Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 09:23

Μεσολόγγι: Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν στη θάλασσα

Γράφτηκε από την
Ad Slot
Ανθρώπινα οστά και κρανίο εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Άη Σώστη στο Μεσολόγγι.

Ανθρώπινα οστά και κρανίο εντοπίστηκαν χθες, Δευτέρα, το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή Αη Σώστη Μεσολογγίου.

Τα οστά εντοπίστηκαν από επαγγελματία αλιέα σε βάθος 60 εκατοστών και σε απόσταση τεσσάρων μέτρων από την ξηρά.

Στελέχη περιπολικού σκάφους του Λιμενικού περισυνέλεξαν τα οστά, προκειμένου να μεταφερθούν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών προς εξέταση.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

Πηγή: iEidiseis.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 09:15

Σχετικά Άρθρα

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν
    Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν

    Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη

    Άγρια ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας σημειώθηκε στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η ληστεία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (5/10), όπου ο δράστης εισέβαλλε σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας και δεν δίστασε να φιμώσει την 91χρονη γυναίκα για να αρπάξει… 15 ευρώ και ένα δοχείο με λάδι!

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αιτωλικού σχημάτισαν δικογραφία και αναζητούν τον δράστη τον οποίο έχουν ταυτοποιήσει καθώς φέρεται να έκλεψε και πρόσφατα χρήματα από την παθούσα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
    Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Στην τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά πόλη Μεσολογγίου και αφορούσε σε αιρετούς των δήμων της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων και, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Οι προσυνεδριακές συναντήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ, εν όψει του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στο νησί της Ρόδου από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024.

    Στην ατζέντα της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούσαν στις πολιτικές και δράσεις των δήμων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής οικονομίας, καθώς και θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

    Ειδικότερα, σε σχέση με τον τομέα της υγείας, η συζήτηση αφορούσε σε θέματα πρόληψης, προαγωγής και πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, όπως η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, των κοινωνικών φαρμακείων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΕΠ Υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατά των εξαρτήσεων, την προληπτική ιατρική στους μαθητές των παιδικών σταθμών κ.λπ.

    Στην κοινωνική πολιτική και την κοινωνική οικονομία, τα θεματικά πεδία αφορούσαν στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα Ηλικιωμένων, τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας, ενώ σε θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, αφορούσε στους παιδικούς σταθμούς, τη στέγαση και το δημογραφικό.

    xristod kede mesol 2

    xristod kede mesol 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως "έκαναν πλάκα"
    Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως

    Χειροπέδες σε τρεις μαθητές πέρασαν αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για εκδικητική πορνογραφία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στο Μεσολόγγι, οι τρεις μαθητές ηλικίας 14 (οι δύο) και 15 ετών ο ένας είχαν πάρει την φωτογραφία μιας συμμαθήτριάς τους και κάνοντας μοντάζ την εμφάνισαν γυμνή.

    Οταν αντιλήφθηκε η μαθήτρια τι είχε συμβεί, καθώς οι νεαροί μαθητές είχαν "ανεβάσει" στο διαδίκτυο και στην "ομάδα" τους την συγκεκριμένη φωτογραφία, ενημέρωσε τους γονείς της που με την σειρά τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί εκτός από τους 3 νεαρούς συνέλαβαν και τους τρεις γονείς τους (δύο γυναίκες και έναν άνδρα) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πάντως οι αστυνομικοί συνεχίζουν τον έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν η παραποιημένη φωτογραφία της κοπέλας έχει διακινηθεί και σε άλλους χώρους του διαδικτύου και για τον σκοπό αυτό έχουν πάρει τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών.

    Οι νεαροί ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν πως το έκαναν "για πλάκα".

    Πηγή: Τempo24.news

  • Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι - Τρεις τραυματίες - Στο νοσοκομείο Ρίου 19χρονος
    Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές και ένα αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι - Τρεις τραυματίες - Στο νοσοκομείο Ρίου 19χρονος

    Σφοδρή σύγκρουση συνέβη το βράδυ της Κυριακής στην ΕΟ Μεσολογγίου – Αντιρρίου στο ύψος που βρίσκεται η Π.Υ. στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, ιχ επιβατικό πέρασε την επαρχιακή οδό κάθετα, και ένα μηχανάκι πιθανόν χωρίς φώτα συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο και στην συνέχεια οδηγός διερχόμενης μηχανής έπεσε πάνω στο πεσμένο μηχανάκι.

    Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου και περιπολικό του Τ.Τ. Μεσολογγίου.

    Από το τροχαίο οι τραυματίες είναι τρεις στο σύνολο και έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

    Εσπευσμένα μεταφέρθηκε στο Ρίο ο 19χρονος, ο οποίος ενεπλάκη στο τροχαίο.

    Πηγή: Messolonghivoice.gr - Tempo24.news

  • Οργή στο Μεσολόγγι: Διώχνουν παιδί με αυτισμό από σχολείο λόγω κατάργησης τμήματος
    Οργή στο Μεσολόγγι: Διώχνουν παιδί με αυτισμό από σχολείο λόγω κατάργησης τμήματος

    Μαθητής με αυτισμό κινδυνεύει να μείνει εκτός σχολείου λόγω κατάργησης τμήματος στο Μεσολόγγι.

    Ένα σοβαρό περιστατικό συνέβη στο Μεσολόγγι, όπου μαθητής της Γ' Λυκείου με αυτισμό, από μονογονεϊκή οικογένεια, έρχεται αντιμέτωπος με το να διακόψει τη φοίτησή του στο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου.

    Η αιτία; Η κατάργηση του τμήματος πληροφορικής λόγω μικρού αριθμού μαθητών. Ο μαθητής καλείται είτε να αλλάξει σχολείο και να πάει στο Αγρίνιο ή τη Ναύπακτο, είτε να επαναλάβει την τάξη αλλάζοντας εκπαιδευτικό αντικείμενο, όπως προτάθηκε από το σχολείο.

    Η απόφαση αυτή προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις, τόσο από τους γονείς όσο και από τους καθηγητές, που ζητούν την άμεση επίλυση του ζητήματος.

    Τονίζουν ότι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνο στη μαθησιακή πορεία του παιδιού, αλλά και στην ψυχολογία του, ενώ η ανάγκη να «μεταναστεύσει» για να συνεχίσει τις σπουδές του αποτελεί πρόσθετο εμπόδιο.

    Το θέμα έρχεται στο φως εν μέσω κινητοποιήσεων κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων, με τους γονείς να κατηγορούν το Υπουργείο Παιδείας ότι αντιμετωπίζει τους μαθητές σαν στατιστικά νούμερα, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες κάθε παιδιού.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Θύμα ξυλοδαρμού πλήρωμα ασθενοφόρου μέσα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου
    Θύμα ξυλοδαρμού πλήρωμα ασθενοφόρου μέσα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

    Αναίτια επίθεση δέχθηκε πλήρωμα ασθενοφόρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο.

    Όλα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Πλήρωμα ασθενοφόρου ετοιμαζόταν να μεταφέρει ασθενή στην περιοχή της Κατοχής Αιτωλοακαρνανίας, όταν έφθασε ένα όχημα με έναν άνδρα λιπόθυμο.

    Άμεσα το πλήρωμα πήρε ένα φορείο για να μεταφέρει τον άνδρα στο εσωτερικό του νοσηλευτηρίου. Ομως εκείνη την ώρα έβγαινε ένας ρομά από το κτίριο και βλέποντας τους ομοεθνείς του στο όχημα με τον έναν λιπόθυμο άρχισε να βρίζει χυδαία τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, ενώ με κλωτσιές και γροθιές επιτέθηκε στον έναν. Αποτέλεσμα ήταν να τον τραυματίσει στο μάγουλο.

    Στο σημείο έφθασε περιπολικό της Αστυνομίας , με το πλήρωμα να κατατεθεί μήνυση εναντίον του δράστη, ο οποίος και συνελήφθη.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Μεσολόγγι: Μυστήριο η εξαφάνιση δεκάδων αδέσποτων αλόγων - Οι καταγγελίες και ο καβγάς δύο χωριών
    Μεσολόγγι: Μυστήριο η εξαφάνιση δεκάδων αδέσποτων αλόγων - Οι καταγγελίες και ο καβγάς δύο χωριών

    Μυστήριο με τις διαδοχικές εξαφανίσεις κοπαδιών αδέσποτων αλόγων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, με τα σενάρια για την τύχη των ιπποειδών να δίνουν και να παίρνουν, καθώς αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει τι έχει συμβεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

    Μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση 60 και πλέον αδέσποτων αλόγων από την περιοχή της Καρδίτσας, στην Θεσσαλία, μια νέα καταγγελία που έρχεται στο φως έχει σημάνει ξανά συναγερμό στις φιλοζωικές οργανώσεις, αλλά και τους αρμόδιους φορείς.

    Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιπποειδών, Θανάσης Χελιώτης, το τελευταίο διάστημα έχουν χαθεί τα ίχνη σχεδόν 150 αλόγων από το Μεσολόγγι «Είχαμε μια εικόνα για περίπου 150 ζώα σε ορεινή περιοχή του Μεσολογγίου, τα οποία σταδιακά εκδιώχτηκαν από κάποιους και μετακινήθηκαν σε άλλη περιοχή. Σήμερα, όμως, έχουν χαθεί τα ίχνη των αλόγων και δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει συμβεί», εξήγησε ο κ. Χελιώτης.

    Το μήλον της Έριδος

    Υπενθυμίζεται ότι, λίγους μήνες πριν, η ύπαρξη του κοπαδιού φέρεται να είχε αποτελέσει το «μήλον της Έριδος» για κατοίκους δύο χωριών στην περιοχή του Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι του χωριού Αγίου Γεωργίου κατηγορούν αυτούς του Γαλατά, για προώθηση των αλόγων στην περιοχή τους με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι καλλιέργειες τους.

    «Περάσαν τα άλογα σε άλλον δήμο. Εμείς δεν είχαμε άγρια άλογα και εμφανίστηκαν ξαφνικά. Άτομα από τον Γαλατά πήραν τον νόμο στα χέρια τους. Έχουμε πληροφορίες ότι τα έφεραν από εκεί. Πρέπει να φύγουν τα άλογα, γιατί κάνουν ζημιές», έλεγε στο Ionian TV κάτοικος που ασχολείται με την καλλιέργεια γης στον Άγιο Γεώργιο.

    «Βλέπουμε μόνο τρία άλογα – Δεν ξέρουμε τι απέγιναν»

    Ο πρόεδρος της κοινότητας του Γαλατά, Ελευθέριος Μπαλωμένος μιλώντας στο enikos.gr, ανέφερε ότι πράγματι έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός των αλόγων στην περιοχή, αλλά και ότι ποτέ δεν ήταν 150. «Είναι υπερβολή να λέμε ότι ήταν περίπου 150. Εμείς υπολογίζουμε 60-70. Πράγματι, όμως, τώρα βλέπουμε μόνο 3 να κυκλοφορούν. Έχει μειωθεί αισθητά ο αριθμός τους. Όταν ήταν όλα είχαμε θέματα με τις καλλιέργειες, όπου και προξενούσαν καταστροφές, αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένα θέμα», σημείωσε ο ίδιος.

    Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Αγίου Γεωργίου, Δημήτρης Παλασκώνης, σε δηλώσεις του στο enikos.gr, σημείωσε ότι τα ζώα αφού έφτασαν στην κοινότητα, την επόμενη μέρα επέστρεψαν πίσω. «Όντως, είχαμε ένα θέμα πριν από λίγους μήνες με τα ζώα από τον Γαλατά, τα οποία ήρθαν στο χωριό μας και κατέστρεψαν μελίσσια, καλλιέργειες κλπ. Την επόμενη μέρα, όμως, τα ζώα πήραν τον δρόμο της επιστροφής και γύρισαν πίσω στον Γαλατά. Έκτοτε, δεν ξέρουμε τι απέγιναν», πρόσθεσε ο κ. Παλασκώνης.

    Η περίπτωση της Καρδίτσας

    Επιπλέον, περίπου στις αρχές Μαΐου, μια ανάρτηση του «Συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος”», για την εξαφάνιση 60 και πλέον αδέσποτων αλόγων, είχε κινητοποιήσει τις Αρχές, χωρίς όμως ακόμα να έχουν εντοπιστεί τα ίχνη τους.

    Μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή τους, έκαναν λόγο για αρπαγή των ζώων από «επαγγελματίες κλέφτες», αφού τα ίδια είναι άγρια και δύσκολα θα μπορούσαν να τιθασευτούν από κάποιον χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.

    Αναλυτικά η ανάρτηση:

    «Μυστήριο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλία. Με άγνωστο τρόπο εξαφανίστηκε ολόκληρη μονάδα 60 περίπου ελεύθερων αλόγων. Το μυστήριο είναι ότι τα άλογα δεν ήταν τόσο ήρεμα, και ένας τέτοιος αριθμός μας οδηγεί σε επαγγελματίες κλέφτες. Τα ζώα ζούσαν στο Πετρίλο Καρδίτσας στο Δήμο Ανατολικής Αργιθέας. Αν ξέρετε κάτι αν είδατε η αν ακούσατε επικοινωνήστε με την σελίδα μας η στα τηλέφωνα του σωματείου. Βοηθήστε σώστε τις ψυχούλες. Μεγάλη βοήθεια θα είναι για εμάς να επικοινωνήσουν μαζί μας άτομα που έχουν την κατάλληλη εμπειρία και ασχολούνται με άλογα».

    Πηγή: Cnn.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο