Επίκαιρα

Πάτρα: Εμφανίζονται τα ηλεκτρονικά ίχνη της Πισπιρίγκου - Οι αναζητήσεις για φάρμακα και η προειδοποίηση γιατρού

Πάτρα: Εμφανίζονται τα ηλεκτρονικά ίχνη της Πισπιρίγκου - Οι αναζητήσεις για φάρμακα και η προειδοποίηση γιατρού

Οι νέες πληροφορίες για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη είναι συνεχείς και σοκάρουν. Τώρα, ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης φαίνεται πως είχε προειδοποιήσει τους γιατρούς στην Αθήνα «να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου», ενώ τα ηλεκτρονικά της ίχνη «ξεσκεπάζονται».

Συγκεκριμένα, ο εντατικολόγος γιατρός στις 4 Φεβρουάριου του 2022 είχε πει -ανώνυμα- πως «κάτι περίεργο συμβαίνει», σύμφωνα με ρεπορτάζ του flamis.gr. Εκείνη τη μέρα και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα είχε εκφράσει ανησυχία. Και οι δύο ειδικοί, δύο μέρες μετά την κηδεία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ήταν βέβαιοι ότι «κάτι δεν πάει καλά».

Ο κ. Ηλιάδης είχε ρωτηθεί τότε εάν «έβλεπε» Σύνδρομο Μινχάουζεν και είχε απαντήσει «δια αντιπροσώπου». Ωστόσο, ο γιατρός δεν είχε πει περισσότερα καθώς ήθελε να μιλήσει στους θεσμούς. Έτσι, όταν τον κάλεσε η 13η ανακρίτρια μίλησε για όλα.

Σημειώνεται πως Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένας φροντιστής δημιουργεί την εμφάνιση προβλημάτων υγείας σε ένα άλλο άτομο, συνήθως στο παιδί του. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τραυματισμό του παιδιού ή αλλαγή διαγνωστικών δειγμάτων.

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συμπεριφορά της μητέρας τον οδηγεί στη σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει το Σύνδρομο Μινχάουζεν: «Επισκέφτηκα δύο ψυχιάτρους, τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολλή ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στην περίπτωση αυτή, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από την πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο. Ο πατέρας, μου είπε, ‘’η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’’ και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο. Πήρα τηλέφωνο στο Χαμόγελο του Παιδιού. Έκανα δύο κλήσεις σε αυτό. Το δεύτερο τηλεφώνημα ήταν πιο ξεκάθαρο και εξέφρασα την αγωνία μου για την τυχόν ύπαρξη του ως άνω συνδρόμου και εκεί μου είπαν ότι το περιστατικό ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων τους και μου πρότειναν να απευθυνθώ στην Εισαγγελία. Μετά από μόνος μου πήγα στην ιατροδικαστική υπηρεσία και συνάντησα την κα Τσιόλα, με την οποία συνεργάζομαι πολλά χρόνια και έχουμε άριστες σχέσεις. Της εξέθεσα το πρόβλημα και κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί η ίδια είχε κάνει νεκροψία- νεκροτομή στην Ίριδα. Της είπα όλο το κλινικό-ιατρικό ιστορικό της Τζωρτζίνας».
Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε ενημερώσει -μεταξύ άλλων- και τους συναδέλφους του, στην Αθήνα. Τους είχε ζητήσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου:
«Σκέφτηκα όχι το "απλό Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου" αλλά το πιο περίπλοκο και σπάνιο το "θανατηφόρο Μινχάουζεν", για το οποίο μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σε πιο προχωρημένα συγγράμματα. Οι δράστες με αυτό το σύνδρομο φτάνουν να δολοφονούν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Προσπάθησα να το αποκλείσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα».
Οι αναζητήσεις που ίσως «καίνε» την κατηγορούμενη

Στο «φως» έρχονται και πληροφορίες για τα ηλεκτρονικά ίχνη που άφησε η Ρούλα Πισπιρίγκου. Χαρακτηριστικό είναι το στοιχείο πως 12 μέρες πριν καταλήξει η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε κάνει αναζήτηση σε ιστοσελίδα με αναισθητικά φάρμακα μέσα στα οποία εμπεριέχεται και η κεταμίνη, ενώ στις 26 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες προτού πεθάνει το 9χρονο κορίτσι, η μηχανή αναζήτησης «πρότεινε» στην Πισπιρίγκου να επισκεφθεί σελίδες που κατέγραφαν τη δράση της συγκεκριμένης ουσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του flamis.gr.

Όπως προέκυψε από τη διαδικτυακή εγκληματολογική εξέταση των δεδομένων του Cloud, οι αναζητήσεις της 33χρονης έγιναν μέσα από τον λογαριασμό με το ψευδώνυμο «[email protected]». Ο λογαριασμός αυτός δημιουργήθηκε στις 12-01-2018, ενώ οι αστυνομικοί από το τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων εντόπισαν από τη δραστηριότητα του συγκεκριμένου λογαριασμού (Google - My Activity) συνολικά 27 εγγραφές μέσω της μηχανής αναζήτησης οι οποίες περιέχουν αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο και αφορούν την περίοδο από τις 12-01-2022 μέχρι και τις 30-03-2022.

Από την άρση απορρήτου, όπως γράφει το ίδιο μέσο, προέκυψε πως η 33χρονη στις 17-01-2022 επισκέφθηκε την ιστοσελίδα «Αναισθητικά Φάρμακα – Vasiliadis Medical Books», όπου μεταξύ άλλων ουσιών εμπεριέχεται και η κεταμίνη. Στην έκθεση της αστυνομίας υπάρχει απόσπασμα από τη σελίδα που επισκέφθηκε εκείνη την ημέρα η κατηγορούμενη αναζητώντας αναισθητικές ουσίες οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε η κόρη της. Στη συγκεκριμένη σελίδα η 33χρονη φαίνεται πως πληροφορήθηκε για τη δράση αναισθητικών όπως η μιδαζολάμη, το σεβοφλουράνιο, το κυκλοπροπάνιο, το αιθυλένιο, το υποξείδιο του αζώτου, το ενφλουράνιο, η φαιντανύλη και η κεταμίνη.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup