Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 08:53

Μάγειρα Αρχ. Ολυμπίας: Μεγάλες οι καταστροφές από την πυρκαγιά

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Ένα από τα χωριά που επλήγη σημαντικά από την πυρκαγιά στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας ήταν ο Μάγειρας. Σε κοντινή απόσταση από την έδρα του δήμου, καιγόταν τουλάχιστον δύο ημέρες. Μεγάλες οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, μεγάλες και σε κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες. Χιλιάδες ζώα χάθηκαν με την ζημιά για τους ιδιοκτήτες να εκτιμώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Droulias

Ο πρόεδρος του Μάγειρα Σπύρος Δρούλιας, είχε όχι μόνο το χωριό του να “στραγγαλίζεται” από την πύρινη λαίλαπα, αλλά και στην προσωπική του επιχείριση συνεργείου αυτοκινήτων, να καίγονται πολλά από τα οχήματα που βρίσκονταν στον εξωτερικό χώρο. “Εκείνο το βράδυ πήγαμε να καούμε ζωντανοί. Εάν δεν υπήρχαν τα τρακτέρ, τα βυτία και η υδροφόρα που έχω φτιάξει θα καιγόμασταν. Μόνο ο κόσμος φύλαξε το χωριό. Εμένα μου κάηκαν αυτοκίνητα στο συνεργείο έξω που είχα, ελιές κάηκαν, πορτοκαλιές. Το χωριό μας κινδύνεψε να καεί, αλλά το κρατήσαμε εμείς με τα μηχανήματα τα δικά μας. Η Πυροσβεστική ήρθε κάποια στιγμή αλλά όταν είχε τελειώσει η φωτιά. Το πρόβλημα τώρα είναι οι πλημμύρες με τα νερά που θα έρθουν από το βουνό κάτω. Πρέπει να φτιάξουμε οπωσδήποτε τους δρόμους και τις γράνες για να φύγει το νερό. Υπάρχουν πολλά σπίτια που είναι στο κάτω μέρος το χωριό και θα πλημμυρίσουν” ανέφερε και επισήμανε τη μεγάλη ανάγκη σε ζωοτροφές που έχουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής του.

mageiras 2

mageiras 3

Katsikas

Ένας από τους επαγγελματίες που γνώρισε μεγάλη καταστροφή στην επιχείρησή του είναι ο Θεόδωρος Κατσίκας. Οι φλόγες πέρασαν μέσα από την πτηνοτροφική του μονάδα και χιλιάδες κοτόπουλα πέθαναν είτε από τη φωτιά, είτε από ασφυξία όταν σταμάτησαν να λειτουργούν τα συστήματα του πτηνοτροφείου. “Έχουμε 4.500 τετραγωνικά εγκαταστάσεις, στον έναν θάλαμο πέρασε η φωτιά μέσα και έκαψε κατευθείαν τα 15.000 ενώ στους άλλους θαλάμους που είχαμε τα μεγαλύτερα πουλιά λόγω της θερμότητας, σταμάτησαν οι ανεμιστήρες, ρεύμα δεν υπήρχε, νερό δεν υπήρχε, και τα πουλιά πέθαναν από ασφυξία. Ειδοποίησα την κτηνιατρική υπηρεσία να έρθει να καταγράψει την ζημιά, ήρθαν, είδαν και ανοίξαμε τάφρο και τα χώσαμε μέσα με τις υγειονομικές επιτροπές έτσι δηλαδή όπως πρέπει. Έχουμε πάθει ζημιά και στις ελιές, έχουμε 2000 περίπου ρίζες και έχουμε πάθει και ζημιές στις εγκαταστάσεις της μονάδας. Δηλαδή έχουμε πάθει ζημιά σε υλικά, σε νερό που φέρνει, σε ρεύματα, σε λάστιχα, σε ηλεκτρικό εξοπλισμό σε διάφορα μηχανήματα. Και κοιτάζουμε τώρα να πάρουμε τις αποζημιώσεις γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Είναι τεράστια η ζημιά, είναι πάνω από 50.000 κοτόπουλα. Περίπου 250.000 € είναι η ζημιά που έχω υποστεί. Τις προηγούμενες φωτιές το 2007 δε μας τα πλήρωσαν γιατί ο ΕΛΓΑ δεν τα κάλυπτε. Τώρα είπαν ότι θα τα καλύψουν. Είμαι σε απόγνωση… Κοιτάζουμε να επιβιώσουμε…” είπε ο κ. Κατσίκας με την απελπισία ζωγραφισμένη στο προσωπό του.

mageiras 4

mageiras 5

Tsoukalas

Κάτοικος του Μάγειρα, ο οικοδόμος και κτηνοτρόφος Γιώργος Τσουκαλάς, είδε η φωτιά να καίει τόσο τα εργαλεία της δουλειά του, όσο και οι ζωοτροφές για τα πρόβατά του. Τα τελευταία τα έσωσε. Όπως σχολίασε η φωτιά αυτή ήταν χειρότερη από το 2007. “Έχω πάθει ολοκληρωτική καταστροφή, μου έχουν καεί τα οικοδομικά εργαλεία, τα κοτέτσια, τα υπόστεγα που είχα τα ξύλα μου και το πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή είναι ότι είμαστε δίπλα από το ποτάμι και θα έχουμε πρόβλημα με την κατεβασιά του ποταμού. Έχω απέναντι άλλα 300 τετραγωνικά με 10 – 12 προβατάκια, που μου κάηκε ο σανός, τα εργαλεία, οι μηχανές, τα πάντα. Ευτυχώς τα πρόβατα τα πρόλαβα και τα έφερα μέσα στο σπίτι μου. Η φωτιά ήταν πολύ δύσκολη. Το 2007 η φωτιά ήταν ένα πέρασμα και έφυγε, τώρα αυτή η φωτιά ξαναγύρισε πίσω και ότι είχε μείνει το έκαψε. Έφυγε πήγε στο Χελιδόνι και ξαναγύρισε και μας έκαψε. Μας έκαψε τρεις φορές. Έκαψε όλα τα υπάρχοντα του κόσμου. Μόνο τα σπίτια γλιτώσαμε εδώ με τα τρακτέρ μας, με τη βοήθεια της πυροσβεστικής και των αεροπλάνων” ανέφερε…

mageiras 6

mageiras 7

mageiras 8

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Αυγούστου 2021 21:05

Σχετικά Άρθρα

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά
    Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά

    Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος που είχε κατασκευάσει η Boeing για την Intelsat διαλύθηκε σε 20 κομμάτια.

    Ενός κακού μύρια έπονται: το γνωμικό δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στην Boeing μετά την ξαφνική διάλυση ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της σε τροχιά.

    Η εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Intelsat, ιδιοκτήτρια του δορυφόρου, επιβεβαίωσε την «πλήρη διάλυση» του δορυφόρου iS-33e, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πελάτες στην Ευρώπη, την Αφρική και τμήματα της Ασίας και του Ειρηνικού.

    Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη απεργία των εργαζομένων της Boeing, την έρευνα για την αποκόλληση ενός καλύμματος πόρτας ενός Boeing 737 εν πτήσει, και την καταδίκη της εταιρείας για το σχεδιαστικό πρόβλημα που οδήγησε στη συντριβή δύο Boeing 737 MΑΧ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι.

    Πολλαπλές βλάβες σημειώθηκαν επίσης στην παρθενική πτήση του νέου σκάφους Starliner της Boeing στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το σκάφος επέστρεψε άδειο και οι δύο αστροναύτες που μετέφερε θα επιβιβαστούν σε σκάφος της ανταγωνιστικής SpaceX τον Φεβρουάριο.

    Παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε τη διάλυση του δορυφόρου iS-33e, ο οποίος εκτοξεύτηκε το 2016 και ήταν σχεδιασμένος να παραμείνει σε λειτουργία για 15 χρόνια.

    Το SpaceTrack, η υπηρεσία του Πενταγώνου για την καταγραφή διαστημικών αντικειμένων, ανέφερε ότι «παρακολουθεί αυτή τη στιγμή περίπου 20 κομμάτια» του δορυφόρου.

    Από τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Boeing βρίσκονται σε απεργία και επρόκειτο να ψηφίσουν την Τετάρτη αν θα αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας για αυξήσεις μισθών κατά 35% σε ορίζοντα τετραετίας.

    Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο θα προχωρήσει σε 17.000 απολύσεις, νούμερο που αντιστοιχεί στο 10% του δυναμικού της.

    Τον Ιούλιο, η Boeing δήλωσε ένοχη για την κατηγορία της συνωμοσίας και δέχτηκε να πληρώσει τουλάχιστον 243 εκατ. δολάρια για παραβίαση προηγούμενης συμφωνίας με την εισαγγελία. Η συμφωνία αφορούσε τις συντριβές των δύο 737 ΜΑΧ λόγω σφάλματος στο σύστημα που έλεγχε τον προσανατολισμό του αεροπλάνου.

    Πηγή: In.gr
  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Εθελοντές αιμοδότες έστειλαν το μήνυμα της ελπίδας και της προσφοράς

    Με επιτυχία και συμμετοχή πολιτών και εργαζομένων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που πραγματοποίησαν ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, το Κέντρο Κοινότητας και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου».

    Στη δράση ήταν παρούσα η Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Δράσεων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου, η οποία ευχαρίστησε τους εθελοντές αιμοδότες για τη συμμετοχή τους. Η εθελοντική αιμοδοσία αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική αλληλεγγύη και την προσφορά στο συνάνθρωπο και στο σύνολο.

    Η αιμοδοσία έγινε στο ισόγειο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, το πρωί της Τρίτης, από τις 9:30 έως τις 13:00.

    olumpia dimarx ethel aimod 2

    olumpia dimarx ethel aimod 3

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 1)

    Κέντρο Κοινότητας

    Τηλέφωνο: 26240-22549 (Εσωτ.: 5)

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027».

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα
    Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα

    Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 28 Πυροσβέστες

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

    Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεσινίου.

    Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 28 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας
    Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος (τεστ Παπανικολάου) στον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας

    Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Κέντρου Κοινότητας, σε συνεργασία με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας και το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, δωρεάν προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, σε γυναίκες του Δήμου μας που είχαν δηλώσει συμμετοχή, ύστερα από προηγούμενη ανακοίνωση.

    Ευχαριστούμε θερμά τις Μαίες κα. Μυλωνά Νίκη και κα. Φωτεινοπούλου Ελένη για την υλοποίηση της δράσης και την άψογη συνεργασία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και την Διευθύντρια κα. Στασινοπούλου Αιμιλία. Παρούσα στη δράση ήταν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Αθήνα Ηλιοπούλου. Επίσης, στη δράση συμμετείχαν από το Κέντρο Κοινότητας η Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια κα. Πρίνου Ελένη και η Κοινωνιολόγος του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κα. Τσάτσου Ελένη.

    Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Αθηνά Ηλιοπούλου: «Αφουγκραζόμενοι τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια, προσφέρουμε μέσω της συγκεκριμένης δράσης, τη δυνατότητα δωρεάν Τεστ Παπ σ’ όλες τις γυναίκες του Δήμου μας, της ισχυρότερης και εγκυρότερης μεθόδου προληπτικού ελέγχου. Η δράση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων της περιοχής».

    Παράλληλα έγινε ενημέρωση από τις μαίες για το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης "Φώφη Γεννηματά" που αφορά την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού. Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Συμμετέχουμε ενεργά στην εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού.

    test pap 17 10 2024 2

    Καλούμε όλες τις γυναίκες από ηλικίες 21 ετών να δηλώσουν συμμετοχή για τη διενέργεια των επόμενων εξετάσεων (ΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ) στα παρακάτω τηλέφωνα:

    Πληροφορίες:

    Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας: 2624022549, εσωτ. 1

    Ραντεβού:

    Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας: 2624022549, εσωτ. 5

    Το Κέντρο Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας είναι Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Ελλάδα 2021-2027”.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Δωρεά laptop στο νηπιαγωγείο Πελοπίου

    Στην παράδοση ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Νηπιαγωγείο Πελοπίου προέβη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, με σκοπό να συμπληρώσει ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών.

    Ύστερα από αίτημα του Δήμου στην ΛΕΤΡΙΝΑ Α.Ε., η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και την ευχαριστούμε, πλέον ενισχύεται ο εξοπλισμός της σχολικής μονάδας του Νηπιαγωγείου Πελοπίου και επιλύει πρακτικά προβλήματα καθημερινών αναγκών.

    Η παραλαβή του υπολογιστή έγινε από την κα Ιφιγένεια Μιχαήλ, η οποία αναπλήρωσε την διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Παναγοπούλου.

    Σημειώνεται ότι, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, θέλοντας να προσφέρει μια σύγχρονη εκπαίδευση στους μαθητές του, συμμετέχει σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά (eTwinning) Προγράμματα, έχοντας αποκτήσει Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε στα παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες του 21ου αιώνα και να τα προετοιμάσουμε να γίνουν οι ευρωπαίοι πολίτες της αυριανής κοινωνίας.

    pelopio laptop ol 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος
    Φωτιά σε διαμέρισμα στην Κηφισιά - Με εγκαύματα ένας ηλικιωμένος

    Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (19/10) σε διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στην Κηφισιά, με την Πυροσβεστική να προχωρά στον απεγκλωβισμό ενός ηλικιωμένου που διέμενε στο σπίτι.

    Το διαμέρισμα στο οποίο ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν στην Ικάρου. Ο ηλικιωμένος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα και αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

    Στο σημείο επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και ειδικό βραχιονοφόρο όχημα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Αρχ. Ολυμπία: Ο τουρισμός «μονόδρομος» για την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας - Τι αναφέρει η μελέτη του ΤΠΣ
    Αρχ. Ολυμπία: Ο τουρισμός «μονόδρομος» για την αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας - Τι αναφέρει η μελέτη του ΤΠΣ

    Στα χνάρια των Δελφών της Λίνδου και της Μονεμβασιάς

    Της Βίκυς Γκουγκουστάμου

    Σημαντικά περιθώρια για την ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Αρχαία Ολυμπία, αναδεικνύονται μέσω της μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου που εκπονήθηκε για το σύνολο του Δήμου. Αναλύοντας όλες τις παραμέτρους, η μελέτη «δανείζεται» στοιχεία από την υπάρχουσα κατάσταση σε Δελφούς, Λίνδο, Μονεμβασιά και Βεργίνα, περιοχές ανάλογες με την Αρχαία Ολυμπία, καταγράφοντας διαπιστώσεις για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη.

    Όπως αναφέρεται, τα περιθώρια αυτά είναι ακόμη μεγαλύτερα εάν η τουριστική δραστηριότητα διαχυθεί και εκτός της Δ.Ε. Αρχαίας Ολυμπίας, στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου, όπως στοχεύει και το επιλεγόμενο, από τους μελετητές, σενάριο της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης.

    tps olympia

    Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο του ΤΠΣ, της πολυκεντρικής χωρικής οργάνωσης και ανάπτυξης, προβλέπεται η ενίσχυση της διασύνδεσης του οικισμού της Αρχαίας Ολυμπίας με τους, λεγόμενους πόλους του Δήμου, δηλαδή Λάλα – Κούμανη (αγροτικός πόλος) Πανόπουλο ( δυτική πύλη Δήμου) και Λάμπεια (πόλος ήπιων μορφών τουρισμού), μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί μια καταλυτική για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου. Μπαίνει δηλαδή στο μικροσκόπιο, η δικτύωση του πολιτισμού, της άυλης κληρονομιάς, της τοπικής ιστορίας με τοπικές παραγωγικές δραστηριότητες όπως: αγροτουρισμός, περιηγητικός, τουρισμός φύσης, ορεινός τουρισμός κ.α.

    Η αναπτυξιακή αιχμή του προγράμματος

    Η μελέτη χαρακτηρίζει τον τουρισμό, ως τη μόνη οικονομική δραστηριότητα για την οποία μπορεί να υπάρξει πραγματιστική προσδοκία σημαντικής διαφοροποίησης του βαθμού ανάπτυξής της σε σχέση με την σημερινή κατάσταση.

    Η αξιολόγηση για τα περιθώρια ανάπτυξης, γίνεται με την αξιοποίηση συγκριτικών στοιχείων από άλλες περιοχές παρόμοιες με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, όπως οι: Δελφοί, Λίνδος , Μονεμβασιά και Βεργίνα.

    Στις παραπάνω περιοχές δεν έχει διαπιστωθεί δημιουργία προβλημάτων από την έως σήμερα τουριστική ανάπτυξη σε αυτές. Οι δείκτες μάλιστα που διαπιστώνονται, ορίζουν εύλογα περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας στην Αρχαία Ολυμπία.

    Οι διαπιστώσεις:

    • Στον δείκτη «Κλίνες ανά 1.000 στρέμματα» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 180% έως 600% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Στον δείκτη «Επισκέπτες αρχαιολογικού χώρου ανά 1.000 στρέμματα» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 30% έως 140% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Στον δείκτη «Κλίνες ανά κάτοικο» οι Δελφοί και η Λίνδος έχουν από 970% έως 440% μεγαλύτερη τουριστική δραστηριότητα
    • Η Βεργίνα υστερεί σημαντικά σε τουριστική δραστηριότητα
    • Η Μονεμβασιά (στην οποία δεν υπάρχει καταγραφή ημερήσιων επισκεπτών του χώρου), η τουριστική δραστηριότητα είναι ανάλογη με της Αρχαίας Ολυμπίας.
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο