Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα βασανίζουν τις τελευταίες ημέρες τους συγγενείς του άτυχου Νίκου Λυμπερόπουλου που λίγες μέρες μετά τον θάνατο του πατέρα του, έχασε τη ζωή του χτυπημένος από Κορονοϊό στο Νοσοκομείο του Πύργου.
Οι συγκυρίες που μπορεί να οδηγήσουν σε περίεργα συμπεράσματα είναι πολλές και ενισχύουν την πεποίθηση της οικογένειας, ότι αν είχε καταστεί δυνατό να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για νοσηλεία, ο άνθρωπός τους θα ήταν στη ζωή.
Η σύζυγός του Γεωργία μέσα στο πένθος που βιώνει, αδυνατεί να πιστέψει πως γίνεται ο άντρας της να μην βρίσκεται πλέον στη ζωή, ο άντρας της που ενώ την μια στιγμή από τα μηνύματα τα οποία αντάλλασσαν μεταξύ τους μάθαινε ότι το οξυγόνο του βρίσκονταν στο 99 και αμέσως μετά ενημερώθηκε από το νοσοκομείο ότι διασωληνώθηκε καθώς το οξυγόνο του έπεσε στο 70. Και όλα αυτά λίγο πριν η οικογένεια καταφέρει την μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ξεπερνώντας τις αντιρρήσεις του ΓΝ Ηλείας.
Παρόλα αυτά ο διευθυντής στο Ρίο, την δεδομένη στιγμή, ενημέρωσε την οικογένεια ότι θα δεχθεί τον ασθενή ακόμη και διασωληνωμένο και δρομολογείθηκε η διαδικασία της διακομιδής του με το ασθενοφόρο. Μόλις η μητέρα του στις 9:15 το βράδυ όμως επισκέφθηκε το νοσοκομείο προκειμένου να γίνει η μεταφορά του γιου της, ενημερώθηκε ότι δεν τα κατάφερε και έχασε τη μάχη. Νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα τηλεφώνημα στην ίδια, από το Νοσοκομείο για να την ενημερώσουν για τον θάνατό του, το οποίο όμως δεν είχε γίνει αντιληπτό.
Την επόμενη ημέρα, η οικογένεια μέσα στον πόνο της, έχει να λύσει και τον γρίφο της ώρας θανάτου του δικού της ανθρώπου. Η ώρα θανάτου που αναγράφονταν στο πιστοποιητικό του Νοσοκομείου ήταν 10.01 μμ. Μια ώρα σχεδόν αργότερα από την ώρα που όπως υποστηρίζει η μητέρα, ενημερώθηκε ότι ο γιος της είχε «φύγει».
Η οικογένεια του άτυχου Νίκου Λυμπερόπουλου θέλοντας να ριχτεί φως στην υπόθεση κατέθεσε μήνυση ζητώντας παράλληλα να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Δεδομένης όμως της πανδημίας μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί σχετική εντολή του Εισαγγελέα. Για τον λόγο αυτό η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, αρνήθηκε την διενέργεια νεκροτομής.
Ακολουθεί όμως η κατεπείγουσα διαταγή για διενέργεια νεκροτομής για τα αίτια θανάτου του Νίκου Λυμπερόπουλου από τον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Ευάγγελο Μιχαήλο. Δεν περνάνε όμως λίγες ώρες και η απόφαση αυτή αλλάζει ύστερα από την παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ηλείας, με την οποία ανακλήθηκε η εντολή για την νεκροψία – νεκροτομή.
Η οικογένεια του αξιωματικού του εμπορικού ναυτικού από την πλευρά της βρίσκεται σε σοκ μη μπορώντας να εξηγήσει όλα όσα συμβαίνουν ενώ την ίδια στιγμή εδώ και έξι περίπου ημέρες ο άνθρωπος τους παραμένει άταφος. Η αντίδραση μέσω της νομικής οδού και οι μηνύσεις είναι τώρα η απάντηση της οικογένειας του άτυχου Νίκου Λυμπερόπουλου τόσο κατά κατά της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών αλλά και σε εξώδικη καταγγελία προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών αλλά και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.