Ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Αιγιάλεια, καταγράφηκαν στον Ερινεό. Καταπτώσεις βράχων και κατολισθήσεις σημειώθηκαν, σε Ζήρια, Καμάρες και Σαλμενίκο.
Δεν έμεινε τελικά στο «απυρόβλητο» των ιδιαίτερων καιρικών φαινομένων, η Αιγιάλεια, αφού βρέθηκε στο επίκεντρο του τελευταίου ξεσπάσματος, νεροποντών και θυελλωδών ανέμων, «χτυπώντας» αλύπητα στα πεδινά αλλά και στα ορεινά της περιοχής.
Τα σημαντικά και πολυάριθμα προβλήματα, με ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές, καταγράφηκαν από τον Δήμο, στον Ερινεό.
Πτώσεις δέντρων, υπερχείλιση ρεμάτων, φερτά υλικά στις παραλίες Ακονιάς και Μπούκας κ.ά. Εξαιτίας των δυνατών ανέμων, η θάλασσα βγήκε στη στεριά, «σπάζοντας» τον παραλιακό δρόμο -που έγινε απροσπέλαστος- προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο Δίκτυο Υδρευσης. Πιο έντονο ήταν το πρόβλημα στο υδατορέμα «Θολοπόταμος».
Καταπτώσεις βράχων και κατολισθήσεις σημειώθηκαν, σε Ζήρια, Καμάρες και Σαλμενίκο.
Παρόμοια περιστατικά, με πτώσεις δέντρων, πλημμύρες και φθορές σε καταστήματα σημειώθηκαν ακόμα στις παραλίες Αιγίου, Σελιανιτίκων και Ακολης, ενώ και πάλι στον δρόμο Πούντας – Καλαβρύτων απαιτήθηκε η επέμβαση ιδιωτικών συνεργείων για να καθαριστεί το οδόστρωμα από επικίνδυνους βράχους. Μάντρα σπιτιού κατέρρευσε, από τη βροχόπτωση, στο χωριό Κούμαρη.
«Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος, στον Ερινεό, σε σχέση με την υπόλοιπη περιοχή. Στα περισσότερα σημεία η επέμβασή μας ήταν άμεση και τα προβλήματα έχουν λυθεί», ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Στεφανίδης, που σε κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας, ενεργοποιώντας εργολάβους της.
Πηγή: Pelop.gr