Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 11:05

Μπαράζ κλοπών από φρεάτια στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Οι δράστες κλέβουν κατά δεκάδες τις σχάρες και τα καπάκια, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά αλλά και προβλήματα στους δρόμους

Στο έλεος των συμμοριών «κυνηγών» μετάλλων βρίσκονται τα φρεάτια ομβρίων υδάτων και αποχέτευσης στο Μεσολόγγι και το Αιτωλικό, από τα οποία κλέβουν κατά δεκάδες τις σχάρες και τα καπάκια, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά αλλά και προβλήματα στους δρόμους με τα ανοιχτά φρεάτια να μετατρέπονται σε παγίδες.

Μόλις την Δευτέρα, διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει φτερά 11 σχάρες από την Περιμετρική οδό του Μεσολογγίου, από την οποία είχαν κλαπεί άλλες οκτώ πριν από 20 ημέρες! Ακόμη, οι “κυνηγοί” μετάλλων έκλεψαν πολλές σχάρες από δημοτικούς δρόμους στις περιοχές Φιλοθέη, Αλμυράκι και Νησί Αιτωλικού, αναγκάζοντας την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσολογγίου να πληρώσει για την αποκατάσταση των ζημιών και να υποβάλλει μήνυση κατ’ αγνώστων για φθορά δημόσιας περιουσίας.

Λεηλάτησαν εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο

Ένα ανήλικο αγόρι μόλις 15 χρόνων και δυο συνεργοί του ηλικίας 19 και 20 χρόνων πιάστηκαν στα πράσα από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., την στιγμή που έκλεβαν οκτώ μεταλλικά δοχεία βάρους 30 κιλών το καθένα από ένα εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας. Τα κλεμμένα δοχεία αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του εργοστασίου, ενώ οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.

Στη Νάξο, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ένας 33χρονος Έλληνας, ο οποίος τρύπωσε σε ένα περιφραγμένο οικόπεδο και έκλεψε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα που βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο. Κατασχέθηκε Ι.Χ. φορτηγό που χρησιμοποίησε ο δράστης, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.
Πηγή: protothema.gr
Φωτογραφεία: αρχείου
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 11:43

Σχετικά Άρθρα

  • Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών
    Έκλεψαν 600 κιλά λάδι από ελαιοτριβείο στο Αιτωλικό - Έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών

    Μεγάλη κλοπή σημειώθηκε σε ελαιοτριβείο στην ευρύτερη περιοχή του Αιτωλικού, όπου άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν 600 κιλά ελαιόλαδου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του messolonghivoice.gr, οι δράστες εισέβαλαν στην αποθήκη του ελαιοτριβείου και κατάφεραν να αποσπάσουν το ελαιόλαδο, το οποίο βρισκόταν αποθηκευμένο σε μεγάλες κάδες.

    Η αξία του κλεμμένου ελαιόλαδου εκτιμάται σε περίπου 5.000 ευρώ, ενώ το περιστατικό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέβη στο διάστημα από τις 19 έως τις 21 Οκτωβρίου 2024.

    Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, με την τοπική κοινωνία να εκφράζει έντονη ανησυχία.

    Πηγή: Iefimerida.gr

  • Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της
    Μεσολόγγι: Έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό σε όχημα της αστυνομίας έξω από την…πόρτα της

    Σε εγρήγορση είναι οι αστυνομικές αρχές του Μεσολογγίου από τις πρωινές ώρες σήμερα.

    Ερευνούν σοβαρό περιστατικό που συνέβη έξω… από την πόρτα τους.

    Ανακριτικό όχημα της Τροχαίας Μεσολογγίου υπέστη ζημιές καθώς φέρεται να εξερράγη αυτοσχέδιος μηχανισμός με γκαζάκια που τοποθετήθηκε στο σημείο.

    Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας και πυρπολήθηκε το μπροστινό τμήμα του. Η Πυροσβεστική έσπευσε για την κατάσβεση της φωτιάς.

    Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη, ο χώρος αποκλείσθηκε, σχηματίστηκε δικογραφία και αναζητούνται οι δράστες με την Αστυνομία να συλλέγει υλικό από κάμερες και άλλα στοιχεία.

    Πηγή: ΑgrinioNews.gr
  • Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν
    Μεσολόγγι: Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε ηλικιωμένη – Την φίμωσαν για να την ληστέψουν

    Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον δράστη

    Άγρια ληστεία σε βάρος μιας ηλικιωμένης γυναίκας σημειώθηκε στο Αιτωλικό, στο Μεσολόγγι.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr, η ληστεία σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (5/10), όπου ο δράστης εισέβαλλε σε αύλειο χώρο μονοκατοικίας και δεν δίστασε να φιμώσει την 91χρονη γυναίκα για να αρπάξει… 15 ευρώ και ένα δοχείο με λάδι!

    Οι αστυνομικοί του Τμήματος Αιτωλικού σχημάτισαν δικογραφία και αναζητούν τον δράστη τον οποίο έχουν ταυτοποιήσει καθώς φέρεται να έκλεψε και πρόσφατα χρήματα από την παθούσα με τη μέθοδο της απασχόλησης.

    Πηγή: Pelop.gr

  • Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος
    Στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ στο Μεσολόγγι συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

    Στην τρίτη προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά πόλη Μεσολογγίου και αφορούσε σε αιρετούς των δήμων της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων και, συμμετείχε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

    Οι προσυνεδριακές συναντήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος γίνονται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ, εν όψει του ετήσιου συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα διεξαχθεί στο νησί της Ρόδου από 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024.

    Στην ατζέντα της τρίτης προσυνεδριακής συνάντησης τέθηκαν θέματα που αφορούσαν στις πολιτικές και δράσεις των δήμων στους τομείς της υγείας, της κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής οικονομίας, καθώς και θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας.

    Ειδικότερα, σε σχέση με τον τομέα της υγείας, η συζήτηση αφορούσε σε θέματα πρόληψης, προαγωγής και πρωτοβάθμιας φροντίδα υγείας, όπως η λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, των κοινωνικών φαρμακείων, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΕΠ Υγείας, τα Κέντρα Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας κατά των εξαρτήσεων, την προληπτική ιατρική στους μαθητές των παιδικών σταθμών κ.λπ.

    Στην κοινωνική πολιτική και την κοινωνική οικονομία, τα θεματικά πεδία αφορούσαν στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης, τα προγράμματα Ηλικιωμένων, τις κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας και τα Κέντρα Κοινότητας, ενώ σε θέματα κοινωνικής συνοχής και οικογένειας, αφορούσε στους παιδικούς σταθμούς, τη στέγαση και το δημογραφικό.

    xristod kede mesol 2

    xristod kede mesol 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως "έκαναν πλάκα"
    Δυτ. Ελλάδα: Συνελήφθησαν 3 μαθητές για εκδικητική πορνογραφία - Ισχυρίστηκαν πως

    Χειροπέδες σε τρεις μαθητές πέρασαν αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς τους για εκδικητική πορνογραφία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, στο Μεσολόγγι, οι τρεις μαθητές ηλικίας 14 (οι δύο) και 15 ετών ο ένας είχαν πάρει την φωτογραφία μιας συμμαθήτριάς τους και κάνοντας μοντάζ την εμφάνισαν γυμνή.

    Οταν αντιλήφθηκε η μαθήτρια τι είχε συμβεί, καθώς οι νεαροί μαθητές είχαν "ανεβάσει" στο διαδίκτυο και στην "ομάδα" τους την συγκεκριμένη φωτογραφία, ενημέρωσε τους γονείς της που με την σειρά τους απευθύνθηκαν στην Αστυνομία.

    Οι αστυνομικοί εκτός από τους 3 νεαρούς συνέλαβαν και τους τρεις γονείς τους (δύο γυναίκες και έναν άνδρα) για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Πάντως οι αστυνομικοί συνεχίζουν τον έλεγχο για να διαπιστώσουν εάν η παραποιημένη φωτογραφία της κοπέλας έχει διακινηθεί και σε άλλους χώρους του διαδικτύου και για τον σκοπό αυτό έχουν πάρει τα κινητά τηλέφωνα των μαθητών.

    Οι νεαροί ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν πως το έκαναν "για πλάκα".

    Πηγή: Τempo24.news

  • Αιτωλικό: 15χρονος επιτέθηκε σε 13χρονο! - Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων
    Αιτωλικό: 15χρονος επιτέθηκε σε 13χρονο! - Άλλο ένα περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων

    Τι κατήγγειλε ο γονέας του 13χρονου

    Άλλο ένα περιστατικό βίας ήρθε να προστεθεί, αυτή τη φορά από την γειτονική Αιτωλοακαρνανία, προκαλώντας έντονο προβληματισμό.

    Θύμα αυτή τη φορά ένας 13χρονος ο οποίο δέχθηκε επίθεση από έναν 15χρονο.

    Συγκεκριμένα ενώ ο 13χρονος βρισκόταν σε στάση λεωφορείου φέρεται να δέχθηκε επίθεση, λεκτική και σωματική, από έναν 15χρονο.

    Η ΕΛΑΣ έχει ήδη σχηματίσει δικογραφία για την υπόθεση και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: “Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 15χρονου και του γονέα του, διότι σύμφωνα με καταγγελία γονέα στις 24-9-2024, το μεσημέρι, στο Αιτωλικό, σε στάση λεωφορείου, ο 15χρονος επιτέθηκε στον 13χρονο υιό του, τον οποίο χτύπησε και εξύβρισε”.

    Πηγή: Pelop.gr
  • Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω
    Μπαράζ κλοπών στη νότια Ηλεία - Στο στόχαστρο Μεσσηνιακής σπείρας Κρέστενα - Μακρίσια - Ζαχάρω

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στο ίδιο έργο θεατές είναι οι κάτοικοι της νότιας Ηλείας που βλέπουν τους διαρρήκτες να αλωνίζουν και δεν ξέρουν πως να προφυλαχτούν, την ώρα που η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες.

    Και λέμε στο ίδιο έργο, γιατί οι διαρρήκτες που έχουν ως ορμητήριό τους της γειτονική Μεσσηνία και την περιοχή της Καλαμάτας, ξέρουν καλά, όπως και άλλοι “συνάδελφοί” τους στο παρελθόν πως στην αραιοκατοικημένη νότια Ηλεία, ιδιαίτερα το φθινόπωρο, θα βρουν τη λεία που επιζητούν.

    Τετ α τετ με τους διαρρήκτες στα Μακρίσια - Φορούσαν full face κουκούλες

    Τις τελευταίες ημέρες πολίτες είτε έπεσαν θύματα διαρρηκτών, είτε πάλι ήρθαν “πρόσωπο με πρόσωπο” με τους δράστες που με περίσσιο θράσος κυκλοφορούν στα χωριά αναζητώντας στόχους…

    Στα Μακρίσια την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοικοι και κυρίως οι γονείς πανικοβλήθηκαν όταν είδαν πρωί - πρωί έξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού, τους διαρρήκτες να παιρνούν ανενόχλητοι με το αυτοκίνητό τους και όπως είπαμε με περίσσιο θράσος. Η εικόνα που αντίκρισαν οι κάτοικοι, δηλαδή τρία - τέσσερα άτομα εντός πολυμορφικού αυτοκινήτου με κουκούλες full face, τους έκανε να σκεφτούν πολλά… Από απόπειρα αρπαγής παιδιών μέχρι διαρρήξεων, σε ένα χωριό που έχει “μαρτυρήσει” από τους κλέφτες στο παρελθόν…

    Η κλοπή στην Κρέστενα

    Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, “χτύπησαν” στην Κρέστενα και στο δρόμο προς Βρίνα, σε κατοικία. Από εκεί και ενώ απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες στις εργασίες τους, έκλεψαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας 1000 ευρώ.

    Πολλές κλοπές στη Ζαχάρω

    Τους τελευταίους μήνες, ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και στην περιοχή της Ζαχάρως, καθώς υπάρχουν πολλά περιστατικά διαρρήξεων τόσο στην έδρα του δήμου, όσο και στα γύρω χωριά, όπως το Λέπρεο, το Ξηροχώρι και άλλα. Την περασμένη εβδομάδα οι δράστες “χτύπησαν” στο Λέπρεο όπου από σπίτι αλλοδαπού πήραν κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, κοσμήματα και ρολόγια αξίας 2500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 1000 ευρώ.

    Σε άλλη περίπτωση στη Ζαχάρω οι δράστες μπούκαραν σε οικία και πήραν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και κοσμήματα αξίας 400 ευρώ. Σε μια ακόμα περίπτωσβν οι δράστες που μπήκαν σε οικία αφού έκαναν άνω κάτω όλους τους χώρους, βρήκαν και αφαίρεσαν το ποσό των 1300 ευρώ.

    Μεσσήνιοι οι δράστες;

    Οι πληροφορίες που έχουν οι αστυνομικές αρχές είναι πως οι δράστες προέρχονται από τη Μεσσηνία. Ούτως ή άλλως είναι αρκετές οι περιπτώσεις όπου οι αστυνομικοί είτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους διαρρήκτες και τους καταδίωξαν είτε από την διερεύνηση των υποθέσεων έφτασαν στην εξιχνίαση των διαρρήξεων με τους δράστες να προέρχονται από την Καλαμάτα. Με λίγα λόγια η νότια Ηλεία βρίσκεται στο έλεος διαρρηκτών που έχουν ως ορμητήριο το γειτονικό νομό. Παρότι οι οδοί διαφυγής τους είναι δύο, από την Πύργου - Κυπαρισσίας και από την Κρέστενας - Ανδρίτσαινας, καταφέρνουν να “μπαινοβγαίνουν” στο νομό ανενόχλητοι…

    * φωτογραφία αρχείου

  • Άγρια επίθεση Ρομά σε Ινδό στο Αιτωλικό - Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν
    Άγρια επίθεση Ρομά σε Ινδό στο Αιτωλικό - Τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν

    Ανεξέλεγκτη μοιάζει η κατάσταση στο Αιτωλικό και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεσολογγίου σε ότι αφορά τα φαινόμενα παραβατικότητας από Ρομά.

    Το Σάββατο 21/9 απογευματινές ώρες σημειώθηκε στα δυτικά γεφύρια άγρια ληστεία σε βάρος 54χρονου Ινδού. Ο άνδρας δέχθηκε επίθεση από 24χρονο Ρομά και 37χρονο Αλβανό. Τον απείλησαν με μαχαίρι, μαζί με άλλους τέσσερις Ρομά ώστε να τον ληστέψουν.

    Ο άνδρα επιχείρησε να αντισταθεί και να διαφύγει ωστόσο δεν τα κατάφερε. Τον ακινητοποίησαν, τον μαχαίρωσαν στο χέρι και του έκλεψαν 250 ευρώ. Ο 54χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου λόγω του τραύματος στο χέρι του ενώ εχθές το πρωί (22/9) συνελήφθησαν από τις Αρχές ο 24χρονος Ρομά και ο 37χρονος Αλβανός.

    Οι υπόλοιποι δράστες αναζητούνται ενώ σε βάρος των δύο συλληφθέντων έχουν σχηματιστεί δικογραφίες για ληστεία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοκατοχή.

    Πηγή: Αgrinionews.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο