Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 07:51

Μανωλάδα: 27χρονος εργάτης γης από το Πακιστάν ο νεαρός που μεταφέρθηκε με κορωνοϊό στο Ρίο

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, στις τάξεις των αλλοδαπών εργατών γης στην Ηλεία και την περιοχή της Μανωλάδας και της Βουπρασίας, έχει σημάνει συναγερμό στις τοπικές αρχές.

Ένα ενδεχόμενο που είχε συζητηθεί απο την πρώτη στιγμή στην Ηλεία και είχε τεθεί στον ΕΟΔΥ, δυστυχώς δεν αποφεύχθηκε.

Άλλωστε οι τραγικές υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στους καταυλισμούς των αλλοδαπών εργατών γης στην περιοχή, στα πρόχειρα, αλλά μόνιμα παραπήγματα, δεν άφηναν περιθώρια για κάτι καλύτερο.

Για την ώρα έχει υπάρξει η πληροφορία πως θα κινητοποιηθεί ο ΕΟΔΥ για ιχνηλάτιση στην περιοχή, κάτι που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Να σημειώσουμε πως στην περιοχή ζουν περίπου 6.000 εργάτες γης κυρίως από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν και η ιχνηλάτιση σε μια τέτοια περίπτωση είναι αδύνατη...

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 09:08

Σχετικά Άρθρα

  • Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια
    Μανωλάδα: Νέα πυρκαγιά στη Λάμια

    Νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Λάμιας στη Μανωλάδα και έθεσε σε κινητοποίηση τις δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών.

    Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβέστες με επικεφαλής τον διοικητή της υπηρεσίας Αντιπύραρχο Θοδωρή Λεβέντη.

    Fotia Lamia 2

  • Κ. Αχαγιά: Αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομη διακίνηση εργατών γης - Δρούσε σε Ηλεία και Αχαΐα
    Κ. Αχαγιά: Αλλοδαπός συνελήφθη για παράνομη διακίνηση εργατών γης - Δρούσε σε Ηλεία και Αχαΐα

    Ένας αλλοδαπός συνελήφθη χθες στην Κάτω Αχαγιά με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης εργατών γης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

    Ο αλλοδαπός φέρεται να προωθούσε σε ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων αλλοδαπούς εργάτες γης, στην Ηλεία και την Αχαΐα.

    Ο κατηγορούμενος φέρεται να παρακρατούσε για την αμοιβή των υπηρεσιών του μέρος των χρημάτων που ελάμβαναν οι εργάτες ως αμοιβή.

    Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο χώρο που διέμενε ο κατηγορούμενος, εντόπισαν χρηματικό ποσό, διαβατήρια και άλλα έγγραφα, εργόσημα κ.α. που σχετίζονται με την υπόθεση.

    Ο αλλοδαπός επί της ουσίας είχε συστήσει ένα άτυπο γραφείο ευρέσεως εργασίας εξυπηρετώντας τόσο τους καλλιεργητές όσο και τους αλλοδαπούς εργάτες γης που έφταναν στη χώρα μας με κάθε τρόπο, αναζητώντας το μεροκάματο.

  • Μανωλάδα: Πυρκαγιά σε ξερόχορτα κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία
    Μανωλάδα: Πυρκαγιά σε ξερόχορτα κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία

    Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη μια το μεσημέρι στην περιοχή του Μπρινιά στη Μανωλάδα Βουπρασίας στην Ηλεία.

    Η φωτιά έλαβε διαστάσεις καίγοντας εκτάσεις με ξερά χόρτα χωρίς να απειλεί θερμοκήπια ή κατοικημένη περιοχή.

    Στο σημείο επιχειρούν δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών με επικεφαλής το διοικητή Αντιπύραρχο Θεόδωρο Λεβέντη

    Fotia Mprinia 2

    Fotia Mprinia 3

  • Μανωλάδα: Τους έπιασαν με λαθραίο καπνό και τσιγάρα
    Μανωλάδα: Τους έπιασαν με λαθραίο καπνό και τσιγάρα

    Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο αλλοδαπών για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

    Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα σε βάρος δύο αλλοδαπών ανδρών, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί προχθές το μεσημέρι στη Μανωλάδα διαπιστώθηκε ότι κατείχαν προς διακίνηση

    • 950 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και
    • 240 συσκευασίες λαθραίου καπνού,

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας κατέσχεσαν τα λαθραία καπνικά προϊόντα καθώς και το χρηματικό ποσό των -5.502- ευρώ, ως προερχόμενο από την πώληση των λαθραίων καπνικών προϊόντων.

    Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των αλλοδαπών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

    Lathraia tsig2

  • Μανωλάδα: Μια 62χρονη γυναίκα νεκρή σε τροχαίο το βράδυ του Σαββάτου
    Μανωλάδα: Μια 62χρονη γυναίκα νεκρή σε τροχαίο το βράδυ του Σαββάτου

    Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη λίγο μετά τις εννέα το βράδυ στο δρόμο που οδηγεί από το Μπρινιά στη Νέα Μανωλάδα, στην περιοχή της Μανωλάδας.

    Η 62χρονη οδηγούσε το μηχανάκι της όταν συγκρούστηκε με το αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε ένας 42χρονος ο οποίος επιχείρησε να στρίψει για να μπει στο χώρο του σπιτιού του.

    Οι Αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. "... από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη χθες το βράδυ στην Επαρχιακή οδό Μπρινιά – Νέα Μανωλάδα.

    Ειδικότερα, ένας ημεδαπός άνδρας οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης φορτηγό συγκρούστηκε με μοτοποδήλατο που οδηγούσε ημεδαπή γυναίκα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού.

    Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ διενεργείται προανάκριση για τη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος".

  • Μανωλάδα: Ένας ελαφρά τραυματίας σε εκτροπή οχήματος σε γεφύρι
    Μανωλάδα: Ένας ελαφρά τραυματίας σε εκτροπή οχήματος σε γεφύρι

    Ένας άντρας τραυματίστηκε σε τροχαίο που συνέβη το πρωί του Σαββάτου στην οδό Βάρδας - Μανωλάδας, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε - υπό συνθήκες που ερευνώνται εξετράπη της πορείας του.

    Το όχημα προσέκρουσε πάνω σε προστατευτικά κιγκλιδώματα γέφυρας και κατέληξε μέσα σε ρέμα (χωρίς νερό).

    Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Κ.Υ. Βάρδας.

    Φωτογραφίες: π. Ιωάννης Κούγιας.

    troxaio manolada 2

    troxaio manolada 3

  • Μανωλάδα: 77χρονος πνίγηκε στην παραλία Μπρινιά
    Μανωλάδα: 77χρονος πνίγηκε στην παραλία Μπρινιά

    Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κυλλήνης ότι ένας 77χρονος ημεδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας “ΜΠΡΙΝΙΑ” Βάρδας του Νομού Ηλείας.

    Στον 77χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

  • Μνήμες «Μανωλάδας» στην Αχαΐα: Αποκαλύφθηκε «σκλαβοπάζαρο» με εργάτες σε χωράφια με φράουλες
    Μνήμες «Μανωλάδας» στην Αχαΐα: Αποκαλύφθηκε «σκλαβοπάζαρο» με εργάτες σε χωράφια με φράουλες

    Η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Sherpa» έφερε στο φως σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» στην Αχαΐα.

    Σύγχρονο «σκλαβοπάζαρο» αποκάλυψε έρευνα της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε περιοχές κοντά στο χωριό Λάππα της δυτικής Αχαΐας, όπου μετανάστες από το Νεπάλ έπεσαν θύματα σκληρού κυκλώματος εκμετάλλευσης εργατών γης σε καλλιέργειες φράουλας.

    Η αστυνομική επιχείρηση είχε την κωδική ονομασία «Sherpa» (Σέρπα), λόγω της καταγωγής τόσο κάποιων εκ των δραστών όσο και σχεδόν του συνόλου των θυμάτων. Οι Σέρπα είναι ορεινός λαός του Νεπάλ, που έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως οδηγοί στα Ιμαλάια. Η δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει δύο συλλήψεις υπηκόων Νεπάλ, όπως και εφτά ασύλληπτους κατηγορούμενους. Ανάμεσά τους δύο Έλληνες που δεν ταυτοποιήθηκαν και ήταν γνωστοί ο ένας ως «Δράκος» και ο άλλος ως «Νίκος».

    Από την έρευνα προέκυψε ότι 29χρονη από το Νεπάλ, η οποία συνελήφθη, είχε μεταφέρει σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες κοντά στο χωριό Λάππα της Δυτικής Αχαΐας εργάτες, τους οποίους παρέδωσε σε συνεργό της. Ο τελευταίος εργαζόταν ως επιστάτης σε εποχικές καλλιέργειες φράουλας της περιοχής και για την επίβλεψη και επιτήρηση των εργατών χρησιμοποιούσε δύο βοηθούς του.

    Η 29χρονη παραλάμβανε χρηματικά ποσά τα οποία προέρχονταν από την εργασία των διακινούμενων μεταναστών, προβάλλοντας ως αιτιολογία την αποπληρωμή του χρέους που είχε δημιουργηθεί από τη μεταφορά τους στην Ελλάδα και την εξεύρεση εργασίας. Προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό της χρησιμοποιούσε ως μέσο πίεσης την κατοχή των ταξιδιωτικών εγγράφων των εργατών, τα οποία οι συλληφθέντες είχαν πρωτίστως παρακρατήσει και παρανόμως τα κατείχαν.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα στρατολογούσε κόσμο από το Σεπτέμβριο του 2023 καταφέρνοντας να αναπτύξει δίκτυο μεταφοράς ανθρώπων από το εξωτερικό στη χώρα μας.

    Πιο συγκεκριμένα, εντόπιζαν μετανάστες από το Νεπάλ οι οποίοι ζούσαν και εργαζόντουσαν νόμιμα στη Ρουμανία και αναζητούσαν εργασία με καλύτερες χρηματικές απολαβές σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Στη συνέχεια, οι «υποψήφιοι» έστελναν φωτογραφίες των διαβατηρίων τους και εκδίδονταν επ’ ονόματί τους αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό το Βελιγράδι Σερβίας. Η είσοδος στην ελληνική επικράτεια επιτυγχάνονταν με τη συνδρομή εγκληματικής ομάδας διακίνησης μεταναστών που δρα στις χώρες της Σερβίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας. Μέλη της ομάδας, ερχόμενοι σε συμφωνία με την 29χρονη από το Νεπάλ παραλάμβαναν μετανάστες από τη Σερβία και κάνοντας χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς και αυτοκινήτων, τους συνόδευαν έως τα χερσαία σύνορα της χώρας μας με την Βόρεια Μακεδονία. Από εκεί, τους κατηύθυναν να διασχίσουν πεζή τα σύνορα, χωρίς να υποβληθούν στους προβλεπόμενους ελέγχους.

    Μετά την είσοδο τους στο ελληνικό έδαφος, οι μετανάστες ανέμεναν σε προκαθορισμένο σημείο, από το οποίο στη συνέχεια παραλαμβάνονταν από άλλους δράστες.

    Με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη μεταφέρονταν στην Αθήνα, όπου έκαναν αίτημα έκδοσης καρτών ασύλου. Στη συνέχεια, μεταφέρονταν σε αγροτικές περιοχές της Πελοποννήσου.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό συνεργών τους.

    Πηγή: iEidiseis.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο