Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 17:33

Επίσκεψη Λιμενάρχη Κατακόλου στον κ.κ Μητροπολίτη Ηλείας

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο νέος Λιμενάρχης Κατακόλου Πλωτάρχης Λ.Σ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ Κων/νος, επισκέφθηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 στο γραφείο του, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό.

Στην εθιμοτυπική συνάντησή τους, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης όσο και ο νέος Λιμενάρχης, επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και της τοπικής μας Εκκλησίας, ενώ δεσμεύθηκαν για την συνέχιση της καλής συναντίληψης και συναλληλίας με σκοπό την ασφάλεια, την ενημέρωση και την διευκόλυνση των πολιτών.

Αντηλλάγησαν απόψεις και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών και της σωστής ενημέρωσης σχετικά με θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας, η παροχή συνεχούς υποστήριξης των αστέγων, μεταναστών και προσφύγων επισημαίνοντας και οι δύο από την πλευρά τους, την ανάγκη συνεργασίας όλων των θεσμών της ευρύτερης περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Λιμενάρχη, υπογραμμίζοντας πως, τόσο η Μητρόπολή μας, όσο και ο ίδιος προσωπικά θα βρεθούν συμπαραστάτες στο έργο που επιτελεί ο ίδιος με τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος που υπηρετούν στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, διαβεβαιώνοντάς τον παράλληλα πως θα του παρασχεθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, κάθε δυνατή βοήθεια προς όφελος και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στον νέο Λιμενάρχη βιβλία της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Εκ της Λιμενικής Αρχής

(Δελτίο Τύπου)

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Απριλίου 2022 19:02

Σχετικά Άρθρα

  • Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche
    Γερμανία: Περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα έχουν ανακοινωθεί, λέει ο CEO της Roche

    Ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως περισσότερα κρούσματα mpox έχουν εμφανιστεί στην Ευρώπη από όσα είχαν αναφερθεί προηγουμένως και ότι ο ελβετικός όμιλος θα μπορούσε να προσφέρει γρήγορα τον δεκαπλάσιο αριθμό διαγνωστικών τεστ από ό,τι απαιτείται σήμερα.

    «Φαίνεται ότι υπάρχουν ήδη περισσότερα κρούσματα mpox στην Ευρώπη, ίσως να μην έχουν φτάσει όλα ακόμη στα μέσα ενημέρωσης», δήλωσε ο Τόμας Σίνεκερ σε τηλεφωνική κλήση μετά την ανακοίνωση της εταιρείας φαρμάκων και διαγνωστικών προϊόντων για τις πωλήσεις του τριμήνου. Ο Σίνεκερ επισήμανε τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος της νέας παραλλαγής του ιού της mpox που ανακοινώθηκε χθες, Τρίτη, από τη Γερμανία.

    Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τη δημόσια υγεία στη Γερμανία ανακοίνωσε χθες ότι ο κίνδυνος για την υγεία του ευρύτερου πληθυσμού είναι μικρός. Η ζήτηση για τα τεστ της Roche για την mpox «δεν είναι ακόμη τόσο υψηλή, αλλά θα μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε στην δεκαπλάσια ζήτηση», πρόσθεσε ο Σίνεκερ.

    Στην περίπτωση κατάστασης πανδημίας με πολύ πιο γρήγορη εξάπλωση του ιού, η Roche θα χρειαστεί έξι με εννέα μήνες για να ενισχύσει περαιτέρω την παραγωγή διαγνωστικών τεστ, πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε τον Αύγουστο για τη νέα μορφή του ιού κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού επιδημία στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό εξαπλώθηκε σε γειτονικές χώρες.

    Η πρώτη ένδειξη της εξάπλωσης εκτός Αφρικής υπήρξε στις 15 Αυγούστου όταν αξιωματούχοι της παγκόσμιας υγείας επιβεβαίωσαν κρούσμα του νέου στελέχους του ιού της mpox στη Σουηδία.

    Πηγή: Protothema.gr

  • Kρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα παράσυρση 75χρονου τουρίστα στο Ρέθυμνο
    Kρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη θανατηφόρα παράσυρση 75χρονου τουρίστα στο Ρέθυμνο

    Το σοκαριστικό τροχαίο στη Κρήτη καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα.

    Βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που ένας 75χρονος Γερμανός τουρίστας στη Κρήτη βρήκε τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκε από μηχανή, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο μαζί με τη σύζυγό του, έτσι ώστε να φτάσουν στη στάση λεωφορείου.

    Στο βίντεο του neakriti.gr καταγράφονται οι δραματικές στιγμές του δυστυχήματος. Ο άτυχος άνδρας, που ακολουθεί τη σύζυγό του, παρασύρεται από μια μηχανή που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, διασχίζοντας τη διάβαση, με συνέπεια να βρει ακαριαίο θάνατο, όπως αναφέρει το ίδιο μέσο. Ο οδηγός της μηχανής φέρεται να βρίσκεται σε σοκ μετά το συμβάν, φωνάζοντας ότι «σκότωσε άνθρωπο», καθώς δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του πεζού.

    Δείτε βίντεο ντοκουμέντο:

    Το βίντεο έχει προκαλέσει θλίψη και ανησυχία, επαναφέροντας στο προσκήνιο τα ζητήματα οδικής ασφάλειας στην Κρήτη. Κατοίκοι της περιοχής επισημαίνουν ότι οι φωτισμοί σε κεντρικούς δρόμους δεν λειτουργούν, καθιστώντας τη νύχτα επικίνδυνη για πεζούς και οδηγούς. Ο ιδιοκτήτης τοπικού καφέ έχει προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα, αφήνοντας αναμμένη τη δική του ταμπέλα για να διευκολύνει τη διέλευση.

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας
    Νεκρός Γερμανός λουόμενος σε παραλία της Κέρκυρας

    Ένας 71χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γερμανίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Κοντογυαλού της Κέρκυρας το μεσημέρι του Σαββάτου 14/09.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το οποίο ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες για το συμβάν, στον 71χρονο αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από έναν ναυαγοσώστη και στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

    Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Παλαιοκαστρίτσας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

    Πηγή: cnn.gr

  • Κατάκολο: 60 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν μεσοπέλαγα από φορτηγό πλοίο
    Κατάκολο: 60 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν μεσοπέλαγα από φορτηγό πλοίο

    Του Γιάννη Σπυρούνη

    Στα βάθη του Ιονίου, περίπου 50 ν.μ. δυτικά της Ζακύνθου διασώθηκαν 60 παράτυποι μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Κατακόλου, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Μετά από ενημέρωση που είχε η Ελληνική Ακτοφυλακή και το Λιμενικό Σώμα, υπήρξε κινητοποίηση από παραπλέοντα πλοία.

    Στην περιοχή που εντοπίστηκαν οι παράτυποι μετανάστες επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες και ένα φορτηγό πλοίο προσέγγισε και διέσωσε τους μετανάστες. Στη συνέχεια κατόπιν των εντολών που έλαβε, κατευθύνθηκε προς το Κατάκολο, όπου έφτασε περίπου στις 4,30 το πρωί αρόδου. Εκεί το ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ516 ανέλαβε τη μεταφόρτωση και μεταφορά των λιμάνι των παράτυπων μεταναστών διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 5,30 το πρωί.

    Από τα πρώτα στοιχεία που έχουμε πρόκειται για 60 άτομα αρκετά νεαρής ηλικίας. Οι 57 είναι υπήκοοι Ιράν και τρεις - μια οικογένεια - υπήκοοι Ιράκ. Ανάμεσά τους βρίσκονται και δέκα μικρά παιδιά.

    Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μέριμνα και συντονισμός από το Λιμεναρχείο Κατακόλου υπό τον Λιμενάρχη Υποπλοίαρχο (ΛΣ) Απόστολο Γκατζιό και από την πλευρά των υπηρεσιών του δήμου Πύργου της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας με μέριμνα του δημάρχου Στάθη Καννή.

    Οι Λιμενικές Αρχές εξετάζουν αν ανάμεσα στους διασωθέντες βρίσκονται και οι διακινητές ή οι υπεύθυνοι της μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών που είχαν προορισμό την Ιταλία.

    Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, Κώστας Νικολούτσος, σε δήλωσή του στο ilialive.gr τόνισε ότι “… για δεύτερη φορά φέτος είχαμε διάσωση μεταναστών. Το σκάφος τους εξέπεμψε σήμα κινδύνου στα διεθνή ύδατα περίπου 50 ν.μ. δυτικά της Ζακύνθου. Υπήρξε κινητοποίηση από το Λιμεναρχείου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου με όλο το προσωπικό και δημιουργήσαμε ανθρώπινες συνθήκες υποδοχής. Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής τους. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου παρείχαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης και θα συνεχίσουμε την υποστήριξη τους έως ότου φύγουν για κάποια δομή. Είναι νέοι άνθρωποι και μικρά παιδιά.

    Κληθήκαμε για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση. Είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε. Φαίνεται πως στο άμεσο μέλλον θα έχουμε και άλλα τέτοια περιστατικά. Το Κατάκολο στερείται χώρων φιλοξενίας, ωστόσο κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε να παρέχουμε ανθρώπινες συνθήκες σε τέτοιες περιπτώσεις”.

    Metana Kata 2

  • Κατάκολο: Προφυλακιστέοι πέντε Ιρανοί για διακίνηση μεταναστών
    Κατάκολο: Προφυλακιστέοι πέντε Ιρανοί για διακίνηση μεταναστών

    Το δρόμο για τη φυλακή θα πάρουν οι πέντε υπήκοοι Ιράν που συνελήφθησαν με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης μεταναστών. Το σκάφος που μετέφερε συνολικά 74 αλλοδαπούς υπηκόους Ιράν, Ιράκ και ελάχιστους Αφγανούς, εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Ζακύνθου το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 7 Αυγούστου και οδηγήθηκαν με τη βοήθεια δεξαμενόπλοιου στο λιμάνι του Κατακόλου.

    Οι λιμενικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τους πέντε ανάμεσα στα 74 άτομα, διακινητές που προσπαθούσαν να οδηγήσουν το πλοίο στην Ιταλία.

    Οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν χθες και προχθές και με τη σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα θα προφυλακιστούν.

  • Συναγερμός στην Γαύδο: Χάθηκαν τα ίχνη Γερμανού κατοίκου – Πού εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών
    Συναγερμός στην Γαύδο: Χάθηκαν τα ίχνη Γερμανού κατοίκου – Πού εστιάζονται οι έρευνες των Αρχών

    Συναγερμός έχει σημάνει στη Γαύδο καθώς αγνοείται Γερμανός κάτοικος του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από το απόγευμα της Δευτέρας (12/8).

    Η κινητοποίηση της Αστυνομίας ήταν άμεση για τον εντοπισμό του αλλοδαπού άνδρα, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο νησί την τελευταία δεκαετία.

    Οι πρώτες πληροφορίες

    Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, πρόκειται για τον Nills, γερμανικής καταγωγής, ο οποίος δεν εμφανίστηκε χθες το απόγευμα στην καντίνα όπου εργάζεται στην περιοχή του Αη Γιάννη.

    Μόλις έγινε γνωστή η εξαφάνισή του, άνθρωποι που τον γνωρίζουν πήγαν στο παλιό σπίτι που μένει, πάνω από τον οικισμό του Αη Γιάννη. Εκεί βρήκαν το φαγητό του, ανέγγιχτο, αλλά κανένα ίχνος του ιδίου.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, αλλά και άνθρωποι του Δήμου Γαύδου καθώς και κατασκηνωτές που ζουν στο νησί και οι οποίοι ξεκίνησαν τις έρευνες στα μονοπάτια της περιοχής χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση παράτυπων μεταναστών και τη μεταφορά τους στο Κατάκολο
    Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την διάσωση παράτυπων μεταναστών και τη μεταφορά τους στο Κατάκολο

    Τις απογευματινές ώρες την 07.08.2024, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Κατάκολου, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για ένα ιστιοφόρο σκάφος σε πιθανό κίνδυνο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή 26 ν.μ. δυτικά της Ζακύνθου.

    Υπό τον συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. στην περιοχή μετέβη ένα ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία. Το δεξαμενόπλοιο (Δ/Ξ) «HENRY MAERSK» σημαίας Δανίας περισυνέλεξε με ασφάλεια εβδομήντα τέσσερις (74) αλλοδαπούς (53 άντρες, 9 γυναίκες και 12 ανήλικοι) και τους μετέφερε στη ράδα του λιμανιού του Κατάκολου με τη συνοδεία του Ν/Γ. Στη συνέχεια οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο επιβατηγό φορτηγό (Ε/Γ – Φ/Γ) «ΜΙΜΗΣ Γ.» Ν.Κ. 24 και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι.

    Από το Λιμενική Αρχή Κατάκολου που διενεργεί τη προανάκριση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.) προέκυψε ότι οι αλλοδαποί είχαν ξεκινήσει από την περιοχή της Μαρμαρίδας Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία, ενώ έκαστος εκ των προαναφερόμενων πλήρωσε για την μεταφορά του το ποσό των οχτώ χιλιάδων και πεντακοσίων ευρώ (8.500). Συνελήφθησαν πέντε (05) αλλοδαποί εκ των ανωτέρω για παράβαση του άρθρου 30 παρ. 1Γ του Ν. 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις) και του άρθρου 306 του Π.Κ. (Έκθεση).

    Η Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κατάκολου αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των μελών της υπόψη εγκληματικής οργάνωσης, όπως επίσης και την συνεργασία τους με έτερα μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

    paratupoi katakolo2

  • Κατάκολο: Πέντε συλλήψεις για τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών - Σήμερα στον Εισαγγελέα
    Κατάκολο: Πέντε συλλήψεις για τη διακίνηση παράτυπων μεταναστών - Σήμερα στον Εισαγγελέα

    Από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας ξεκίνησε το ταξίδι των 74 παράτυπων μεταναστών που κατέληξαν στο Κατάκολο, μετά τον εντοπισμό τους στα δυτικά της Ζακύνθου με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος. Οι 74 αλλοδαποί διασώθηκαν με επιχείριση του Λιμενικού Σώματος από δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Δανίας που τους μετέφερε έως έξω από το λιμάνι του Κατακόλου και από εκεί μεταφέρθηκαν με λάντζα στο νότιο προβλήμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά διασώθηκαν 74 άτομα στην πλειονότητά τους Ιρανοί και Ιρακινοί αλλά και ελάχιστοι Αφγανοί. Αρκετοί είναι Κουρδικής καταγωγής και όλοι φέρονται να δήλωσαν πως έφυγαν από τον τόπο τους φοβούμενοι αναταραχές στη Μέση Ανατολή γενικότερα.

    Πέντε άτομα συνελήφθησαν από το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κατακόλου που διαχειρίζεται το περιστατικό, ως υπεύθυνοι για τη μεταφορά των παράτυπων μεταναστών και αυτοί ίδιας υπηκοότητας, οι οποίοι θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ηλείας.

    Οι παράτυποι μετανάστες κατόπιν συνεννοήσεως έφτασαν στην περιοχή της Μαρμαρίδας όπου και επιβιβάστηκαν στο σκάφος που σταμάτησε το ταξίδι του στο Ιόνιο. Το “κόμιστρο” που πλήρωσαν για το ταξίδι έως την Ιταλία σύμφωνα με πληροφορίες 7000 με 8000 δολάρια.

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch