Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 08:13

Φαράγγι Νέδας: Επιχείρηση διάσωσης Γερμανίδας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από ενημέρωση που υπήρξε μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης “112”. Μια υπήκοος Γερμανίας - και όχι Γαλλίας όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό - έμεινε στο δρόμο που οδηγεί στο φαράγγι μέσα στη νύχτα, όταν το βαν που οδηγούσε κόλλησε στη λάσπη. Παρά τις προσπάθειές της να ανέβει στον πλακόστρωτο δρόμο μπροστά της δεν τα κατάφερε και κάλεσε σε βοήθεια.

Από εκείνη τη στιγμή δυνάμεις από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Κρεστένων και Κυπαρισσίας κινητοποιήθηκαν προς την περιοχή, αναζήτησαν την άτυχη γυναίκα. Μέσω των συντεταγμένων που έδωσε το “112” κατάφεραν οι δυνάμεις να φτάσουν στο δύσβατο σημείο που είχε κολλήσει το όχημα δίπλα στο ποτάμι.

Η κυκλοφορία στην περιοχή γίνεται φέτος το χειμώνα με δυσκολία καθώς ο δρόμος που οδηγεί από τα Πλατάνια Μεσσηνίας έως τη Νέδα έχει αποκοπεί περίπου ένα χιλιόμετρο πριν τους καταρράκτες. Επίσης από την πλευρά της Ηλείας, έχει αποκοπεί η κυκλοφορία λόγω κατολίσθησης λίγο πριν την πέτρινη γέφυρα όπου είχε εγκλωβιστεί η γυναίκα.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια, με την άψογη συνεργασία των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κρέστενας και Κυπαρισσίας υπό δύσκολες συνθήκες μέσα στη νύχτα. Σε αυτή συμμετείχαν δύο οχήματα με τέσσερις πυροσβέστες καθώς και ο Εθελοντής Πολιτικής Προστασίας από τη Ν. Φιγαλεία Θάνος Χουλιάρας.

diasosi neda 2 2

diasosi neda 3 2

diasosi neda 4 2

diasosi neda 5 2

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2022 09:53

Σχετικά Άρθρα

  • Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό
    Ρώσος διασώθηκε μετά από 67 ημέρες περιπλάνησης στον Ειρηνικό

    Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν την διάσωση ενός άνδρα, ο οποίος περιπλανιόταν επί 67 ημέρες στα παγωμένα νερά του βορειοδυτικού Ειρηνικού.

    Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει έναν αδύνατο, γενειοφόρο άνδρα που φορούσε μπουφάν με κουκούλα και πορτοκαλί γιλέκο έκτακτης ανάγκης σε ένα ιστιοφόρο που έμοιαζε με καταμαράν και ύψωνε μια κόκκινη σημαία από ένα μικρό κοντάρι.

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε»

    «Στις 14 Οκτωβρίου, ένα σκάφος ανακαλύφθηκε στα ύδατα της Θάλασσας του Οχότσκ», ανέφεραν οι νομικές αρχές της Άπω Ανατολής της Ρωσίας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, αναφερόμενες στα ύδατα που εκτείνονται σε 1,58 εκατ. τετραγωνικά χιλιόμετρα (610.000 τετραγωνικά μίλια).

    «Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ένας επέζησε», πρόσθεσε η περιφερειακή εισαγγελία που είναι επιφορτισμένη με τον χειρισμό θεμάτων μεταφορών. «Λαμβάνει ιατρική βοήθεια».

    Πού βρέθηκε το σκάφος

    Το σκάφος με τον άνδρα και τα πτώματα στο οποίο επέβαιναν εντοπίστηκε τελικά από ψαράδες κοντά στο χωριό Ουστ-Χαϊρούζοβο, στα ανοικτά των ακτών της χερσονήσου Καμτσάτκα, πρόσθεσε το πόστο.

    Το ρωσικό κανάλι SHOT Telegram ανέφερε ότι το σκάφος βρέθηκε περίπου 1.000 χιλιόμετρα (621 μίλια) από τον αρχικό του προορισμό.

    «Η επαφή μαζί τους χάθηκε»

    Οι αρχές δήλωσαν ότι δύο άνδρες, συνοδευόμενοι από τον 15χρονο γιο του ενός, απέπλευσαν στις 9 Αυγούστου από ένα ακρωτήριο στο Κράι Χαμπάροφσκ της περιοχής, με προορισμό την πόλη Όκα στη νήσο Σαχαλίνη. «Μετά από λίγο, η επαφή μαζί τους χάθηκε, η θέση τους παρέμεινε άγνωστη», πρόσθεσαν.

    Το κανάλι Baza Telegram που πρόσκειται στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας ανέφερε ότι ο επιζών, ηλικίας 46 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, αφού ο 49χρονος αδελφός του και ο έφηβος πέθαναν ενώ παρασύρονταν.

    Οι πολύμηνες έρευνες μετά το ναυάγιο του σκάφους αποδείχθηκαν άκαρπες, προστίθεται.

    Δείτε το βίντεο της διάσωσης

    Πηγή: Cnn.gr

  • Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας
    Λέρος: Η στιγμή της διάσωσης οκτώ ναυαγών από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

    Στη δημοσιότητα έδωσε η Πολεμική Αεροπορία την επιχείρηση διάσωσης οχτώ ναυαγών στη Λέρο το μεσημέρι της Δευτέρας.

    Τους οχτώ Πολωνούς, οι οποίοι είχαν προλάβει να επιβιβαστούν σε βοηθητικό σκάφος του ιστιοφόρου που είχε βυθιστεί, διέσωσε ελικόπτερο Super Puma.

    To ιστιοφόρο σκάφος σημαίας Γαλλίας βυθίστηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στη θαλάσσια περιοχή 3,4 ναυτικά μίλια της νησίδας «Λέβιθα».

    Οι διασωθέντες που μεταφέρθηκαν στην Κω, είχαν ενημερώσει τις αρχές με τηλεφώνημα στο 112.

    Σημειώνεται ότι στη θαλάσσια περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

    Στο σημείο του συμβάντος είχαν σπεύσει για βοήθεια Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του Λιμενικού και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

    Πηγή: Cnn.gr
  • Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής
    Επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρου που κινδυνεύει στον Όλυμπο - Κινητοποίηση και της Πυροσβεστικής

    Μεγάλη κινητοποίηση την Κυριακή (29/9) για τη διάσωση πεζοπόρου σε κίνδυνο στον Όλυμπο.

    Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης έλαβε κλήση ανάγκης μέσω ασυρμάτου για πεζοπόρο που αντιμετωπίζει κίνδυνο κοντά στη θέση Καστάνα.

    Εθελοντές της Ομάδας που βρίσκονταν σε επιφυλακή στον Όλυμπο κατευθύνονται στην περιοχή.

    Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

    Πηγή: cnn.gr

  • Νέδα: Ψάχνοντας το..νερό - Ο ποταμός έχει στερέψει εντελώς σε μεγάλος μήκος του
    Νέδα: Ψάχνοντας το..νερό - Ο ποταμός έχει στερέψει εντελώς σε μεγάλος μήκος του

    Όπως αποδεικνύουν και οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φακός του #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 και οι οποίες τραβήχτηκαν στο ύψος του Οικισμού Πρασιδάκι. ο ποταμός Νέδα δεν έχει νερό, ούτε σταγόνα, σε όλο το μήκος και το πλάτος του.

    Παρά το γεγονός πως και στις πηγές της Νέδα στην ορεινή Μεσσηνία αλλά και στη πλευρά της Φιγαλείας και των Καταρρακτών, η Νέδα έχει μεγάλες ποσότητες τρεχούμενου νερού, αυτές μάλλον φτάνουν μόνο ως το ύψος της Νέας Φιγαλείας αφού από εκεί και ως τις εκβολές της, ο ποταμός έχει κυριολεκτικά στερέψει.
    Αυτό συμβαίνει καθώς λόγω της μεγάλης ξηρασίας, τα νερά του ποταμού βρίσκουν υπόγειες διόδους και περνούν κάτω από το ποταμό προς άλλες κατευθύνσεις.
    neda2
  • Άγιο Όρος: Βίντεο από τη διάσωση τραυματισμένου ορειβάτη με Super Puma
    Άγιο Όρος: Βίντεο από τη διάσωση τραυματισμένου ορειβάτη με Super Puma

    Μεταφέρθηκε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

    Eλικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας παρέλαβε 60χρονο τραυματία ορειβάτη από τη Μονή Παναγίας στο Όρος Άθως και τον μετέφερε στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως.

    Μάλιστα, η Πολεμική Αεροπορία δημοσίευσε βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

    Για τη μεταφορά του άνδρα στη θέση Κυρά Παναγιά επιχείρησαν 8 πυροσβέστες της Ορειβατικής Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης (ΟΟΕΔ) της 2ης ΕΜΑΚ και της ΠΥ Καριών Αγίου Όρους.

    Πηγή: protothema.gr

  • Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο από πνιγμό - «Δεν ανέπνεε, ήταν μελανιασμένος»
    Χαλκιδική: Λουόμενοι και ναυαγοσώστης έσωσαν 62χρονο από πνιγμό - «Δεν ανέπνεε, ήταν μελανιασμένος»

    Άνδρας 62 ετών βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη στην παραλία της Σωζόπολης στη Χαλκιδική καθώς κινδύνεψε να πνιγεί, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των λουόμενων και την συνεργασία τους με τον ναυαγοσώστη που βρισκόταν στην παραλία, επανήλθε στη ζωή παρόλο που είχε χάσει τις αισθήσεις του.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα στις 12:30 μ.μ. στην παραλία της Χαλκιδικής την οποία δεκάδες λουόμενοι το επισκέπτονται καθημερινά.

    Τι συνέβη στην παραλία

    Ο 62χρονος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του μέσα στο νερό, ωστόσο με την άμεση επέμβαση των ανθρώπων που βρισκόντουσαν εκεί και του ναυαγοσώστη, τελικά σώθηκε.

    Μέσα σε 10 λεπτά κατέφθασε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Νέα Μουδανιά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ και η γιατρός μετέφεραν άμεσα στον άνδρα στο ΕΣΥ Ν. Μουδανιών και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου.

    Μαρτυρία του ναυαγωσώστη: «Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος»

    «Καθόμουν στον Πύργο και άκουσα ένα κοριτσάκι γύρω στα 150 μέτρα μακριά να φωνάζει για βοήθεια. Άμεσα πήγα προς το σημείο και ήταν ένας άνδρα 62 ετών κάτω στην άμμο, γύρω του ήταν πάνω από 5 άτομα και τον είχαν τοποθετήσει σε πλάγια θέση ασφαλείας για να του φύγει το νερό. Άμεσα κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα με το οξυγόνο του, έβγαλα μία AMBU και του έκανα 5 εμφυσήσεις. Έτσι, σιγά σιγά ξεκίνησε να επανέρχεται. Δεν ανέπνεε και ήταν μελανιασμένος όταν τον έβγαλαν οι λουόμενοι. Μάλλον δεν ήξερε να κολυμπάει, αλλά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ήρθε μέσα σε 10 λεπτά, πολύ γρήγορα» τόνισε στο GRTimes.gr ο ναυαγοσώστης που ήταν στο σημείο.

    Παράλληλα, ο κ. Χρήστος Γαζής σημείωσε ότι «όταν υπάρχει πνιγμός μιλάμε για αναπνευστική ανακοπή. Αν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα όπως έγινε σήμερα ο άνθρωπος παθαίνει καρδιακή ανακοπή και έτσι καταστρέφονται τα όργανά του. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να τον βλέπουν μελανιασμένο, δηλαδή νεκρό, αλλά υπάρχουν πιθανότητες να τον επαναφέρουν με εμφυσήσεις. Με το σημερινό περιστατικό φάνηκε ότι στα δύσκολα ο κόσμος είναι δεμένος και υπάρχει αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, ενώ φάνηκε ότι γνώριζαν όλοι από πρώτες βοήθειες, κάτι πάρα πολύ θετικό».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Τήλος: Βίντεο με τη διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών – Έπινε γάλα με θαλασσινό νερό
    Τήλος: Βίντεο με τη διάσωση προσφυγόπουλου 50 ημερών – Έπινε γάλα με θαλασσινό νερό

    Επί τρεις ημέρες το προσφυγόπουλο που μετρούσε 50 μέρες ζωής, ήταν αποκλεισμένο στο βουνό στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα.

    Σε απόκρημνες, δύσβατες ακτές της Τήλου εγκατέλειψαν δεκάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους έγκυες γυναίκες, παιδιά, ακόμη και βρέφη, διακινητές, με τους κατοίκους του νησιού να δίνουν παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

    Ενδεικτική είναι η διάσωση ενός προσφυγόπουλου, μόλις 50 ημερών, που επί τρεις ημέρες, ήταν αποκλεισμένο στο βουνό στην Τήλο και οι γονείς του έφτιαχναν το γάλα του με νερό από τη θάλασσα.

    «Έγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους διακινητές, συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης»

    Παράτησαν τους μετανάστες στα βράχια

    Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες της 16.08.2024, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Τήλου για την ύπαρξη μεταναστών/ προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή του Μεγάλου Χωριού της Τήλου. Στη περιοχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του λιμενικού, μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα οποία εντόπισαν συνολικά 30 μετανάστες οι οποίοι δήλωσαν ότι μεταφέρθηκαν εκεί από έναντι τουρκικά παράλια με ταχύπλοο σκάφος το οποίο αναχώρησε αμέσως μετά την αποβίβασή τους, ενώ δήλωσαν επίσης ότι έξι (06) ακόμα άτομα (συμπεριλαμβανομένου και ενός βρέφους) έχουν εγκλωβιστεί και παραμένουν σε βραχώδη δύσβατη περιοχή μεταξύ των παραλιακών περιοχών «ΣΚΑΦΗΣ» και «ΛΕΘΡΩΝ».

    Ακολούθησαν έρευνες από ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ελικόπτερο ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και από στελέχη της Λιμενικής Αρχής από ξηράς, με αρνητικά αποτελέσματα.

    «Στη συνέχεια, Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στη περιοχή με πενταμελές κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, προς παροχή συνδρομής. Μετά από συνεχείς έρευνες τα έξι (06) άτομα εντοπίστηκαν από το περιπολικό σκάφος σε βραχώδες σημείο στη περιοχή Λέντι, οι οποίοι απεγκλωβιστήκαν επιτυχώς και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Λιβαδιών Τήλου. Συνολικά εντοπίστηκαν τριάντα έξι (36) άτομα (18 άντρες, 9 γυναίκες και 9 ανήλικα) όλοι καλά στην υγεία τους. Προανάκριση διενεργείται από τον Λιμενικό Σταθμό Τήλου».

    Βίντεο από τη διάσωση του προσφυγόπουλου

    Η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά, ανήρτησε στο Facebook τη συγκλονιστική ιστορία διάσωσης με πρωταγωνιστή το προσφυγόπουλο μόλις 50 ημερών. Στο βρέφος δόθηκε το «όνομα» Ιωνάς, παρομοιάζοντας το μικρό προσφυγόπουλο με τον καλόγερο που ξεβράστηκε στην Τήλο και έχτισε το μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

    Όπως αναφέρει η δήμαρχος της Τήλου, «για άλλη μια φορά η κοινότητα της Τήλου, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας «πλάτη» στην μεγάλη πίεση που ασκείται με το προσφυγικό. Δεν έχει χάσει καμία ανθρώπινη ζωή και προσπαθεί να ανταπεξέλθει και να βοηθήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους ταλαιπωρημένους, τραυματισμένους και χτυπημένους ανθρώπους. Ναι χτυπημένους, γιατί οι λαθροκινητές προκειμένου να τους φορτώσουν στις βάρκες, τους χτυπάνε…».

    «Έγκυος γυναίκα παγιδευμένη στο βουνό, βρέφη και παιδιά πεταμένα σε απόκρημνα σημεία του νησιού, γυναίκες τραυματισμένες, άντρες χτυπημένοι άσχημα από τους Τούρκους διακινητες, συνθέτουν το σκηνικό απόγνωσης που βιώνει η κοινωνία του νησιού μου τους τελευταίους μήνες… και η εξωτερική βοήθεια; ελαχιστώτατη…», σημειώνει η κ. Καμμά.

    Η δήμαρχος της Τήλου αναφέρεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των λιγοστών λιμενικών και αστυνομικών που έχουν ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους αλλά και τους εθελοντές, ευχαριστώντας τους.

    «Σπύρο, Μίμη, Νίκο, Μαρία, Βασίλη, Μιχάλη, Μερκούρη και αρκετούς ακόμη, που δεν το βάζετε κάτω, που λέτε όχι ρε γαμώτο κανέναν δεν θα χάσουμε στο νησί μας Ευλογημένος τόπος με Ανθρώπους και λειτουργούς οι οποίοι αρνούνται να χάσουν την ανθρωπιά τους , αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρία Καμμά.

    Δείτε την ανάρτηση της δημάρχου Τήλου

    Πηγή: in.gr

  • Επιχείρηση διάσωσης τουρίστα που τραυματίστηκε σε πεζοπορία στα Σφακιά Χανίων
    Επιχείρηση διάσωσης τουρίστα που τραυματίστηκε σε πεζοπορία στα Σφακιά Χανίων

    Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, για Γερμανό τουρίστα, που τραυματίστηκε ενώ έκανε πεζοπορία στο μονοπάτι Ε4 στην περιοχή από τον Λύκο προς τα Μάρμαρα στα Σφακίων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και ειδοποίησε τις αρχές μέσω του 112.

    Υπάλληλοι από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Ανώπολης βρέθηκαν στη περιοχή, εντόπισαν τον τραυματισμένο άνδρα, τον παρέλαβαν και τον οδήγησαν στην Ανώπολη, απ’ όπου, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

    Πηγή: cnn.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο