Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 09:05

ΜΟΔ Αμαλιάδας: Ισόβια για τον 69χρονο δράστη του φονικού στα Άσπρα Σπίτια

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Έκλεισε η υπόθεση του εγκλήματος που συνέβει στις 30 Μαρτίου 2020 σε παραποτάμια περιοχή του Αλφειού στα Άσπρα Σπίτια Αρχ. Ολυμπίας με δράστη έναν 69χρονο και θύμα τον 77χρονο Αναστάσιο Βέργο. Ο δράστης για κτηματικές διαφορές πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ μετά από λογομαχία τον 77χρονο, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά την 72χρονη σύζυγό του, ενώ από τύχη γλίτωσε από τη μανία του 69χρονου και ο γιος του θύματος.

Στη δίκη που έγινε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας ο δράστης καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας.

Η μαρτυρία της συζύγου του θύματος υπήρξε καταλυτική όπως και του γιου τους.

Το φονικό

Ο δράστης λογομάχησε με το θύμα και τη σύζυγό του στο χώρο του κτήματος για το οποίο είχαν διαφορές. Συγκεκριμένα ο δράστης νοίκιαζε πριν το θύμα το ίδιο κτήμα από τον ιδιοκτήτη και ήρθαν σε προστριβή γιατί το θύμα νοίκιασε το κτήμα που ήθελε και ο δράστης...

Ο 69χρονος πυροβόλησε στο κεφάλι το θύμα, καθώς στο στήθος και στα πόδια τη σύζυγό του και τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του θύματος. Στο δρόμο από το κτήμα για το χωριό διασταυρώθηκαν με τον γιο του θύματος, τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, σημάδεψε με το όπλο. Ο γιος στην προσπάθεια να αποφύγει τον δράστη να τον πυροβολήσει, έριξε το τρακτέρ του πάνω στο αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια, γνωρίζοντας τις διαφορές που υπήρχαν, κινήθηκε προς το κτήμα όπου βρήκε νεκρό τον πατέρα και σοβαρά τραυματισμένη τη μητέρα του.

Ο δράστης έφυγε πεζός για το χωριό, κρύφτηκε αρχικά για να μην τον δουν οι αστυνομικοί που πήγαιναν προς το σημείο και τελικά συνελήφθη λίγο αργότερα από τους άνδρες της Ασφάλειας.

Δήλωση Κονταξή

Ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του θύματος Γιώργος Κονταξής σε δήλωσή του μετά το πέρας της δίκης ανέφερε τα εξής: “Σήμερα, ενώπιον του ΜΟΔ Αμαλιάδας, ξετυλίχθηκε ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα που έχουν απασχολήσει το Νομό μας τα τελευταία χρόνια. Ο κατηγορούμενος, εκείνο το πρωϊνό της 30ης-3-2020, στα Άσπρα Σπίτια, λειτούργησε ως μια μηχανή εξολόθρευσης οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας Βέργου κινούνταν στο συγκεκριμένο σημείο, στο οποίο προσήλθε, έχοντας αναλάβει το ρόλο του εκτελεστή με αποκλειστικό σκοπό τη θανάτωσή τους, την οποία είχε σχεδιάσει και αποφασίσει ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Οι ισχυρισμοί της υπεράσπισης περί βρασμού ψυχικής ορμής και αναγνώρισης ελαφρυντικών προσέκρουσαν στην ίδια τη λογική και τα πραγματικά περιστατικά. Ο θύτης, κινούμενος με υπερβολική ψυχρότητα και χωρίς καμία ηθική αναστολή, έστησε ένα αποτρόπαιο καρτέρι θανάτου για τα θύματά του, με επαναλαμβανόμενους πυροβολισμούς σε ζωτικά μέρη του σώματός τους, χωρίς να μένει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ανθρωποκτόνο πρόθεσή του. Τα θύματα ήταν άοπλα, αδύναμα και προφανώς ήταν αδύνατον να αντιδράσουν εξαιτίας του αιφνιδιασμού του.

Τέτοια εγκλήματα μετατρέπουν την κοινωνία μας σε μια άγρια ζούγκλα, όπου κυριαρχούν τα πρωτόγονα ένστικτα και η αυτοδικία. Έτσι, η συνολική ποινή της ισόβιας κάθειρξης και της κάθειρξης 11 ετών για τα εγκλήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και της παράνομης οπλοχρησίας, αποδίδουν την προφανή ενοχή του κατηγορουμένου και την τιμωρία που αρμόζει.

Οι δικαστικές αποφάσεις σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορεί να δώσουν στους συγγενείς τη χαμένη παρουσία των θυμάτων, ούτε μπορούν να διαγράψουν από τη μνήμη τους όσα τραγικά έζησαν, μπορούν όμως να τους ανακουφίσουν ψυχικά, αποτυπώνοντας με αδιαπραγμάτευτο τρόπο την υπέρτερη αξία της ανθρώπινης ζωής”…

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 10:31

Σχετικά Άρθρα

  • Το έγκλημα που συγκλόνισε τα Τρίκαλα: Σκότωσε σύζυγο, μητέρα, πατέρα και άλλους 5 συγγενείς - Γλίτωσαν μόνο τα παιδιά του
    Το έγκλημα που συγκλόνισε τα Τρίκαλα: Σκότωσε σύζυγο, μητέρα, πατέρα και άλλους 5 συγγενείς - Γλίτωσαν μόνο τα παιδιά του

    Ήταν 28 Ιουνίου 1991, όταν ο 48χρονος Σπύρος Σταρίδας πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα και βγήκε σε μία «περιπολία θανάτου» στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων

    Ένα από τα πιο πολύνεκρα φονικά όλων των εποχών στη χώρα μας και μία υπόθεση που συγκλόνισε την Ελλάδα με τις ανατριχιαστικές της λεπτομέρειες, αλλά και την ασύλληπτη απάθεια του φονιά που πήρε άδικα τις ζωές οκτώ ανθρώπων και μαζί και τη δική του. Οι πολλαπλές ανθρωποκτονίες στο Παλαιομονάστηρο Τρικάλων τάραξαν την ελληνική κοινωνία και για μία ακόμα φορά έφεραν στην επιφάνεια την ψυχοπαθολογία του δράστη ενός τέτοιου εγκλήματος, αλλά και το νομικό καθεστώς που επιτρέπει την οπλοφορία σε ανθρώπους που έχουν εκδηλωμένα ψυχικά νοσήματα.

    Πρόκειται για ένα από τα εγκλήματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο «100 εγκλήματα στην Ελλάδα» που έχει κυκλοφορήσει μαζί με το ΘΕΜΑ της Κυριακής.

    Το περιστατικό έγινε στις 28 Ιουνίου του 1991, όταν ο 48χρονος Σπύρος Σταρίδας πήρε την κυνηγετική του καραμπίνα Σμίθ-Γουέσον και βγήκε σε μία «περιπολία θανάτου» στο μέχρι τότε ήσυχο χωριό, λίγο έξω από την Πύλη Τρικάλων. Στην πορεία του σκότωνε όποιον συναντούσε. Διαδοχικά από τα πυρά του χτυπήθηκαν ο πατέρας του Αθανάσιος Σταρίδας 67 ετών, η μητέρα του Δήμητρα Σταρίδα 66 ετών, ο παππούς του Κωνσταντίνος Σταρίδας 88 ετών, η γιαγιά του Λαμπρινή Σταρίδα 87 ετών, η σύζυγός του Σταμούλω Σταρίδα 44 ετών, η θεία του Στυλιανή Ζιάγκα 57 ετών, ο θείος του Παναγιώτης Ζιάγκας 67 ετών και ο γείτονάς του Ηλίας Κουσκουρής 68 ετών. Σε όλο αυτό το δολοφονικό αμόκ, υπήρξε μία τραγική στιγμή, την οποία ανέφεραν ως μαρτυρία οι εφημερίδες της εποχής. Έχοντας ξεκινήσει τη «βόλτα θανάτου» με τους γονείς του, ο Σταρίδας μπήκε στο σπίτι του όπου βρίσκονταν τα δύο μικρά παιδιά του, 10 και 12 ετών. Τα παιδάκια τον ικεύτευαν με σπαρακτικές φωνές «Μην μας σκοτώνεις και εμάς πατέρα», κάτι που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έκανε τον δράστη να σταματήσει για λίγη ώρα και να δείχνει ότι επανέρχεται στα συγκαλά του. Όμως προσπέρασε τα παιδιά, ευτυχώς χωρίς να τα πειράξει, και συνέχισε το μακελειό, σκοτώνοντας και τους υπόλοιπους.

    Έχοντας ήδη πυροβολήσει τους γονείς του, βγήκε στον δρόμο με την καραμπίνα και τους πρώτους που συνάντησε ήταν ο θείος και η θεία του, οι οποίοι προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν και να τον κάνουν να σταματήσει. Όμως ο Σταρίδας βρισκόταν χαμένος στον δικό του κόσμο και σηκώνοντας την καραμπίνα πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το ζευγάρι. Σειρά είχε ο γείτονάς του, ο Ηλίας Κουσκουρής, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του και προσπάθησε και αυτός να τον πείσει να αφήσει την καραμπίνα. Μάταια όμως, καθώς ο Σταρίδας τον πυροβόλησε και αυτόν και τον σκότωσε στην είσοδο του σπιτιού του. Σειρά είχε η γυναίκα του δράστη, η οποία είχε καταφύγει στο σπίτι του κουμπάρου τους για να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία. Όμως ο Σταρίδας αντιλήφθηκε ότι βρισκόταν εκεί, έφτασε εκτός εαυτού και στην αυλή του σπιτιού πυροβόλησε και τη γυναίκα του. Μετά από αυτό, στήριξε την καραμπίνα στο έδαφος και αυτοπυροβολήθηκε, βάζοντας τέλος στη ζωή του, έχοντας ρίξει συνολικά 15 φυσίγγια.

    Όλα όσα εκτυλίχθηκαν τις επόμενες ώρες και ημέρες στο χωριό θύμιζαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Ενώ και οι δημοσιογράφοι που είχαν φτάσει εκεί μετέδιδαν αφηγήσεις και έστελναν φωτογραφίες που προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση σε όλη την Ελλάδα για ένα ανήκουστο φονικό. Η εικόνα με τα οκτώ φέρετρα (μεταξύ αυτών και του δράστη, όχι όμως της μητέρας του που πέθανε μία μέρα μετά) ήταν συγκλονιστική, ενώ οι σπαρακτικές φωνές σε κάθε γωνιά του χωριού δημιουργούσαν ένα απόκοσμο σκηνικό. Οι νεκροί συγγενείς (μαζί και ο δράστης) τάφηκαν σε ομαδικό τάφο, ενώ χωριστός τάφος υπήρξε για τον γείτονα. Σε ξεχωριστό τάφο επίσης έγινε και η ταφή της μητέρας μία ημέρα μετά.

    Η υπόθεση του Παλαιομονάστηρου συγκλόνισε την ελληνική κοινή γνώμη, όχι μόνο για το πλήθος των δολοφονημένων ανθρώπων αλλά και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε. Το ενδιαφέρον στράφηκε αμέσως στο προφίλ του δράστη, για τον οποίον οι ρεπόρτερ της εποχής αποκάλυψαν ότι έπασχε από σοβαρή ψυχική ασθένεια και μάλιστα είχε νοσηλευτεί. Τον τελευταίο καιρό πριν από το έγκλημα είχε πάψει να παίρνει τη φαρμακευτική αγωγή του και παράλληλα είχε ξεκινήσει να πίνει πολύ. Μία χαρακτηριστική λεπτομέρεια που γράφτηκε στις εφημερίδες της εποχής ήταν ότι λίγες ώρες πριν από το μακελειό είχε ζητήσει από τη γυναίκα του να του ετοιμάσει το καλό παντελόνι και το πουκάμισο με τα αστέρια γιατί εκείνο το βράδυ θα σκοτωνόταν.

    Της είχε ζητήσει επίσης να πάρει τα παιδιά και να φύγουν. Οι συγγενείς του είχαν μπει σε υποψίες ότι κάτι ετοίμαζε, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση του κακού< υπηρεσίες ιστορικό ψυχικών παθήσεων να μπορούν να βγάζουν άδεια οπλοφορίας (το όπλο του το είχε κάνει δώρο μία εξαδέλφη του από τον Καναδά). Η υπόθεση οδήγησε σε ευρύτερη συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα και ευαισθητοποίησε τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την ευκολία με την οποία δίνεται μία κυνηγετική άδεια σε άτομα που πάσχουν από ψυχικές νόσους.

    Πηγή: protothema.gr

  • Αρετή: Τρισάγιο από τους κατοίκους στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου
    Αρετή: Τρισάγιο από τους κατοίκους στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου

    Τρισάγιο τέλεσαν ο ιερέας και οι κάτοικοι της Αρετής το πρωί της Κυριακής στο σημείο που δολοφονήθηκε η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου, από τον 37χρονο θείο και κουμπάρο της.

    Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το αποτρόπαιο έγκλημα και οι κάτοικοι της Αρετής θέλησαν με τον τρόπο αυτό να τιμήσουν τη μνήμη της αδικοχαμένης Βασιλικής.

    “Σήμερα συμπληρώνεται μια εβδομάδα από το βράδυ που ένα παιδί ξεψύχησε ‘’στην πόρτα μας ‘’.Λίγοι κάτοικοι του χωριού μας μαζί με τον εφημέριο του ναού Ζωοδόχου Πηγής Αρετής π. Δημήτριο Πανέτα τελέσαμε τρισάγιο στον τόπο της τραγωδίας. Συγκλονισμένοι θέλουμε να εκφράσουμε να θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της. Είναι ότι πιο τραγικό μπορεί να ζήσει μια μανά και ένας πατέρας. Καλό παράδεισο Βασιλική!!!”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρετής Βασίλης Δρακιάς.

    Areti trisagio 2

    Areti trisagio 3

  • Δολοφονία 11χρονης: Πως “έλυσαν” άμεσα την υπόθεση στην Υ.Α. Πύργου - Σε λιγότερο από μια ώρα “έσπασε” ο δολοφόνος
    Δολοφονία 11χρονης: Πως “έλυσαν” άμεσα την υπόθεση στην Υ.Α. Πύργου - Σε λιγότερο από μια ώρα “έσπασε” ο δολοφόνος

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Μια υπόθεση που δεν αφέθηκε στην τύχη της, αλλά δουλεύτηκε με μεθοδικότητα και η έρευνα είχε άμεσα αποτελέσματα, ήταν αυτή της εξιχνίασης της εξαφάνισης της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου, που εξελίχθηκε σε μια αποτρόπαια δολοφονία, από τον 37χρονο θείο και κουμπάρο της… Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου χρειάστηκαν ελάχιστες ώρες για να βρουν το δράστη και ακόμα λιγότερο χρόνο για να τον οδηγήσουν στην ομολογία της δολοφονίας που συντάραξε το πανελλήνιο.

    Οι κάμερες έδωσαν στοιχεία

    Στην Υ.Α. Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από τη Μυρτιά, από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα. Την ώρα που οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πραγματοποιούσαν έρευνες στο χωριό και γύρω από αυτό, παράλληλα εξέταζαν και το υλικό από κάμερες ασφαλείας που θα μπορούσε να δώσει στοιχεία. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξέτασαν με προσοχή τα βίντεο μη χάνοντας χρόνο το πρωί της περασμένης Δευτέρας.

    Σύντομα είχαν εντοπίσει τις κινήσεις του μαύρου VW Golf, που αρχικά εκινείτο στο χωριό και έπειτα φάνηκε ότι μπαίνει σε αυτό το κορίτσι. Ενώ προσπαθούσαν να ταυτοποιήσουν τον ιδιοκτήτη, βρέθηκαν στη γειτονιά και στο σπίτι του κοριτσιού. Η παρατηρητικότητα των αστυνομικών εντόπισε εκεί ένα μαύρο Golf. Άμεσα ρώτησαν σε ποιον ανήκει και εκεί ο 37χρονος δήλωσε πως ήταν δικό του.

    Ο δολοφόνος, απόλυτα ψυχρός είχε επιστρέψει εκεί που ξεκίνησαν όλα - όπως είχε κάνει και νωρίς το πρωί - μετά τη δουλειά του, εκδηλώνοντας το δήθεν ενδιαφέρον του, για την τύχη της ανιψιάς και κουμπάρας του. Άλλωστε από το πρωί είχε κοινωοποιήσει στο προφίλ του στο Facebook την ανακοίνωση αναζήτησης του κοριτσιού.

    Οι αστυνομικοί δεν έχασαν χρόνο και έστω με μοναδικό στοιχείο το ίδιο αυτοκίνητο με αυτό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, τον “σήκωσαν” άμεσα για να τον πάνε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας. Το κουβάρι είχε αρχίσει να ξετυλίγεται…

    Σε λιγότερο από μια ώρα τον “έσπασαν”

    Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας γινόταν η προσαγωγή του 37χρονου. Έδειχνε σκληρός και απόλυτος ότι δεν ξέρει κάτι, όμως με μεθοδικότητα οι αστυνομικοί άρχισαν να του παραθέτουν τα στοιχεία που δεν μπορούσε να αντικρούσει. Είχε θολώσει τόσο που δεν μπορούσε να βρει ούτε μια δικαιολογία. Όσο σκληρός και έδειχνε, άρχισε να “σπάει”.

    Πρώτα οι αστυνομικοί έλεγξαν το μητρώο του. Η καταδίκη για βιασμό, έκανε τους αστυνομικούς να καταλάβουν πως μπροστά τους είχαν το δράστη μιας άσχημης κατάστασης, χωρίς να ξέρουν όμως ποια ήταν η κατάληξη.

    Αρχικά αρνήθηκε πως το κορίτσι είχε φύγει μαζί του, η εικόνα του βίντεο όμως ήταν κάτι που δεν μπορούσε να διαψεύσει. Άρχισε να περιγράφει πως έφυγαν και μετά, την βόλτα αρχικά στον Πύργο και έπειτα στον κάμπο. Η πίεση πάνω του αυξανόταν. Πριν περάσει μια ώρα προανάκρισης, ομολόγησε πως το παιδί το είχε σκοτώσει και πως σκοπός του ήταν να συνευρεθεί ερωτικά με την 11χρονη.

    Η άρνησή της και η κουβέντα της “θα το πω στη μαμά και το μπαμπά” τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως θα πήγαινε φυλακή, μιας και είχε γλιτώσει και ήταν με αναστολή εκτός κελιού, για τον βιασμό που είχε διαπράξει το 2017. Χαμένος πλέον, άρχισε να λέει πως την κοπέλα την πήγε στο Τραγανό του δήμου Πηνειού. Δεν άργησε όμως να καθαρίσει το μυαλό του και να υποδείξει στους αστυνομικούς, που βρισκόταν το πτώμα της 11χρονης, στην Αρετή Λεχαινών.

    Ο εντοπισμός

    Ο 37χρονος οδήγησε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας τους αστυνομικούς στο σημείο που βρισκόταν το πτώμα της 11χρονης. Από τον κεντρικό χωματόδρομο που οδηγεί από την εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στην περιοχή “Καταράχι” της Αρετής, ο δράστης είχε στρίψει το μαύρο Golf σε ένα δρομάκι, στην είσοδο ενός χωραφιού με τριφύλι. Εκεί προσπάθησε να βιάσει το παιδί και όταν αρνήθηκε, το έβγαλε από το αυτοκίνητο και το σκότωσε με πολλαπλά χτυπήματα με κατσαβίδι.

    Οι κηλίδες αίματος που βρήκαν στο σημείο οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά του. Στη συνέχεια ο δράστης έσυρε το σώμα της 11χρονης προς τις καλαμιές. Αυτή την πορεία των λίγων μέτρων, όπως είπε άκουσε τη Βασιλική να ξεψυχά. Άφησε το κορίτσι στις καλαμιές, το σκέπασε πρόχειρα με ξερόκλαδα και έφυγε. Αυτά συνέβησαν στο χρονικό διάστημα λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ. Ο 37χρονος στη συνέχεια έφυγε και πήγε στο σπίτι του στην Αρετή, για να κοιμηθεί ατάραχος δίπλα στην εγκυμονούσαν σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους… Σα να μην τρέχει τίποτα...

    dolofonia 11xroni 7Οι αστυνομικοί στο σημείο που βρέθηκαν οι πρώτες κηλίδες αίματος της 11χρονης.

    dolofonia 11xroni 8

  • Πύργος: Στην Ανακρίτρια ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας
    Πύργος: Στην Ανακρίτρια ο 37χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας θα βρεθεί σήμερα ο 37χρονος που δολοφόνησε άγρια την 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου.

    Ο θείος και κουμπάρος του θύματος που είχε βάλει στο μυαλό του να συνευρεθεί ερωτικά με την ανήλικη, μόλις βρέθηκε αντιμέτωπος με την έντονη άρνηση του κοριτσιού αλλά και με την προειδοποίηση πως θα τα πει όλα στους γονείς της, άλλαξε το σχέδιο του.

    Οδήγησε το κορίτσι σε ερημική αγροτική τοποθεσία όπου και την δολοφόνησε καταφέρνοντας πολλαπλά τραύματα με κατσαβίδι στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός της. Την έκρυψε στις καλαμιές και πήγε σπίτι του.

    Την Τρίτη η μεταγωγή στον Εισαγγελέα δεν ολοκληρώθηκε και σημειώθηκαν επεισόδια όταν οι συγγενείς και φίλοι του θύματος είδαν να φτάνει το περιπολικό που μετέφερε το δράστη. Στη συνέχεια προκλήθηκαν και ζημιές μέσα στο κλίμα έντασης που επικρατούσε.

    Αργότερα όταν οι συγγενείς αντιλήφθηκαν πως ο Εισαγγελέας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο για να απαγγείλει κατηγορίες στο δράστη στο πλαίσιο της ποινικής του δίωξης, ακολούθησαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν την απονομή της δικαιοσύνης.

    Σήμερα το σχέδιο της μεταφοράς του δράστη από τους αστυνομικούς στην Ανακρίτρια Ηλείας θα έχει πολλαπλές επιλογές, ώστε να αποφευχθούν όσα συνέβησαν την περασμένη Τρίτη.

    Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται και η μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων από την Αχαΐα ή και από την Αττική…

  • Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Αύριο η κηδεία της
    Δολοφονία 11χρονης στην Ηλεία: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση - Αύριο η κηδεία της

    Πλήγματα, στο λαιμό, στον σπλήνα και την καρδιά βρήκε ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης μετά τη σημερινή εξέταση στη σορό της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου, που δολοφονήθηκε άγρια από τον 37χρονο θείο της.

    Ο ιατροδικαστής εντόπισε τα χτυπήματα από το κατσαβίδι, χωρίς όμως να είναι ακόμα σαφές ποιο ήταν το σημείο που δέχθηκε το μοιραίο χτύπημα η 11χρονη.

    Από την εξέταση δεν προέκυψαν ευρήματα που να δηλώνουν πως υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γκότσης εντόπισε αμυντικά τραύματα στα χέρια, κάτι που μαρτυρά πως το κορίτσι αντιστάθηκε στο δολοφόνο του χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο 37χρονος σκότωσε το κορίτσι και έσυρε το άψυχο κορμί του στις καλαμιές για να το κρύψει.

    Την Τετάρτη η κηδεία της

    Η 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου, θα κηδευτεί την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μυρτιάς.

  • Πύργος: Τι ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας της 11χρονης

    Ο Δικηγόρος Πατρών Κώστας Κρεμμύδας είναι ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης.

    Ευρισκόμενος σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, τόνισε πως δεν υπάρχει ποινή που μπορεί να φέρει πίσω το κορίτσι που δολοφονήθηκε από τον 37χρονο

  • Πύργος: Την Παρασκευή στον Ανακριτή ο 37χρονος φονιάς της 11χρονης - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει
    Πύργος: Την Παρασκευή στον Ανακριτή ο 37χρονος φονιάς της 11χρονης - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Με τέσσερις κατηγορίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο 37χρονος που τη νύχτα της περασμένης Κυριακής δολοφόνησε εν ψυχρώ την 11χρονη Βασιλική Νικολοπούλου, ανιψιά του και κουμπάρα του, από τη Μυρτιά Πύργου.

    Σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού, οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

    Επισήμως του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες από τον Εισαγγελέα Ηλείας κ. Μιχαήλο, που μετά τα σοβαρά επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο κατά τη μεταγωγή του δράστη, πήγε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας.

    Ο 37χρονος παραπέμπεται στην Ανακρίτρια Ηλείας για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, χωρίς να είναι σαφές, αν η διαδικασία λάβει χώρα στο Δικαστικό Μέγαρο ή υπό το φόβο νέων πιο σοβαρών επεισοδίων απολογηθεί στη Δ.Α. Ηλείας.

    Έξω από την Αστυνομία συγγενείς του θύματος

    Μια ομάδα από τους συγγενείς της 11χρονης έφυγε από το χώρο του Δικαστικού Μεγάρου όταν διαπίστωσε πως ο Εισαγγελέας θα μεταβεί στην Αστυνομία και έφτασαν έξω από τη Δ.Α. Ηλείας.

    Οργισμένοι αλλά και βυθισμένοι στο πένθος οι συγγενείς ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη για να αναπαυθεί η ψυχή της 11χρονης Βασιλικής.

    Δείτε video:

  • Ηλεία: Ο 37χρονος σκότωσε την 11χρονη για να μη μιλήσει στους γονείς της όταν της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά
    Ηλεία: Ο 37χρονος σκότωσε την 11χρονη για να μη μιλήσει στους γονείς της όταν της ζήτησε να συνευρεθούν ερωτικά

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Την ώρα που η τοπική κοινωνία στην Ηλεία αλλά και το Πανελλήνιο, προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ της εν ψυχρώ δολοφονίας της 11χρονης Βασιλικής Νικολοπούλου από το θείο της, σοκάρουν τα όσα ο δράστης φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς.

    Ο σκοπός του ήταν να συνευρεθεί με την ανήλικη και ο φόβος του, να αποκαλυφθούν οι προθέσεις του στους γονείς της, μετά την άρνηση της 11χρονης να υποκύψει στις ορέξεις του, τον οδήγησε στο έγκλημα.

    Ο 37χρονος φαίνεται να είχε βάλει στο μάτι το κορίτσι που τον αγαπούσε ως θείο και ως κουμπάρο, αφού μαζί με τη μητέρα της είχαν βαφτίσει ένα από τα παιδιά του. Ο δολοφόνος πήγαινε συχνά - πυκνά στη Μυρτιά, όπου πριν από εφτά χρόνια είχε επιτεθεί σε μια 15χρονη για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του.

    Το γεγονός ότι δεν μπήκε φυλακή αλλά παρέμεινε ελεύθερος με αναστολή παρά την καταδίκη του, μάλλον τον έκανε να νιώσει ισχυρός.

    Το απόγευμα της Κυριακής ήταν στο σπίτι της οικογένειας για επίσκεψη. Η 11χρονη σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο παππούς και η γιαγιά, του έπλυνε το αυτοκίνητο και τότε βρήκε την ευκαιρία να της πει στο σούρουπο να πάνε μια βόλτα με αυτό.

    Έτσι κανόνισε να βρεθούν στο σούρουπο. Η 11χρονη όπως φάνηκε και σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που αξιοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, έτρεξε στον κεντρικό δρόμο της Μυρτιάς και μπήκε στο αυτοκίνητο του 37χρονου θείου.

    Αρχικά την πήγε βόλτα στον Πύργο. Ήταν ένας κοντινός προορισμός που δεν θα πρόδιδε στο μικρό κορίτσι τι είχε στο μυαλό του.

    Ύστερα βγήκε στην εθνική οδό και κινήθηκε προς Πάτρα. Στο ύψος της Αρετής έστριψε αριστερά προς τα χωράφια. Την περιοχή την ήξερε καθώς είχε εργαστεί εκεί.

    Σταμάτησε στο χωράφι με τα Τριφύλια. Της έπιασε το χέρι και με γλυκόλογα, προσπάθησε να την πείσει να συνευρεθούν ερωτικά. Η άρνηση της κοπέλας τον έκανε επιθετικό. Όταν δε, του είπε πως θα το πει στους γονείς της, το μόνο που σκέφτηκε ήταν να “της κλείσει το στόμα”. Μια καταγγελία ενώ ήταν εκτός φυλακής με αναστολή, θα έβαζε τέλος στην ελευθερία του.

    Αποφάσισε να την σκοτώσει. Με ένα κατσαβίδι την χτύπησε στο λαιμό πολλές φορές, οδηγώντας την στο θάνατο…

    Η ανακοίνωση της αστυνομίας

    Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

    Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

    Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

    Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σωρό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

    Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

    Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο