Ζόρικη ήταν η κακοκαιρία που σάρωσε το πρωί της Δευτέρας την Ηλεία, προκαλώντας πλημμύρες σχεδόν στο σύνολο των περιοχών του νομού.
Μπορεί από την πρώτη στιγμή να μην φάνηκε ότι θα πιέσει ο καιρός την περιοχή μας, όμως όσο η ώρα περνούσε και η βροχή συνέχιζε με ραγδαιότητα, άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα.
Τα βροχόμετρα στο νομό κατέγραψαν σημαντικά ποσοστά βροχής που δικαιολογούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάστηκαν.
Στο επίκεντρο βρέθηκε η κεντρική Ηλεία, με την περιοχή της Ωλένης, που καταγράφηκαν 103 χιλιοστά και ο Πύργος που καταγράφηκαν 90 χιλιοστά, ενώ συνολικά στη διάρκεια της εξάωρης κακοκαιρίας στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας έπεσαν πάνω από 5000 κεραυνοί, σύμφωνα με τον προγνώστη ιδιοκτήτη του iliakairos.gr και μέλος της ομάδας του metar.gr, Θοδωρή Κονδύλη.
Η ζώνη της περιοχής της φωτιάς του περασμένου καλοκαιριού στο Γραμματικό Λαντζοϊου, τις παρυφές του Χελιδονίου και της Ηράκλειας επιβάρυνε δύο περιοχές. Τη λεκάνη απορροής του Ενιπέα και της Ηράκλειας, με αποτέλεσμα να δούμε πλημμυρικά φαινόμενα κατά μήκος του ποταμού, αλλά και προς το Στρέφι μέσω του μεγάλου αποστραγγιστικού αύλακα που για άλλη μια φορά πίεσε εκείνη τη ζώνη.
Προβλήματα υπήρξαν με μικρές κατολισθήσεις στην Αλφειούσα, πλημμυρικά φαινόμενα και πτώσεις δέντρων από το Επιτάλιο έως το Ανεμοχώρι.
Στο δήμο Αρχαίας Ολυμπίας υπήρξαν προβλήματα στην είσοδο της πόλης, στα Βυλιζέικα Χάνια και στην περιοχή του Στρεφίου.
Στην περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων υπήρξαν προβλήματα στο Κάτω Σαμικό και το Πλουοτοχώρι από τα ρέματα και τα κανάλια που γέμισαν με λάσπη αυτές τις περιοχές, ενώ και στον Κάμπο Μακρισίων - Καλυβακίων, οι πορτοκαλεώνες βρέθηκαν μέσα στο νερό.
Στον Πύργο μπορεί να μην υπήρξαν σοβαρά προβλήματα μέσα στο κέντρο της πόλης και σε ελάχιστες περιπτώσεις υπογείων να επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όμως τα προβλήματα υπήρξαν στη ζώνη της Κεραίας, της Αγ. Μαρίνας και το τέρμα της οδού Αγ. Σπυρίδωνος.
Επίσης επιβαρύνθηκε η ζώνη ανατολικά της πόλης, από τις Κολιρέικες Παράγκες και προς την Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας, όπου πλημμύρισαν καλλιέργειες και αγροικίες.
Στο δήμο Ήλιδας προβλήματα υπήρξαν σε διάφορες περιοχές, πιο σημαντικά όμως στο Γεράκι και στο έργο της Ολυμπίας Οδού, καθώς επίσης και στην περιοχή της Πηνείας.
Στον Κάμπο της Ηλείας η περιοχή της Γαστούνης επιβαρύνθηκε με τα νερά που κατέβασε ο Πηνειός ποταμός και πιέστηκε και η περιοχή της Μπούκας, ενώ γύρω από τη Γαστούνη υπήρξαν πλημμύρες σε καλλιέργειες και οικόπεδα.
Οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν προσπαθούσαν να σώσουν ότι μπορούν από τα νερά που ώρα με την ώρα κάλυπταν όλο και περισσότερα σημεία.