Συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς οι έρευνες για την υπόθεση της Πάτρας, με τις Αρχές να έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της μικρής Ίριδας. Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή, δηλαδή, δύο έρευνες των αστυνομικών: αυτή για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας -για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της- και αυτή για τους θανάτους των μικρών αδερφών της.
«Κλειδί» στις έρευνες είναι ο τρόπος με τον οποίο προμηθεύτηκε η 33χρονη κατηγορούμενη την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε σε θανατηφόρα ποσότητα στη μικρή Τζωρτζίνα.
Πώς θα γίνουν οι έρευνες για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών
Πλέον, η βασική έρευνα για το Ανθρωποκτονιών είναι η έρευνα του θανάτου των άλλων δύο παιδιών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN.
Η στρατηγική η οποία θα ακολουθήσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι η ίδια που εφάρμοσαν και για το 9χρονο παιδί. Μάλιστα, ήδη έχουν φτιάξει κατάλογο με το ποιες καταθέσεις πρέπει να πάρουν.
Ειδικότερα, ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει καταθέσεις από γιατρούς και νοσηλευτές. Αυτή τη φορά, όμως, δεν θα γίνουν ερωτήσεις για το ιατρικό ιστορικό των δύο παιδιών, για το πώς μπήκαν στο νοσοκομείο και τι συνέβη εκεί, αλλά θα επιμείνουν πολύ στη στάση και τη συμπεριφορά της μητέρας.
Σημειώνεται, επίσης, ότι αυτή τη φορά λόγω του ότι στην 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου έχει απαγγελθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη Τζωρτζίνα, οι αστυνομικοί έχουν «λυμένα» χέρια και μπορούν να κινηθούν διαφορετικά -σε σχέση με πριν.
Δηλαδή, μπορούν να χρησιμοποιήσουν στοιχεία που δεν είχαν στην έρευνα της 9χρονης, καθώς δεν υπήρχε κατηγορούμενος. Άρα, πλέον μπορούν να ανοίξουν το κινητό και να ψάξουν τα social media της 33χρονης, αναρτήσεις που έχουν διαγραφεί, τηλέφωνα που έχει κάνει, καθώς και άλλες επικοινωνίες που είχε.
Αίτημα για νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα των άλλων δύο παιδιών
Παράλληλα, θα ζητήσουν από την ανακρίτρια το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει και νέα έρευνα στα ιστολογικά δείγματα που είχαν κρατήσει από τα άλλα δύο παιδιά. Ωστόσο, δεν γνωρίζουν κατά πόσο μπορεί να γίνει τοξικολογική έρευνα, αλλά θα το επιχειρήσουν.
Βασικό ερώτημα της νέας έρευνας θα είναι από τι πέθαναν, πραγματικά, τα δύο κοριτσάκια.
Τέλος, αναφορικά με τον ιατροδικαστή που εντόπισε την κεταμίνη στη μικρή Τζωρτζίνα, γίνεται γνωστό ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν ήταν εύκολο να βρεθεί και σήμερα ο ιατροδικαστής εξήγησε στο Open ότι η έρευνά του περιείχε επιμονή και στην αρχή χρειάστηκε να κάνει την έρευνα αφαιρώντας ουσίες που γνώρισε ότι υπήρχαν στα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί.
Αφού έκανε το παραπάνω, μπόρεσε να καταλήξει στη συγκεκριμένη ουσία.
Πηγή: Ethnos.gr