Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 11:55

Ανεμοχώρι: Κινητοποίηση στην Πυροσβεστική για όχημα που κόλλησε στις λάσπες

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου για όχημα που έχει πέσει μέσα σε κανάλι στην περιοχή του Ανεμοχωρίου.

Οι δυνάμεις σπεύδουν προς την περιοχή για να επέμβουν.

Νεότερη ενημέρωση

Ένας ηλικιωμένος οδηγός τρόμαξε όταν το αγροτικό του όχημα 4x4 όταν κόλλησε σε λάσπες σε αγροτικό δρόμο. Όμως πάνω στον πανικό του ενημέρωσε πως "πνίγεται σε κανάλι" και αυτό σήμανε συναγερμό.

Τελικά έφτασαν εκει οχήματα και πυροσβέστες από την Π.Υ. Πύργου και το Π.Κ. Κρεστένων για να ξεκολλήσουν το όχημα από τη λάσπη...

anemoxori 2

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 14:28

Σχετικά Άρθρα

  • Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική
    Μαγούλα Ωλένης: Καύση καλλιεργειών προκάλεσε αναστάτωση στην Πυροσβεστική

    Αναστάτωση στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης από πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή ανάμεσα στη Μαγούλα και στην Ώλενα.

    Η φωτιά όπως αποδείχθηκε είχε ξεκινήσει από καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε χωράφι και δεν χρειάστηκε τελικά μεγάλος αριθμός δυνάμεων για την κατάσβεσή της.

  • Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο
    Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο

    Οι ισχυροί άνεμοι έχουν βάλει σε μπελάδες μέσα στη νύχτα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία.

    Μετά την μεγάλη φωτιά που ευτυχώς είχε θετική εξέλιξη στην αντιμετώπισή της, δύο νέες εστίες φωτιάς εντοπίστηκε από κατοίκους στην περιοχή της Σαρακίνας στην Σπιάντζα.

    Την ίδια στιγμή στο Επιτάλιο ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτικές εκτάσεις σε τρεις διαφορετικές εστίες.

    Και στις δύο περιοχές επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  • Αλποχώρι Πύργου: Φωτιά κατέστρεψε κτίριο - Κινδύνεψαν τα όμορα
    Αλποχώρι Πύργου: Φωτιά κατέστρεψε κτίριο - Κινδύνεψαν τα όμορα

    Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου τα ξημερώματα της Τρίτης στο Αλποχώρι Πύργου, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία, η οποία τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ως αποθήκη.

    Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη ώστε να αποφύγουν την επέκταση σε όμορα κτίρια και μόνο σε παρακείμενη κατοικία η φωτιά κατέστρεψε το χαγιάτι σε μπαλκόνι.

    Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο των 60 τ.μ..

    Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου κινητοποιήθηκε με 6 οχήματα (συμπεριλαμβανομένου γερανοφόρου), 14 πυροσβέστες και επικεφαλής τον υποδιοικητή Αντιπύραρχο Νίκο Σμαρνάκη.

    Fotia alpoxori 2

    Fotia alpoxori 3

    Fotia alpoxori 4

    Fotia alpoxori 5

    Fotia alpoxori 6

  • Ηλεία: Η κακοκαιρία προκάλεσε πυρκαγιές λόγω κεραυνών
    Ηλεία: Η κακοκαιρία προκάλεσε πυρκαγιές λόγω κεραυνών

    Σε αρκετές περιπτώσεις κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου με τις δυνάμεις των κλιμακίων της, το απόγευμα της Πέμπτης.

    Αιτία οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από κεραυνούς σε δασικές εκτάσεις σε Πύργο, Ολυμπία και Κρέστενα, από το πέρασμα της κακοκαιρίας.

    Ευτυχώς η βροχή που έπεφτε την ίδια ώρα στις περιοχές αυτές, δεν άφησε περιθώρια επέκτασης των πυρκαγιών που περιορίστηκαν σε μικρές εστίες ελάχιστων τετραγωνικών...

    Φωτογραφία: freepik

  • Μαντζάκουρα Κορακοχωρίου: Καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι ηλικιωμένης
    Μαντζάκουρα Κορακοχωρίου: Καταστράφηκε ολοσχερώς το σπίτι ηλικιωμένης

    Ολοσχερώς καταστράφηκε μια μονοκατοικία στην περιοχή Μαντζάκουρα στο Κορακοχώρι Πύργου, το μεσημέρι της Τρίτης λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε στο κτίριο, κοντά στην παραλία.

    Περίοικοι που αντιλήφθηκαν τις φλόγες να ξεπηδούν από το σπίτι έσπευσαν για να απομακρύνουν την ηλικιωμένη κάτοικο και κάλεσαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη όμως η φωτιά στο σπίτι ήδη λόγω της ξύλινης σκεπής είχε επεκταθεί πολύ γρήγορα.

    Στο σημείο επιχείρησαν 8 οχήματα με 19 πυροσβέστες και επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ Πύργου Πύραρχο Γιώργο Κωνσταντακόπουλο και το υποδιοικητή Αντιπύραρχο Νίκο Σμαρνάκη.

    Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Πύργου.

    Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της πυρκαγιάς:

    matzakoura fotia 1

    fotia matzakoura 1

    matzakoura fotia 2

    matzakoura fotia 3

    matzakoura fotia 4

  • Αρήνη Ζαχάρως: Πρόστιμο 2.250€ γιατί έκαιγε ξερά χόρτα
    Αρήνη Ζαχάρως: Πρόστιμο 2.250€ γιατί έκαιγε ξερά χόρτα

    Για άλλη μια φορά βεβαίωσε πρόστιμο η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή της Αρήνης για υπαίθρια κάυση μέσα στην αντιπυρική περίοδο και στις δύσκολες ημέρες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος "... επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 2.250€, στις 14 Αυγούστου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση «Κομπόρια», του δήμου Ζαχάρως, στην Ηλεία".

  • Πύργος: Στάχτη 30 στρέμματα στις παρυφές της πόλης - Εφιάλτης οι καλαμιώνες
    Πύργος: Στάχτη 30 στρέμματα στις παρυφές της πόλης - Εφιάλτης οι καλαμιώνες

    Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν με διαφορά λίγων λεπτών το μεσημέρι της Δευτέρας στον Πύργο, όμως είχαν διαφορετική εξέλιξη με αποτέλεσμα η δεύτερη να γίνει ιδιαίτερη απειλητική και να φτάσει να εγκλωβίσει άτομα σε καταυλισμό ΡΟΜΑ μαζί με πυροσβέστες.

    Η πρώτη ξέσπασε περίπου στις δύο το μεσημέρι στην Ε.Ο. Πύργου - Τριπόλεως στις Κολιρέικες Παράγκες μέσα σε καλαμιώνες αποστραγγιστικού αύλακα. Η πρόσβαση ήταν εύκολη, οι δυνάμεις κινήθηκαν άμεσα και ευτυχώς οι φλόγες που γιγαντώθηκαν κόπασαν λίγο αργότερα.

    Πριν ολοκληρωθεί η κατάσβεση αυτής της πυρκαγιάς, μια δεύτερη ξεκίνησε στην περιοχή της Κεραίας, πίσω από το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου. Η έλλειψη πρόσβασης, αλλά και η ένταση των ανέμων που αυξήθηκε με ριπές, “έσπρωξε” ανατολικά τις φλόγες προς το 1ο ΕΠΑΛ.

    Συνολικά η πυρκαγιά έκαψε τα 30 στρέμματα, εκ των οποίων τα 20 στρέμματα καλάμια και τα 10 αγροτικής έκτασης.

    Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη με δυνάμεις από τον Πύργο και τις όμορες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ, οχήματα του δήμου Πύργου και της Περιφέρειας και ένα ελικόπτερο Erickson S-64, το οποίο με απόλυτα στοχευμένες βολές κατάφερε να περιορίσει μαζί με τις επίγειες δυνάμεις την πυρκαγιά και να μην επεκταθεί και πέραν της Ε.Ο. Πύργου - Κυπαρισσίας, όπου πλησίαζε απειλητικά.

    Και στις δύο περιπτώσεις πυρκαγιών οι καλαμιώνες αποτέλεσαν τόσο την “τροφή” της φωτιάς, όσο και το διάδρομο επέκτασή της. Και δυστυχώς ακόμα αυλάκια, αγροτικοί δρόμοι και άλλα σημεία παραμένουν ακαθάριστοι από αυτού του είδους την καύσιμη ύλη, όπως και από ξερόχορτα.

    Lakis Athanasopoulos 1

    Ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία Λάκης Αθανασόπουλος, που ήταν παρών στη διάρκεια της κατάσβεσης, δήλωσε μετά το πέρας αυτής ότι “… η φωτιά ξέσπασε σε παράγκες όπου υπήρχαν Ρομά, έκαψε κάποια καλάμια και ξερά χόρτα. Επενέβησαν άμεσα δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σηκώθηκε και το ελικόπτερο και ήρθαν και κάποια αυτοκίνητα της Πολιτικής Προστασίας. Υπάρχει πρόβλημα αν ο καθένας δε μεριμνήσει να καθαρίσει τον χώρο του, δεν μπορεί ο δήμος να καθαρίσει τα οικόπεδα όλου του κόσμου. Το μεγάλο ποσοστό των καθαρισμών πρέπει να γίνει από εμάς τους ίδιους. Αν δεν περάσει σε μας η νοοτροπία ότι πρέπει να καθαρίζουμε τον χώρο δίπλα στην οικία μας θα υπάρχει πρόβλημα” σχολίασε.

    Δείτε video και φωτογραφίες:

    keraia pyrkagia 12 08 2024 4

    keraia pyrkagia 12 08 2024 2

    keraia pyrkagia 12 08 2024 3

    keraia pyrkagia 12 08 2024 5

    keraia pyrkagia 12 08 2024 6

    keraia pyrkagia 12 08 2024 7

    keraia pyrkagia 12 08 2024 8

  • Λαστέικα Πύργου: Στις φλόγες αυτοκίνητο μέσα σε χωράφι
    Λαστέικα Πύργου: Στις φλόγες αυτοκίνητο μέσα σε χωράφι

    Στις φλόγες παραδόθηκε υπό αδιευκρίνιστες για την ώρα συνθήκες ένα αυτοκίνητο στην περιοχή των Λαστεϊκών το πρωί του Σαββάτου.

    Το όχημα ήταν αναποδογυρισμένο σε χωράφι κοντά στην διασταύρωση με την εθνική οδό και στο σημείο υπήρξε επέμβαση της Π.Υ. Πύργου με δύο οχήματα και έξι πυροσβέστες.

    Η φωτιά σβήστηκε ευτυχώς χωρίς να υπάρξει επέκταση σε παρακείμενες εκτάσεις κυρίως με καλαμιώνες.

    kammeno 2

    kammeno 3

    kammeno 4

    kammeno 5

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch