Μια καθημερινότητα «τρόμου και απειλών» βιώνουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί μέσα στα δημόσια σχολεία από γονείς αρνητές του κορονοϊούενώ έρχονται αντιμέτωποι με απίστευτα σκηνικά βίας και δεν ξέρουν από που να προφυλαχθούν.
«Έχουμε στο κινητό μας τα τηλέφωνα εισαγγελέα και αστυνομικού τμήματος για να τους καλούμε άμεσα προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τους καθηγητές και τους μαθητές μας από επιθέσεις και φοβόμαστε ακόμη και για τη ζωή μας», λένε στο ethnos.gr, διευθυντές σχολείων, οι οποίοι φοβούνται ακόμη και να αναφέρουν το όνομά τους και αυτό τους κάνει «στόχο επίθεσης».
Το σημερινό επεισόδιο στο Γυμνάσιο του Αιγινίου Πιερίας, όπου πέντε αρνητές του κορονοϊού, μέλη της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» πέρασαν χειροπέδες στο διευθυντή του σχολείου και τον παρέδωσαν στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής αφού τον προπηλάκισαν και τον έβρισαν χυδαία, έχει προκαλέσει την οργή του κόσμου της εκπαίδευσης. Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Κόπτσης είναι από νωρίς το πρωί σε επικοινωνία με τον διευθυντή και τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να έχει πλήρη ενημέρωση για το απαράδεκτο περιστατικό και να λάβει τα σχετικά μέτρα για την προστασία όλων των εκπαιδευτικών αλλά και των παιδιών.
Η κατάσταση στα σχολεία έχει «ξεφύγει» λένε δάσκαλοι και καθηγητές καθώς η βία έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις κυρίως τώρα κατά την περίοδο της πανδημίας και οι ίδιοι εκτός από τις επιθέσεις που δέχονται από εξωτερικούς «παράγοντες», όπως αρνητές γονείς και αντίστοιχες ομάδες έχουν ν' αντιμετωπίσουν και την επιθετικότητα των μεγαλύτερων σε ηλικία μαθητών τους.
Στήριξη από το υπουργείο ζητούν οι εκπαιδευτικοί
Από την πλευρά των καθηγητών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κ. Τσούχλος ρίχνει τις ευθύνες για όλη αυτή την κατάσταση και στην υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως λέγοντας στο ethnos.gr, «πρέπει να καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι και να βρούμε λύσεις. Όμως η υπουργός δεν το κάνει και για όλα αποφασίζει μόνη της. Δε δέχεται να μας μιλήσει και όλα τα μαθαίνουμε από τις ανακοινώσεις της. Αυτή τη στιγμή τα σχολεία χρειάζονται στήριξη με πολλούς τρόπους αλλά δεν την έχουν».
Αναφερόμενος στα θέματα της βίας στα σχολεία ο καθηγητής και ταμίας της ΟΛΜΕ κ. Νικηφόρος Κωνσταντίνου υπογραμμίζει ότι «η πανδημία προκάλεσε την έξαρση μιας βίας που υπήρχε στην κοινωνία και εκδηλωνόταν και στα σχολεία αλλά τώρα εμφανίζεται με μεγαλύτερη ένταση ακόμη και από τα ίδια τα παιδιά. Οι επιθέσεις μαθητών προς τους εκπαιδευτικούς ή τους συμμαθητές τους ξεκινά μέσα από τα σπίτια και τις οικογένειες οι οποίες βιώνουν δύσκολες καταστάσεις αλλά και δράματα (θάνατοι, ασθένειες, οικονομικά προβλήματα). Όλα αυτά πρέπει κάπως να αντιμετωπισθούν συνολικά από την Πολιτεία και το υπουργείο Παιδείας, διότι οι εκπαιδευτικοί μόνοι τους δεν μπορούν να δώσουν λύσεις παρά το γεγονός ότι κάνουν τεράστιες προσπάθειες».
πηγή: ethnos.gr