Επιπλέον ο κ. Λάττας αναφέρθηκε στην δημιουργία δύο προγραμματικών συμβάσεων, «…μία με τον Δήμο Πύργου για το βουνό του Κατακόλου η οποία εξελίσσεται και μία για την αντιπυρική θωράκιση του βουνού αλλά και μία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αφορά την κατασκευή αντιπλημμυρικών μεγάλων έργων κυρίως σε ρέματα, στο Λαμπέτι, στο Κολύρι, στην Ολυμπία, στον Πλάτανο δηλαδή σε μεγάλα ρέματα για να κατασκευαστούν εγκάρσια της κοίτης, μεγάλα φράγματα.
Είναι πάνω από 1 εκατομμύριο το έργο. Η υπηρεσία μας έχει πάρει ήδη πέντε άτομα ως εποχιακό προσωπικό δύο δασολόγους, δύο δασοπόνους και ένα διοικητικό και αυτό μας βοήθησε να μπορέσουμε να είμαστε πιο γρήγοροι στα έργα μας».
Αναφορικά με το θέμα των δασικών χαρτών και σε ό,τι αφορά στις αντιρρήσεις ο κ. Λάττας επεσήμανε πως: «…οι δύο επιτροπές που έχουμε στην υπηρεσία λειτουργούν κανονικά και σε ικανοποιητικό βαθμό. Όπως προχωράνε και οι αιτήσεις για ένταξη στο άρθρο 67 και των δασωμένων αγρών. Βέβαια βασική προϋπόθεση εκεί για να προχωρήσουμε είναι τα συμβόλαια πριν τις 8 Αυγούστου 2004. Το μόνο που εκκρεμεί είναι οι εκχερσωμένες εκτάσεις για τις οποίες αναμένονται εξελίξεις τη νέα χρονιά».
Παράλληλα όπως έκανε γνωστό δασάρχης Πύργου την περίοδο αυτή επιχειρείται μία προσπάθεια σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση προκειμένου να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί το φιλοπεριβαλλοντικό αίσθημα στα παιδιά.
«Αυτή την περίοδο είμαστε σε επικοινωνία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ήδη έχουμε φέρει φυτά και δίνουμε στα σχολεία προκειμένου να προβούμε σε κάποιες περιβαλλοντικές αναδασώσεις κυρίως για να ενισχύσουμε το φιλοπεριβαλλοντικό κλίμα και βέβαια τη νέα χρονιά είμαστε σε επικοινωνία πλέον με την κεντρική υπηρεσία για να προχωρήσουμε και σε αναδασώσεις εκεί που χρειάζονται. Ήδη έχουμε βάλει 300 στρέμματα που απαιτούνται αναδασώσεις από ότι φαίνεται κυρίως στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς εκεί βρίσκεται και ο αρχαιολογικός χώρος και η αρχαιολογική περιοχή κυρίως για αισθητικούς λόγους και σε άλλες περιοχές που θα προκύψει».
Τέλος, από την πλευρά του δασαρχείου όπως υπογράμμισε ο κ. Λάττας «…θα συνεχίσουμε και τα έργα της αναψυχής και της δασικής αναψυχής και του ορεινού τουρισμού με μία τροποποίηση της μελέτης που φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε το έργο αυτό το οποίο λόγω των πυρκαγιών χρειάζεται και να παραμείνει πίσω και να αλλάξουμε το φυσικό του αντικείμενο ως προς την έκταση καθότι στις εκτάσεις που έχουν καεί δεν μπορούμε να μιλάμε για φυσική αναγέννηση και βέβαια με αυτή την ευκαιρία, ήδη έχουμε βάλει και πινακίδες στους καταρράκτες και θα ήθελα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί για εμάς απαγορεύεται η είσοδος καθότι τα φερτά υλικά που πέφτουν μαζί με το νερό καθιστούν πολύ επικίνδυνη την επαφή και την επισκεψιμότητα στον χώρο αυτό. Δηλαδή υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την είσοδο εκεί» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δασάρχης Πύργου.