Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 11:37

Γέφυρα Ευήνου: Αγωνία και οργή για την ανυπαρξία λύσεων στο πρόβλημα του αποκλεισμού

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Αφόρητη η κατάσταση για τους κατοίκους του Μεσολογγίου και του Ευηνοχωρίου

Μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Γαλατά Αιτωλοακαρνανίας η μαζική συνέλευση, που είχαν προαναγγείλει οι κάτοικοι των περιοχών γύρω από την γέφυρα του Ευήνου, η οποία έχει καταστραφεί από τις νεροποντές του Δεκεμβρίου, οδηγώντας τους να βιώνουν ένα ιδιότυπο αποκλεισμό.

Η κατάσταση πλέον είναι αφόρητη, αφού οι μετακινήσεις προς το Μεσολόγγι ή και το Ευηνοχώρι, που είναι το γυμνάσιο και το λύκειο, διεξάγονται με τεράστιες, ενίοτε και ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Η κοινωνική και οικονομική ζωή έχει διαταραχθεί, οι κάτοικοι περιστέλλουν δραστηριότητες, ακόμα και των παιδιών τους (αθλητικές, πολιτιστικές και άλλες), προκύπτουν θέματα υγείας που αντιμετωπίζονται μετ’ εμποδίων, ενώ οι επαγγελματίες της περιοχής κινδυνεύουν με ανυπολόγιστες ζημιές.

Η αγωνία και η αβεβαιότητα επιτείνεται, καθώς πενήντα μέρες μετά την κατάρρευση της γέφυρας, η οποία μέχρι την κατασκευή της Ιόνιας Οδού ένωνε τη δυτική Ελλάδα με την υπόλοιπή χώρα, δεν υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για τον τρόπο και τον χρόνο επίλυσης του προβλήματος.

Το Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022 Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Κοινότητας Γαλατά, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου. Στη Γενική Συνέλευση παρέστησαν o Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμαρχοι Ναυπάκτου και Μεσολογγίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι των δυο Δήμων, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μεσολογγίου, Γαλατά, Ευηνοχωρίου και Περιθωρίου, καθώς και εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Στη Συνέλευση κυριάρχησε ο θυμός των κατοίκων για την απουσία ενημέρωσής τους περί του τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιούργησε η κατάρρευση των γεφυρών, η οργή τους για τον κοινωνικό τους αποκλεισμό, που οφείλεται στην παντελή απουσία συγκοινωνίας, η αγωνία τους για το μέλλον της περιοχής, καθώς και ο φόβος τους για την πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος ή δυστυχήματος στους χρήστες της ετοιμόρροπης γέφυρας και στους διερχόμενους με τα μηχανήματά τους το ορμητικό ποτάμι.

Η Γενική Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Απευθύνει έκκληση στους μαθητές να μη διέρχονται πεζοί από την ετοιμόρροπη γέφυρα, επειδή υπάρχει πιθανότητα ανά πάσα στιγμή αυτή να καταρρεύσει και να προκληθεί δυστύχημα.

2. Απευθύνει έκκληση στους αγρότες, που έχουν τα κτήματά τους κατά μήκος της κοίτης του Ευήνου, να μην διέρχονται με τα μηχανήματά τους μέσα από το ποτάμι, γιατί η διέλευσή τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους ατυχήματος ή δυστυχήματος.

3. Απευθύνει έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να μεριμνήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιούργησε στους κατοίκους των όμορων Κοινοτήτων η κατάρρευση των γεφυρών του Ευήνου. Κυρίως, να μεριμνήσουν για:

  • την έγκαιρη και απρόσκοπτη μετάβαση των μαθητών στα Σχολεία τους και την επιστροφή στα σπίτια τους,
  • την τακτική αστική συγκοινωνιακή σύνδεση με το Μεσολόγγι,
  • τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της διαμορφωθείσας κατάστασης στη νέα καλλιεργητική περίοδο,
  • τον περιορισμό της οικονομικής καταστροφής των επιχειρηματιών των Κοινοτήτων Γαλατά και Περιθωρίου, τόσο εκείνων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά μέσα στα χωριά, όσο και αυτών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα στο παραλιακό μέτωπο.
  • Να εξεταστεί το ενδεχόμενο άμεσης επίλυσης του προβλήματος με την τοποθέτηση σιδερένιας γέφυρας τύπου Μπέλεϋ ή με την επιδιόρθωση της σιδηροδρομικής γέφυρας.

4. Απευθύνει έκκληση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Υποδομών και Μεταφορών να μεριμνήσουν το συντομότερο δυνατό για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος με την επισκευή της υπάρχουσας οδικής γέφυρας ή με την κατασκευή νέας, σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Γαλατάς, 30 Ιανουαρίου 2022»

Πηγή: TheBest.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 11:15

Σχετικά Άρθρα

  • Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά
    Boeing: Νέος πονοκέφαλος για την εταιρεία με αιφνίδια διάλυση δορυφόρου της σε τροχιά

    Τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος που είχε κατασκευάσει η Boeing για την Intelsat διαλύθηκε σε 20 κομμάτια.

    Ενός κακού μύρια έπονται: το γνωμικό δείχνει να ταιριάζει απόλυτα στην Boeing μετά την ξαφνική διάλυση ενός τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της σε τροχιά.

    Η εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Intelsat, ιδιοκτήτρια του δορυφόρου, επιβεβαίωσε την «πλήρη διάλυση» του δορυφόρου iS-33e, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν πελάτες στην Ευρώπη, την Αφρική και τμήματα της Ασίας και του Ειρηνικού.

    Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη απεργία των εργαζομένων της Boeing, την έρευνα για την αποκόλληση ενός καλύμματος πόρτας ενός Boeing 737 εν πτήσει, και την καταδίκη της εταιρείας για το σχεδιαστικό πρόβλημα που οδήγησε στη συντριβή δύο Boeing 737 MΑΧ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι.

    Πολλαπλές βλάβες σημειώθηκαν επίσης στην παρθενική πτήση του νέου σκάφους Starliner της Boeing στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το σκάφος επέστρεψε άδειο και οι δύο αστροναύτες που μετέφερε θα επιβιβαστούν σε σκάφος της ανταγωνιστικής SpaceX τον Φεβρουάριο.

    Παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε τη διάλυση του δορυφόρου iS-33e, ο οποίος εκτοξεύτηκε το 2016 και ήταν σχεδιασμένος να παραμείνει σε λειτουργία για 15 χρόνια.

    Το SpaceTrack, η υπηρεσία του Πενταγώνου για την καταγραφή διαστημικών αντικειμένων, ανέφερε ότι «παρακολουθεί αυτή τη στιγμή περίπου 20 κομμάτια» του δορυφόρου.

    Από τον περασμένο μήνα, οι περισσότεροι από 30.000 εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Boeing βρίσκονται σε απεργία και επρόκειτο να ψηφίσουν την Τετάρτη αν θα αποδεχτούν την πρόταση της εταιρείας για αυξήσεις μισθών κατά 35% σε ορίζοντα τετραετίας.

    Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι από τον Νοέμβριο θα προχωρήσει σε 17.000 απολύσεις, νούμερο που αντιστοιχεί στο 10% του δυναμικού της.

    Τον Ιούλιο, η Boeing δήλωσε ένοχη για την κατηγορία της συνωμοσίας και δέχτηκε να πληρώσει τουλάχιστον 243 εκατ. δολάρια για παραβίαση προηγούμενης συμφωνίας με την εισαγγελία. Η συμφωνία αφορούσε τις συντριβές των δύο 737 ΜΑΧ λόγω σφάλματος στο σύστημα που έλεγχε τον προσανατολισμό του αεροπλάνου.

    Πηγή: In.gr
  • Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα
    Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα

    Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 28 Πυροσβέστες

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

    Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεσινίου.

    Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 28 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Πάτρα: Μετά από μία εβδομάδα βγήκε από τη βαθιά καταστολή η 12χρονη - Παρασύρθηκε από ΙΧ
    Πάτρα: Μετά από μία εβδομάδα βγήκε από τη βαθιά καταστολή η 12χρονη - Παρασύρθηκε από ΙΧ

    Δάκρυα χαράς στη ΜΕΘ Παίδων Πάτρας, καθώς σήμερα η 12χρονη Ειρήνη άνοιξε τα μάτια της, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό της το περασμένο Σάββατο (12/10) σε τροχαίο ατύχημα στο Καινούργιο Αιτωλοακαρνανίας.

    Ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης και η ομάδα του, κατάφεραν σήμερα να βγάλουν από την βαθιά καταστολή την 12χρονη, καθώς οργανισμός της ανταποκρίθηκε στην θεραπευτική αγωγή των προηγούμενων ημερών, γεμίζοντας χαρά την μητέρα της η οποία όλες αυτές τις μέρες δεν έλειψε στιγμή από το πλευρό της.

    «Μια όμορφη μέρα στα μαύρα που ακούμε… Σήμερα μια μέρα χαράς μέσα στην μονάδα μας. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας… Είναι ακόμα νωρίς. Παρ' όλα αυτά σήμερα κέρδισε την ζωή της. Μπράβο στους συμμαθητές της που έκαναν τις δράσεις. Υπάρχει τελικά ελπίδα», σημείωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

    Πάντως ακόμα έχουν να γίνουν πολλά πράγματα από ιατρικής πλευράς, μέχρι η 12χρονη να επιστρέψει γερή στο σπίτι της.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!
    Δυτ. Ελλάδα: 26χρονος επιδειξίας μπήκε σε λεωφορείο με μαθητές τους παρενοχλούσε και μετά γδύθηκε!

    Απίστευτο περιστατικό σε αστικό λεωφορείο που μετάφερε μαθητές, με 26χρονο που κατέβασε το παντελόνι του!

    Ολα συνέβησαν χθες το πρωί στις 7.30 το πρωί όταν μαθητές μπήκαν στο αστικό λεωφορείο για να τους μεταφέρει στο Γυμνάσιου Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας και μαζί τους επιβιβάστηκε ένας 26χρονος.

    Ο νεαρός άρχισε να παρενοχλεί 14χρονη μαθήτρια, ενώ κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι τους μένοντας γυμνός. Σοκαρισμένοι η 14χρονη και οι συμμαθητές της κατέβηκαν και μπήκαν γρήγορα στο προαύλιο του σχολείου, όπου τους ακολούθησε και ο νεαρός επιδειξίας, συνεχίζοντας να τους παρενοχλεί.

    Η διευθύντρια του γυμνασίου ενημερώθηκε και ειδοποίησε την Αστυνομία που έφθασε αμέσως και τον συνέλαβε.

    Παράλληλα αναζητείται και ο οδηγός του λεωφορείου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για την έκθεση ανηλίκων.

    Πηγή: Tempo24.news

  • Καραμπόλα τριών οχημάτων στη γέφυρα του Αχελώου, ένας τραυματίας
    Καραμπόλα τριών οχημάτων στη γέφυρα του Αχελώου, ένας τραυματίας

    Σοβαρό τροχαίο ατύχημα προκλήθηκε χθες το βράδυ πάνω στη γέφυρα του Αχελώου, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

    Και στα δυο ρεύματα της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων δημιουργήθηκαν ουρές από αυτοκίνητα και η κυκλοφορία διαξαγόταν με δυσκολία, ενώ επί τόπου είχαν σπεύσει περιπολικά, όχημα της Πυροσβεστικής, αλλά και δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

    Καραμπόλα

    Καραμπόλα

    Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εμπλοκή στο ατύχημα, τριών αυτοκινήτων. Όπως αναφέρεται υπήρξε αποκόλληση τροχού από προπορευόμενο όχημα με αποτέλεσμα να προσκρούσει πάνω του αυτοκίνητο που βρίσκονταν από πίσω, για να ακολουθήσει σύγκρουση και με τρίτο αυτοκίνητο. Τα αυτοκίνητα είχαν κατεύθυνση την Αμφιλοχία.

    Καραμπόλα

    Οι ίδιες πληροφορίες που δημοσιεύει το agriniopress.gr, κάνουν λόγο για μεταφορά ενός ατόμου στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ελαφρά τραυματισμένου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

  • Αιτωλία: Αθώοι τρεις για τον θάνατο 57χρονου - Τον καταπλάκωσε σιδερένια πόρτα γηπέδου
    Αιτωλία: Αθώοι τρεις για τον θάνατο 57χρονου - Τον καταπλάκωσε σιδερένια πόρτα γηπέδου

    Την αθώωση των τριών ατόμων που κάθονταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον θάνατο 57χρονου άνδρα που σκοτώθηκε πριν από έξι χρόνια σε γήπεδο της περιοχής Παπαδατών Αιτωλοακαρνανίας, όταν τον καταπλάκωσε σιδερένια πόρτα, αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.

    Το κατηγορητήριο για τους τρεις κατηγορούμενους του θλιβερού συμβάντος που έγινε τον Ιανουάριο του 2018 αφορούσε την ανθρωποκτονία από αμέλεια, για τον τότε αντιδήμαρχο Αθλητισμού, τον τότε πρόεδρο της κοινότητας Παπαδατών και τον τότε πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας της Μακρυνείας.

    Σύμφωνα με το Agrinionews, ο άτυχος άνδρας βρισκόταν στο γήπεδο για τις προετοιμασίες ώστε το μεσημέρι της ημέρας εκείνης να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικό αγώνα.

    Έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να ανοίξει τη μεταλλική συρόμενη πόρτα-βάρους εκατοντάδων κιλών, η οποία υποχώρησε και τον καταπλάκωσε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

    Στα πλαίσια της πρώτης ημέρας της δίκης, υπήρξαν οι απολογίες των κατηγορουμένων και καταθέσεις αρκετών μαρτύρων.

    Υπήρξε ωστόσο και η πρόταση του Εισαγγελέως που πρότεινε την απαλλαγή όλων των κατηγορούμενων. Οι δικηγόροι της οικογένειας του 57χρονου έκαναν λόγο για ευθύνες των αρμοδίων της αυτοδιοίκησης.

    Σήμερα η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είναι αθώοι.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν
    Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν

    Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη

    Άγρια ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας σημειώθηκε στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η ληστεία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (5/10), όπου ο δράστης εισέβαλλε σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας και δεν δίστασε να φιμώσει την 91χρονη γυναίκα για να αρπάξει… 15 ευρώ και ένα δοχείο με λάδι!

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αιτωλικού σχημάτισαν δικογραφία και αναζητούν τον δράστη τον οποίο έχουν ταυτοποιήσει καθώς φέρεται να έκλεψε και πρόσφατα χρήματα από την παθούσα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

    Πηγή: Pelop.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο