Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 22:00

Κλειστά τα σχολεία σε Λαμπεία, Λασιώνα, Φολόη λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Με απόφαση του Αναπληρωτή Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργου Γεωργακόπουλου την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 θα παραμείνουν κλειστές οι Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που λειτουργούν στις Δημοτικές Ενότητες Λαμπείας, Λασιώνος και Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση, ψύχος, παγετός) και επικινδυνότητας κατά την πρόσβαση και παραμονή των μαθητών στους σχολικούς χώρους.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 22:18

Σχετικά Άρθρα

  • Με επιτυχία η ολοκλήρωση του 5ου Foloi Trail Run
    Με επιτυχία η ολοκλήρωση του 5ου Foloi Trail Run

    Ένα ακόμα επιτυχημένο Foloi Trail Run ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με αρχή και τέλος στην φιλόξενη πλατεία του χωριού Κούμανης Ηλείας.

    Με μεγάλη συμμετοχή το 5ο Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στην Φολόη, το οποίο διοργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Πρόκειται για αγώνα ορεινού τρεξίματος με τρείς διαδρομές των 30, 20 και 10χλμ. Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Φολόης, ενώ ταυτόχρονα ο αγώνας Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων», προωθεί τον αθλητικό τουρισμό και προσφέρει επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για περαιτέρω οικοτουριστική ανάπτυξη και εξωστρέφεια σε ένα ευρύτερο κοινό.

    Η διαδρομή που ακολούθησαν οι αγώνες είναι:

    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 20 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Λάκκα Ζώρα-Μποκρίλα-Φυτώριο-Ζαίμη-Ροστάμι-Πατουλιά-Έξι δέντρα-Παλιόστανη-Σκληρού-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 10 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Ρέμα Σκόζα-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 30 χλμ.

    Στους αγώνες παρεβρεύθησαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιώργος Λινάρδος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κούμανη, κ. Βασίλης Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αρχαίας Ολυμπίας, κ. Τάκης Παρασκευόπουλος.

    Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων εδώ: https://races.chronolog.gr/resultsv4.aspx?ev=d0e6e2019f0c394d861875e88782fa3f&c=3&pp=b15a

    5o foloi run olokl 3

    5o foloi run olokl 2

    5o foloi run olokl 4

    5o foloi run olokl 5

    5o foloi run olokl 6

    5o foloi run olokl 7

    5o foloi run olokl 8

    5o foloi run olokl 9

    (Δελτίο Τύπου)

  • Το 5ο Foloi Trail Run έρχεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου
    Το 5ο Foloi Trail Run έρχεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου

    Έρχεται την Κυριακή 13 Οκτωβρίου το 5ο Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων» στην Φολόη, το οποίο διοργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αμαλιάδας «Ορειβατείν» σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    Πρόκειται για αγώνα ορεινού τρεξίματος με τρείς διαδρομές των 30, 20 και 10χλμ. Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Φολόης, ενώ ταυτόχρονα ο αγώνας Foloi Trail Run «Το φαράγγι των Κενταύρων», προωθεί τον αθλητικό τουρισμό και προσφέρει επισκεψιμότητα στην περιοχή, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία για περαιτέρω οικοτουριστική ανάπτυξη και εξωστρέφεια σε ένα ευρύτερο κοινό.

    Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι αγώνες είναι:

    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 20 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Λάκκα Ζώρα-Μποκρίλα-Φυτώριο-Ζαίμη-Ροστάμι-Πατουλιά-Έξι δέντρα-Παλιόστανη-Σκληρού-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 10 χλμ.: Φαράγγι Κενταύρων-Ρέμα Σκόζα-Λάκκα Γιάρμενα-Ράχη Μάγκα-Παλιοκόπρα-Φονικά.
    • Oρεινού τρεξίματος, μήκους 30 χλμ.

    5o foloi run 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δάσος Φολόη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια - Εντοπίστηκε το άτομο που είχε χάσει τον προσανατολισμό του
    Δάσος Φολόη: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια - Εντοπίστηκε το άτομο που είχε χάσει τον προσανατολισμό του

    Κινητοποίηση επικρατεί στην περιοχή του δρυοδάσους της Φολόης πλησίον του ομώνυμου χωριού, για άτομο που ενώ πραγματοποιούσε περίπατο στο δάσος, έχασε τον προσανατολισμό του και δεν μπορεί να επιστρέψει στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε.

    Στην περιοχή ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και κάτοικοι του χωριού Φολόη (Γιάρμενα) και προσωπικό του Δασαρχείου Πύργου, που συμμετέχουν στις έρευνες.

    Νεότερη ανάρτηση

    Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τον περιπατητή που εντοπίστηκε σώος από τις δυνάμεις που συμμετείχαν στις έρευνες.

  • 6ο Δίβρις Hard Trail Race: 29 Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία
    6ο Δίβρις Hard Trail Race: 29 Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία

    Στις 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στη Λαμπεία Ηλείας το 6ο Δίβρις Hard Trail Race, από τον ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ «ΔΙΒΡΙΣ» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

    | ΠΑΡΑΤΑΣΗ εγγραφών έως και Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου |

    Ο Δίβρις htr διοργανώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριου του 2019 και είναι μια σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος που λαμβάνει πλέον χώρα κάθε 3η ή 4η Κυριακή του Σεπτεμβρίου στη Λαμπεία (Δίβρη ) Ηλείας. Συγκεκριμένα η κύρια διαδρομή των 31,1χλμ καλύπτει τον μεγαλύτερο όγκο των Λαμπείων όρεων και η intro των 9,3χλμ διέρχεται από το πυκνό ελατόδασος της περιοχής. Από τη φετινή διοργάνωση και στο εξής ο αγώνας θα είναι 2ήμερος με την προσθήκη διαδρομής 16χλμ και παιδικού αγώνα.

    Στόχος των διοργανωτών είναι η προαγωγή του αθλητικού ιδεώδους και η ανάδειξη και προβολή του φυσικού κάλλους της Λαμπείας.

    6o divris hard trail race 2

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Μετακομίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Λαμπείας στο Δημοτικό Κατάστημα
    Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Μετακομίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Λαμπείας στο Δημοτικό Κατάστημα

    Δωρεάν παραχώρηση για έναν χρόνο

    Τμήμα του ισογείου χώρου του Δημοτικού Καταστήματος Λαμπείας παραχωρεί ο Δήμος Πύργου για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Λαμπείας, μετά από αίτηση του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω μη ανανέωσης του συμβολαίου από το Σύλλογο Διβρωτών Αθήνας, στο μέχρι πρότινος ακίνητο που στεγαζόταν η Υπηρεσία.

    Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα παραχωρηθούν δωρεάν 40 τετραγωνικά μέτρα για την στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού, και για το διάστημα έως τις 30/06/2025, που βρίσκεται στον ισόγειο χώρο του Δημοτικού Καταστήματος της Δ. Ε. Λαμπείας.

    Εισηγούμενος του θέματος ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Παπαηλιού, υπογράμμισε ότι η ασφάλεια των κατοίκων της Λαμπείας και της ευρύτερης περιοχής, είναι στις βασικές προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Προτάθηκε μάλιστα ο συγκεκριμένος χώρος για δωρεάν παραχώρηση, καθώς δεν εμποδίζεται τόσο η εποχική λειτουργία του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, όσο και η επαναλειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών λόγω διαθεσιμότητας χώρου.

    Η παραχώρηση γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

    1. Η ακεραιότητα του χώρου και η λειτουργία του θα είναι με ευθύνη του Αστυνομικού Σταθμού.
    2. Η αποκατάσταση ζημιών ή δαπανών που θα γίνουν κατά τη χρήση του χώρου με υπαιτιότητα του Αστυνομικού Σταθμού θα βαρύνουν τον ίδιο.
    3. Ο καθαρισμός του χώρου που θα χρησιμοποιείται, θα πραγματοποιείται με την ευθύνη και τη φροντίδα του Αστυνομικού Σταθμού.
    4. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας δεν ευθύνεται για τυχόν αστική ευθύνη ύστερα από την παραχώρησή του.
    5. Η παραχώρηση μπορεί να ανακληθεί με ίδια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Φωτογραφία

  • Δίβρη: Για επιπλέον τρία χρόνια το ΑΤΜ στην Δ.Ε. Λαμπείας
    Δίβρη: Για επιπλέον τρία χρόνια το ΑΤΜ στην Δ.Ε. Λαμπείας

    Στην τριετή επέκταση της σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα για την λειτουργία Α.Τ.Μ. στην Δ.Ε. Λαμπείας προχωρά ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σύμφωνα και με απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής.

    Παρουσιάζοντας τους όρους ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Παπαηλιού, σημείωσε ότι η Τράπεζα αναλαμβάνει την συντήρηση του μηχανήματος και του λογισμικού, εντολές προς τη συνεργαζόμενη εταιρία για πραγματοποίηση όλων των αναγκαίων χρηματομεταφορών, καταμέτρησης και συμφωνίας των χρημάτων τα οποία θα αντλούνται από το μηχάνημα, ασφάλιση περιεχομένου και μηχανήματος και άμεση διαθεσιμότητα των χρημάτων που θα έχει διαθέσιμα το μηχάνημα, στην περίπτωση που το εν λόγω μηχάνημα θα υποστηρίζει και καταθέσεις.

    Το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως και η σύμβαση έχει ισχύ μέχρι το 2027.

  • Εθελοντές ένωσαν δυνάμεις και μάζεψαν τα απορρίμματα στο Δάσος Φολόης
    Εθελοντές ένωσαν δυνάμεις και μάζεψαν τα απορρίμματα στο Δάσος Φολόης

    Μόλις 2 ώρες χρειάστηκαν για να μαζευτούν τα «πάνω – πάνω»!

    Παιχνίδια, μπουκάλια, φυσίγγια, πιάτα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα και παπούτσια είναι λίγα αλλά ενδεικτικά από αυτά που μπορεί να δει κάποιος στο δρυοδάσος της Φολόης.

    Οι λόγοι που σκουπίδια βρίσκονται οπουδήποτε εκτός των κάδων είναι πολλοί και χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης.

    Αυτό που κρατάμε είναι η διάθεση για προσφορά και η αίσθηση της συλλογικής πράξης.

    Σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Φολόης (Ο.Ε.Δ.Φ.), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λάλα ο «Άγιος Κωνσταντίνος» και τη στήριξη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δασαρχείου Πύργου συλλέξαμε έναν σεβαστό όγκο απορριμμάτων, γεγονός που μας δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα, χαρά για το αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς, αλλά και στεναχώρια καθώς ένα μεγάλο «γιατί» παραμένει στο μυαλό μας για τους λόγους που συμπολίτες μας υποβαθμίζουν τον τόπο μας.

    Αυτό που κρατάμε είναι η θέληση να συνεχίσουμε τις συγκεκριμένες δράσεις τόσο στο δάσος όσο και σε άλλα σημεία που πλήττουν το περιβάλλον!

    Την επόμενη φορά πιο δυνατοί με την βοήθεια περισσότερων φίλων!!

    foloi kath ethelontes 2

    foloi kath ethelontes 3

    foloi kath ethelontes 4

    foloi kath ethelontes 5

    foloi kath ethelontes 6

    (Δελτίο Τύπου)

  • Λαμπεία: Τραυματίστηκε πεζοπόρος στην κορυφή του βουνού - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
    Λαμπεία: Τραυματίστηκε πεζοπόρος στην κορυφή του βουνού

    Περιπέτεια σε εξέλιξη για ομάδα πεζοπόρων στην κορυφή της Λαμπείας στις πλαγιές του Ερυμάνθου. Ένας άντρας από την ομάδα τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα όπως αφυδάτωση.

    Προς το σημείο κινούνται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που δεν μπορούν να προσεγγίσουν το σημείο από το αγροτοδασικό οδικό δίκτυο.

    Θα πρέπει να περπατήσουν περίπου μιάμιση ώρα στις πλαγιές του βουνού σε δύσβατο σημείο προκειμένου να φτάσουν στους πεζοπόρους.

    Νεότερη ενημέρωση

    Δύο άντρες μεγάλης ηλικίας είναι σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι πεζοπόροι που επιχείρησαν να φτάσουν στην δύσβατη κορυφή της Ανάληψης στις πλαγιές του Ερυμάνθου σε υψόμετρο 1.795 μέτρων.

    Στο σημείο προσέγγισαν μετά από αρκετή ώρα πεζοπορίας πυροσβέστες της 6ης ΕΜΑΚ και της Π.Υ. Πύργου, που βρήκαν τους δύο άντρες αφυδατωμένους και τον έναν ελαφρά τραυματισμένο.

    Ήδη αυτή την ώρα (17.30) έχουν ξεκινήσει στο δρόμο της επιστροφής, έως το σημείο που έχουν προσεγγίσει τα οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    Diasosi 2

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο