Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 08:12

Κυανή Ακτή Σπιάντζας: Σημαντικές ζημιές από ανεμοστρόβιλο σε σπίτια και αυτοκίνητα (photos & video)

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Πολύ τοπικό ήταν το φαινόμενο που έπληξε τον παραλιακό οικισμό της Κυανής Ακτής στη Σπιάντζα Πύργου το μεσημέρι της Δευτέρας.

Λίγο πριν τις τρείς, κάτοικοι της περιοχής αντιλήφθηκαν μέσα στη θάλασσα έναν υδροστρόβιλο να κινείται προς την ακτή.

Δεν άργησε να φτάσει στα σπίτια να περάσει στην στεριά ως ανεμοστρόβιλος σαρώνοντας τις στέγες…

Η διάρκειά του δεν ξεπέρασε τα 20 δευτερόλεπτα για να χαθεί στα χωράφια πίσω από τον οικισμό και να “σβήσει”.

Όμως πίσω του ο ανεμοστρόβιλος άφησε αρκετές ζημιές σε έξι σπίτια και δύο αυτοκίνητα. Στέγες διαλύθηκαν και οι ιδιοκτήτες έσπευσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές όπως - όπως για να αποφύγουν μεγαλύτερα προβλήματα από την επερχόμενη καταιγίδα.

Στο σημείο έφτασε η υπεύθυνη της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πύργου Κική Διονυσοπούλου με συνεργάτες της για την καταγραφή των ζημιών. Μάλιλστα με εντολή του δημάρχου υπήρχε η δυνατότητα χορήγησης νάιλον για να καλυφθούν οι στέγες ώστε να μην περάσει νερό στα σπίτια, έως ότου γίνει η αποκατάσταση των ζημιών.

Ζημιές υπέστησαν και δύο αυτοκίνητα από πτώση αντικειμένων που παρέσυρε ο ανεμοστρόβιλος.

270368659 10226674727035911 913374193256377160 nΦωτογραφία από την κάμερα του ileiakairos.gr

Δείτε video:


Δείτε φωτογραφίες:

anemostrov 2

anemostrov 3

anemostrov 4

anemostrov 5

anemostrov 6

anemostrov 7

anemostrov 8

anemostrov 9

anemostrov 10

anemostrov 11

anemostrov 12

anemostrov 13

anemostrov 14

anemostrov 15

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2021 11:26

Σχετικά Άρθρα

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Κυκλώνας Όσκαρ: 7 νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στην Κούβα - Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση
    Κυκλώνας Όσκαρ: 7 νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στην Κούβα - Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

    Η ηλεκτροδότηση συνέχιζε να αποκαθίσταται στην Κούβα, όπου πάνω από το 70% του πληθυσμού είχε πλέον ξανά ρεύμα, τέσσερις ημέρες μετά την τεχνική βλάβη που προκάλεσε κρίση, την οποία επέτεινε το πλήγμα του κυκλώνα Όσκαρ, ο οποίος άφησε πίσω του εκτεταμένες καταστροφές και επτά νεκρούς.

    Το νησί των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων αντιμετώπισε κρίση από την Παρασκευή, εξαιτίας της γενικής διακοπής της ηλεκτροδότησηςκαι του περάσματος του Όσκαρ, κυκλώνα κατηγορίας 1, που έπληξε το ανατολικό τμήμα του την Κυριακή και προχθές Δευτέρα.

    Την Τρίτη ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ενημέρωσε μέσω X ότι ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας του πλήγματος του κυκλώνα ανήλθε σε επτά νεκρούς στην επαρχία Γουαντάναμο.

    Πέρα από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Σαν Αντόνιο ντελ Σουρ, «ενημερωθήκαμε πως έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος στην Ιμίας», γειτονική κοινότητα, διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους.

    Ιστορικές πλημμύρες

    Στις δυο πόλεις καταγράφηκαν πλημμύρες «επιπέδου χωρίς ιστορικό προηγούμενο» καθώς έπεσαν 366 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, κατά τις αρχές. Οροφές κτιρίων διαλύθηκαν εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, σπίτια καταστράφηκαν, στύλοι του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και δέντρα ξεριζώθηκαν.

    Ο κυκλώνας Όσκαρ, που έφθασε το βράδυ της Κυριακής πάνω από το έδαφος της Κούβας, με ριπαίους ανέμους που έφθαναν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, υποβαθμίστηκε κατόπιν σε τροπική καταιγίδα και τελικά απομακρύνθηκε από την κουβανική επικράτεια προχθές Δευτέρα το βράδυ. Οι αρχές ήραν τον συναγερμό χθες.

    Παράλληλα, οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στη νήσο. Χθες το πρωί «το 70,89% των πελατών» είχε ρεύμα, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας της Κούβας μέσω X.

    Οι ανατολικές επαρχίες Γουαντάναμο και Σαντιάγο ντε Κούμπα είναι αυτές όπου η διαθεσιμότητα παραμένει χαμηλότερη. Η αποκατάσταση της υπηρεσίας στο δυτικό τμήμα της νήσου, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Αβάνα, έχει φθάσει το 95%, ενώ στην κεντρική χώρα κυμαίνεται από το 40 ως το 60%.

    Την Παρασκευή, βλάβη στον κυριότερο θερμοηλεκτρικό σταθμό της χώρας, στην επαρχία Ματάνσας (δυτικά), προκάλεσε πλήρη κατάρρευση του δικτύου.

    Πάντως το βράδυ της Δευτέρας, στην πρωτεύουσα σχεδόν όλοι οι κάτοικοι (2 εκατ.) είχαν ξανά ρεύμα, σύμφωνα με τις αρχές. Διάφορες δραστηριότητες κι η κυκλοφορία ξανάρχισαν.

    Οι χρόνιες βλάβες του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού, οι υποδομές του οποίου είναι σε κακή κατάσταση, πυροδότησαν τις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουλίου του 2021 στην Κούβα. Μη κυβερνητική οργάνωση, η 11J, που έχει την έδρα της εκτός της νήσου, έκανε λόγο για «28 διαδηλώσεις στη χώρα τις τελευταίες ημέρες».

    Η Κούβα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων τριάντα χρόνων: αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Yander Zamora
  • Καλαματιανός: Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές σε καλλιέργειες από ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες
    Καλαματιανός: Άμεσες και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές σε καλλιέργειες από ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες

    Σε νέα παρέμβαση για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας, προχώρησε ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑΣ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, φέρνοντας στη Βουλή το αίτημα του Δήμου Ζαχάρως για άμεση καταγραφή ζημιών στην καλλιέργεια της ελιάς και καταβολή αποζημιώσεων στους παραγωγούς που επλήγησαν από τις φετινές ακραίες καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα καθώς η ελιά αποτελεί κατά πολύ μονοκαλλιέργεια στο Δήμο Ζαχαρώς, με το αποκλειστικό εισόδημα πολλών κατοίκων να προκύπτει από το λάδι. Δυστυχώς, η πολύμηνη ανομβρία και ο παρατεταμένος καύσωνας δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα, με τις δυσκολίες να είναι ήδη ορατές, κυρίως στις ημιορεινές περιοχές, όπου υπάρχει έλλειμμα ποτιστικού νερού. Επιπλέον, εκφράζονται φόβοι ότι οι συνεχιζόμενες ακραίες ασφυκτικές συνθήκες ελλοχεύουν τον κίνδυνο καταστροφής και των ίδιων των ελαιοδέντρων.

    Σε δήλωσή του, ο Διονύσης Καλαματιανός αναφέρει:

    «Η φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους παραγωγούς της Ηλείας. Τον παρατεταμένο καύσωνα του καλοκαιριού ακολουθούν υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, που σε συνδυασμό με την ανομβρία, επιδεινώνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιέργειες στον νομό μας. Αυτό σημαίνει ότι η νέα παραγωγή θα επηρεαστεί αρνητικά, κατά συνέπεια θα πληγεί και το ήδη μειωμένο αγροτικό εισόδημα. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και στον Δήμο Ζαχάρως, με την ελαιοκαλλιέργεια στην περιοχή να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και το εισόδημα των παραγωγών να κινδυνεύει.

    Από την πλευρά μας είχαμε αναδείξει εγκαίρως το ζήτημα των δύσκολων καιρικών φαινομένων για τον αγροτικό κόσμο της Ηλείας. Σε πρόσφατη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τονίζαμε ότι σημαντικές καλλιέργειες όπως η ελιά, το καρπούζι, η κορινθιακή σταφίδα, η πιπεριά, το αμπέλι κ.α. είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν το καλοκαίρι. Επιπλέον, επισημαίναμε ότι η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη σε περίπτωση που συνεχιστούν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως και τελικά συμβαίνει. Μάλιστα, είχαμε θέσει τα συγκεκριμένα ερωτήματα στο αρμόδιο Υπουργείο:

    1. Έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε -και προκαλεί- ο παρατεταμένος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού σε καλλιέργειες στον Νομό Ηλείας; Θα αποζημιωθούν πλήρως και εγκαίρως όλοι οι πληττόμενοι παραγωγοί;

    2. Θα υπάρξει αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, με βάση τις νέες απαιτήσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή; Εάν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αναθεώρησής του;

    Δυστυχώς, ο Υπουργός και η κυβέρνηση δεν μπήκαν για ακόμα μια φορά στον κόπο να απαντήσουν, ενδεικτικό της αδιαφορίας τους για τα προβλήματα των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, μεταξύ άλλων, του υψηλού κόστους παραγωγής, της μειωμένης απορροφητικότητας των προϊόντων, της εμφάνισης φυτικών ασθενειών, του κινδύνου κατασχέσεων από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Θα συνεχίσουμε, λοιπόν, να αναδεικνύουμε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου της Ηλείας, πιέζοντας για άμεσες και ουσιαστικές λύσεις. Επιτέλους, ας καταλάβει η κυβέρνηση ότι οι παραγωγοί μας απαιτούν σεβασμό και αυτά που δικαιούνται.»

    (Δελτίο Τύπου)

  • Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική
    Αιτωλοακαρνανία - Κακοκαιρία: Ζημιές σε Στράτο, Ρίβιο - Ανησυχία για άτομο που αγνοείται - Έκλεισε η εθνική

    Δυσάρεστο αποτύπωμα αφήνει σε τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας η κακοκαιρία Cassandra με τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες της περασμένης νύχτας.

    Έχει προκαλέσει προβλήματα σε Στράτο-κυρίως- και Ρίβιο αλλά και σε άλλα άλλα σημεία σε Ξηρόμερο και Βάλτο (Αμοργιανοί) . Το πλέον ανησυχητικό ωστόσο είναι πως αγνοείται ένα άτομο.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες «έσπασαν» χείμαρροι και από τις κατεβασιές τους έκλεισε τα ξημερώματα η εθνική οδός Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του Ριβίου και της Στράτου.

    Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες καθαρισμού στον δρόμο και πλέον η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εξάλλου έχουν πλημμυρίσει 2-3 υπόγεια σπιτιών στη Στράτο και προκλήθηκαν ζημιές σε αποθήκες και σε ζώα.

    Σοβαρότερο όλων όμως είναι το γεγονός πως αγνοείται ένα κάτοικος της περιοχής καθώς φέρεται το όχημα του να παρασύρθηκε από τον χείμαρρο στη Στράτο.

    Σε εξέλιξη είναι εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.

    Πηγή: Agrinionews.gr - Aitolianews.grAitolianews.gr

  • Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο
    Πύργος: Νέα πυρκαγιά στη Σαρακίνα - Τρεις εστίες στο Επιτάλιο

    Οι ισχυροί άνεμοι έχουν βάλει σε μπελάδες μέσα στη νύχτα τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ηλεία.

    Μετά την μεγάλη φωτιά που ευτυχώς είχε θετική εξέλιξη στην αντιμετώπισή της, δύο νέες εστίες φωτιάς εντοπίστηκε από κατοίκους στην περιοχή της Σαρακίνας στην Σπιάντζα.

    Την ίδια στιγμή στο Επιτάλιο ξέσπασε πυρκαγιά σε αγροτικές εκτάσεις σε τρεις διαφορετικές εστίες.

    Και στις δύο περιοχές επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

  • Καταβάλλονται αύριο, επί πλέον 21,7 εκατ. € για εξόφληση στις ζημιές φυτικής παραγωγής από Daniel και Elias
    Καταβάλλονται αύριο, επί πλέον 21,7 εκατ. € για εξόφληση στις ζημιές φυτικής παραγωγής από Daniel και Elias

    Οι αποζημιώσεις φθάνουν τα 310 εκατ. € - Ήδη έχουν καταβληθεί 292 εκατ. €

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Τσιάρας και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α., κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, αποφάσισαν την εκκαθάριση του συνόλου των πορισμάτων, τα οποία αφορούν στις ζημίες φυτικής παραγωγής από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’ στις Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας.

    Οι ενισχύσεις, οι οποίες ανέρχονται στα 21.743.847,64 € θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών αύριο Πέμπτη 26η Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00 μ.μ.

    Εντός του Οκτωβρίου 2024, θα εκκαθαριστούν και τα πορίσματα για τις απώλειες ζωικού κεφαλαίου, μετά από την εξέταση από τις Υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. των αιτημάτων αναθεώρησης, τα οποία υπέβαλαν οι κτηνοτρόφοι για τις ζημίες, τις οποίες υπέστησαν τόσο από τις πλημμύρες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’ όσο και από τις Πυρκαγιές έτους 2023.

    Για την εκκαθάριση του συνόλου των πορισμάτων ζωικού κεφαλαίου θα εφαρμοστεί το άρθρο 28 του ν. 5136 ΦΕΚ 148/Α΄/19-09-2024.

    Υπενθυμίζεται ότι οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν για τις καταστροφές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ‘’Daniel’’ και ‘’Elias’’ στις Π.Ε. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και άλλες περιοχές της χώρας φθάνουν στα 310 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν καταβληθεί 292 εκατ. ευρώ, στους ζημιωθέντες παραγωγούς.

    Ο Υπουργός ΑΑΤ και ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. ευχαριστούν τους υπαλλήλους, τα στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας και του Υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού, για την σημαντική τους συνεισφορά στην επίπονη διαδικασία επεξεργασίας πορισμάτων.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Ηλεία: Ολοκληρώνεται η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας - Προβληματισμένοι οι παραγωγοί από τις ζημιές σε βιομηχανική τομάτα και κορινθιακή σταφίδα
    Ηλεία: Ολοκληρώνεται η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας - Προβληματισμένοι οι παραγωγοί από τις ζημιές σε βιομηχανική τομάτα και κορινθιακή σταφίδα

    Της Δήμητρας Βέλμαχου

    Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η παράδοση της βιομηχανικής τομάτας στα δύο εργοστάσια της Ηλείας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος. Οι παραγωγοί στη συνέχεια θα είναι σε θέση να γνωρίζουν το κέρδος που θα έχουν αποκομίσει από τη φετινή παραγωγή καθώς παρά τις αρχικές εκτιμήσεις, οι αγρότες της περιοχής συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, κυρίως λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες τόσο στην βιομηχανική τομάτα όσο και στην κορινθιακή σταφίδα.

    Εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες

    Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου είχαν ως αποτέλεσμα την εκδήλωση σημαντικών ζημιών, με το ποσοστό των απωλειών να ξεπερνά το 50% σύμφωνα με τον κ. Βαλιανάτο, κυρίως στις καλλιέργειες κορινθιακής σταφίδας. Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία στους παραγωγούς, οι οποίοι βλέπουν τις προσπάθειές τους να καταστρέφονται, ενώ παράλληλα ανησυχούν για το κατά πόσο οι αποζημιώσεις θα μπορέσουν να καλύψουν τις πραγματικές απώλειες.

    Συνάντηση με τον ΕΛΓΑ

    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίσιμη αυτή κατάσταση, ο κ. Βαλιανάτος και αντιπροσωπεία της Ομάδας Παραγωγών, σκοπεύουν να επισκεφθούν τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Πατρών το προσεχές διάστημα. Στόχος της συνάντησης θα είναι να συζητηθούν τα ζητήματα των αποζημιώσεων για τους πληττόμενους παραγωγούς, καθώς είναι πλέον αναγκαία η άμεση στήριξή τους από την πολιτεία. Ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών αναμένεται να παρουσιάσει λεπτομερή στοιχεία για τις ζημιές και να ζητήσει την παρέμβαση του ΕΛΓΑ, ώστε να υπάρξει δίκαιη αποζημίωση για τους αγρότες καθώς το μέλλον της φετινής παραγωγής, παραμένει αβέβαιο και πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποζημιώσεις που θα διατεθούν στους παραγωγούς για τις ζημιές που έχουν υποστεί. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στο ilialive.gr και στο gaia365.gr ο κ. Βαλιανάτος, η στήριξη του ΕΛΓΑ κρίνεται καθοριστική για να μπορέσουν οι αγρότες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα.

    Valianatos4

    «Η βιομηχανική τομάτα συνεχίζεται, τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η παράδοση και από τα δύο εργοστάσια. Από εκεί και ύστερα θα κάνουμε απολογισμό, να δούμε πόσους τόνους πήγαμε και τι κέρδος έχει ο παραγωγός. Αλλά αυτό που θα κυνηγήσουμε όπως και για την Κορινθιακή σταφίδα είναι οι ζημιές που έπαθε ο νομός Ηλείας. Έχουμε μεγάλες απώλειες ειδικά στην σταφίδα της τάξεως του 50 – 60%. Εμείς με το τέλος των παραδόσεων θα επισκεφτούμε τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Πατρών να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τις ζημιές που έπαθαν τόσο οι τοματοπαραγωγοί όσο και οι σταφιδοπαραγωγοί. Σταφίδα παραλαμβάνουμε εδώ και ένα μήνα, ακόμα όμως δεν έχουμε συγκεντρώσει ούτε το 50%. Από ό,τι βλέπουμε όμως από αυτά που φέρνουν οι παραγωγοί υπάρχει μεγάλη ζημιά. Στο 50 με 60% οι παραγωγοί δεν τρύγησαν. Πρέπει ο ΕΛΓΑ να το δει αυτό και να προχωρήσει σε αποζημιώσεις.

    Φυσικά εάν δεν βγάλουν καλά και δίκαια πορίσματα θα αντιδράσουμε. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τους παραγωγούς ακάλυπτους»

  • Πύργος: Δύο πυρκαγιές ταυτόχρονα σε Αγ. Αποστόλους & Σπιάντζα (photos)
    Πύργος: Δύο πυρκαγιές ταυτόχρονα σε Αγ. Αποστόλους & Σπιάντζα (photos)

    Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στην περιοχή του γηπέδου της Σπιάντζας και σε δασική έκταση στους Αγ. Αποστόλους.

    Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν κινητοποιηθεί και στα δύο περιστατικά, με το δεύτερο να είναι πιο σοβαρό.

    Νεότερη ενημέρωση

    Στην πυρκαγιά που καίει σε αγροτοδασική έκταση στους Αγίους Αποστόλους επιχειρούν αυτή τη στιγμή 43 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου της 6ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα και 5 α/φ, ενώ συνδράμουν επίσης μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

    Περισσότερα σε λίγο...

    pyrkagia ag.apostoloi 30 08 2024 1

    pyrkagia ag.apostoloi 30 08 2024 2

    Νεότερη ενημέρωση

    Η πυρκαγιά στη Σπιάντζα έχει οριοθετηθεί.

    Κεντρική φωτογραφία: Πυρκαγιά στους Αγ. Αποστόλους

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο