«Δεν χρειάζεται η ομολογία αν είμαστε συγκροτημένοι στο κομμάτι των αποδείξεων, που έχουμε συλλέξει και συσχετίσει για μία ποινική υπόθεση», δήλωσε ο κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, δικηγόρος και εγκληματολόγος, κληθείς να σχολιάσει την έλλειψη ομολογίας εκ μέρους της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, το πρωί της Μ.Δευτέρας, ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην ανακριτική διαδικασία, στην οποία κυριαρχεί η αρχή της μυστικότητας», που σημαίνει δύο πράγματα, πρώτον ότι η ενεργούσα Πολιτεία, η διωκτική Αρχή, προστατεύει τα στοιχεία που έχει από το να τα μάθει ο ύποπτος ή ο κατηγορούμενος και το δεύτερο είναι, ο κατηγορούμενος, τεκμαιρόμενος ως αθώος, να μην διασύρεται, χωρίς να έχουν συγκροτηθεί τα στοιχεία.
«Εδώ είναι διαρροές από ένα ανακριτικό υλικό, που μας κάνουν να αναμασούμε κάποια ερωτήματα», συμπλήρωσε ο κ. Παπαϊωάννου. «Οι ειδικοί έχουν το λόγο για τη χορήγηση της φαρμακευτικής αγωγής και για την πρόοδο της διαδικασίας αυτής. Η αναζήτηση ενός εγκλήματος είναι μία υπόθεση θεσμική, επιστημονική και όχι καφενειακή».
Δεν υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης η Πισπιρίγκου
Ακόμη, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου δεν φαίνεται να προχωρά στην υποβολή αιτήματος αποφυλάκισης, όπως είχε κάνει γνωστό προ ημερών ο δικηγόρος της.
Ο λόγος είναι, ότι δεν μπορεί να βρει τεχνικό σύμβουλο, που θα υποστηρίξει το αίτημα και τις θέσεις της.
Όπως είπε και ο κ. Παπαϊωάννου, είναι δικαίωμα του κατηγορουμένου να υποβάλει ένα τέτοιο αίτημα και το ότι δεν το έχει υποβάλει ακόμη, έχει να κάνει με την υπερασπιστική γραμμή. «Δεν μπορούμε να προδικάσουμε, τι θα γίνει. Εμείς ως Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν βγαίνουν στοιχεία από την υπόθεση, μόνο για να το σχολιάσουμε, όσο κατανοητό κι αν είναι το ενδιαφέρον», σημείωσε.
Η αναζήτηση για κεταμίνη, όταν ακόμη η Τζωρτζίνα ήταν καλά
Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχουν μπει οι 27 αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στις ηλεκτρονικές συσκευές της, προκειμένου να εντοπιστεί η διαδρομή της κεταμίνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα των Αρχών επικεντρώθηκε σε αναζήτηση που έγινε στις 17 Ιανουαρίου, 12 ημέρες πριν τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, όταν η κατηγορούμενη φέρεται να επισκέφτηκε ιστοσελίδα για αναισθητικά φάρμακα, όπου μεταξύ άλλων υπήρχε αναφορά στον όρο κεταμίνη.
Αυτό σημαίνει, ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της.
Συγκεκριμένα, στις 17 Ιανουαρίου, η Ρούλα Πισπιρίγκου προχωρά σε αναζητήσεις ενός εκδοτικού οίκου για βιβλία που σχετίζονται με αναισθησίες. Μάλιστα, στους διαδικτυακούς τόπους των συγκεκριμένων βιβλίων, υπάρχουν αναφορές σε χρήση κεταμίνης.
Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι η κεταμίνη σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, ή ακόμα και να επιφέρει τον θάνατο.
Στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου «παίρνει» διαφήμιση από το Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης, αλλά ακόμα και την ίδια την κεταμίνη.
Εν τω μεταξύ, η οικογένειά της την στηρίζει και επισημαίνει ότι θα μιλήσει μόνο στις αρχές και τονίζει ότι η διαδικτυακή αναζήτηση της 33χρονης αφορούσε τη μιδαζολάμη, μια αναισθητική ουσία, που όπως λένε συγγενικά πρόσωπα έψαχνε σε συγκεκριμένες ιατρικές σελίδες, στις οποίες υπήρχε αναφορά και στην κεταμίνη.
Πισπιρίγκου: «Η κεταμίνη υπήρχε στο βαλιτσάκι της ΜΕΘ»
Η ίδια η Πισπιρίγκου σε νέες δηλώσεις, την Κυριακή, επέμενε στους ισχυρισμούς της, περί ύπαρξης κεταμίνης στο βαλιτσάκι των γιατρών.
Μιλώντας στο Mega, ισχυρίστηκε, πως δεν είναι εκείνη υπεύθυνη για το θάνατο της 9χρονης κόρης της.
«Ήμασταν συγκεκριμένοι άνθρωποι μέσα στο δωμάτιό της. Εγώ, γιατροί και νοσηλευτές. Δεν υπήρχαν άλλοι. Εγώ λέω δεν είμαι, οι γιατροί λένε δεν είναι, άρα κάποιος από τους δύο είναι», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: Cnn.gr