Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 09:23

Τι θα αλλάξει στην Πατρών - Πύργου, βήμα βήμα η εικόνα του νέου αυτοκινητόδρομου

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ενας από τους πιο «ματωμένους» δρόμους της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, με την «Π» να έχει κάνει γνωστό πως έχουν τα πρώτα δύο εργοτάξια, της ΑΒΑΞ στα Καμίνια και της ΑΚΤΩΡ στα Καραίικα, ενώ κοντά σε ολοκλήρωση είναι και το εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στην Αμαλιάδα.

Τις ημέρες αυτές εκτός από την εγκατάσταση των εργοταξιακών γραφείων οι εταιρείες μεταφέρουν στην περιοχή μηχανήματα, προχωρούν τις τοπογραφικές αποτυπώσεις και ξεκινούν τη συλλογή σκουπιδιών και μπάζων.

Με τις μπουλντόζες να είναι έτοιμες να βάλουν μπροστά τις μηχανές και να διαμορφώσουν τη νέα Πατρών-Πύργου σε έναν σύγχρονο δρόμο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, έχει χρησιμότητα η «ΠτΔ» να παρουσιάσει συγκεντρωμένες όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον αυτοκινητόδρομο που θα κάνει την απόφαση Αθήνας-Πύργου σε τρεις ώρες.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Το συνολικό μήκος της σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο ανέρχεται στα 75 χιλιόμετρα και ο αυτοκινητόδρομος θα διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση συν μία Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης, ενώ ασφαλώς τα δύο ρεύματα κατεύθυνσης της κυκλοφορίας θα χωρίζονται με στηθαίο στη μέση.

ΚΟΜΒΟΙ

Παράλληλα, θα κατασκευαστούν οκτώ κόμβοι και ημικόμβοι σε Μιντιλόγλι, ΒΙΠΕ, Κάτω Αχαΐα, Βάρδα, Κυλλήνη, Γαστούνη, Αμαλιάδα και Πύργο. Θα περιλαμβάνει επίσης δύο μετωπικούς σταθμούς διοδίων, στο Μιντιλόγλι και τα Καραίικα, καθώς και δύο πλευρικούς, στους κόμβους Κάτω Αχαΐας και Αμαλιάδας. Τέλος, θα διαθέτει δύο σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στο 21ο και 72ο χλμ.

ΔΙΟΔΙΑ

Το κόστος των διοδίων, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, θα είναι 0,063 ευρώ ανά χιλιόμετρο και η χρέωση θα είναι αναλογική για τους ηλεκτρονικούς χρήστες.

ΚΟΣΤΟΣ

Το συνολικό κόστος του αυτοκινητοδρόμου θα ανέλθει σε περίπου 332 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 116 εκ. (106 εκ. δάνειο και 10 εκ.ίδια κεφάλαια) θα προέλθουν από την Ολυμπία Οδό και τα 216 εκ. ευρω από τη συμβολή του ελληνικού Δημοσίου.

ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ

Ο νέος άξονας θα έχει διατομή αυτοκινητοδρόμου, με ταχύτητα μελέτης 120 χλμ/ώρα και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, οκτώ ανισόπεδους κόμβους, 15 γέφυρες, 37 κάτω και 27 άνω διαβάσεις. Θα διαθέτει Κέντρο Λειτουργίας και Συντήρησης που θα περιλαμβάνει και Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας και έναν αστυνομικό σταθμό.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Όπως έγραψε στο άρθρο-παρέμβαση στην «Π» το Σάββατο ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης τα πρώτα 56 χιλιόμετρα του έργου, ξεκινώντας από τον Πύργο, θα δοθούν σε κυκλοφορία μετά από 36 μήνες περί τα τέλη του 2024, ενώ όλο το έργο θα έχει παραδοθεί στους 40 μήνες, δηλαδή εντός του πρώτου εξαμήνου του 2025. Εκτός της κατασκευής, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησης του δρόμου για 23 χρόνια, απαλλάσσοντας έτσι το Δημόσιο από επιπλέον έργα συντήρησης.

«ΒΑΡΟΣ» ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ

Ωστόσο, τόσο οι επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών, όσο και οι βιομήχανοι που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω του δρόμου αλλά και οι κάτοικοι έχουν εκτιμήσει ότι η τοποθέτηση διοδίων στο Μιντιλόγλι και τα Καραίικα θα φέρει αναπόφευκτη αύξηση της κίνησης στην παλαιά εθνική οδό.

Σε παλαιότερη επικοινωνία με τους δημάρχους Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας, Κώστα Πελετίδη και Σπύρο Μυλωνά, είχε εκφραστεί η αντίθεση για την τοποθέτηση διοδίων, καθώς συμπέραιναν ότι «θα αναγκάζεται ο κόσμος να διέρχεται από τον παραλιακό δρόμο, όπως συμβαίνει και στο δρόμο που περνάει από τον Αγιο Βασίλειο και τα Αραχωβίτικα, που όλοι τον χρησιμοποιούν αν θέλουν να μεταβούν προς το Αίγιο». Συνοπολογίζουν επίσης ότι δεν πρέπει να προστεθεί ένας ακόμα συντελεστής κόστους στους κατοίκους της περιοχής.

Από την άλλη πλευρά, αναμένεται να επιβαρυνθούν οι επιχειρήσεις που διακινούν τα προϊόντα τους μέσω της Πατρών-Πύργου αλλά και οι εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά μέσω του δρόμου. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πέτρος Μαντάς είχε εκτιμήσει στο πρόσφατο παρελθόν πως η τοποθέτηση διοδίων θα οδηγήσει όλη την καθημερινή επιβατική και εμπορευματική μεταφορά στον παραλιακό δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: Pelop.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 12:03

Σχετικά Άρθρα

  • Πατρών - Πύργου: Διασταύρωση - καρμανιόλα στη Ροβιάτα - Νεκρός σε τροχαίο ο Διονύσης Ντόμας
    Πατρών - Πύργου: Διασταύρωση - καρμανιόλα στη Ροβιάτα - Νεκρός σε τροχαίο ο Διονύσης Ντόμας

    Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινότητα της Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας το μεσημέρι της Δευτέρας μετά το θάνατο του 57χρονου Διονύση Ντόμα σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στην διασταύρωση του χωριού με την Ε.Ο. Πατρών - Πύργου.

    Ο 57χρονος σύμφωνα με πληροφορίες οδηγώντας το μηχανάκι του επιχείρησε να διασχίσει την εθνική οδό στη διασταύρωση - κάθετα - προς το δρόμο που οδηγεί στην παραλία της Ροβιάτας.

    Τότε συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός και είχε πορεία προς την Πάτρα.

    Το μηχανάκι από την σύγκρουση διαλύθηκε κυριολεκτικά, ενώ ο 57χρονος εκτινάχθηκε αρκετά μέτρα μακρύτερα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε άμεσα με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, καθώς η κατάστασή του ήταν κρίσιμη. Εκεί οι γιατροί προσπάθησαν να τον σταθεροποιήσουν και στη συνέχεια διακομίστηκε στη νοσηλευτική μονάδα Πύργου, όπου και διασωληνώθηκε. Όμως δεν άντεξε και λόγω των βαρύτατων τραυμάτων του, κατέληξε λίγη ώρα αργότερα.

    Η κάτοικοι στη Ροβάτα κάνουν λόγο για ένα επικίνδυνο σημείο της εθνικής οδού, όπου στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πάτρα οι οδηγοί μετά από στροφή βρίσκονται πάνω στη διασταύρωση. Μια διασταύρωση - ισορροπία τρόμου για όσους επιχειρούν να διασχίσουν την εθνική από και προς το χωριό.

    Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

    Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το μεσημέρι, στην Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου.

    Ειδικότερα, ένας ημεδαπός άνδρας, οδηγώντας αυτοκίνητο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε 57χρονος άνδρας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του δικύκλου.

    Ο 57χρονος τραυματίας μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του.

    Διενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου δυστυχήματος.

    Troxaio Roviata 2

    Troxaio Roviata 3

    Troxaio Roviata 4

    Troxaio Roviata 5

    Troxaio Roviata 6

    Troxaio Roviata 7

  • Πατρών - Πύργου: Κατέληξε ο 57χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στην Ροβιάτα
    Πατρών - Πύργου: Ένας 67χρονος σοβαρά σε τροχαίο στη Ροβιάτα

    'Ενας άνδρας περίπου 57 ετών τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο που συνέβη λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης Ροβιάτας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 57χρονος φέρεται να επιχείρησσε να διασχίσει την εθνική οδό από Ροβιάτα προς παραλία με το μηχανάκι του, όταν συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που είχε κατεύιθυνση προς Πάτρα.

    Ο δικυκλιστής από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ το μηχανάκι του διαλύθηκε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Γαστούνης.

    Νεότερη ενημέρωση

    Ο 57χρονος Διονύσης Ντόμας κάτοικος Ροβιάτας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου και υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

    Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση...

    Troxaio Roviata 2

    Troxaio Roviata 3

    Troxaio Roviata 4

    Troxaio Roviata 5

    Troxaio Roviata 6

    Troxaio Roviata 7

  • Νέα Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας: Εντείνεται η πίεση για το Πύργος - Τσακώνα
    Νέα Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας: Εντείνεται η πίεση για το Πύργος - Τσακώνα

    «Αρκετά με τα θύματα στον δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα! Απαιτούμε άμεσες ενέργειες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου» τονίζεται στην ανακοίνωση της Σύμπραξης Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας μετά το νέο θανατηφόρο ατύχημα στο συγκεκριμένο δρόμο.

    Αναλυτικά τονίζουν: «Η νέα τραγωδία στον δρόμο Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα, με ένα ακόμη τροχαίο που στοίχισε ανθρώπινες ζωές, αποτελεί μία ακόμη ηχηρή απόδειξη ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο δρόμος αυτός έχει μετατραπεί σε καρμανιόλα, θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, ενώ το κράτος στέκεται παρατηρητής. Ως Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας απαιτούμε άμεση δράση από την Πολιτεία και συγκεκριμένα από το υπουργείο Υποδομών. Δεν ανεχόμαστε άλλες κενές υποσχέσεις και αναβολές. Το έργο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου δεν είναι μόνο αναγκαίο, αλλά και επείγον. Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν ακόμα για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι την κρισιμότητα της κατάστασης; Η ανασφάλεια και ο φόβος των οδηγών που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν αυτή τη διαδρομή δεν μπορούν να παραμείνουν στο περιθώριο.

    Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ώστε να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση οι διαδικασίες για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα. Ο χρόνος πιέζει και οι ζωές δεν μπορούν να περιμένουν. Καλούμε τον πρωθυπουργό να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για την άμεση προώθηση του έργου, που έχει αναβληθεί επί δεκαετίες, ενώ οι πολίτες πληρώνουν το τίμημα με τις ζωές τους. Σταματήστε την ολιγωρία και τη γραφειοκρατία. Η τοπική κοινωνία απαιτεί ασφάλεια στους δρόμους της.

    Η δημιουργία ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου δεν είναι πλέον απλά θέμα ανάπτυξης, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Η Ηλεία και η Μεσσηνία δεν μπορούν να παραμείνουν αιχμάλωτες ενός επικίνδυνου και ξεπερασμένου οδικού δικτύου. Η τραγική λίστα των θυμάτων αυξάνεται και οι κάτοικοι των περιοχών μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν με τον φόβο κάθε φορά που βγαίνουν στο δρόμο.

    Ως Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας, καλούμε τους πολίτες, τους φορείς, τους βουλευτές, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να σταθούν στο πλευρό μας σε αυτόν τον αγώνα. Οφείλουμε όλοι μαζί να ασκήσουμε πίεση μέχρι να ακουστεί η φωνή μας και να δούμε τις απαραίτητες ενέργειες να λαμβάνουν χώρα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις. Το υπουργείο Υποδομών και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβουν δράση άμεσα!».

    Τη Σύμπραξη Συλλόγων Μεσσηνίας και Ηλείας αποτελούν οι: Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Εμπορικός Σύλλογος Κρεστένων, Εμπορικός Σύλλογος Ζαχάρως, Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, Ένωση Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης, Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Σύλλογος Επαγγελματιών Κορώνης, Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών
    Πύργος: Άγρια καταδίωξη των Αρχών με γνωστό για υποθέσεις ναρκωτικών

    Μόνο άγνωστος δεν ήταν στις Αρχές ο οδηγός του αυτοκινήτου, όπου στην θέα των αστυνομικών σε μπλόκο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου, προσπάθησε να διαφύγει …

    Το περιστατικό συνέβη περίπου στις έντεκα το βράδυ της Τρίτης, όταν ο δράστης κινούμενος από Πύργο προς Αμαλιάδα είδε τους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στο ύψος του “Χόχολη” στα Χανάκια και έκανε αναστροφή μπαίνοντας στην βοηθητική οδό.

    Άμεσα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν καταδίωξη αφού κατάλαβαν πως η συμπεριφορά του οδηγού κάτι έκρυβε. Μάλιστα υπήρχαν και ενδείξεις πως απέρριψε κάτι στο δρόμο, χωρίς αργότερα σε έλεγχο να καταστεί εφικτό να εντοπιστεί.

    Ο δράστης συνέχισε την πορεία του στη βοηθητική οδό και στο ύψος του οικισμού Καβασιλάκια έστριψε προς τα εκεί, έχοντας πλέον φτάσει στις παρυφές του Πύργου. Συνέχισε με αμείωτη ταχύτητα και εντός των στενών δρόμων του οικισμού και “βγήκε” στην οδό Κατακόλου.

    Στο μεταξύ σε συνδρομή της ΟΠΚΕ είχαν καταφθάσει και αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Τροχαία και το Α.Τ. Πύργου.

    Ο οδηγός συνέχισε την πορεία του προς τον Αγ. Ιωάννη και έπειτα επιχείρησε να κινηθεί και πάλι προς την εθνική οδό για να συνεχίσει την πορεία του προς Αμαλιάδα.

    Στο ύψος της διασταύρωσης Λαστεΐκων όμως αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έστησαν μπλόκο, το οποίο προσπάθησε να αποφύγει μόλις το είδε ο δράστη και συγκρούστηκε με περιπολικό της ΟΠΚΕ στην προσπάθεια να διαφύγει. Τότε ακινητοποιήθηκε το όχημά του και συνελήφθη.

    Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του ΚΟΚ περί ασφάλειας συγκοινωνιών και περί όπλων καθώς στην κατοχή του βρέθηκε μαχαίρι.

  • Ολιγόωρη εκτροπή κυκλοφορίας μεταξύ Οβρυάς και Κόμβου ΒΙ.ΠΕ. στην Πατρών - Πύργου, την Πέμπτη 12/09
    Ολιγόωρη εκτροπή κυκλοφορίας μεταξύ Οβρυάς και Κόμβου ΒΙ.ΠΕ. στην Πατρών - Πύργου, την Πέμπτη 12/09

    Στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, και συγκεκριμένα στο τμήμα που κατασκευάζεται πάνω στην υφιστάμενη χάραξη, από τον Ανισόπεδο Κόμβο Οβρυάς έως τον Ισόπεδο Κόμβο ΒΙ.ΠΕ. θα εφαρμοστεί εκτροπή κυκλοφορίας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 από τις 07.00 το πρωί και για περίπου 12 ώρες (έως το αργότερο τις 20.00).

    Συγκεκριμένα, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο στο ύψος του Α.Κ. Οβρυάς θα εκτρέπεται προς την Παλαιά Εθνική Οδό και μετά από πορεία περίπου 10 χιλιομέτρων επί της Π.Ε.Ο. θα επανεισέρχεται στη Ν.Ε.Ο. από τον Ισόπεδο Κόμβο της ΒΙ.ΠΕ.

    Αντίστοιχα, το ρεύμα κυκλοφορίας προς Πάτρα και Αθήνα θα εκτρέπεται προς την Π.Ε.Ο., μέσω της κάθετης οδού, στο ύψος του Ισόπεδου Κόμβου ΒΙ.ΠΕ και θα επανεισέρχεται στη Ν.Ε.Ο. από τον Ανισόπεδο Κόμβο Οβρυάς. Για το διάστημα αυτό, ο Ημικόμβος Μιντιλογλίου θα παραμείνει κλειστός.

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είναι απαραίτητες, ώστε ο αρμόδιος Κατασκευαστής (AVAX, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ) να προβεί σε εργασίες τοποθέτησης δοκαριών στην Άνω Διάβαση Α704 στην περιοχή των Βραχνέικων.

    Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πατρών - Πύργου: Δύο ελαφρά τραυματίες σε μετωπική - Κατέληξε σε αυλάκι το ένα αυτοκίνητο
    Πατρών - Πύργου: Δύο ελαφρά τραυματίες σε μετωπική - Κατέληξε σε αυλάκι το ένα αυτοκίνητο

    Δύο άτομα τραυματίστηκαν πολύ ελαφρά σε τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου στο ύψος του Καπελέτου.

    Δύο αυτοκίνητα συγκρούσηκαν μετωπικά με αποτέλεσμα το ένα να καταλήξει σε παρακείμενο αυλάκι αναποδογυρισμένο.

    Στο σημείο κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Π.Υ. Λεχαινών, προσωπικό της Τροχαίας Ήλιδας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

    Οι τραυματίες δεν χρειάστηκε να διακομιστούν σε κάποια νοσηλευτική μονάδα και οι διασώστες τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

    Φωτογραφίες π. Ιωάννης Κούγιας

    troxaio kapelet 2

    troxaio kapelet 3

    troxaio kapelet 4

  • Ηλεία: Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στη νέα - υπό κατασκευή - Πατρών - Πύργου, είναι γεγονός !!!
    Ηλεία: Το πρώτο τροχαίο ατύχημα στη νέα - υπό κατασκευή - Πατρών - Πύργου, είναι γεγονός !!!

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Απίστευτο κι όμως Ηλειακό. Σε ένα νομό όπου τα τροχαία αποτελούν μάστιγα, το πρώτο τροχαίο ατύχημα στον υπό κατασκευή άξονα της νέας Πατρών - Πύργου, ως συνέχεια της Ολυμπίας Οδού είναι γεγονός…

    Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου με την εκτροπή ενός ΙΧ επιβατηγού, σε τμήμα της οδού στην περιοχή Ψάρι Βάρδας.

    Ο οδηγός του οχήματος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τσιμεντένια στοιχεία στην άκρη του δρόμου.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο οδηγός του αυτοκινήτου τραυματίστηκε ελαφρά.

    Και φυσικά μην ξεχνάμε ότι όλοι περιμένουμε την ολοκλήρωση του έργου στο επόμενο εξάμηνο προκειμένου να αποκτήσουμε έναν ασφαλή οδικό άξονα για τις μετακινήσεις μας....

    troxaio psari 2 2

    troxaio psari 3 2

    troxaio psari 4 2

    troxaio psari 5 2

  • Αχαΐα: Κλείνει η παλαιά Εθνική στο ύψος του Ελαιώνα, εξαιτίας της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων
    Αχαΐα: Κλείνει η παλαιά Εθνική στο ύψος του Ελαιώνα, εξαιτίας της πρόγνωσης έντονων καιρικών φαινομένων

    Κλείνει η Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου στο ύψος του Ελαιώνα από σήμερα το απόγευμα και μέχρι τη λήξη των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται.

    Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Φωκίων Ζαΐμης.

    Η διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο θα ισχύσει προσωρινά μπροστά στον κίνδυνο κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν.

    Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια προκειμένου να κλείσει και η Νέα Εθνική στο ίδιο σημείο, εάν κριθεί απαραίτητο, με αμφιδρόμηση στο ρεύμα προς Πάτρα.

    Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Φωκίωνα Ζαΐμη, αποφασίστηκε η προληπτική διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων, για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί το έκτακτο δελτίο καιρού, στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, από τη διασταύρωση με την Κοινότητα Ελαιώνα έως τη δεύτερη διασταύρωση της Κοινότητας Ζαχλωριτίκων (πλησίον διοδίων Ελαιώνα).

    Ως εναλλακτική διαδρομή, προτείνεται ο παράδρομος της Ολυμπίας Οδού στον Ελαιώνα και στην συνέχεια, η διέλευση των οχημάτων εντός της Κοινότητας Ζαχλωριτίκων.

    Παράλληλα η Π.Ε. Αχαΐας έχει θέσει σε ετοιμότητα μηχανήματα έργου για περίπτωση τυχόν κατολισθητικών ή πλημμυρικών φαινομένων.

    «Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των οδηγών και των διερχόμενων οχημάτων κατοίκων και εκδρομέων αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

    Πηγή: Tempo24.news - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο