Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 13:49

Δυτ. Ελλάδα: 516 παραβάσεις του ΚΟΚ σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μηνιαίος απολογισμός της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σε θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα ελευθερίας κίνησης των πολιτών για το μήνα Ιούλιο του έτους 2020, όπως καταγράφηκαν στην Δυτική Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Τμήματα Άμεσης Δράσης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας βεβαιώθηκαν συνολικά 516 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σχετικά με την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Ειδικότερα,

Είδος παράβασης/Αριθμός
• Στάση και στάθμευση σε πεζοδρόμια πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται, για πεζούς και ποδηλατοδρόμους. 189
• Στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων και πάνω σ' αυτούς 186
• Παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους 43
• Στάση και στάθμευση σε θέση όπου βρίσκεται ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ + ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ, εντός υπαίθριων και υπόγειων χώρων στάθμευσης 37
• Στάση και στάθμευση επάνω σε διαβάσεις πεζών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε μέτρα από αυτές 34
• Παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια 27

Παρακαλούμε, να τηρείται τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να σέβεστε τους πολίτες ως προς την ελεύθερη και απρόσκοπτη κίνησή τους.

Θεωρούμε σημαντικό να σεβόμαστε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, για τους οποίους απαιτούνται ειδικότερες συνθήκες κατά τις μετακινήσεις τους.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι για την ελευθερία κίνησης πολιτών θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την Δυτική Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 15:22

Σχετικά Άρθρα

  • ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ
    ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 1.592 θέσεις στο Δημόσιο για ΑμεΑ

    Άνοιξε από σήμερα Δευτέρα (21/10) η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων στην προκήρυξη 6Κ/2024 του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 44/08.10.2024/τ. Α.Σ.Ε.Π., Φ.Ε.Κ. 49/18.10.2024/τ.Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 1.592 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021.

    Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, καθώς και το πιστοποιητικό ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (www.asep.gr > Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες > Αίτηση) ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Β΄).

    Η προθεσμία υποβολής της αίτησης και του πιστοποιητικού λήγει την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 14:00.

    Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται όταν οι υποψήφιοι επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο 20ψήφιος κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ.

    Η ανεξάρτητη Αρχή εφιστά την προσοχή των υποψηφίων στην πληρωμή του ίδιου κωδικού παραβόλου με αυτόν που αναγράφουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μέχρι την υποβολή αυτής.

    Περισσότερες πληροφορίες προκειμένου ο κωδικός παραβόλου να εμφανίζεται άμεσα σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ» και να μπορούν οι υποψήφιοι να προβούν σε «οριστικοποίηση» της αίτησης παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ εδώ.

    Τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία, αποδεικνύονται τα προσόντα, κριτήρια ή ιδιότητες που επικαλούνται οι υποψήφιοι με την αίτηση συμμετοχής τους, θα υποβληθούν ηλεκτρονικά, πριν την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων, μετά από σχετική Ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μουσική Αγωγή για ΑμΕΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου
    Μουσική Αγωγή για ΑμΕΑ στο Ελληνικό Ωδείο Πύργου

    To Ελληνικό Ωδείο Πύργου, αντιλαμβανόμενο τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένα παιδιά, προσφέρει για αυτά ειδικές εκπαιδευτικές δυνατότητες μέσω της μουσικής παιδείας και τη σχολική χρονιά 2024-25.

    Με ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό προς τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, λειτουργεί το Τμήμα Μουσικής Αγωγής για ΑμΕΑ από 7 έως 17 ετών. Υπεύθυνη του Τμήματος είναι η μουσικός, νηπιαγωγός και ειδική παιδαγωγός Διονυσία Πασσά, παλαιότερη σπουδάστρια και η ίδια του Ελληνικού Ωδείου Πύργου καθώς και καθηγήτριά του στο πιάνο και τα θεωρητικά μαθήματα.

    Η κα Πασσά, αναφερόμενη στον σπουδαίο ρόλο της μουσικής εκπαίδευσης στα παιδιά ΑμΕΑ, τονίζει:

    «Η συμβολή της μουσικής στα προγράμματα αποκατάστασης Α.μ.Ε.Α. θεωρείται σημαντική τόσο στον τομέα της θεραπείας όσο και στο μαθησιακό και ψυχαγωγικό τομέα καθώς το μάθημα της μουσικής συμβάλλει στην αναβάθμιση και ενίσχυση των ικανοτήτων των ατόμων αυτών, ανεξαρτήτου προβλήματος.

    Η διεπιστημονική φύση της μουσικής διαφαίνεται από το γεγονός ότι μπορεί να ενισχύσει:

    -Tην άρθρωση και τη γλώσσα, όπως στη λογοθεραπεία.

    -Την αδρή κινητικότητα, όπως στη φυσιοθεραπεία.

    -Τη λεπτή κινητικότητα, όπως στην εργοθεραπεία.

    -Τις γνωστικές δεξιότητες, όπως στην ειδική αγωγή.

    -Τη συναισθηματική οργάνωση, όπως στην ψυχολογία.

    Συνδυαστικά με κάθε κλάδο, ανάλογα με το ατομικό κλινικό προφίλ και τις ανάγκες κάθε ατόμου, μπορεί να προσφέρει τη μέγιστη θεραπευτική και εκπαιδευτική βοήθεια αλλά και να συνδράμει στην ολόπλευρη προσωπική και κοινωνική εξέλιξή του, ανεξαρτήτου ηλικίας και διαταραχής».

    Προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος στο τμήμα, είναι να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μαθήματος. Για το λόγο αυτό προηγείται επικοινωνία με την υπεύθυνη του τμήματος και δοκιμαστικό μάθημα του σπουδαστή, ώστε να διαπιστωθεί η δυνατότητα συμμετοχής του.

    Η μουσική είναι το μέσο για το ταξίδι στη γνώση, στον πολιτισμό, στη ζωή!

    odeio amea mous

    Πληροφορίες-εγγραφές καθημερινά 5-9 το απόγευμα στη γραμματεία του Ωδείου.

    Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26210-33179, e-mail: [email protected]

    28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος.

    https://www.facebook.com/elliniko.odeio.pyrgou

    (Δελτίο Τύπου)

  • Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ
    Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ

    Σε κλίμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργίας Ντάτσικα, με εκπροσώπους των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

    Οι συναντήσεις έγιναν την Πέμπτη 12, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 και την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

    Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, εξετάστηκαν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορείς και οι ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινή λειτουργία τους. Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των υπηρεσιών που παρέχονται στους ωφελούμενους και δεσμεύτηκε να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών φροντίδας και υποστήριξης.

    Με τη στήριξη του Περιφερειάρχη, Νεκτάριου Φαρμάκη, ενισχύεται το έργο των εκπροσώπων των Μ.Φ.Η και των Κοινωνικών Δομών για ΑμεΑ, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής φροντίδας στην περιοχή.

    «Στόχος μας είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε: «Η συνεργασία αυτή αποτελεί θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινωνικής φροντίδας στην Δυτική Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

    Στις συναντήσεις, συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας, Σοφία Συμεωνίδου, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλκιά, η Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας,Σταμούλη Αθηνά καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών – Κοινωνικού Παρατηρητηρίου Ένταξης,Μαρία Παππά , ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Αχαΐας, Σπύρος Πανταζής, όπως και η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αλεξάνδρα Κοσσόβα.

    pde sun amea ntats 2

    pde sun amea ntats 3

    pde sun amea ntats 4

    (Δελτίο Τύπου)

  • Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ
    Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ

    Στα 750 ευρώ μηνιαίως αυξάνεται το επίδομα που λαμβάνουν οι ανάδοχοι γονείς παιδιών με αναπηρία, προχώρησε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πλαίσιο της συντεταγμένης και στοχευμένης πολιτικής αποϊδρυματοποίησης.

    Πρόκειται για διπλασιασμό από τα 375 ευρώ / μήνα που λαμβάνουν μέχρι σήμερα και μια σημαντική «ανάσα» για τους γονείς παιδιών που συνήθως έχουν αυξημένες ανάγκες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς παιδιών με αναπηρία εξακολουθούν να λαμβάνουν το επίδομα αναδοχής και μετά την ενηλικίωσή τους.

    Παράλληλα, η αρμόδια υπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε και σημαντική αύξηση του αντίστοιχου επιδόματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης στα 525 ευρώ, από 325 ευρώ τον μήνα.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται σε άτομα τυπικής ανάπτυξης και μετά την ενηλικίωσή τους εφόσον σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

    Η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται μετά το πέρας των σπουδών τους και σε κάθε περίπτωση με τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τις αυξήσεις αυτές θα ωφεληθούν περί τα 639 παιδιά και 103 ενήλικές - εκ των οποίων οι 57 είναι άτομα με αναπηρίες - που έχουν ενταχθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

    Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αναδοχής για παιδιά με βαριές αναπηρίες

    Εντός του Νοεμβρίου θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις μεταξύ επαγγελματιών αναδόχων γονέων και παιδιών που ζουν σε ιδρύματα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή ψυχικής αναπηρίας άνω του 50%.

    Με την υλοποίηση του θεσμού της επαγγελματικής αναδοχής, ανάδοχοι γονείς οι οποίοι για πρώτη φορά λαμβάνουν ειδική επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια Πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αναλάβουν τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία συμβάλλοντας έτσι στην άρση των εμποδίων για την κοινωνική τους ένταξη και προσφέροντας τους ένα οικογενειακό πλαίσιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους.

    Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις οι οποίες σχετίζονται με τα έξοδα ενός παιδιού με υψηλά ποσοστά αναπηρίας, η μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών ανάδοχων ανέρχεται σε 1.850 ευρώ μικτά, χωρίς ωστόσο να διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος αναδοχής ή των λοιπών προνοιακών επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία.

    Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για παιδιά από 15 έως 26 ετών

    Παράλληλα, με την υλοποίηση του προγράμματος της Ημιαυτόνομης Διαβίωσης καλύπτεται για πρώτη φορά το μεγάλο κενό στην προστασία της μετεφηβικής ηλικίας των παιδιών που έχουν περάσει όλη τους την ζωή εντός των ιδρυμάτων και δεν έχουν περιθώρια να συνδεθούν με μια οικογένεια μέσω των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας.

    Αφορά παιδιά και νέους 15 ετών και άνω, οι οποίοι είτε ζουν σε ιδρύματα, είτε φιλοξενούνται προσωρινά, για λόγους προστασίας, σε κάποιο νοσοκομείο.

    Μέχρι το τέλος του 2025, στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης θα έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 200 παιδιά και νέοι, με δυνατότητα παραμονής μέχρι και το 26ο έτος της ηλικίας τους.

    Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής των ωφελούμενων στα διαμερίσματα, κόστη για την εκπαίδευση, επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση τους. Ειδικότερα προβλέπεται καθημερινή́ φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διασύνδεση με συμπληρωματικές παροχές και υπηρεσίες, όπως εξωσχολικές δραστηριότητες για τα ανήλικα παιδιά, ενώ στους ενήλικους νέους παρέχονται υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και εργασιακής συμβουλευτικής.

    Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θεσμοθετήθηκε μηνιαίο οικονομικό βοήθημα ύψους 375 ευρώ, προκειμένου τα παιδιά που διαμένουν στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης να καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα.

    Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 12.600.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για τα παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ / μήνα
    Διπλασιάζεται το επίδομα αναδοχής για τα παιδιά με αναπηρία στα 750 ευρώ / μήνα

    Στα 750 ευρώ μηνιαίως αυξάνεται το επίδομα που λαμβάνουν οι ανάδοχοι γονείς παιδιών με αναπηρία, προχώρησε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στο πλαίσιο της συντεταγμένης και στοχευμένης πολιτικής αποϊδρυματοποίησης.

    Πρόκειται για διπλασιασμό από τα 375 ευρώ / μήνα που λαμβάνουν μέχρι σήμερα και μια σημαντική «ανάσα» για τους γονείς παιδιών που συνήθως έχουν αυξημένες ανάγκες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως οι γονείς παιδιών με αναπηρία εξακολουθούν να λαμβάνουν το επίδομα αναδοχής και μετά την ενηλικίωσή τους.

    Παράλληλα, η αρμόδια υπουργός κ. Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε και σημαντική αύξηση του αντίστοιχου επιδόματος για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης στα 525 ευρώ, από 325 ευρώ τον μήνα.

    Σε αυτές τις περιπτώσεις, το επίδομα συνεχίζει να καταβάλλεται σε άτομα τυπικής ανάπτυξης και μετά την ενηλικίωσή τους εφόσον σπουδάζουν ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

    Η καταβολή του επιδόματος διακόπτεται μετά το πέρας των σπουδών τους και σε κάθε περίπτωση με τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας τους.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου από τις αυξήσεις αυτές θα ωφεληθούν περί τα 639 παιδιά και 103 ενήλικές - εκ των οποίων οι 57 είναι άτομα με αναπηρίες - που έχουν ενταχθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

    Πρόγραμμα Επαγγελματικής Αναδοχής για παιδιά με βαριές αναπηρίες

    Εντός του Νοεμβρίου θα έχουμε τις πρώτες συνδέσεις μεταξύ επαγγελματιών αναδόχων γονέων και παιδιών που ζουν σε ιδρύματα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ή ψυχικής αναπηρίας άνω του 50%.

    Με την υλοποίηση του θεσμού της επαγγελματικής αναδοχής, ανάδοχοι γονείς οι οποίοι για πρώτη φορά λαμβάνουν ειδική επιμόρφωση σε συνεργασία με δημόσια Πανεπιστήμια, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, θα αναλάβουν τη φροντίδα παιδιών με αναπηρία συμβάλλοντας έτσι στην άρση των εμποδίων για την κοινωνική τους ένταξη και προσφέροντας τους ένα οικογενειακό πλαίσιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες τους.

    Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις οι οποίες σχετίζονται με τα έξοδα ενός παιδιού με υψηλά ποσοστά αναπηρίας, η μηνιαία αποζημίωση των επαγγελματιών ανάδοχων ανέρχεται σε 1.850 ευρώ μικτά, χωρίς ωστόσο να διακόπτεται η καταβολή του επιδόματος αναδοχής ή των λοιπών προνοιακών επιδομάτων τα οποία λαμβάνουν τα άτομα με αναπηρία.

    Πρόγραμμα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης για παιδιά από 15 έως 26 ετών

    Παράλληλα, με την υλοποίηση του προγράμματος της Ημιαυτόνομης Διαβίωσης καλύπτεται για πρώτη φορά το μεγάλο κενό στην προστασία της μετεφηβικής ηλικίας των παιδιών που έχουν περάσει όλη τους την ζωή εντός των ιδρυμάτων και δεν έχουν περιθώρια να συνδεθούν με μια οικογένεια μέσω των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας.

    Αφορά παιδιά και νέους 15 ετών και άνω, οι οποίοι είτε ζουν σε ιδρύματα, είτε φιλοξενούνται προσωρινά, για λόγους προστασίας, σε κάποιο νοσοκομείο.

    Μέχρι το τέλος του 2025, στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης θα έχουν ενταχθεί τουλάχιστον 200 παιδιά και νέοι, με δυνατότητα παραμονής μέχρι και το 26ο έτος της ηλικίας τους.

    Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα έξοδα διαμονής των ωφελούμενων στα διαμερίσματα, κόστη για την εκπαίδευση, επιμόρφωση και την επαγγελματική κατάρτιση τους. Ειδικότερα προβλέπεται καθημερινή́ φροντίδα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και διασύνδεση με συμπληρωματικές παροχές και υπηρεσίες, όπως εξωσχολικές δραστηριότητες για τα ανήλικα παιδιά, ενώ στους ενήλικους νέους παρέχονται υπηρεσίες επαγγελματικής καθοδήγησης και εργασιακής συμβουλευτικής.

    Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας θεσμοθετήθηκε μηνιαίο οικονομικό βοήθημα ύψους 375 ευρώ, προκειμένου τα παιδιά που διαμένουν στα διαμερίσματα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης να καλύπτουν τα προσωπικά τους έξοδα.

    Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με 12.600.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

    Πηγή: Cnn.gr
  • «Έρχονται» 1.592 θέσεις εργασίας μόνο για άτομα με αναπηρία 50% και άνω
    «Έρχονται» 1.592 θέσεις εργασίας μόνο για άτομα με αναπηρία 50% και άνω

    Προκήρυξη «6Κ/2024» με 1.592 θέσεις μόνο για άτομα με αναπηρία 50% και άνω απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΑμεΑ.

    Πρόκειται για προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση συνολικά 1.592 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου αποκλειστικά από άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%

    Αξίζει να σηεμιωθεί πως στην Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση (ηλεκτρονική) πρέπει να αναγράφονται με προσοχή και σωστά οι κωδικοί των θέσεων, των τίτλων σπουδών, των πρόσθετων προσόντων και της εντοπιότητας, δεδομένου ότι η επεξεργασία της αίτησης γίνεται μηχανογραφικά.

    • Δείτε εδώ αναλυτικά τις θέσεις της ως άνω Προκήρυξης:

    Προκήρυξη ΑΣΕΠ - ΑμεΑ

    Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 4765/2021, στην παρούσα προκήρυξη δεν εφαρμόζεται το άρθρο 13 του ίδιου νόμου και, συνεπώς, δεν προβλέπονται θέσεις για τις λοιπές «ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ».

    Σημειώνεται πως θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων

    Πηγή: Cnn.gr

  • ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη για 1.592 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ
    ΑΣΕΠ: Στο Εθνικό Τυπογραφείο προκήρυξη για 1.592 θέσεις εργασίας για ΑμεΑ

    Στο Εθνικό Τυπογραφείο απεστάλη για δημοσίευση η 6Κ/2024 προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά στην πλήρωση συνολικά 1.592 θέσεων εργασίας για ΑΜΕΑ.

    Οι θέσεις εργασίας φορούν μόνιμο προσωπικό και προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου.

    Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 6 και 28 του ν. 4765/2021.

    Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί με τις θέσεις εργασίας:

    ΑΣΕΠ

    Πηγή: Cnn.gr

  • Βόλος: Καταδικάστηκε 38χρονη για επίθεση σε ΑμεΑ - Νωρίτερα είχε προσπαθήσει να κλέψει τον πατέρα του
    Βόλος: Καταδικάστηκε 38χρονη για επίθεση σε ΑμεΑ - Νωρίτερα είχε προσπαθήσει να κλέψει τον πατέρα του

    Καταδικαστική ήταν η απόφαση για 38χρονη στο Βόλο που κατηγορήθηκε για επίθεση σε άτομο με νοητική υστέρηση, μετά από απόπειρα κλοπή.

    Σύμφωνα με το gegonota.news, ο πατέρας του 25χρονου κατήγγειλε ότι η γυναίκα αποπειράθηκε να κλέψει αντικείμενα από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου του, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το σπίτι του, με ανοιχτό το παράθυρο. Όμως, όταν έγινε αντιληπτή από τον γιό του και τράπηκε σε φυγή βρίζοντας.

    Βόλος: Επέστρεψε κι απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά -Επιτέθηκε με γροθιές στον 25χρονο

    Ωστόσο, μόλις ο πατέρας απομακρύνθηκε, εκείνη πήγε έξω από το σπίτι και απειλούσε να βάλει φωτιά για να καούν η σύζυγος και ο 25χρονος γιος του. Μάλιστα, μόλις αντίκρισε τον 25χρονο με ειδικές ανάγκες, η κατηγορούμενη του επιτέθηκε, γρονθοκοπώντας τον, σύμφωνα με την μήνυση.

    Όταν ο πατέρας επέστρεψε σπίτι, η 38χρονη τράπηκε ξανά σε φυγή, ενώ ο νεαρός με νοητική υστέρηση μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο.

    Αρνήθηκε τις κατηγορίες η 38χρονη -Η ποινή που της επιβλήθηκε

    Κατά την διάρκεια της δίκης η 38χρονη που μένει στην ιδια γειτονιά με τους μηνυτές, αρνήθηκε κάθε κατηγορία. «Δεν έκανα τίποτα και ντρέπομαι να βγω στην γετονιά, γιατί με φωνάζουν κλέφτρα και πρεζόνι. Εάν το είχα κάνει θα ζητούσα συγγνώμη», είπε και κατέθεσε τα έγγραφα παρακολούθησης του προγράμματος λήψης βουπρενοφρίνης από τον ΟΚΑΝΑ.

    Της προτάθηκε από το δικαστήριο να παρέχει κοινωφελή εργασία και δήλωσε πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί γιατί είναι άρρωστη και καταδικάστηκε σε 16 μήνες με αναστολή.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο