Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:38

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια Κεφαλονιά και Ιθάκη, λόγω "Ιανού"

Γράφτηκε από
Ad Slot

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν σήμερα 17/9, τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά - Κυλλήνη και Ιθάκη - Σάμη - Πάτρα, εξαιτίας των θυελλωδώ ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ακτοπλοϊκής εταιρείας "Levante Ferries" «για τα δρομολόγια, αύριο 18/09, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση της εταιρείας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 11:37

Σχετικά Άρθρα

  • Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας
    Σεισμός στην Κεφαλονιά - Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας

    Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλλονιά.

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά του Φισκάρδου και είχε εστιακό βάθος 16 Χλμ.

    Σεισμός

    Δεν υπάρχει καμία ανησυχία για τη σεισμική δόνηση

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα που μίλησε στην ΕΡΤ δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Μάλιστα ο Ευθύμιος Λέκκας σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή στο Ιόνιο δίνει τέτοιους σεισμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου
    Κεφαλονιά: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου

    Στα 15,4 χιλιόμετρα υπολογίστηκε το εστιακό βάθος του σεισμού των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά, στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Φισκάρδου.

    Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,4 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:37 στην Κεφαλονιά.

    Το επίκεντρο εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου

    Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 6 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά του Φισκάρδου, σε απόσταση 285 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά των Αθηνών.

    Η ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον σεισμό στην Κεφαλονιά (εικόνα gein.noa.gr)

    Εστιακό βάθος

    Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 15,4 χιλιόμετρα.

    Πηγή: In.gr
  • Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
    Πρόγνωση Μαρουσάκη: Θα «σπάσει» η ανομβρία - Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

    Τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία θα δώσει το κύμα κακοκαιρίας που πλησιάζει στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη μια κακοκαιρία από την Ιταλία αναμένεται να επηρεάσει το Σαββατοκύριακο τα δυτικά τμήματα της χώρας σηματοδοτώντας και το τέλος του αντικυκλώνα που αποτελεί εμπόδιο, ένα φυσικό τείχος, για τη διέλευση των βαρομετρικών χαμηλών.

    Ο μετεωρολόγος του OPEN ξεκαθαρίζει πως αυτός ο αντικυκλώνας θα καταρρεύσει και έτσι ο Νοέμβριος θα είναι ένας μήνας που τα βαρομετρικά χαμηλά θα φτάνουν στη χώρα μας, προειδοποιώντας μάλιστα πως το παρελθόν, έχει διδάξει πως ο Νοέμβριος δίνει πάντα και επικίνδυνα φαινόμενα.

    Βροχές στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα

    Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας που θα χτυπήσει το Σάββατο την Ιταλία θα προσπαθήσει να κινηθεί λίγο πιο ανατολικά, να έρθει σε κόντρα με το πεδίο υψηλών πιέσεων, παρόλα αυτά δεν θα καταφέρει να διασχίσει τη χώρα μας και θα εγκλωβιστεί στα πιο δυτικά τμήματα και άρα τις όποιες βροχές περιμένουμε μέχρι και τέλος εβδομάδας τις αναμένουμε μέσα στο Ιόνιο και στα βορειοδυτικά τμήματα.

    Είναι ένα κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα αποδιοργανώσει σε πρώτη φάση το πεδίο υψηλών πιέσεων.

    Ο καιρός σήμερα

    Για σήμερα, αναμένεται ηλιοφάνεια ενώ μέσα στη νύχτα στην ανατολική Θεσσαλία και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο θα συναντήσουμε κάποιες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με τον υδράργυρο να επιμένει και σήμερα σε υψηλές τιμές 27 με 28 βαθμούς Κελσίου. Θα αρχίσει όμως να υποχωρεί από τα επόμενα 24ωρα για να πάμε λίγο πιο κάτω από την εποχή επίπεδα 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

    Στην Αττική θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια ενώ θα ενισχυθούν σημαντικά και οι βοριάδες. Ο υδράργυρος θα ξεκινήσει από τους 17 βαθμούς και θα φτάσει μέχρι τους 28. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με περισσότερες συννεφιές προς το απόγευμα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 26 βαθμούς.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό
    Καλάβρυτα: 48 Πρόβατα βρήκαν τραγικό θάνατο από κεραυνό

    Κεραυνός που έπεσε από την πρόσφατη κακοκαιρία χτύπησε και θανάτωσε 48 πρόβατα στην θέση "Πυργάκι" Ανάστασης Καλαβρύτων.

    Τα πρόβατα σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, βρήκαν τραγικό θάνατο όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο όπου είχαν μαζευτεί για να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή.

    Ο κτηνοτρόφος κ. Σπηλιόπουλος είναι σε απόγνωση βλέποντας τα ζωντανά του να χάνονται σε μια στιγμή.

    Πηγή: KalavrytaNews.com

  • Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία
    Κακοκαιρία Cassandra: Σαρώνει τη χώρα - Αγωνία για 52χρονο που αγνοείται στην Αιτωλοακαρνανία

    Σαρωτικό ήταν το πέρασμα τηςκακοκαιρίας «Cassandra» από την Αιτωλοακαρνανία. Από τον μεγάλο όγκο νερού που έπεσε δρόμοι πλημμύρισαν και προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια. Την ίδια ώρα, κόκκινο έχει χτυπήσει η αγωνία για 52χρονο που αγνοείται.

    Δρόμοι - ποτάμια στην Αιτωλοακαρνανία - Κλειστή η παλαιά εθνική οδός

    Λόγω των φερτών υλικών έχει κλείσει η παλαιά εθνική οδός στο ύψος τη Στράτου και του Ρίβιου. Συνεργεία της Περιφέρειας και του Δήμου εργάζονται από της πρωινές ώρες προς αποκατάσταση των ζημιών, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομάτη του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.Ζημιές έχουν καταγραφεί, επίσης, σε υπόγεια σπιτιών, αποθήκες και σε ποιμνιοστάσια.

    Έρευνες στη Λεπενού για 52χρονο φύλακα που αγνοείται

    Σε εξέλιξη είναι έρευνες από νωρίς το πρωί στη Λεπενού για τον εντοπισμό 52χρονου, που αγνοείται. Είναι πιθανό ο άνδρας να παρασύρθηκε από χείμαρρο, που σχηματίστηκε, κοντά στην επιχείρηση ασφαλτομίγματος, όπου εργάζονταν ως φύλακας.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopesss, το όχημα του καθώς και ένα μηχάνημα, που ανήκουν στην επιχείρησή έχει εντοπιστεί. Σωστικά συνεργεία αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο, ανασύροντας πέτρες και λάσπες, για να εντοπιστεί ο 52χρονος. Για να συνδράμει στις έρευνές έσπευσε στην περιοχή και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΠΟΥΡΟΣ ΜΠΕΝΕΚΟΣ/ EUROKINISSI

  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει
    Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Επικαιροποιήθηκε όσο η κακοκαιρία Cassandra σαρώνει

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 03-10-2024/1200C, επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

    Η επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας θα συνοδεύεται σήμερα Σάββατο (05-10-24) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και έως τις απογευματινές ώρες πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα.

    Πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

    Αναλυτικά:

    Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

    α) Μέχρι το απόγευμα κατά τόπους στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και πιθανώς στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    β) Μέχρι το απόγευμα, στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική
    Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική

    Δυσάρεστο αποτύπωμα αφήνει σε τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας η κακοκαιρία Cassandra με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες της περασμένης νύχτας.

    Έχει προκαλέσει προβλήματα σε Στράτο-κυρίως- και Ρίβιο αλλά και σε άλλα άλλα σημεία σε Ξηρόμερο και Βάλτο (Αμοργιανοί) . Το πλέον ανησυχητικό ωστόσο είναι πως αγνοείται ένα άτομο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες «έσπασαν» χείμαρροι και από τις κατεβασιές τους έκλεισε τα ξημερώματα η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ριβίου και της Στράτου.

    Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες καθαρισμού στον δρόμο και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξάλλου έχουν πλημμυρίσει 2-3 υπόγεια σπιτιών στη Στράτο και προκλήθηκαν ζημιές σε αποθήκες και σε ζώα.

    Σοβαρότερο όλων όμως είναι το γεγονός πως αγνοείται ένα κάτοικος της περιοχής καθώς φέρεται το όχημα του να παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στη Στράτο.

    Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Πηγή: Agrinionews.gr - Aitolianews.grAitolianews.gr

  • Κακοκαιρία Cassandra: Συναγερμός για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
    Κακοκαιρία Cassandra: Συναγερμός για έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

    Δείτε πως θα κινηθεί η κακοκαιρία Cassandra ανά περιοχή. Αναλυτική πρόγνωση

    Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται μέχρι το απόγευμα στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά. Η κακοκαιρία Cassandra θα φέρει έντονα φαινόμενα μέχρι τις βραδινές ώρες.

    Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

    Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα βορειοανατολικά.

    Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

    Αναλυτική πρόγνωση

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

    Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και βελτίωση από το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι το απόγευμα στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και μέχρι το βράδυ στη Θράκη.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στα νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Στερεά (ιδιαίτερα στην Αιτωλοακαρνανία), τη δυτική Πελοπόννησο (ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά τμήματα) και στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου.

    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

    Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

    Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά.

    Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 και στην Κρήτη έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

    Καιρός: Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

    Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΙΑ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ βελτίωση.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ δυτικοί με την ίδια ένταση.

    Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    ΑΤΤΙΚΗ

    Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν και πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

    Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

    Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

    Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Πηγή: In.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο