Επίκαιρα

Πάτρα: Η Πισπιρίγκου είπε πως μετέφερε η ίδια την Ιριδα στο νοσοκομείο

Πάτρα: Η Πισπιρίγκου είπε πως μετέφερε η ίδια την Ιριδα στο νοσοκομείο

Απαντήσεις για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας στην Πάτρα καλούνται να δώσουν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας.

Για το τρίτο παιδί, την Τζωρτζίνα, οι Αρχές θεωρούν πως δολοφονήθηκε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου με κεταμίνη, το μυστήριο εξακολουθεί να παραμένει για τα άλλα δύο παιδιά. Την ίδια ώρα μάρτυρας ισχυρίζεται πως η μητέρα είχε πει για την Ιριδα ότι η ίδια τη μετέφερε στο Καραμανδάνειο επειδή είχε γαστρεντερίτιδα και εκεί έπαθε ανακοπή.

Η εικόνα που παρουσίασε η Ίριδα, όταν έφθασαν οι διασώστες στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη το πρωινό της 21ης Μαρτίου 2021, λύνει το μυστήριο με την ώρα του θανάτου της. «Λαμβάνοντας υπόψιν μας την αναφορά του πληρώματος του ΕΚΑΒ, το οποίο βρήκε την Ίριδα στις 11:35 παγωμένη, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είχε μειωθεί η θερμοκρασία του σώματός της περίπου έναν βαθμό Κελσίου, δεδομένου ότι η μυική ακαμψία χρειάζεται τουλάχιστον τρεις ώρες, ο θάνατος τοποθετείται μεταξύ 09:30 -10:30» είπε, μιλώντας στο STAR, ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Για την Ίριδα, το δεύτερο κοριτσάκι, είχε καταλήξει ήδη όταν ήρθε εδώ πέρα. Ήρθε λίγο καθυστερημένα, παρότι στην προσπάθεια ανάνηψης την οποία κάναμε πάνω από μισή ώρα δεν κατορθώσαμε να πετύχουμε τίποτα. Εμείς, πάντως, δεν έχουμε ενημερώσει την αστυνομία από ότι γνωρίζω, ούτε οι γιατροί μας στο νοσοκομείο εδώ. Πιθανότατα το έκανε το ΕΚΑΒ που ενημερώνει πάντα για αυτές τις καταστάσεις» δήλωσε ο διοικητής του Καραμανδάνειο Νοσοκομείου.

«Η Ρούλα μου είπε ότι η Ίριδα πέθανε στο νοσοκομείο»

Η μητέρα των παιδιών από την Πάτρα μετά τον θάνατο της Ίριδας έλεγε σε φίλη της ότι το παιδί πέθανε στο νοσοκομείο. «Μου είπε ότι είχε γαστρεντερίτιδα. Το πήγα, λέει, στο Καραμανδάνειο και έχει αφυδατωθεί. Του βάλανε ορό και βγήκα με το Μάνο να κάνω ένα τσιγάρο. Ακούω φωνές και γυρνάω πίσω και είχε πάθει ανακοπή το παιδί, μου είχε πει. Και μετά άκουγα ότι το παιδί πέθανε στο σπίτι και δεν ήξερα τι να πιστέψω» αποκάλυψε φίλη της κατηγορούμενης στο STAR.

«Το λάθος με τον ψυκτικό θάλαμο»

Η έξι μηνών Ιριδα εξέπνευσε στις 21 Μαρτίου 2021 και μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει η ακριβής ώρα θανάτου. Σε ανάρτησή της η Ρούλα αναφέρει πως το 6 μηνών βρέφος είχε πεθάνει τα ξημερώματα. Οι επίσημες καταγραφές του ΕΚΑΒ δείχνουν κλήση στις 11:37. Οι διασώστες παρέλαβαν το παιδί από το σπίτι που σύμφωνα με τον Μάνο Δασκαλάκη ήταν «παγωμένο». Το νοσοκομείο Καραμανδάνειο κατέγραψε ως ώρα θανάτου 11:55 στις 21 Μαρτίου 2021. Η συγκεκριμένη ώρα καταγράφηκε επειδή όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο έγινε ανάνηψη, οπότε δεν καταγράφηκε θάνατος. Μετά την καταγραφή της ώρας θανάτου στο Καραμανδάνειο, το σώμα μπήκε στον ψυκτικό θάλαμο και έτσι χάθηκε ο ακριβής προσδιορισμός της ώρας θανάτου. Υπενθυμίζεται πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε πει πως άτυπα της είχε αποκαλύψει η ιατροδικαστής πως η Ιριδα κατέληξε στις 8 με 9 το πρωί, ισχυρισμό που δεν δέχεται η Αγγελική Τσιόλα.

ΕΚΑΒ: Κλήθηκε η ΕΛ.ΑΣ

Σημειώνεται πως διασώστης του ΕΚΑΒ που βρέθηκε την 21η Μαρτίου στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη είχε υποστηρίξει πως έγινε κλήση στην αστυνομία για τον αιφνίδιο θάνατο της Ιριδας. «Πήραμε το βρέφος και καθίσαμε λίγο μέσα στην κινητή μονάδα, γιατί το σπίτι ήταν γεμάτο κόσμο για να είναι προστατευμένο το περιβάλλον και μετά πήγαμε κατευθείαν στο Καραμανδάνειο. Ρώτησε κάποιος: “Γιατί δεν φεύγετε;” και τους εξηγήσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάποιες δράσεις αναζωογόνησης, να χορηγήσουμε φάρμακα. Όταν παραλάβαμε το βρέφος από το σπίτι, ενημερώσαμε το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ να ενημερώσει την αστυνομία, ότι έχουμε στην τάδε διεύθυνση αυτό το συμβάν, ένα βρέφος χωρίς αναπνοή και σφυγμό», αποκάλυψε ο διασώστης στο Mega. Μάλιστα υπογράμμισε πως: «Πιθανόν να είναι αιφνίδιος θάνατος. Αμέσως μόλις παραλάβαμε, ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Το κέντρο, από ό,τι έμαθα μετά, ενημέρωσε την αστυνομία».

Συμβολαιογράφος σπιτονοικοκυράς: «Δεν εμπιστευόταν τον Μάνο»

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, απαντήσεις για τα αίτια θανάτου αλλά και για τις κινήσεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς αναζητούν οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Η σπιτονοικοκυρά είχε μιλήσει με τη συμβολαιογράφο όταν η τελευταία κλήθηκε από τον Μάνο Δασκαλάκη, για να συντάξει το πληρεξούσιο, στην Πάτρα. Η τελευταία τη ρώτησε γιατί δεν κάνει εξουσιοδότηση σε κάποιον στενό συγγενή της και για ποιο λόγο εμπιστεύεται έναν άγνωστο, όπως της είπε.

Η σπιτονοικοκυρά που τελικά πέθανε το 2020, έδωσε τις δικές της απαντήσεις.

Ήταν 2017 όταν η Ευγενία Κούτρα, η σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, εισήχθη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Τα προβλήματα λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας, από την οποία έπασχε, είχαν αρχίσει να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους.

Στις 8 Μαρτίου 2017 στην 66χρονη, τότε γυναίκα, είχαν γίνει δύο αξονικές και μια μαγνητική τομογραφία και είχαν «δείξει» πολλαπλές βλάβες στον εγκέφαλο, που θεωρήθηκε πως προέρχονταν από μικρά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη.

Η Ευγενία Κούτρα είχε χάσει ήδη τον άνδρα της από ανακοπή καρδιάς και διέμενε μόνη στον δεύτερο όροφο του οικήματος της οδού Μπιζανίου 27 στην Πάτρα. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική, στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας διέμενε πλέον η οικογένεια Δασκαλάκη.

Ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου η Ευγενία Κούτρα ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρουν έναν συμβολαιογράφο. Πράγματι, βρήκαν μια συμβολαιογράφο που μετέβη στο νοσηλευτήριο και συναντήθηκε με την σπιτονοικοκυρά.

Όπως ανέφερε η συμβολαιογράφος στο tempo24, η 66χρονη γυναίκα της ζήτησε να συντάξει ένα πληρεξούσιο, καθώς όπως της αποκάλυψε εξαιτίας της κατάστασής της, δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ούτε καν για να μπορέσει να εισπράξει την σύνταξή της και χρειαζόταν χρήματα.

Αμέσως η συμβολαιογράφος ρώτησε γιατί ήθελε να έχει ως πληρεξούσιό της, τον Μάνο Δασκαλάκη και δεν αναλάμβανε κάποιος από τους συγγενείς της, τις οικονομικές της υποχρεώσεις. Όπως υποστήριξε η Ευγενία Κούτρα δεν είχε στενούς συγγενείς και όσοι υπήρχαν δεν διατηρούσαν καμιά σχέση μαζί της. Επομένως, δεν θα μπορούσε να τους αναθέσει το οτιδήποτε.

«Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;» ήταν η αυθόρμητη ερώτηση της συμβολαιογράφου. Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση πως δεν τον εμπιστευόταν ιδιαίτερα, αλλά δεν είχε καμιά επιλογή και το να τον ορίσει πληρεξούσιο ήταν για εκείνη μονόδρομος. Χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γιατί τον αντιμετώπιζε με επιφύλαξη.

Όπως είπε η συμβολαιογράφος, στο πληρεξούσιο είχε συμπεριλάβει τη δυνατότητα του Μάνου Δασκαλάκη να εισπράττει τη σύνταξή της και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι κοινωφελών οργανισμών, χωρίς να έχει άλλη δυνατότητα, αγοροπωλησιών κλπ.

Μάλιστα η Ευγενία Κούτρα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με την συμβολαιογράφο, που σήμερα έχει φύγει από την Πάτρα και διαμένει σε άλλη πόλη, είχε αποκαλύψει την μεγάλη αδυναμία που έτρεφε για την μικρή Τζωρτζίνα. «Θέλω να της γράψω το σπίτι της οδού Μπιζανίου, που μένει η οικογένεια», ανέφερε στη συμβολαιογράφο!

Η Ευγενία Κούτρα κατέληξε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 69 ετών, χωρίς να έχει προχωρήσει σε άλλη συμβολαιογραφική πράξη.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

tsoukalas popup