Επίκαιρα

Πάτρα: Βρέθηκε ξαφνικά φιαλίδιο με αίμα της μικρής Τζωρτζίνας - Τι μπορεί να δείξει το νέο εύρημα

Πάτρα: Βρέθηκε ξαφνικά φιαλίδιο με αίμα της μικρής Τζωρτζίνας - Τι μπορεί να δείξει το νέο εύρημα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, για την οποία έχει συλληφθεί η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Όπως έγινε γνωστό τώρα, βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο φιαλίδιο με το αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, το οποίο αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια της περίεργης μεταστροφής στην υγεία του κοριτσιού. Πρόκειται για αίμα το οποίο είχε ληφθεί πριν από την πρώτη ανακοπή που υπέστη η 9χρονη.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων αναφέρει, μιλώντας στον Alpha, πως το εύρημα αυτό έχει πολύ μεγάλο ρόλο ειδικά στις τοξικολογικές, καθώς δίνει πολύτιμες πληροφορίες για τη χρήση «όχι μόνο φαρμάκων που είναι μέσα στη θεραπεία ενός ανθρώπου αλά και φαρμάκων που έχουν ληφθεί εκτός θεραπείας, ακόμα και δηλητηρίων».

Όπως πρόσθεσε, είναι πολύ πιθανό το αίμα να έχει συντηρηθεί σωστά και άρα οι τοξικολόγοι να μπορέσουν να ερευνήσουν τυχόν νέα δεδομένα που θα προκύψουν.

Σε ερώτηση πώς γίνεται το φιαλίδιο να βρέθηκε τώρα, ο κ. Λέων απάντησε ότι «κατά τη γνώμη μου δεν είναι απαραίτητα ένα αρνητικό γεγονός (...). Φαντάζομαι ότι και το συγκεκριμένο νοσοκομείο διερεύνησε τις αποθήκες του, είδε εάν υπάρχουν άλλα βιολογικά υλικά και προφανώς κατέληξε ότι βρέθηκε αυτό το φιαλίδιο».

Πριν λίγες ημέρες, ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης είπε ότι η κεταμίνη που αποδείχτηκε πως σκότωσε την 9χρονη, πρέπει να της χορηγήθηκε ενδοφλέβια καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προκαλέσει τοξικά φαινόμενα, όπως είναι η ανακοπή, αλλά και να μπει στη ροή του αίματος σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σε σχέση με τον χρόνο δράσης της τοξικής ουσίας, ο ιατροδικαστής εξήγησε πως με την ενδοφλέβια χορήγηση η δράση ξεκινά στα 2" και κορυφώνεται στα 5", ενώ ενδομυικά η δράση κορυφώνεται σε 10 λεπτά.

Απαντώντας στο ερώτημα του Mega για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε πως η ασφυξία στο παιδί προκλήθηκε από την κεταμίνη.

«Η καταστολή του αναπνευστικού κέντρου είναι ένα είδος ασφυκτικού θανάτου, μπορεί να μη γίνεται μηχανικά αλλά χημικά. Σημάδια βίας στο εξωτερικό του προσώπου δεν προέκυψαν» είπε.

Κλείνοντας, τόνισε πως η ποσότητα κεταμίνης είναι αδύνατον να χορηγήθηκε από τους γιατρούς, καθώς αυτό γίνεται μονάχα όταν θέλουν να κρατήσουν έναν οργανισμό στη ζωή και όχι στη διαδικασία ανάνηψης.

Πηγή: Ethnos.gr

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις