Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 09:53

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή επιτήδειοι εξαπατούν με το πρόσχημα εράνου βοήθειας λόγω πυρκαγιών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες για την αποφυγή περιστατικών οικονομικής εξαπάτησης

Κατά το παρελθόν, κυρίως μετά από περιστατικά που ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη, έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οικονομικής εξαπάτησης πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν να προσφέρουν σε εράνους – εκστρατείες συγκέντρωσης χρημάτων, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, όπως έχει διαπιστωθεί διεθνώς, επιτήδειοι προφασιζόμενοι τη συγκέντρωση χρημάτων για την υποστήριξη θυμάτων, υποδεικνύουν στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών για τη συγκέντρωση ποσών, χωρίς ωστόσο να τηρούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να διασφαλίζεται η κατάληξη αυτών.

Λόγω των πρόσφατων πυρκαγιών και καθώς δημιουργούνται συνθήκες τέλεσης ανάλογων περιστατικών, η Ελληνική Αστυνομία δρώντας προληπτικά, συστήνει στους πολίτες να εμπιστεύονται μόνο θεσμοθετημένους φορείς, οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο από την πολιτεία, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησής τους από επιτήδειους, με φυσικό τρόπο ή διαδικτυακά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε κάθε περίπτωση να ενημερώνουν τις τοπικές αστυνομικές Αρχές ή να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση, καλώντας τον τριψήφιο αριθμό 100, ακόμη και σε απόπειρα απάτης σε βάρος τους.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 10:16

Σχετικά Άρθρα

  • Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα - Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές
    K. Δημογλίδου για θανάτους βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία: Στο προανακριτικό υλικό δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια - Αναμένονται τοξικολογικές

    Για το «θρίλερ» που καταγράφεται σε Αχαΐα και Ηλεία, με τους μυστηριώδεις θανάτους βρεφών μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

    «Είναι πολύ λεπτή η υπόθεση και επειδή έχουν ακουστεί διάφορα στα μέσα αυτές τις μέρες, εγώ θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα. Αρχικά να πούμε ότι η παρουσία ενός συγκεκριμένου ατόμου στους θανάτους των παιδιών φαίνεται μόνο σε τρεις θανάτους, σε δύο θανάτους των δικών της παιδιών. Μιλάω για μια συγκεκριμένη κοπέλα η οποία έχει κάνει και δηλώσεις στα μέσα, γι’ αυτό και την αναφέρω. Όπως και στον τελευταίο θάνατο που είχαμε τον Αύγουστο του 2024, ενός ακόμη βρέφους που φαίνεται ότι υπήρχε παρουσία αυτής της γυναίκας και πάλι στον χώρο. Για δύο ακόμη θανάτους που αναφέρονται στα Μέσα δεν υπάρχει εικόνα ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας αυτής, τουλάχιστον προανακριτικά στο υλικό της αστυνομίας, ότι υπήρχε παρουσία της γυναίκας όταν τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους» ανέφερε η κ. Δημογλίδου.

    Ακολούθως πρόσθεσε «υπάρχουν πέντε θάνατοι οι οποίοι έχουν απασχολήσει τα Μέσα. Για τους οποίους όμως να ξεκαθαρίσω κάτι. Κάποια από αυτά τα παιδιά είτε κατέληξαν στην οικία τους, είτε διακομίστηκαν σε κάποιο νοσοκομείο και κατέληξαν στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Και για τις πέντε αυτές περιπτώσεις η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε κανονικά δικογραφία συλλέγοντας προανακριτικό υλικό, βεβαιώσεις των θεραπόντων ιατρών, εφόσον υπήρχε νοσηλεία βέβαια του παιδιού στο Νοσοκομείο και του ιστορικού υγείας του παιδιού. Και για τις πέντε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε νεκροψία νεκροτομή στα παιδιά.

    »Υπάρχει δηλαδή στη δικογραφία έκθεση κανονικά του ιατροδικαστή. Εκκρεμεί μόνο το αποτέλεσμα κάποιων τοξικολογικών εξετάσεων για την τελευταία περίπτωση, για τον θάνατο του βρέφους που έγινε στις αρχές του Αυγούστου και πάλι σε αυτή την περιοχή και ουσιαστικά οι δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
    Άρα η εισαγγελία της περιοχής έχει τους φακέλους και για τα πέντε παιδιά. Φυσικά μπορεί να εξετάσει ξανά από την αρχή μια υπόθεση, δηλαδή μπορεί να ανασυρθεί μια υπόθεση από το αρχείο και να διατάξει και άλλες ανακριτικές ενέργειες πλέον στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο και το ξεκαθαρίζω. Εμείς προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία ώστε να έρθουν οι απαντήσεις για τις τοξικολογικές εξετάσεις και για το τελευταίο βρέφος και να έχει πλήρη εικόνα και ο εισαγγελέας. Γνωρίζουμε ότι έχει διαταχθεί κάποια έρευνα σε πταισματοδίκη όμως και όχι στην Ελληνική Αστυνομία. Όμως, σε κάθε περίπτωση οι αρχές είναι έτοιμες να δώσουν απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα θέσει ο αρμόδιος εισαγγελέας».

    «Ουσιαστικά τα Μέσα συνδέουν τον θάνατο πέντε παιδιών με την παρουσία αυτής της γυναίκας. Προανακριτική όμως η παρουσία αυτής της γυναίκας υπάρχει μόνο σε τρεις περιπτώσεις. Τα δύο δικά της παιδιά και σε ένα παιδί ενός οικείου της προσώπου, αυτό που πρόσεχε. Ουσιαστικά μιλάμε για το τελευταίο βρέφος το οποίο βέβαια το έχει αποδεχθεί και η ίδια προανακριτικά, ότι βρισκόταν μαζί με το παιδί, έχει καταθέσει κανονικά στην αστυνομία και αυτή και η μητέρα του παιδιού.
    Έχουν γίνει όλες οι προανακριτικές ενέργειες που προβλέπονται όταν ένα παιδί φεύγει ξαφνικά από τη ζωή».

    Για το αν αυτή η γυναίκα πήγε αυτοβούλως στο αστυνομικό τμήμα στην Αμαλιάδα για να καταθέσει ξανά η κ. Δημογλίδου είπε «Θέλει ουσιαστικά να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, επιβεβαιώνοντας όσα είχε δηλώσει και στην αρχική της κατάθεση. Είναι μια διαδικασία που προβλέπεται εφόσον ένας πολίτης επιθυμεί να δώσει μια συμπληρωματική κατάθεση, πόσο μάλλον σε αυτή την περίπτωση που ο φάκελος δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς περιμένουμε απαντήσεις τοξικολογίας των εξετάσεων».

    «Σε καμία από τις πέντε περιπτώσεις και στο προανακριτική υλικό που έχει παραδοθεί από την αστυνομία δεν φαίνεται εμπλοκή κάποιου ατόμου και δεν φαίνεται εγκληματική ενέργεια, τουλάχιστον με τα μέχρι στιγμής δεδομένα» επεσήμανε η κ. Δημογλίδου.

    Συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού όταν υπάρχει κάποια καταγγελία είτε για κακοποίηση είτε για παραμέληση της εποπτείας ενός παιδιού. Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώνει τον τοπικό Αστυνομικό διευθυντή άμεσα και γίνονται ενέργειες για να δούμε αν ένα παιδί κακοποιείται, υπάρχει περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας, αν παραμελείται από την οικογένεια και φυσικά με τη σειρά της Αστυνομία ενημερώνει αρμόδιους φορείς, κοινωνικούς λειτουργούς, εισαγγελέα Ανηλίκων[…] Δεν γνωρίζω αν έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος της συγκεκριμένης οικογένειας. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο όμως από το ιστορικό του παιδιού».

    «Φυσικά και όταν ένα βρέφος φεύγει ξαφνικά από τη ζωή, υπάρχει πάντα η υπόνοια κάποιας εγκληματικής ενέργειας.
    Όμως, όταν η ιατροδικαστική εξέταση είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, πόσο μάλλον σε κάποιες από τις πέντε περιπτώσεις που σας ανέφερα, υπήρχαν ξεκάθαρες απαντήσεις από την ιατροδικαστή ότι υπήρχαν προβλήματα υγείας σε κάποια από τα βρέφη. Τουλάχιστον στην παρούσα φάση που έχασαν τη ζωή τους αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας, οπότε εκεί αποκλείει και η αστυνομία την εγκληματική ενέργεια, όταν δεν υπάρχουν και ενδείξεις ιατροδικαστικές» υπογράμμισε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

    Πηγή: ertnews.gr

  • Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος
    Πύργος: Έπιασαν στα πράσα Βούλγαρο απατεώνα - Η ψυχραιμία του υποψήφιου θύματος οδήγησε στη σύλληψη - Κι όμως αφέθηκε ελεύθερος

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Η ψυχραιμία μιας γυναίκας - υποψηφίου θύματος απατεώνα στο Λαμπέτι - οδήγησε στο να στηθεί επιχείρηση από τους έμπειρους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου. Στην εφαρμογή του νόμου όμως το αποτέλεσμα έφερε απογοήτευση, καθώς ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος και διατάχθηκε προκαταρτική έρευνα από την Εισαγγελία Ηλείας.

    Ο λόγος για έναν Βούλγαρο, μέλος σπείρας απατεώνων με εμπλοκή σε τουλάχιστον πέντε υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών με σκοπό να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, τέσσερις τετελεσμένες και μια απόπειρα.

    Πως συνελήφθη

    Συνεργοί του δράστη επικοινώνησαν με γυναίκα στο Λαμπέτι Πύργου παριστάνοντας από τη μια την κόρη που έχει εμπλοκή σε τροχαί και έπειτα τον αστυνομικό που ζητούσε χρήματα για να μην μπλέξει η κόρη. Η γυναίκα αντιλήφθηκε άμεσα πως πρόκειται για απατεώνες και προσπάθησε να τους παγιδεύσει. Έτσι έκλεισε ραντεβού για να παραδώσει τα χρήματα και παράλληλα ενημέρωσε την Ασφάλεια Πύργου. Μετά όλα πήραν το δρόμο τους. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν με διακριτική παρουσία στο σημείο του ραντεβού και συνέλαβαν το Βούλγαρο.

    Από την προανάκριση προέκυψε πως ο δράστης συνεργάζεται με άλλους ομοεθνείς του για την διάπραξη απατών μέσω τηλεφώνου, ενώ είναι ο ίδιος “εισπράκτορας” με άλλες τέσσερις τετελεσμένες υποθέσεις.

    Οι απάτες

    Δύο στον Πύργο πριν λίγες ημέρες, όπου στη μια είχαν πάρει 25.000 ευρώ σε χρήματα και χρυσαφικά από μια ηλικιωμένη και στην δεύτερη από άλλη ηλικιωμένη το ποσό των 2500 ευρώ.

    Η ίδια σπείρα είχες “χτυπήσε” σε Πάτρα και Κάτω Αχαγιά στην Αχαΐα, όπου στην πρώτη περίπτωση με το σενάριο του τροχαίου, του γιατρού και της χειρουργικής επέμβασης ζήτησαν 85.000 ευρώ και τελικά πήραν 10.000 ευρώ σε μετρητά και 9.000 σε λίρες.
    Στην δεύτερη περίπτωση στην Κάτω Αχαγιά οι δράστες ζήτησαν με το ίδιο σενάριο 58.000 ευρώ και τελικά πήραν το ποσό των 2500 ευρώ.

    Συνολικά οι δράστες προσδοκούσαν να πάρουν 250000 ευρώ από τις παραπάνω πέντε υποθέσεις και τελικά κατάφεραν να αποσπάσουν 49.000 ευρώ.

  • Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι άρπαξαν κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι ραδιενεργά
    Απίστευτη απάτη στην Πάτρα: Επιτήδειοι άρπαξαν κοσμήματα από ηλικιωμένη ισχυριζόμενοι πως είναι ραδιενεργά

    Μια απίστευτη απάτη με κοσμήματα έστησαν επιτήδειοι σε μια γυναίκα στην Πάτρα.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του OPEN, όλα ξεκίνησαν όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι λογιστής και της εξήγησε ότι δικαιούται κάποιο επίδομα. Αρχικά απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμούς και της απέσπασε 280 ευρώ.

    Της απέσπασαν κοσμήματα στην Πάτρα με την πρόφαση ότι είναι... ραδιενεργά

    Παράλληλα, ο υποτιθέμενος λογιστής, μιλώντας με την ηλικιωμένη γυναίκα και με την πρόφαση ότι τα κοσμήματα που έχουν στο σπίτι της έχουν ραδιενέργεια, την έπεισε να τα δώσουν σε δυο συνεργούς, οι οποίοι έφτασαν στο σπίτι. Η αξία των κοσμημάτων ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

    Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για να φτάσει στους τρεις δράστες της απάτης.

    Πηγή: Ιefimerida.gr

  • Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα
    Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένες σε όλη την Ελλάδα

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους «εισπράκτορες» στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν

    Κοντά στην πλήρη εξάρθρωση ενός κυκλώματος απατεώνων που είχαν απλώσει τα “δίχτυα” τους σε διάφορες περιοχές της χώρας βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι οποίοι έφτασαν μέχρι τη Λάρισα για να συλλάβουν τους δυο “εισπράκτορες”, έναν 55χρονο Έλληνα και μία 52χρονη Ουκρανή.
    Είχε προηγηθεί, το μεσημέρι της Τετάρτης, τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που παρίστανε τον νοσοκομειακό γιατρό σε μια 77χρονη στη Νεοκαισάρεια και της ζήτησε αρχικά 70.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση η κόρη της, που δήθεν ήταν θύμα τροχαίου ατυχήματος. Η ηλικιωμένη δεν είχε παρά μόνο 250 ευρώ και ο “γιατρός” ζήτησε και τα τιμαλφή της, τα οποία παρέλαβε η Ουκρανή που πήγε στο σπίτι της με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 55χρονος.

    Ύστερα από έρευνες, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το βράδυ της Τετάρτης τους “εισπράκτορες” στην πόλη της Λάρισας και να τους συλλάβουν. Από τη προανάκριση εξακριβώθηκε ότι σε άλλες τρεις περιπτώσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού είχαν ζητήσει 170.000 ευρώ από ηλικιωμένες κατοίκους της Σύρου, της Κεφαλλονιάς και της Φλώρινας, αλλά τελικά παρέλαβαν συνολικά 73.300 ευρώ.

    Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο του 55χρονου, ένας σουγιάς και 400 ευρώ και οδηγήθηκε μαζί με την Ουκρανή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων όπου τους ασκήθηκαν διώξεις για σύσταση συμμορίας και απάτη από κοινού και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Η έρευνα της Ασφάλειας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των συνεργών τους και την εξιχνίαση τυχόν εμπλοκής τους και σε άλλες παρόμοιες απάτες.
    Πηγή: Protothema.gr
  • «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων
    «Καμπανάκι» από την ΕΛΑΣ: Προσοχή στις απάτες μέσω κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων

    Με ποιους τρόπους εκδηλώνονται οι απάτες σύμφωνα με την Αστυνομία

    Την προσοχή των πολιτών εφιστά η ΕΛΑΣ, καθώς τις τελευταίες ημέρες, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, παρατηρείται αύξηση περιστατικών απόπειρας εξαπάτησης των πολιτών, μέσω απατηλών-κακόβουλων τηλεφωνικών κλήσεων (Vishing).
    Οι απάτες αυτές, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία εκδηλώνονται με τους εξής τρόπους:
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από ελληνικούς, κυρίως, αριθμούς, όπου αναπαράγεται ηχογραφημένο μήνυμα, συνήθως στην αγγλική γλώσσα, το οποίο προέρχεται δήθεν από αστυνομικές αρχές (της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού) και αποσκοπεί στην υποκλοπή προσωπικών στοιχείων και δεδομένων, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.
    - Τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα που υποδύονται τους λογιστές ή εκπροσώπους αξιόπιστων οργανισμών-φορέων, όπως ο ΕΦΚΑ, ο ΔΕΔΔΗΕ κ.α, όπου με διάφορα προσχήματα, όπως η δήθεν επιστροφή χρηματικού ποσού ή η καταβολή σχετικού επιδόματος (πχ Market Pass), προσπαθούν να υποκλέψουν τραπεζικά στοιχεία [αριθμούς πιστωτικών-χρεωστικών καρτών, διαπιστευτήρια εισόδου σε λογαριασμούς ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking)]. Η ΕΛΑΣ συστήνει στους πολίτες:
    - Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους κλήσεις.

    - Να μην αποκαλύπτουν ποτέ προσωπικά ή τραπεζικά δεδομένα μέσω τηλεφώνου.
    - Να μην ακολουθούν ύποπτους υπερσυνδέσμους (links) που λαμβάνουν σε συνέχεια αντίστοιχων τηλεφωνικών κλήσεων.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πύργος: Εξαπάτησαν 74χρονη με το σενάριο του τραυματισμού της κόρης - Οι δράστες πήραν κοσμήματα και λίρες αξίας 25.000 ευρώ
    Πύργος: Εξαπάτησαν 74χρονη με το σενάριο του τραυματισμού της κόρης - Οι δράστες πήραν κοσμήματα και λίρες αξίας 25.000 ευρώ

    Θύμα απατεώνων έπεσε μια 74χρονη γυναίκα στον Πύργο, όταν το πρωί της Πέμπτης, δέχθηκε τηλεφώνημα από επιτήδειους που χρησιμοποίησαν το γνωστό σενάριο του τραυματισμού της κόρης για να της ζητήσουν χρήματα.

    Η γυναίκα που ακούστηκε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής, προσποιήθηκε την κόρη της 74χρονης. Της είπε πως είχε τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι και πως θα έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα. Για να γίνει πιο πιστευτό το κόλπο, η επικοινωνία συνεχίστηκε με άντρα, ο οποίος προσποιήθηκε πως είναι γιατρός και άρχισε να αναφέρει λεπτομέρειες για τις ανάγκες της χειρουργικής επέμβασης, αλλά και τα χρήματα που απαιτούνταν για να γίνει αυτή άμεσα.

    Έτσι έπεισαν την 74χρονη να βάλει σε μια τσάντα ότι είχε αξίας που θα μπορούσε να καλύψει τα έξοδα της επέμβασης και λίγη ώρα αργότερα έξω από το σπίτι της βρέθηκε ο απατεώνας που παρέλαβε, κοσμήματα και 26 χρυσές λίρες συνολικής αξίας 25.000 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ.

    Όταν η ηλικιωμένη αντιλήφθηκε πως είχε πέσει θύμα απάτης ήταν πλέον αργά. Ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και πλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος αγνώστων δραστών για απάτη και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

    Φωτογραφία: Freepik/Guzov Ruslan

  • Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της Δυτ. Ελλάδας
    Η Ελληνική Αστυνομία διένειμε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μαθητές της Δυτ. Ελλάδας

    Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε σήμερα σε Δημοτικά Σχολεία στη Δυτική Ελλάδα, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, ενεργοποιείται σχεδιασμός, που αποσκοπεί στις ασφαλείς μετακινήσεις των μαθητών και την προστασία των σχολικών συγκροτημάτων.

    Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με απώτερο στόχο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς και την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

    Μέσα από το ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου, δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πως να κυκλοφορούν στο δρόμο με ασφάλεια.

    Ειδικότερα, σήμερα (11-9-2024), διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό κυκλοφοριακού περιεχομένου από αστυνομικούς, σε Δημοτικά Σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.

    Επισημαίνεται ότι, ως Ελληνική Αστυνομία αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στα θέματα προστασίας της μαθητικής κοινότητας και για το σκοπό αυτό ήδη εξειδικευμένα συνεργεία τροχαίας διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους σε σχολικά λεωφορεία, οι οποίοι πρόκειται να εντατικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

    Επιπλέον, τα σχολικά συγκροτήματα θα επιτηρούνται από εποχούμενες περιπολίες και θα διενεργούνται έλεγχοι ύποπτων ατόμων και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή των σχολείων.

    Στο πλαίσιο του σχεδιασμού προβλέπονται και έλεγχοι στα κυλικεία των σχολείων, σε παρακείμενα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καταστήματα που λειτουργούν στα σημεία που πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές, προκειμένου να προστατευθεί η υγεία μαθητών και των εκπαιδευτικών.

    Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

    astun sxoleia enm uliko 2

    astun sxoleia enm uliko 3

    astun sxoleia enm uliko 4

    astun sxoleia enm uliko 5

    astun sxoleia enm uliko 6

    astun sxoleia enm uliko 7

    astun sxoleia enm uliko 8

    astun sxoleia enm uliko 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τον επεισοδιακό γάμο στον Πύργο - Έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή
    Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. για τον επεισοδιακό γάμο στον Πύργο - Έρευνα από την Εισαγγελική Αρχή

    Σχετικά με τα αναφερόμενα σε απογευματινή τηλεοπτική εκπομπή, τα οποία αφορούσαν επεισόδιο κατά τη διάρκεια γάμου στον Πύργο Ηλείας και το οποίο αναπαράγεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Η αστυνομία ενημερώθηκε τηλεφωνικά για επεισόδιο μεταξύ παρευρισκομένων κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης κοινωνικής εκδήλωσης σε περιοχή του Πύργου Ηλείας.

    Άμεσα αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν στο σημείο προκειμένου να επιληφθούν του συμβάντος και να διερευνήσουν το περιστατικό, ωστόσο, κατά την άφιξή τους, κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν κατήγγειλε περιστατικό βίας ή κάποιο άλλο αδίκημα.

    Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και με τη λήξη της εκδήλωσης οδήγησαν το ζεύγος στην τοπική αστυνομική Αρχή.

    Ακολούθησε επικοινωνία με τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος παρήγγειλε τη συλλογή προανακριτικού υλικού από το αρμόδιο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας.

    Το σχετικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελική Αρχή προκειμένου να διακριβωθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης.

    Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί προτεραιότητα για την Ελληνική Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε περιστατικό αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία των θυμάτων.

    Φωτογραφία αρχείου: Freepik/rawpixel.com

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο