για τη δημόσια υγεία, η αδιαφορία για τρεις μήνες σημαίνει το αντίθετο;” αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος της εταιρίας έκανε λόγο για μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την λειτουργία της εταιρίας και ανέφερε ακόμα ότι “η FARGECO HELLAS από τον Δεκέμβριο του 2019 για λόγους λειτουργικούς αποφάσισε η διοίκηση της εταιρείας να γίνει σπάσιμο σε δύο. Έμεινε λοιπόν η FARGECO ως περισυλλογή στους πελάτες και η εγκατάσταση εδώ έγινε profat.Ήταν για λόγους επιχειρηματικού σχεδιασμού και ήταν μία απόφαση η οποία υλοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2019. Κατά την πορεία, όταν αυτό το έμαθαν κάποιοι θεώρησαν ότι έγινε επίτηδες για να μπορέσει η εταιρεία να αποφύγει κάτι. Είναι ένα μικρό κομμάτι από την τεράστια παραπληροφόρηση που έχει συμβεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Είναι μία μακρά ιστορία, με πολλά προβλήματα κατά τους νομικούς μας συμβούλους, με πολλά νομικά προβλήματα τα οποία στο χρόνο που μας επιτρέπει το νομικό πλαίσιο θα κινηθούμε να δούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι, ποιοι δεν είναι και σε ποιο βαθμό. Φυσικά όλο αυτό έχει μία ζημιά αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη να μπορέσει να το αξιολογήσει, οικονομικά και πραγματικά και κάποια στιγμή αν πρέπει σε κάτι να δικαιωθεί η εταιρεία να δικαιωθεί.

    Όταν απευθυνόμαστε σε κάποιους νομικούς συμβούλους και μας λένε ότι όλο αυτό είναι παράνομο, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε μία αμυντική γραμμή. Δεν είναι επιθετική είναι μία αμυντική γραμμή. Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο και ηθικά, το βλέπω και στους εργαζόμενους το οποίο επιθυμούν και οι ίδιοι, καθώς θεωρούν και οι ίδιοι τον εαυτό τους αδικημένο από αυτή την κατάσταση. Αυτή ιστορία για την Περιφέρεια μπορεί να τελείωσε σήμερα με την σφράγιση της μονάδας αλλά για την εταιρεία σήμερα ξεκινάει” κατέληξε ο κ. Αλεξανδρόπουλος.

    fargeco closed 2

    fargeco closed 3

    fargeco closed 4

    fargeco closed 5

  • Fargeco: Δεν έγινε χθες η σφράγιση στους Αγ. Θεοδώρους Λεχαινών
    Fargeco: Δεν έγινε χθες η σφράγιση στους Αγ. Θεοδώρους Λεχαινών

    Έτοιμοι να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας ήταν οι εργαζόμενοι στην μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής της Fargeco στους Αγ. Θεόδωρους Λεχαινών, χθες λόγω της σφράγισης της μονάδας που επρόκειτο να κάνει κλιμάκιο της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας.

    Η σφράγιση χθες δεν έγινε και οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν αναμονή για να διαμαρτυρηθούν για την εξέλιξη αυτή.

    Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ανδρέας Αλεξανδρόπουλος “… μας ενημέρωσε πριν από λίγο ο δικηγόρος μας, σε επικοινωνία με την Περιφέρεια, ότι για κάποιο πρόβλημα στο κλιμάκιο που θα πραγματοποιούσε την σφράγιση δεν θα γίνει αυτό σήμερα και θα μας ενημερώσουν πιστεύω τις επόμενες ώρες ή αύριο πότε θα πραγματοποιηθεί.

    Οι εργαζόμενοι της FARGECO όπως ήταν προγραμματισμένο, ήρθαν εδώ, να πραγματοποιήσουν μία ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας και να δημοσιοποιήσουν κι αυτοί την γνώμη τους και την άποψή τους για το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί”.

  • Η επίσημη ανακοίνωση της Fargeco για την επαναλειτουργία της
    Η επίσημη ανακοίνωση της Fargeco για την επαναλειτουργία της

    ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ FARGECO ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΤΟΥ ΣτΕ

    Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι με προσωρινή απόφαση του ΣτΕ που εξεδόθη χθες στις 30 Ιουλίου 2020, δικαιώνεται η δικαστική προσφυγή για επαναλειτουργία του εργοστασίου της FARGECO.

    Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ, διατάσει την άρση της σφράγισης της βιομηχανικής μονάδας της FARGECO στην περιοχή Αγ. Θεοδώρων Λεχαινών που έγινε στις 6 Απριλιου 2020 με απόφαση του αντιπεριφεριάρχη και την επαναλειτουργία αυτής μέχρι την ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει η οριστική εκδίκαση από το ΣτΕ.

    Η FARGECO θέλει να εκφράσει για μια ακόμα φορά την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τις θερμές ευχαριστίες της σε όλους τους φορείς και τους πολίτες που μας έχουν στηρίξει και έχουν εκτιμήσει την συνεισφορρά μας στην τοπική οικονομία και κοινωνία με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

    Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στους εργαζόμενους μας που με αφοσίωση στηρίζουν το έργο μας και υπομονετικά στέκονται δίπλα μας κατά την μεγάλη δοκιμασία που περνάμε.

    Έχουμε απόλυτη πεποίθηση για την τελική δικαίωση μας και για την συνέχιση του σημαντικού κοινωνικού ρόλου που έχουμε αναλάβει τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής μας όσο και για την περιβαλλοντική συνεισφορά μας στην ευημερία των συμπολιτών μας.

    Τα τελευταία 3 χρόνια η εταιρία έχει υλοποιήσει ένα σημαντικό επενδυτικό πλάνο ύψους 500.000 ευρώ περίπου και είναι ήδη εξοπλισμένη με υπερσύγχρονες μηχανολογικές εγκαταστάσεις ισάξιες των αντίστοιχων Ευρωπαικών μονάδων. Η άμεση και έμμεση απασχόληση προσωπικού ανέρχεται σε 70 περίπου άτομα και επιπλέον διατηρούμε ένα ευρύ δίκτυο συλλογής υποπροϊόντων κρέατος αποτελούμενο από 4.000 σημεία που γεωγραφικά καλύπτει την περιχής Αθηνών, και το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας.

    Θα συνεχίσουμε να εκτελούμε την αποστολή μας με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και αυστηρή τήρηση της περιβαλλοντικής Νομαθεσίας.

    Θα παρακολουθούμε όπως πάντα τις τεχνολογικές εξελίξεις και θα εμπλουτίζουμε συνεχώς τον εξοπλισμό μας με υψηλό αίσθημα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

    Ευελπιστούμε και πιστεύουμε ότι η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Εταιρίας , Δημόσιας Διοίκησης και κατοίκων της περιοχής είναι η αναγκαία συνθήκη, που μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο, μπορεί στο εξής να μας οδηγεί σε μία γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία.

    Η FARGECO πέρα από την όποια δικαστική της επιτυχία και δικαίωση θα επιμείνει σε μια τέτοια προσέγγιση και είμαστε σίγουροι οτι και με την υποστήριξη όλων των επίσημων φορέων, η συμβολή μας στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας μπορεί να γίνει ακόμα πιο σημαντική.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Fargeco: Στις 14/10 η εκδίκαση στο ΣτΕ της αίτησης αναστολής για την διακοπή λειτουργίας
    Fargeco: Στις 14/10 η εκδίκαση στο ΣτΕ της αίτησης αναστολής για την διακοπή λειτουργίας

    Στις 14 Οκτωβρίου 2020 αναμένεται να εκδικαστεί στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που αφορά στην αναστολή λειτουργίας της Fargeco Hellas. Η μονάδα αδρανοποίησης και επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών, έχει διακόψει την λειτουργία της μετά από απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου που εκδόθηκε πριν από ένα μήνα περίπου.

    Πριν δύομιση μήνες περίπου η μονάδα σφραγίστηκε από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας βάσει παλαιότερης απόφασης απόφασης για προσωρινή αναστολή λειτουργίας του 2019 από τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

    Η εταιρεία Fargeco είχε υποβάλει αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αναστολής εκτέλεσης της, στο Διοικητικό Εφετείο Πατρών, το οποίο δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

    Η Fargeco δεν ζήτησε εκ νέου αναστολή της απόφασης, μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση από το ΣτΕ. Αρχικά επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα στις 13 Μαΐου, όμως λόγω του κορωνοϊού, δόθηκε αρχικά αναβολή για τις 24 Ιουνίου και πλέον για τις 14 Οκτωβρίου.

  • Fargeco Hellas ΕΠΕ: Απάντηση στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλο

    Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Fargeco Hellas, με την οποία απαντά στην πρόσφατη τοποθέτηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιαννόπουλου.

    Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

    "Μετά την δημοσιοποίηση, για πρώτη φορά εκ μέρους της FARGECO HELLAS, εμπεριστατωμένα και με στοιχεία, όλου του θεάτρου του παραλόγου που παίζεται σε βάρος της επιχείρησης , των εργαζομένων και των οικογενειών , τους ο κος . Γιαννόπουλος (Αντι/ρχης Ηλείας) , αναγκάστηκε να προβεί σε δήλωση «Επιβεβλημένης Απάντησης».

    Δεν λέει όμως, απολύτως τίποτα καινούργιο, πέρα των όσων αναφέρουν, ανακυκλώνουν και αναμασούν αναπόδεικτα επί μήνες ο δικηγόρος και 4/5 κάτοικοι του οικισμού Αγίων Θεοδώρων , για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα των πράξεων ενός συγκεκριμένου τμήματος (Διεύθυνση Ανάπτυξης, Π.Ε. Ηλείας) επί 18 μήνες (9 του πρώην Aντι/ρχη και 9 δικούς του).

    Το αν η συγκεκριμένη υπηρεσία (Διεύθυνση Ανάπτυξης ,Π.Ε. Ηλείας ) και ο πολιτικός της προϊστάμενος , κος Γιαννόπουλος , κινούνται εχθρικά προς την εταιρεία , («δίδεται η εντύπωση» ανέφερε), αποδεικνύεται από το γεγονός , ότι για να λάβει έγγραφα που αιτήθηκε, ώστε να μπορέσει να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της , χρειάστηκε να προσκομίσει εισαγγελική παραγγελία , 15 ημέρες μετά το αίτημα της.

    Επίσης , έγγραφο που γνωστοποίησε και κατέθεσε στην εν λόγω υπηρεσία , και το οποίο δεν το πρωτοκολλούσαν (άκουσον – άκουσον) επί μία εβδομάδα , αναγκάστηκε να το επιδώσει με δικαστικό επιμελητή για να μπορέσει να έχει αριθμ. πρωτοκόλλου.

    Οι καταγγελίες για περιβαλλοντικές οχλήσεις τις οποίες επικαλείται και λαμβάνει υπ’ όψιν του , είναι πάντα οι ίδιες , του ιδίου δικηγόρου , και των ιδίων 4/5 ατόμων οι οποίοι και τον συγχαίρουν δημόσια που «κράτησε την υπόσχεση του» και έκλεισε την μονάδα.

    Αγνοεί και αποσιωπά όμως εσκεμμένα τις ΔΕΚΑΔΕΣ επίσημες αυτοψίες των υπηρεσιών που προΐσταται ,και που ποτέ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έχουν διαπιστώσει δυσοσμία στον οικισμό των Αγίων Θεοδώρων .

    Ουσιαστικά δηλαδή διαψεύδει τις υπογραφές πολλών δεκάδων υπαλλήλων της ίδιας της περιφέρειας του , της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και των επιθεωρητών περιβάλλοντος του υπουργείου (συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων της Δ. Ανάπτυξης , Π.Ε. Ηλείας ) , και υιοθετεί τις αναπόδεικτες «καταγγελίες» των 4/5 μονίμων και συγκεκριμένων προσώπων ( οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση της εταιρείας και τα δικαστήρια εκκρεμούν) , που ακόμα και κατόπιν κλήσεων κατά τις νυχτερινές ώρες στα Α.Τ. Λεχαινών και Βάρδας για καταγγελίες «ανυπόφορης δυσοσμίας » και άμεση εξακρίβωση από περιπολικό , ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ , αφού δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο (υπάρχουν οι σχετικές εγγραφές στα βιβλία συμβάντων ).

    Όλα τα υπόλοιπα , γενικόλογα και αόριστα που αναφέρει περί προστίμων και παραβάσεων , σε καμία , ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογούν βάσει νομοθεσίας την διακοπή λειτουργία όχι μόνο της FARGECO HELLAS αλλά καμίας μονάδας .

    Παντελώς άτοπο επίσης είναι και το ζήτημα που κατά τον κύριο Γιαννόπουλο είναι «απορίας άξιο» , γιατί η FARGECO HELLAS , δεν προσέβαλε την απόφαση ανάθεσης του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Πατρών από τον τότε περιφερειάρχη κύριο Γεωργιόπουλο.

    Γιατί πολύ απλά κύριε Γιαννόπουλε , η FARGECO HELLAS δεν έχει ποτέ , ΜΑ ΠΟΤΕ, αποκλείσει κανέναν με οποιαδήποτε ιδιότητα και για κανέναν λόγο , να επισκεφθεί την μονάδα και να ελέγξει ή να διαπιστώσει το οτιδήποτε επιθυμεί.

    Έχει όμως το απόλυτο , νόμιμο δικαίωμα να ζητήσει από τα αρμόδια όργανα ( ή διαπιστευμένα όπου χρειάζεται) να ελέγξουν την νομιμότητα , την εγκυρότητα και την αξιοπιστία όσων ελέγχουν ή μελετούν την FARGECO HELLAS .

    Αντί λοιπόν ο κος Γιαννόπουλος να αναπαράγει για πολλοστή φορά , χίλιο-παιγμένες επιλεκτικές προτάσεις και φωτογραφίες δύο παραγράφων μιας μελέτης 35 σελίδων ( όπως κάνουν μόνιμα τα συνήθη 4/5 άτομα και το «γραφείο τύπου» τους ), άξιο ΜΕΓΑΛΗΣ απορίας είναι , που όχι μόνο δεν λαμβάνει υπ’ όψιν του , αλλά αποσιωπά εσκεμμένα , όχι μόνο τις επίσημες και έγκυρες απαντήσεις , που του δίνει το Εθνικό Κέντρο Φυσικών Επιστημών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» , αλλά ακόμα και στις ξεκάθαρες δηλώσεις του ιδίου του καθηγητή που αφορούν την έκθεση του , και που ο ίδιος ανέφερε ακριβώς:

    «Θα ήθελα με την ευκαιρία να επισημάνω ότι τα φαινόμενα διασποράς των αερίων ρύπων και μεταφοράς μάζας είναι ιδιαίτερα σύνθετο θέμα και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΚΘΕΣΗ , ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ»

    Όσο για το θέατρο του παραλόγου που έχει στηθεί διοικητικά στην πλάτη της εταιρείας και των εργαζομένων της , από την Διεύθυνση Ανάπτυξης και όποιον άλλο εμπλεκόμενο και υπεύθυνο , θα εξετασθεί από τα αρμόδια δικαστήρια και τους θεσμούς ελέγχου της Δημόσιας Διοίκησης ,για να δούμε κατά το πόσο έχουν ενεργήσει παράνομα ή όχι.

    Τέλος εκτιμούμε και επικροτούμε την ευαισθησία του κυρίου Γιαννόπουλου και τον σεβασμό του στον άνθρωπο και το περιβάλλον , όπως ανέφερε στην δήλωση του , και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον και τις επόμενες κινήσεις του για την επίλυση των τεράστιων περιβαλλοντικών θεμάτων που αντιμετωπίζει η Ηλεία , κατά την διάρκεια της θητείας του .

    FARGECO HELLAS"

  • Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος απαντά στη Fargeco
    Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Β. Γιαννόπουλος απαντά στη Fargeco

    Επιβεβλημένη απάντηση για την αποκατάσταση της αλήθειας

    Θέση για τα όσα έχουν τελευταία δημοσιευτεί από την πλευρά της Fargeco Hellas, παίρνει ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, κάνοντας λόγω για παρουσίαση μιας στρεβλής πραγματικότητας σχετικά με την απόφαση που έλαβε η Π.Ε. Ηλείας για την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.
    Δείτε παρακάτω τι αναφέρει ο κ. Γιαννόπουλος στην απάντησή του, ενώ επισυνάπτονται και δύο αποσπάσματα από την τελική έκθεση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Πατρών.

    «Το τελευταίο χρονικό διάστημα, εκπρόσωποι της εταιρείας «FARGECO HELLAS», με δημοσιεύσεις στον τύπο και δηλώσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (τοπικά και πανελλήνιας εμβέλειας), επιχειρούν να παρουσιάσουν μια στρεβλή πραγματικότητα, αναφορικά με την απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης.

    Ειδικότερα, μέσω των δημοσιευμάτων αυτών, δημιουργείται η εικόνα ότι η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε Ηλείας (ως αδειοδοτούσα Αρχή) αυθαιρετεί, κωλυσιεργεί αναίτια και θέτει εμπόδια στην λειτουργία της εταιρείας. Παράλληλα όμως, δίδεται η εντύπωση ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και δη η νέα Περιφερειακή Αρχή, κινείται εχθρικά και «διώχνει» επενδύσεις από την Δυτική Ελλάδα.

    Η πραγματικότητα όμως, είναι πολύ διαφορετική.

    Η «FARGECO HELLAS», Μονάδα αδρανοποίησης υποπροϊόντων σφαγής, ξεκίνησε τη λειτουργία της το έτος 2011, με έδρα την Τ.Κ Αγίων Θεοδώρων, του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης. Ήδη από το 2012, η εν λόγω εταιρεία, είχε απασχολήσει αρκετές φορές την Δ/νση Ανάπτυξης Ηλείας, το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και τις εκάστοτε Περιφερειακές Αρχές, λόγω καταγγελιών για περιβαλλοντικές οχλήσεις και σειρά παραβάσεων, σε επίπεδο μηχανολογικών και περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

    Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, συνεπεία των ανωτέρων παραβάσεων, από το 2012 έως το 2019, κατά της εταιρείας, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ποσού 158.135,65 ευρώ (ήτοι 114.785,65 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και 43.350,05 ευρώ από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), ενώ εκδόθηκαν και δυο αποφάσεις περί προσωρινής διακοπής λειτουργίας της. (Η πρώτη επιβλήθηκε στις 19/12/2016, με απόφαση του τότε Αντιπεριφερειάρχη, και ανακλήθηκε 10 ημέρες αργότερα, ενώ η δεύτερη επιβλήθηκε στις 20/02/2019).

    Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη όχληση στο περιβάλλον, ώθησε την τότε Περιφερειακή Αρχή, προκειμένου να έχει μια εμπεριστατωμένη επιστημονικά άποψη επί του θέματος, να αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών την εκπόνηση ερευνητικού έργου με τίτλο «ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΔΡΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΦΑΓΗΣ». Η ανάθεση αυτή, εγκρίθηκε από τα αρμόδια συλλογικά όργανα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ήδη από τις αρχές του 2019.

    Είναι πράγματι απορίας άξιο, γιατί η «FARGECO HELLAS», ως έχουσα έννομο συμφέρον, δεν προσέβαλε την απόφαση ανάθεσης τότε, παρά μόνο εγείρει ζητήματα αξιοπιστίας του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου Πατρών, ένα και πλέον έτος μετά, και δη μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας.

    Τα αποτελέσματα του ανωτέρω ερευνητικού έργου, ήταν άκρως ανησυχητικά για την δημόσια υγεία στην περιοχή. Ειδικότερα, στην τελική Έκθεση της έρευνας, μεταξύ άλλων αναφέρεται «…ενώσεις που δημιουργούνται κατά τη διενέργεια επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων, ανιχνεύονται και στον εξωτερικό αέρα των γύρω περιοχών, σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν το κατώφλι της οσμής. Ο χαρακτήρας της οσμής, πολλών εκ των ενώσεων αυτών, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός και δύσοσμος».

    Επιπλέον, γίνεται λόγος για ΚΙΝΔΥΝΟ πρόκλησης τοξικότητας, καθώς ανιχνεύθηκαν ενώσεις για τις οποίες υπάρχουν τοξικολογικά δεδομένα.
    Τέλος, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η εκτίμηση κινδύνου για καρκινογένεση, καθόσον, από τις μετρήσεις ανευρέθηκαν δεδομένα για πιθανότητα καρκινογένεσης σαράντα (40) φορές πάνω του αποδεκτού ορίου.

    Αξιολογώντας όλα τα ανωτέρω δεδομένα, κληθήκαμε ως Υπηρεσία και ως Π.Ε Ηλείας, να λάβουμε μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, πλην όμως απόλυτα δίκαιη και επιβεβλημένη για την προστασία του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος υγείας των πολιτών, ενεργώντας στα πλαίσια της αρχής της πρόληψης, όπως αυτή εκφράζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

    Καθίσταται λοιπόν σαφές, ότι μια επιχείρηση, ανεξαρτήτως της όποιας συμβολής της σε επίπεδο τοπικής οικονομίας και συνακόλουθων αναπτυξιακών προοπτικών, θα πρέπει να αναπτύσσει την δραστηριοποίηση της με απόλυτο σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον» καταλήγει ο κ. Γιαννόπουλος.

    FOTO 1 EKTHESH

    FOTO 2 EKTHESH

  • Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών: Οι ελεγκτές βρήκαν ανοικτή τη Fargeco - Τι κατήγγειλαν με αναφορά στον Εισαγγελέα
    Αγ. Θεόδωροι Λεχαινών: Οι ελεγκτές βρήκαν ανοικτή τη Fargeco - Τι κατήγγειλαν οι ελεγκτές

    Το σήριαλ με την μονάδα επεξεργασίας υποπροϊόντων σφαγής της Fargeco Hellas ΕΠΕ στην Ηλεία, συνεχίζεται. Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα στις 27 Μαΐου μετά από σχετική εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και της προϊσταμένης της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Ηλείας, κλιμάκιο της διεύθυνσης πραγματοποίησε αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

    Να υπενθυμίσουμε πως από τις 6 Μαΐου είχε εκδοθεί απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργίας της εταιρίας.

    Το κλιμάκιο ελεγκτών μετέβη στην εγκατάσταση της εταιρίας και την βρήκε να λειτουργεί, υπό την έννοια ότι γινόταν εκφόρτωση και αποθήκευση ζωικών υποπροϊόντων. Να σημειώσουμε εδώ πως είχε προηγηθεί καταγγελία κατοίκων για το τι συμβαίνει ενώ βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργίας της εταιρίας.

    Οι ελεγκτές όπως κατήγγειλαν έγιναν δέκτες επιθετικής συμπεριφοράς από την πλευρά του νόμιμου εκπρόσωπου της επιχείρησης, σε μια προσπάθεια παρέμβασης - επηρεασμού της διαδικασίας.

    Από εκείνη την ώρα οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Μεσολάβησαν οι καταχωρήσεις (ξένες δημοσιεύσεις) που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας σχετικά με την παρουσία της παρουσία της εταιρίας στην περιοχή, τη δραστηριότητά της και έναν σχολιασμό για το πως η Ελλάδα διώχνει μια πρότυπη βιομηχανία και μια επένδυση δύο εκατ. ευρώ.

    Ακολούθησε η μήνυση του πληρεξούσιου δικηγόρου των κατοίκων στην Αστυνομία, καθώς όπως υποστήριξε εντοπίστηκε από τον ιδιοκτήτη της εταιρίας να φωτογραφίζει το σπίτι του και υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη της εταιρίας και κάτοικο της περιοχής που αντιλήφθηκε τι συνέβη.

    * Φωτογραφία αρχείου

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο