Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 14:21

Παλούκι: Μίνι ανεμοστρόβιλος αναστάτωσε τους λουόμενους - Σκόρπισε ομπρέλες και πετσέτες (video)

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Μίνι ανεμοστρόβιλος δημιουργήθηκε στην παραλία του Παλουκίου νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής.

Έκπληκτοι οι λουόμενοι είδαν τον άνεμο να στροβιλίζεται και να παρασύρει στο πέρασμά του, ομπρέλες, πετσέτες και άλλα είδη θαλάσσης των λουόμενων και να τα πετάει στη θάλασσα.

Δείτε το video της Γιάννας Ανδρουτσοπούλου, όπως αναρτήθηκε στο Facebook:

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 14:31

Σχετικά Άρθρα

  • Παλούκι: 2η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων- Μια γιορτή της αγροτικής κληρονομιάς
    Παλούκι : 2η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων - Μια γιορτή της αγροτικής κληρονομιάς

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Πανελλήνια Έκθεση Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στον χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου.

    Η εκδήλωση αυτή κατάφερε να μεταμορφώσει το Παλούκι σε ένα ανοιχτό μουσείο, αφιερωμένο στην ελληνική αγροτική ιστορία και τις μηχανές που τη στήριξαν για δεκαετίες.

    Μηχανήματα-κειμήλια και έντονη συμμετοχή

    Οι διοργανωτές δημιούργησαν έναν μοναδικό εκθεσιακό χώρο, όπου παραδοσιακά τρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα, όλα άριστα συντηρημένα, παρουσίασαν τη μακρά πορεία της ελληνικής γεωργίας.

    Τα μηχανήματα που εκτέθηκαν, παρόλο που είναι δεκαετιών, ήταν πλήρως λειτουργικά, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των επισκεπτών. Το ενδιαφέρον μάλιστα ήταν τόσο έντονο, με πλήθος κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας να δίνει το «παρών», αποδεικνύοντας έτσι τη σημασία της έκθεσης για την αγροτική κληρονομιά.

    Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, διοργανωτής της έκθεσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία της εκδήλωσης, τονίζοντας πως: «Η φετινή έκθεση είχε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή και ήταν πολύ ποιοτική. Τα μηχανήματα είναι όλα επισκευασμένα και σε άριστη λειτουργία, παρόλο που είναι πολλών δεκαετιών. Η προσέλευση του κόσμου ήταν αξιοθαύμαστη και αυτό το γεγονός μας δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε και τις επόμενες χρονιές» επεσήμανε ο κ. Παρασκευόπουλος σημειώνοντας παράλληλα πως η έκθεση, με τη μεγάλη προσέλευση του κοινού και την ποιοτική παρουσίαση των μηχανημάτων, κατάφερε να σφραγίσει τη θέση της ως θεσμός που θα συνεχιστεί στο μέλλον.

    Η επιθυμία του άλλωστε είναι η εκδήλωση να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο, δίνοντας σε περισσότερους επισκέπτες τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία των γεωργικών μηχανημάτων και τη συνεισφορά τους στην αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας το Παλούκι, μέσω της Πανελλήνιας Έκθεσης Ιστορικών Γεωργικών Μηχανημάτων, σε πόλο έλξης για λάτρεις της παράδοσης, αλλά και για ανθρώπους που εκτιμούν τη σημασία της τεχνολογίας και της αγροτικής εξέλιξης στον τόπο μας.

    Trakter 2

    Trakter 3

    Trakter 4

    Trakter 5

    Trakter 6

    Trakter 7

    Trakter 8

    Trakter 9

    Trakter 10

    Trakter 11

    Trakter 12

    Trakter 13

    Trakter 14

  • Δήμος Ήλιδας: Συνεργασία με ΔΕΠΑΝ για το αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι
    Δήμος Ήλιδας: Συνεργασία με ΔΕΠΑΝ για το αλιευτικό καταφύγιο στο Παλούκι

    Σε εκ νέου προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (ΔΕΠΑΝ) προχωρά ο Δήμος Ήλιδας για την σύνταξη και επικαιροποίηση σχεδίων και μελετών για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών και συγκεκριμένα για το έργο «Σύνταξη Μελετών βελτίωσης λιμενικών υποδομών Αλευτικού Καταφυγίου Παλουκίου Δήμου Ήλιδας».

    Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είχε εγκρίνει τη σύμβαση από το 2022 αλλά δεν υλοποιήθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα η νυν Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε νέα σύμβαση και ανάκληση της προηγούμενης.

    Η συνεργασία έχει ως στόχο την σύνταξη μελέτης για τη βελτίωση των λιμενικών υποδομών στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου, η οποία στο Υπ. Εσωτερικών κατόπιν ανάλογης πρόσκλησης και ένταξης του Δήμου. Επιπλέον ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε την αναγκαιότητα της εν λόγω σύμβασης με τη ΔΕΠΑΝ, λόγω αυξημένου φόρτου εργασίας και έλλειψης προσωπικού της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών εξ’ αιτίας των οποίων αδυνατεί τη σύνταξη της μελέτης.

  • Παλούκι Αμαλιάδας: Νέα τραγωδία με 38χρονη που είχε γεννήσει πρόσφατα - Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της
    Παλούκι Αμαλιάδας: Νέα τραγωδία με 38χρονη που είχε γεννήσει πρόσφατα - Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

    Μια νέα γυναίκα ηλικίας 38 ετών “έφυγε” από τη ζωή στο Παλούκι Αμαλιάδας. Η γυναίκα που σύμφωνα με πληροφορίες είχε γεννήσει πρόσφατα, εντοπίστηκε το πρωί νεκρή στο σπίτι της από τον σύζυγό της.

    Οι Αρχές ερευνούν αν η 38χρονη αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας που μπορεί να οδήγησαν στο θάνατό της. Σε κάθε περίπτωση η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει απαντήσεις.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

  • Παλούκι Αμαλιάδας: Από αλιευτικό, σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών
    Παλούκι Αμαλιάδας: Από αλιευτικό, σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών

    Για την τουριστική αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης

    Από αλιευτικό καταφύγιο σε καταφύγιο τουριστικών σκαφών φιλοδοξεί να μετατρέψει το λιμανάκι στο Παλούκι Αμαλιάδας η Δημοτική Αρχή, με τη δυνατότητα ελλιμενισμού έως και 100 σκαφών. Ένα έργο που εντάσσεται στην συνολική αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης, της τουριστικής ανάπτυξης και προσέλκυσης επισκεπτών και αξιοποίησης της περιοχής.

    Για τις ανάγκες του έργου, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και Τουριστικής Προβολής Γιώργος Κράλλης , εισηγήθηκε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο την εκπόνηση ανάλογης μελέτης η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα. Σημείωσε δε, ότι το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου, ναι μεν σήμερα χρησιμοποιείται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες αλλά και ιδιώτες που έχουν μικρά φουσκωτά σκάφη, jet ski κπλ, ωστόσο με την υπάρχουσα μορφή δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε αυτό τον μικρό αριθμό σκαφών λόγω πολλών τεχνικών προβλημάτων.

    «Ως νέα Δημοτική Αρχή, το τουριστικό μοντέλο ανάπτυξης που θέλουμε να προκρίνουμε για τις επόμενες δεκαετίες έχει άμεση σχέση με το λιμανάκι του Παλουκιού, το παραλιακό μέτωπο του Δήμου σε όλο το εύρος του και την πραγματική αξιοποίηση του. Επίσης, πρέπει να αναφέρουμε πως στο πρόγραμμα Ο.Χ.Ε. που έχει καταθέσει ο Δήμος Ήλιδας, η τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου του Δήμου είναι σε πρώτη προτεραιότητα, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει ως Δήμος να είμαστε έτοιμοι στην προεργασία των φακέλων όλων αυτών των έργων, ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν» σημειώνει ο κ. Κράλλης.

    Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα με τον Γ. Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη, καθώς και με τον Γ. Γ. Τουρισμού Μύρων Φλουρή. Στις συναντήσεις αυτές το κλίμα ήταν πολύ θετικό για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου.

    Τι περιλαμβάνει η μελέτη:

    - Αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης (υπάρχουσες χρήσεις, ζήτηση κλπ.)
    - Προκαταρκτικός σχεδιασμός Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών δυναμικότητας περίπου 100 θέσεων ελλιμενισμού
    - Οργάνωση θαλάσσιας & χερσαίας ζώνης
    - Προσεγγιστική κοστολόγηση κατασκευής και περιγραφή τεχνικών χαρακτηριστικών
    - Ανάλυση των συνθηκών της αγοράς yachting και των υποδομών εξυπηρέτησης σκαφών αναψυχής στην ευρύτερη περιοχή
    - Πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της υπό μελέτη μετατροπής
    - Περιγραφή διαδικασίας έως την αδειοδότηση του Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών

  • Αδιανόητες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ - 15 νεκροί, βίντεο σοκ
    Αδιανόητες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ - 15 νεκροί, βίντεο σοκ

    Τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους από ανεμοστρόβιλους και καταιγίδες, που σάρωσαν κεντρικές περιοχές των ΗΠΑ καταστρέφοντας κατοικίες και προκαλώντας μπλακ-άουτ σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά.

    Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στο βόρειο Τέξας, πέντε στο Αρκάνσας, δύο στην Οκλαχόμα και ένας στο Κεντάκι, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν και σχεδόν μισό εκατομμύριο έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε διάφορες πολιτείες.

    Μεγάλη καταστροφή από τις καταιγίδες στο Τέξας

    Πάνω από το ένα τρίτο των κομητειών του Τέξας υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις καταιγίδες, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Γκρεγκ Άμποτ, ειδικά στην κομητεία Κουκ, όπου μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται δύο παιδιά ηλικίας δύο και πέντε ετών και τρία μέλη μιας οικογένειας.

    «Έμειναν μόνον χνάρια καταστροφής», είπε ο σερίφης της περιοχής Βάλεϊ Βιου, από εκείνες που επλήγησαν σφοδρότερα από ανεμοστρόβιλο. Ένα πρατήριο καυσίμων σχεδόν καταστράφηκε ολοσχερώς στην κομητεία, ενώ οι ανεμοστρόβιλοι ανέτρεψαν φορτηγά κι έκλεισαν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ντάλας.

    Πτώσεις κεραυνών και σφοδρές βροχοπτώσεις στο μεταξύ προκάλεσαν την εκκένωση περίπου 125.000 θεατών καθώς καθυστέρησε για περίπου τέσσερις ώρες η έναρξη του Ο Ιντιανάπολις 500, του σημαντικότερου από τους αμερικανικούς αγώνες μονοθέσιων, που διεξάγεται κάθε χρόνο στην πίστα της Ιντιανάπολις.
    Όλα χάθηκαν σε δύο λεπτά

    Ένοικος κάμπινγκ τροχόσπιτων στο βόρειο Τέξας ο Φρανκ Σόλτισιακ είπε ότι το σπίτι του καταστράφηκε μέσα σε λίγα λεπτά από μια καταιγίδα.

    Ο Σόλτισιακ έπαιρνε το δείπνο του εκείνη την ώρα σε εστιατόριο της γειτονιάς, όταν βλέποντας την κακοκαιρία άρπαξε το σκύλο του και κρύφθηκαν στο ψυγείο. «Όταν βγήκα έξω, όλα είχαν καταστραφεί. Μέσα σε δύο λεπτά χάθηκαν όλα», είπε στο CBS News, την ώρα που άλλες περιοχές του Τέξας υπέφεραν από αφόρητη ζέστη.

    Στην κομητεία Μάγιες της Οκλαχόμα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι έξι τραυματίστηκαν από τη φονική κακοκαιρία, ενώ στο Αρκάνσας μια 26χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από κατεστραμμένο σπίτι στο Όλβεϊ. Ένας από τους τέσσερις θανάτους στην πολιτεία καταγράφηκε στην κομητεία Μπέντον, ενώ αναφέρθηκαν και πολλοί τραυματισμοί.

    Η αστυνομία διέσωσε αρκετά άτομα, που εγκλωβίστηκαν μετά το ξερίζωμα δέντρων και γραμμών ηλεκτροδότησης από ανεμοστρόβιλο. Στο Κεντάκι ο δήμαρχος του Λούισβιλ είπε ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας την Κυριακή.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος στην Αϊόβα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και τον θάνατο ανθρώπων
     ΗΠΑ: Ανεμοστρόβιλος στην Αϊόβα προκάλεσε μεγάλες καταστροφές και τον θάνατο ανθρώπων

    Δεν ανακοινώθηκε απολογισμός νεκρών και δήλωσε ότι αριθμοί μπορεί να μην είναι διαθέσιμοι πριν από σήμερα - Τουλάχιστον 12 τραυματίες

    Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες, Τρίτη, μια μικρή πόλη στην Αϊόβα προκαλώντας το θάνατο ανθρώπων και αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 12 τραυματίες, ανακοινώθηκε από τις αρχές. Εικόνες από την πόλη Γκρίνφιλντ δείχνουν πλήρη καταστροφή στην πορεία που ακολούθησε ο ανεμοστρόβιλος, με εντελώς κατεστραμμένα σπίτια, συντρίμμια παντού και μεγάλες ανεμογεννήτριες να κείτονται στο έδαφος.

    «Αυτός ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε μεγάλο τμήμα της πόλης», είπε ο λοχίας Άλεξ Ντίνκλα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Αϊόβα, στη διάρκεια βραδινής συνέντευξης Τύπου στο Γκρίνφιλντ. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί απ' αυτό τον ανεμοστρόβιλο».

    Ο Ντίνκλα δεν ανακοίνωσε απολογισμό των νεκρών και δήλωσε ότι αριθμοί μπορεί να μην είναι διαθέσιμοι πριν από σήμερα. Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι στο Γκρίνφιλντ, μια πόλη περίπου 2.000 κατοίκων, τραυματίσθηκαν από τον ανεμοστρόβιλο, δήλωσε ο Ντίνκλα. Επειδή το τοπικό νοσοκομείο υπέστη ζημιές από την καταιγίδα, οι άνθρωποι αυτοί χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε γειτονικές πόλεις.

    Η κυβερνήτης της Αϊόβα Κιμ Ρέινολντς δήλωσε ότι θα επισκεφθεί το Γκρίνφιλντ σήμερα το πρωί. «Είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε όλες τις συνέπειες της καταιγίδας, απαντήσεις θα δοθούν μέσα στις επόμενες ώρες και ημέρες», ανέφερε η Ρέινολντς σε δήλωση που εξέδωσε.

    Η κυβερνήτης δήλωσε πως η πολιτεία θα παράσχει όλους τους πόρους της για να βοηθήσει τις περιοχές που επλήγησαν και καθησύχασε τους κατοίκους ότι θα τους παρασχεθεί βοήθεια με τη μορφή καταφυγίων, τροφίμων και νερού, ενώ θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση χιλιάδων κατοίκων. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος, μια γυναίκα στην κομητεία Άνταμς, αναφέρεται ότι έχασε τη ζωή του λόγω της καταιγίδας, ανακοίνωσε η ιατρική αξιωματούχος της κομητείας Λάιζα Μπράουν. Μίλησε στο Ρόιτερς τηλεφωνικά και είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

    Επίσης στην κομητεία Άνταμς, τουλάχιστον τρεις ανεμογεννήτριες με ύψος καθεμιά όσο ένα κτίριο 25 ορόφων, έσπασαν στη μέση και μία έπιασε φωτιά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό KCCI που συνδέεται με το δίκτυο CBS. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αρκετές άλλες αιολικές γεννήτριες υπέστησαν ζημιές στην κομητεία Αντέρ.

    Πηγή: Protothema.gr
  • Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους: Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
    Εικόνες χάους στις ΗΠΑ από τους ανεμοστρόβιλους: Νεκροί, τραυματίες και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα

    Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας ορισμένων από τους δεκάδες ανεμοστρόβιλους που σάρωσαν τις μεγάλες πεδιάδες των κεντρικών ΗΠΑ, ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι αρχές. Έπειτα από τους 78 ανεμοστρόβιλους που καταγράφτηκαν την Παρασκευή, κυρίως στις πολιτείες Άιοβα και Νεμπράσκα, άλλοι 35 καταμετρήθηκαν προχθές Σάββατο στο βόρειο Τέξας και στο Μιζούρι, σύμφωνα με την αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS). Ο κυβερνήτης της Οκλαχόμας, ο Κέβιν Στιτ, επιβεβαίωσε χθες Κυριακή τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην πολιτεία του.

    Γυναίκα σκοτώθηκε στη μικρή πόλη Σάλφουρ, που υπέστη βαρύ χτύπημα, ανέφερε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Φωτογραφίες και βίντεο που μεταφορτωθήκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν δεκάδες σπίτια εντελώς κατεστραμμένα και οχήματα που μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες μετάλλων. Εκατό και πλέον χιλιόμετρα από εκεί, στη Χόλντενβιλ, τουλάχιστον άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών των ΗΠΑ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως το ένα από τα θύματα ήταν νήπιο τεσσάρων μηνών. Οι επιχειρήσεις καθαρισμού των συντριμμιών συνεχίζονταν χθες Κυριακή. Τέταρτος άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητόδρομο στη Μαριέτα, στην ίδια πολιτεία. Οπτικό υλικό που μεταδόθηκε από τοπικά ΜΜΕ δείχνει δυο φορτηγά με ρυμουλκούμενα που έχουν ανατραπεί κι αποθήκη κομμένη στα δυο.

    44.000 σπίτια χωρίς ρεύμα

    Ο κυβερνήτης Στιτ κήρυξε την Οκλαχόμα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες. Σφοδρές βροχοπτώσεις έπληξαν εξάλλου πολλές κοινότητες και παρέμεναν σε ισχύ έκτακτα προειδοποιητικά δελτία χθες, ανάμεσά τους για ξαφνικές πλημμύρες, χαλαζοπτώσεις και ανεμοστρόβιλους. Στην Άιοβα, άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, ανέφερε η οικογένειά του στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KETV NewsWatch 7 (ανήκει στο δίκτυο του ABC News), αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων στους 5 νεκρούς. Πάνω από 25.000 νοικοκυριά δεν είχαν ρεύμα στο Τέξας και άλλα 19.000 και πλέον στην Οκλαχόμα χθες μετά το μεσημέρι, κατά τον εξειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage. Οι ανεμοστρόβιλοι, εντυπωσιακά όσο και δύσκολο να προβλεφθούν μετεωρολογικά φαινόμενα, είναι συχνοί στις ΗΠΑ, ιδίως στο κεντρικό και στο νότιο τμήμα της χώρας. Είναι πάντως ιδιαίτερα σπάνιο ισχυροί ανεμοστρόβιλοι να διαδέχονται ο ένας τον άλλον, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Γαστούνη: Ανεμοστρόβιλος “ξήλωσε” μέχρι και τα μνήματα στο νεκροταφείο
    Γαστούνη: Ανεμοστρόβιλος “ξήλωσε” μέχρι και τα μνήματα στο νεκροταφείο

    Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το νεκροταφείο της Γαστούνης ύστερα από ισχυρό ανεμοστρόβιλο που έπληξε την ευρύτερη περιοχή χθες τα ξημερώματα.

    Η εικόνα που αντίκρισαν όλοι όσοι το επισκέφτηκαν ήταν πραγματικά πρωτοφανής αφού στο πέρασμά του το έντονο φυσικό φαινόμενο άφησε πίσω του σπασμένα μνήματα και μεγάλες καταστροφές.

    Στο σημείο βρέθηκαν άμεσα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Καλαρίτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικής Υπηρεσίας, Δημοσθένης Χριστόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Γαστούνης, Γιάννης Καράμπελας όπου με την σειρά τους ενημέρωσαν και τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό.

    Από την πλευρά του δήμου, θα ακολουθήσει πλέον η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης.

    Gastouni Nekrotafeio 2

    Gastouni Nekrotafeio 3

    Gastouni Nekrotafeio 4

    Gastouni Nekrotafeio 5

    Gastouni Nekrotafeio 6

    Gastouni Nekrotafeio 7

    Gastouni Nekrotafeio 8

    Gastouni Nekrotafeio 9

    Gastouni Nekrotafeio 8

    Gastouni Nekrotafeio 9

    Gastouni Nekrotafeio 10

    Gastouni Nekrotafeio 11

    Gastouni Nekrotafeio 12

    Gastouni Nekrotafeio 13

    Gastouni Nekrotafeio 14

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch