Ελπίδα από τη σταθεροποιητική τάση στα κρούσματα - Ο δείκτης θετικότητας διαμορφώνεται σε επίπεδα κάτω του 6% - Ποιες περιοχές προβληματίζουν
Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες σταθεροποίηση σε επίπεδα κάτω του 6%, ενώ σε μία ημέρα που είχαμε ρεκόρ 75.000 τεστ διαμορφώθηκε στο 5,3ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πάνω από 30.000, παρουσιάζοντας και εδώ σταθεροποίηση ως ελαφρά μείωση, εκτός από την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες έντονα αυξητική τάση.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το αυξημένο φορτίο σε κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη πιέζει τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας.
Υπάρχουν επίσης περιφερειακές ενότητες που προβληματίζουν, όπως της Καλύμνου, Θάσου, Λευκάδας, Έβρου, Ροδόπης, Πιερίας, Φωκίδας, Καβάλας, Αρκαδίας και Πρέβεζας.
Στην Αττική, ειδικότερα, υπάρχει σταθεροποιητική τάση μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης. Το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο, όμως έχουμε να κάνουμε με μία εύθραυστη ισορροπία και δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, όπως είπε ο υπουργός Υγείας.
Η πιστή τήρηση των μέτρων και οι εμβολιασμοί μας φέρνουν σε επιθυμητά αποτελέσματα και επιτρέπουν να ελπίζουμε αρχικά σε μία μερική κανονικότητα και αργότερα σε ολική κανονικότητα.
«Τώρα περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κορωνοϊό να μετατρέψει αυτή την συγκρατημένη αισιοδοξία σε απειλή», είπε ο Βασίλης Κικίλιαςκαι απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.
Αναφερόμενος στις 50.000.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer που ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι αυτές αφορούν στο δεύτερο τρίμηνο του έτους. Στη χώρα μας αναλογούν 1,2 εκατομμύρια δόσεις που θα παραληφθούν νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο.
Συνολικά, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, η πολιτεία έχει εξασφαλίσει για τους πολίτες 30 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.