Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 10:32

Ηλεία: Μια διατάραξη και ένα κρούσμα covid19 τα πρώτα περιστατικά του 2022

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Σχετικά ήρεμα ξεκίνησε το 2022 στην Ηλεία. Από τα συμβάντα στην αρχή του έτους, μάλλον δεν ξεφύγαμε από τα τετριμμένα και ευτυχώς δεν υπήρξε κάτι δυσάρεστο.

Στην Αστυνομία η πρώτη κλήση για το νέο έτος στο κέντρο του "100" ήταν στις 00:15. Μια καταγγελία για διατάραξη στην περιοχή της Αμαλιάδας όπου καταγγέλθηκε πως η μουσική στην έλευση του νέου χρόνου ήταν στη διαπασών. Ωστόσο οι αστυνομικοί φτάνοντας για να ελέγξουν την καταγγελία δεν διαπίστωσαν κάτι...

Το πρώτο πιο σοβαρό συμβάν ήταν στις 2:20 περίπου τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, ένα τροχαίο ατύχημα στον Πύργο με τρεις ελαφρά τραυματίες.

Το ΕΚΑΒ ως πρώτο συμβάν είχε μια διακομιδή ασθενούς με Covid19 από τον Πύργο στην Πάτρα στη 1:50 τα ξημερώματα. Δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν έφυγε μαζί με το 2021 και θα μας ταλαιπωρήσει και φέτος, με την ελπίδα να τελειώσει γρήγορα το μαρτύριο αυτό.

Στην Πυροσβεστική η βραδιά ήταν ήρεμη. Το πρώτο συμβάν ήρθε αρκετά αργά στις 10 το πρωί περίπου με μια φωτιά σε καμινάδα μονοκατοικίας στην περιοχή της Καλλιθέας Αλιφείρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Ιανουαρίου 2022 12:43

Σχετικά Άρθρα

  • Κίνα: Έρχεται το «Έτος του Δράκου» - Εντυπωσιακά βίντεο από τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιά 
    Κίνα: Έρχεται το «Έτος του Δράκου» - Εντυπωσιακά βίντεο, φωτογραφίες από τον εορτασμό της κινέζικης πρωτοχρονιά 

    Σημειώνεται ότι το Κινέζικο Νέο Έτος τελειώνει με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την δέκατη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ - Εκδηλώσεις και στην Αθήνα

    Το «Έτος του Δράκου» στον κινεζικό ζωδιακό κύκλο σηματοδοτεί το νέο έτος για τους Κινέζους που εκκινεί σήμερα 10 Φεβρουαρίου.
    Η κινέζικη πρωτοχρονιά – η πρώτη ημέρα του κινέζικου ημερολογίου πέφτει την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο και γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη, με εκδηλώσεις και φεστιβάλ στις Chinatowns όλων των μεγάλων πρωτευουσών.
    Τη Χρονιά του Δράκου υποδέχονται Κινέζοι και Ελληνες στην Αθήνα με σειρά πολιτιστικών δραστηριοτήτων που οργανώνονται όλη την εβδομάδα από το Δημοτικό Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, το Πολιτιστικό Κέντρο της Κίνας στην Αθήνα, και την εφημερίδα China Greece Times, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι το Κινέζικο Νέο Έτος τελειώνει με το Φεστιβάλ των Φαναριών, την δέκατη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ.
    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ RUNGROJ YONGRIT
  • Ζέτα Μακρυπούλια: Έκανε Πρωτοχρονιά στη Ζανζιβάρη (photos)
    Ζέτα Μακρυπούλια: Έκανε Πρωτοχρονιά στη Ζανζιβάρη (photos)

    «Αποφάσισα φέτος ο νέος χρόνος να με βρει στη φύση που τόσο αγαπώ» έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram

    Στη Ζανζιβάρη βρήκε η νέα χρονιά τη Ζέτα Μακρυπούλια.

    Η ηθοποιός επέλεξε να περάσει διαφορετικά τις φετινές γιορτές και διάλεξε έναν ηλιόλουστο προορισμό.

    Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, εξήγησε τον λόγο που θέλησε να κάνει διακοπές σε ένα τέτοιο μέρος.

    Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δημοσίευσε μάλιστα, μια σειρά φωτογραφιών από το ταξίδι της.

    Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «Αποφάσισα φέτος ο νέος χρόνος να με βρει στη φύση που τόσο αγαπώ και στην εποχή που αγαπώ, το καλοκαίρι! Αυτό θα σας ευχηθώ για το 2024. Να κάνετε αυτό που επιθυμεί η ψυχή σας και μόνο! Να φροντίζετε και να αγαπάτε τον εαυτό σας, όπως ακριβώς το κάνετε, με κάθε κόστος, για τα αγαπημένα πρόσωπα! Καλή Χρονια! 💖».

    Δείτε τις φωτογραφίες:

    Πηγή: Protothema.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

  • Τρόμος στο Μενίδι από τις αδέσποτες σφαίρες που έπεσαν σε σπίτι την Πρωτοχρονιά
    Τρόμος στο Μενίδι από τις αδέσποτες σφαίρες που έπεσαν σε σπίτι την Πρωτοχρονιά

    Δεν υπήρξαν τραυματισμοί - Σφαίρες στο αυτοκίνητο και την αυλή του σπιτιού

    Βροχή από σφαίρες έπεσε, κατά την αλλαγή του χρόνου, στην περιοχή του Μενιδίου, με μια οικογένεια να ζει τον τρόμο.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «STAR», σφαίρες έπεσαν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου της οικογένειας με αποτέλεσμα να σπάσει σε κάποια σημεία, ενώ παράλληλα δύο ακόμη προσγειώθηκαν στην αυλή του σπιτιού τους.

    Μητέρα μίλησε για το τρομακτικό περιστατικό: «Ακούγαμε όπλα, ο γιος μου πήρε το παιδί και μπήκε γρήγορα μέσα στο σπίτι. Αν έβγαινα λίγο νωρίτερα και έψαχνα τον σκύλο μου, θα μπορούσε να με είχε χτυπήσει, αντί για το αυτοκίνητο».

    Πηγή: Protothema.gr

  • Ηλεία: Πρωτοχρονιά στο καθήκον… - Άλλαξαν χρονιά εργαζόμενοι σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ
    Ηλεία: Πρωτοχρονιά στο καθήκον… - Άλλαξαν χρονιά εργαζόμενοι σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ

    Άλλη μια βάρδια στο καθήκον, έζησαν οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, στην Ηλεία. Για άλλους η βραδιά της αλλαγή του χρόνου υπήρξε ήρεμη, για άλλους πάλι, το καθήκον ήταν απαιτητικό. Το τέλος της βάρδιας τους βρήκε στην αγκαλιά της οικογένειας τους, για να περάσουν το υπόλοιπο της πρώτης ημέρας του νέου έτους, πιο χαλαρά…

    Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου, οι δέκα πυροσβέστες της βάρδιας, φρόντισαν να ετοιμάσουν το δείπνο της βραδιάς, λίγο πιο εορταστικό. Η επικαιρότητα φρόντισε για τα υπόλοιπα, καθώς γενικότερα στο νομό δεν υπήρξε περιστατικό για να έχουμε κινητοποίηση.

    Kathikon 2

    Ο αξιωματικός υπηρεσίας Πυρονόμος Ανδρέας Ζέρβας, σε δήλωση του, αναφέρθηκε για την βάρδια αυτή, που για τους πυροσβέστες ήταν συνάμα η τελευταία του 2023 και η πρώτη του 2024. “Θα ήθελα να ευχηθώ το 2024 να είναι καλύτερο από το 2023, υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και ειρήνη πάνω απ’ όλα. Θα ήθελα να πω για τους συναδέλφους που χάθηκαν στα Σώματα Ασφαλείας ότι είναι δικοί μας άνθρωποι και να πω κουράγιο στις οικογένειες τους. Να μην τους ξεχνάμε! Κυρίως όμως να ευχηθώ όλα τα καλά σε όλο τον κόσμο”.

    Kathikon 3

    katsolis protoxronia

    Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας, περίπου δέκα αστυνομικοί βρέθηκαν σε βάρδια στην αλλαγή του χρόνου.

    Kathikon 4

    Ο Άκης Μαρούντας από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, μίλησε για την βραδιά στο καθήκον. “Ως Έλληνες αστυνομικοί και σήμερα όπως και κάθε μέρα προσπαθούμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος. Επιθυμούμε από την κοινωνία να είναι δίπλα μας, να μας εμπιστεύεται και να νιώθει ασφάλεια. Εύχομαι το 2024 να φέρει υγεία, χαρά, ειρήνη και πολλά χαμόγελα σε όλο τον κόσμο”.

    Kathikon 5

    Στο ΕΚΑΒ τα περιστατικά δεν ήταν λίγα τις πρώτες ώρες του νέου έτους, αλλά οι διασώστες μαζί με το προσωπικό των νοσοκομείων στην Ηλεία, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και την Πρωτοχρονιά.

    Kathikon 6

    “Από το 2019, είναι η τρίτη φορά που κάναμε αλλαγή χρόνου στο δεύτερο μας σπίτι καθώς έτσι αισθανόμαστε την υπηρεσία, είμαστε χαρούμενοι που απόψε θα είμαστε παρόντες σε ό,τι συμβεί”, είπε ο διασώστης Χρήστος Κούλης. “Το στενάχωρο είναι ότι βρισκόμαστε μακριά από τις οικογένειες μας, αλλά αυτή είναι η δουλειά μας. Χρόνια πολλά σε όλους, καλή χρονιά το 2024, με λιγότερες στεναχώριες και λιγότερα ατυχήματα. Απόψε να διασκεδάσετε με ασφάλεια πάνω απ’ όλα, ειδικότερα η νεολαία, προσοχή στο ποτό, στον δρόμο και ασφαλή επιστροφή στο σπίτι για τις επόμενες γιορτές που έρχονται” συμπλήρωσε.

  • ΗΠΑ: Έγινε πλουσιότερος κατά 842 εκατ. δολάρια - Κέρδισε το Powerball την Πρωτοχρονιά
    ΗΠΑ: Έγινε πλουσιότερος κατά 842 εκατ. δολάρια - Κέρδισε το Powerball την Πρωτοχρονιά

    Το καλύτερο δώρο πήγε ένας Αμερικανός για την Πρωτοχρονιά καθώς κέρδισε το τζακποτ του Powerball και έγινε πλουσιότερος κατά 842 εκατομμύρια δολάρια.

    Το τυχερό δελτίο παίχθηκε στο Μίσιγκαν και οι τυχεροί αριθμοί ήταν το 12, 21, 42, 44, 49 με κόκκινο Powerball το 1.

    Σημειώνεται πως είναι η πρώτη φορά που ένας τυχερός σημειώνει τζάκποτ την Πρωτοχρονιά από την έναρξη του παιχνιδιού το 1992.

    Ο νικητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ του μεγάλου έπαθλου των 842 εκατομμυρίων δολαρίων που καταβάλλεται σε 30 δόσεις εντός 29 χρόνων ή μίας εφάπαξ πληρωμής 425,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Οι πιθανότητες να κερδίσει κάποιος το μεγάλο έπαθλο του Powerball είναι 1 προς 292.201.338

    Η ταυτότητα του νικητή παραμένει ανώνυμη αλλά πιστεύεται πως είναι ένας κάτοικος του Μίσιγκαν ο οποίος επισκέπτεται το συγκεκριμένο κατάστημα τακτικά για να παίζει τυχερά παιχνίδια.

    Ήταν το πέμπτο μεγαλύτερο τζακ ποτ του Powerball και το 10ο μεγαλύτερο τζακ ποτ στις ΗΠΑ

    Εκτός από τον νικητή του τζάκποτ, δύο λαχνοί που πουλήθηκαν στη Φλόριντα και το Τέξας βρήκαν και τις πέντε λευκές μπάλες και είχαν το Power Play για να κερδίσουν δύο εκατομμύρια δολάρια. Τρία δελτία που πωλήθηκαν στο Κονέκτικατ, τη Φλόριντα και το Μέριλαντ κέρδισαν ένα εκατομμύριο δολάρια και ένα δελτίο της Καλιφόρνιας κέρδισε 1.230.788 δολάρια (τα βραβεία της Καλιφόρνιας που δεν είναι τζάκποτ βασίζονται στις πραγματικές πωλήσεις στην πολιτεία).

    Πηγή: Cnn.gr
  • Πύργος: Σοβαρό τροχαίο στη συμβολή των οδών Γορτυνίας και Μπελούση
    Πύργος: Σοβαρό τροχαίο στη συμβολή των οδών Γορτυνίας και Μπελούση

    Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά σε τροχαίο που συνέβη στη συμβολή των οδών Γορτυνίας και Μπελούση στον Πύργο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

    Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά με σφοδρότητα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία γυναίκα πολύ ελαφρά και άλλα δύο νεαρά άτομα να μεταφερθούν μαζί στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    troxaio gortunias 2

  • Πρωτοχρονιά 2024: Εντυπωσιακές εικόνες της NASA - Έλαμψε η Γη στο διάστημα
    Πρωτοχρονιά 2024: Εντυπωσιακές εικόνες της NASA - Έλαμψε η Γη στο διάστημα

    Μοναδικές εικόνες μοιράστηκε η NASA από το πώς φαίνονταν από το διάστημα οι εορτασμοί για την Πρωτοχρονιά σε όλο τον πλανήτη.

    Η Γη φωτίστηκε με τα πυροτεχνήματα

    Σε ανάρτησή του στην πλατφρόμα X το διαστημικό κέντρο Johnson Space Center της NASA φαίνεται η φωτισμένη από τα πυροτεχνήματα Γη, με τις εικόνες να προκαλούν δέος.

    Οι φωτογραφίες της NASA συνοδεύονται και από μια ευχή: «Σας ευχόμαστε μια νέα χρονιά που να λάμπει τόσο φωτεινά όσο τα φώτα της πόλης από το διάστημα», γράφει η NASA.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Ηλεία: Βεγγαλικά, μέθη, εγκυμοσύνη στα πρώτα συμβάντα του νέου έτους
    Ηλεία: Βεγγαλικά, μέθη, εγκυμοσύνη στα πρώτα συμβάντα του νέου έτους

    Το ΕΚΑΒ είχε μάλλον περισσότερη δουλειά τις πρώτες ώρες του νέου έτους και τα πιο σοβαρά συμβάντα στην έναρξη του 2024 στην Ηλεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr η πρώτη διακομιδή πραγματοποιήθηκε περίπου 30 λεπτά μετά το μεσάνυχτα από τη νοσηλευτική μονάδα Αμαλιάδας με έναν ασθενή με προκάρδιο άλγος.

    Η πρώτη κλήση όμως στο “166” δόθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα στον Πύργο για ένα περιστατικό μέθης σε νεαρό άτομο, που όμως αρνήθηκε να μεταβεί στη νοσηλευτική μονάδα της πόλης.

    Στις 3,49 τα ξημερώματα η κλήση στο “166” αφορούσε ένα πιο σοβαρό περιστατικό με εγκυμονούσα που μεταφέρθηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου.

    Όμως και αργότερα λίγο πριν τις έξι υπήρξε κλήση που αφορούσε και πάλι περιστατικό μέθης στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

    Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας το πρώτο περιστατικό που απασχόλησε το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου ήταν ένας συναγερμός που ήχησε σε σούπερ μάρκετ πέντε λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου.

    Πιο ουσιαστική όμως ήταν η κλήση που αφορούσε περιστατικό με ενοχλητικά άτομα και ρήψη βεγγαλικών στις 00.25 στην Καυκανιά Αρχαίας Ολυμπίας, όπου και επιλήφθηκε το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

    Μάλλον ήσυχη ήταν η πρώτη βραδιά του έτους για την Πυροσβεστική Υπηρεσία όπου σύμφωνα με την πρώτη ενημέρωση, δεν υπήρξε κάποια κινητοποίηση για συμβάν, σε καμία από τις υπηρεσίες του νομού.

    Το 2023 έκλεισε με ένα περιστατικό φωτιάς από τζάκι στην περιοχή της Κρέστενας, το βράδυ της Κυριακής.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο