"Ο Πρύτανης κ. Μπούρας Χρήστος, υλοποίησε την δέσμευσή του, σε προηγούμενη επικοινωνία μας, ότι θα κατένειμε δύο θέσεις ΔΕΠ (μόνιμοι καθηγητές) στο τμήμα μας. Αυτό έγινε με σημερινή πρότασή του και απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Επιπλέον, κάλυψε τις ανάγκες διδακτικού έργου στο εαρινό εξάμηνο με επιπλέον 9 θέσεις συμβασιούχων διδασκόντων και με ταυτόχρονη κατανομή 12 θέσεων συμβασιούχων διδασκόντων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος. Η αναγνώριση της συμβολής του δεδομένη για εμάς και τους φοιτητές που περίμεναν με αγωνία. Είναι ένα βήμα εμπρός.
Ο Πρύτανης έδειξε εμπράκτως την βούλησή του στα πλαίσια των δυνατοτήτων του. Η ευθύνη στο Υπουργείο Παιδείας για την συνέχεια.
Να δείξει «το φιλικό του πρόσωπο» για να μην πιστέψουμε τον προβληματισμό του Βουλευτή ΝΔ , Τζαβάρα Κώστα, περί ανύπαρκτων φίλων της Ηλείας στην κυβέρνηση.
Άμεσα να μετατάξει σε θέσεις ΕΔΙΠ (μόνιμο διδακτικό προσωπικό) τους 2 εκπαιδευτικούς που αδικαιολόγητα επί 7 μήνες καθυστερεί κατά παρέκκλιση του νόμου που σύμφωνα με τον οποίο έπρεπε να είχαν μεταταχθεί από τον Σεπτέμβριο 2020. Το Υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα «ειδική γραμμή στήριξης » στο τμήμα με νέα κατανομή θέσεων ΔΕΠ (μόνιμους καθηγητές) για να το καταστήσει αυτοδύναμο.
Τις θέσεις «αστυνομικών» που μας αναλογούν,σύμφωνα με το σχέδιό του, να τις μετατρέψει σε θέσεις καθηγητών που έχουμε ανάγκη για τους φοιτητές μας.
Οι φορείς του Πύργου , του Νομού και της Περιφέρειας, να προβούν εμπράκτως στην στήριξη, με την δημιουργία αναλόγου ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στο τμήμα.
Εξοπλισμός αιθουσών, βιβλιοθήκη με βιβλία του επιστημονικού πεδίου, μετατροπή σε αμφιθέατρο της «αίθουσας» πολλαπλών χρήσεων , αύλειος χώρος. Δηλαδή κάποια από τα αυτονόητα που έπρεπε να έχουν γίνει.
Φαντάζομαι ότι ήδη θα τα έχουν υπόψη τους.
Όπως βρέθηκαν χρήματα για την βελτίωση των ακαδημαϊκών υποδομών της Αιτωλοακαρνανίας , να βρεθούν και για την ενίσχυση - δημιουργία των αναγκαίων υποδομών για την Ηλεία.
Ίσως είναι ο χρόνος κατάλληλος για επιθετική διεκδίκηση μιας αυτόνομης σχολής με επιστημονικό προσανατολισμό που να αντιστοιχίζεται με την ταυτότητα του Νομού. Η μελέτη που είχα καταθέσει το 2017, ίσως να αποτελεί μια βάση διαλόγου των φορέων.
Θα επανέλθω σε αυτό τις επόμενες ημέρες. Μια καλή αρχή λοιπόν, που μπορεί να καταστήσει την πρόταση της επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου , απλά άνευ αντικειμένου στο μέρος που αφορά την Ηλεία. Αρκεί τα λόγια να τα ακολουθήσουν οι πράξεις" σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Υπό αυτές τις εξελίξεις, εμφανίζεται κάτι θετικό για το Τμήμα Μουσειολογείας, αλλά η Ηλεία περιμένει απαντήσεις και για το τμήμα Γεωπονίας. Και σε αυτό πρέπει να προχωρήσει ενωμένη...