Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα του γυμνασίου - λυκείου Καλλιθέας οδήγησαν τους μαθητές του σε κατάληψη τις τελευταίες ημέρες. Προβλήματα που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών, εκπαιδευτικών και λοιπού προσωπικού, που βλέπουν μέρα με τη μέρα να επιδεινώνεται η κατάσταση. Όλοι ζητούν η ΚΤΥΠ να δείξει το απαραίτητο ενδιαφέρον και να επιδιορθώσει τα προβλήματα του κτιρίου. Όπως λένε από το 2009 είχαν γίνει εργασίες αλλά υπήρχαν ζητήματα τα οποία δεν είχαν επιλυθεί και υπήρξε αδιαφορία από τον αρμόδιο φορέα.
Πηγές του σχολείου ανέφεραν πως το έργο της ανακαίνισης ξεκίνησε το 2009 και έως το 2011 δεν είχε παραδοθεί επισήμως. Την άνοιξη του 2021 εκπρόσωποι του αναδόχου και του ΟΣΚ τότε και ουσιαστικά φάνηκε πως δεν είχαν τηρηθεί οι όροι της σύμβασης. Το έργο εγκαταλείφθηκε από τους αρμοδίους και μέχρι πριν τρία χρόνια δεν είχε υπάρξει καμία εξέλιξη. Φορείς του σχολείου επισκέφθηκαν την ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) και απέδειξαν πως και η τελευταία δόση είχε εξοφληθεί στον ανάδοχο, ενώ ο φάκελος του σχολείου ήταν πεταμένος σε αποθήκη και εκτός αρχείου. Ξεκίνησε μια νέα διαδικασία, έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στο σχολείο αλλά λόγω περιορισμού των κονδυλίων από την ΚΤΥΠ πάλι οι παρεμβάσεις “πάγωσαν”. Σήμερα το κτίριο πάσχει από υγρασία, που επηρεάζει και το ηλεκτρολογικό δίκτυο, υπάρχουν προβλήματα στη θέρμανση, καταρρέουν σοβάδες. Το κτίριο δεν έχει μονωθεί για τη θέρμανση παρότι βρίσκεται σε ορεινή περιοχή με βαρύ χειμώνα και ιδιαίτερα τώρα σε συνθήκες covid19 δεν μπορεί να γίνει το μάθημα με ασφάλεια για τους μαθητές. Εκείνο που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι πως έγινε η εξόφληση του αναδόχου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το έργο…
Ο πρόεδρος του 15μελούς Νίκος Πλατανίτης αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο. “Βλέπετε κι εσείς τα προβλήματα του σχολείου, έχουμε πρόβλημα με τους σοβάδες, με την υγρασία και τα υπόλοιπα. Έχουμε ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία, προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με τον κ. Κυριαζόπουλο, μας αγνοούν παντελώς επικοινωνούμε μαζί τους αν θυμάμαι καλά από τον Οκτώβριο, λένε κάθε βδομάδα ότι θα στείλουν κάποιον μηχανικό να κοιτάξει το θέμα αλλά έχει φτάσει Ιανουάριος και δεν έχουμε δει τον μηχανικό ποτέ. Επίσης τα μισά καλοριφέρ δεν δουλεύουν με αποτέλεσμα να μην έχουμε θέρμανση. Ειδικά τώρα που τηρείται το υγειονομικό πρωτόκολλο που αερίζετε ο χώρος και οι μαθητές κρυώνουν. Είμαστε ορεινά και καταλαβαίνετε τι καιρός υπάρχει. Οι θερμοκρασίες φτάνουν κοντά στο μηδέν. Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες και πιστεύω ότι ζητάμε ως μαθητές το λογικό για το σχολείο μας. Οι γονείς μας, μας στέλνουν στο σχολείο για να μάθουμε κάποια πράγματα και όχι για να κινδυνεύουμε. Κρατάμε κλειστό το σχολείο μέχρι να λυθεί το πρόβλημα”.
Ο μαιθητής Λάμπρος Μπιτάκος σημείωσε από την πλευρά του ότι “… το σχολείο μας έχει σοβαρά προβλήματα, το αίτημά μας είναι απλώς να ακουστεί και οι αρμόδιοι όπως ο κ. Κυριαζόπουλος και κάποιοι στο ΚΤΥΠ να κάνουν κάτι έτσι ώστε να φτιαχτεί το κτίριο γιατί πραγματικά από το 2012 που έγινε η ανακαίνιση δεν έχει γίνει τίποτα. Και ένα κτίριο που δεν το φροντίζουν λογικό είναι να έχει αυτά τα προβλήματα”.
Η καθαρίστρια του σχολείου Γεωργία Κίζιλη από την πλευρά της τόνισε ότι “… είμαι εδώ καθαρίστρια πάνω από 20 χρόνια, τα προβλήματα τα είδατε, οι σοβάδες πέφτουν στο κεφάλι μας, αυτός ο σοβάς κόντεψε να με χτυπήσει. Εκείνη την ώρα καθάριζα την σκάλα και έφυγε το κομμάτι αλλά ευτυχώς είχα προλάβει να κατέβω σε αυτό το σκαλάκι κάτω, διαφορετικά θα με έβρισκε στο κεφάλι. Το κτίριο έχει πολλά προβλήματα”.