Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 19:26

Πάτρα: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο Μάνος Δασκαλάκης

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων παιδιών κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κλοπή και υπεξαίρεση εγγράφων

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κλοπή και υπεξαίρεση εγγράφων κατέθεσε στην Ασφάλεια Πατρών, ο πατέρας των τριών αδικοχαμένων παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης. Σύμφωνα με το tempo24.news, ο Μάνος Δασκαλάκης βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού όπου κατέθεσε τη μήνυση, για την κλοπή της σχολικής τσάντας της Τζωρτζίνας και για σωρεία εγγράφων τα οποία απομακρύνθηκαν από το σπίτι, αφού μπήκε μέσα σε αυτό ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκοιράς Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε δημόσια η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, ο δικηγόρος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος βρέθηκε αργά εχθές τη νύχτα στο σπίτι της οδού Μπιζανίου μαζί με συνεργάτη του, ο οποίος μπήκε μέσα στο σπίτι και εξήλθε λίγη ώρα αργότερα μεταφέροντας μια στοίβα από έγγραφα.
Σύμφωνα με την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο συγκεκριμένος δικηγόρος απέσπασε από το σπίτι και τη σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας, με τα προσωπικά αντικείμενα του παιδιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί η οποιαδήποτε δικαστική απόφαση για την παράδοση των κλειδιών του σπιτιού στους κληρονόμους της σπιτονοικοκυράς κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.
Πηγή: protothema.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 28 Μαϊος 2022 19:15

Σχετικά Άρθρα

  • Δικηγόρος υπαλλήλου αεροδρομίου στο OPEN: «Ο Αυγενάκης δεν ακούμπησε τον εντολέα μου, θεωρούμε το θέμα λήξαν»
    Δικηγόρος υπαλλήλου αεροδρομίου στο OPEN: «Ο Αυγενάκης δεν ακούμπησε τον εντολέα μου, θεωρούμε το θέμα λήξαν»

    Ανακάλεσε τη μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρομίου, που δέχθηκε επίθεση από τον πρώην υπουργό, όταν του εξήγησε, πώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο, δεν μπορεί να επιβιβαστεί στην πτήση του.

    «Έχω ανέγκλητη εντολή, που δηλώνει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του κύριου Αυγενάκη και δηλώνει την επιθυμία να ανακαλέσει την μήνυση για εξύβριση και απειλή που είχε καταθέσει», εξήγησε η δικηγόρος του 23χρονου υπάλληλου αεροδρομίου, μιλώντας στο OPEN και το Ώρα Ελλάδος.

    «Απόλυτα ικανοποιημένος από τη συγγνώμη»

    Η ίδια έκανε λόγο για ανακρίβειες που πρέπει να αποκατασταθούν και επέμεινε ότι ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής δεν χειροδίκησε κατά του εντολέα της. «Δεν ξυλοκοπήθηκε. Δεν τον ακούμπησε δεν υπήρξε καμία σωματική βλάβη. Ήταν στο πλαίσιο της όλης έντασής επειδή έχασε την πτήση του και ολοκληρώθηκε εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

    Όπως είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης συνομίλησε με τον εντολέα της και του ζήτησε συγγνώμη. «Εξήγησε κάποιος λόγους που αφορούν τον ίδιο. Σίναι απολυτά ικανοποιημένος και θεώρησε το θέμα λήξαν». Η ίδια απέρριψε το ενδεχόμενο να φοβήθηκε εξαιτίας του στάτους του Λευτέρη Αυγενάκη και πρόσθεσε ότι όταν συνέβη το περιστατικό δεν γνώριζε καν ποιος είναι.

    Η αντίδραση Αυγενάκη

    Σε χθεσινή του ανάρτηση ο πρώην υπουργός ευχαρίστησε τον νεαρό υπάλληλο για την κατανόηση, που επέδειξε και έκανε λόγο για εργαλειοποίηση του περιστατικού.

    «Ευχαριστώ τον Παναγιώτη για την κατανόησή του σε ένα ατυχές περιστατικό αλλά και τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του από συγκεκριμένους κύκλους που επιζητούν την πολιτική μου εξόντωση. Μετά από 14 ημέρες αδιανόητων υπερβολών και παραπληροφόρησης χαίρομαι που επιτέλους το περιστατικό αυτό κλείνει με τον τρόπο που πρέπει. Οφείλουμε να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην τοξικότητα που με ευκολία κάποιοι καλλιεργούν και χαίρομαι που ο Παναγιώτης, ένας νέος άνθρωπος μας έδειξε τον δρόμο. Λυπάμαι και πάλι για την αναστάτωση που άθελά μου προκάλεσα στον Παναγιώτη».

    Πηγή: ethnos.gr

  • Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας: Θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος μέχρι τη δίκη του (upd)
    Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Απόστολος Λύτρας: Θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος μέχρι τη δίκη του (upd)

    Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκεται από σήμερα, 20 Ιουνίου ο γνωστός ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μετά την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης που εξέδωσαν οι δικαστικές αρχές αντικαθιστώντας τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί αρχικά.

    Ο γνωστός ποινικολόγος περίπου στις 12:00 εξήλθε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων με τους αστυνομικούς να τον οδηγούν στο σωφρονιστικό ίδρυμα, της Αττικής, όπου θα κρατηθεί προσωρινά μέχρι τη δίκη του, η οποία αναμένεται να προσδιοριστεί μετά την παρέμβαση και του Αρείου Πάγου που ζήτησε επίσπευση των διαδικασιών.

    Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέως

    Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του ξυλοδαρμού έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα μετά την απολογία του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

    Συγκεκριμένα, κρίθηκε ότι παραβίασε τον όρο της υποχρεωτικής μετοίκησης καθώς και της απαγόρευσης προσέγγισης και επαφής με την κυρία Πολυζωγοπούλου. Η αιτία της αλλαγής στην ποινική μεταχείριση του Απόστολου Λύτρα έχει αφετηρία σε επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορούμενου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού, η παθούσα δικηγόρος.

    Στη δικαστική κρίση βάρυνε, ωστόσο, και το γεγονός ότι ο δικηγόρος παρέμεινε για πολλές ώρες «άφαντος» για τις διωκτικές Αρχές, που ενημέρωσαν την Εισαγγελία ότι τον αναζητούν ανεπιτυχώς στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά την καταγγελία και τις μηνύσεις της κ. Πολυζωγοπούλου για την «εισβολή» στο σπίτι, όπως περιγράφει η ίδια, της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, της κόρης του και ενός δικηγόρου-συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του ζευγαριού.

    Ο ποινικολόγος ισχυρίζεται πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις σε βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η μηνύτρια σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του.

    Σημειώνεται πως ο κ. Λύτρας υπέβαλε και μήνυση ενώ ήταν κρατούμενος στην σύζυγό του, θεωρώντας πως δεν παραβίασε τους όρους καθώς η επικοινωνία με την κυρία Πολυζωγοπούλου, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε μέσω τρίτων, ενώ ισχυρίζεται πως δεν την απείλησε μέσω μηνυμάτων.

    Αντιπρόεδρος ΕνΔΕ για Λύτρα: Σε ποιες περιπτώσεις προβλέπεται προφυλάκιση

    Για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο αντιπρόεδρος δικαστών και εισαγγελέων, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, εξηγώντας τι προβλέπει ο νόμος για την προφυλάκιση.

    «Μέχρι το 1981 ίσχυε ο θεσμός της προφυλάκισης. Για κάθε κακούργημα και πλημμέλημα, εφόσον οδηγούνταν η υπόθεση στον ανακριτή, εφόσον προέκυπταν επαρκής ενδείξεις, ο κατηγορούμενος ήταν εκ του νόμου κρατούμενος.

    Αυτό άλλαξε. Έχουν περάσει 43 χρόνια από τότε. Αντικαταστάθηκε η προφυλάκιση από τον θεσμό της προσωρινής κράτησης. Αυτό σημαίνει πως ένας κατηγορούμενος κρατείται μόνο αν υπάρχει κίνδυνος για τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων ή κίνδυνος για φυγή του κατηγορουμένου και εφόσον αυτοί οι σκοποί δεν μπορούν να επιτευχθούν με την επιβολή περιοριστικών όρων. Η εξαίρεση είναι η προσωρινή κράτηση και όχι ο κανόνας», επισήμανε.

    «Ο ανακριτής δεν επιβάλει ποινή, αλλά το δικαστήριο», σχολίασε επίσης.

    Ο Φλωρίδης άλλαξε τον νόμο μετά την υπόθεση Λύτρα

    Ενώ η συζήτηση ήταν έντονη στον δημόσιο διάλογο και τους νομικούς κύκλους για το εάν θα έπρεπε ή όχι να προφυλακιστεί από την αρχή ο Απόστολος Λύτρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ανακοίνωσε πρόσθετες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

    «Κανόνας πλέον θα είναι η επιβολή προσωρινής κράτησης για τα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας, εκτός αν κριθεί απολύτως αιτιολογημένα ότι ο κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση ή οι περιοριστικοί όροι αρκούν για την αποτροπή του δράστη από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων. Δηλαδή ο κανόνας γίνεται προσωρινή κράτηση για τα κακουργήματα ενδοοικογενειακής βίας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός στην ενημέρωση που έκανε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ έφερε ως μέτρο την ηλεκτρονική επιτήρηση με «βραχιολάκι».

    Δημογλίδου για Λύτρα: Γιατί δεν του πέρασαν χειροπέδες στο νοσοκομείο

    Για τις εξελίξεις στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα μίλησε και η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου, απαντώντας μεταξύ άλλων γιατί οι αστυνομικοί δεν του πέρασαν χειροπέδες στο νοσοκομείο.

    Όπως ανέφερε αρχικά, στον ANT1 ο ποινικολόγος δεν συνελήφθη λόγω της μήνυσης που του έκανε η σύζυγός του, αλλά το ένταλμα προβλέπει την άρση των περιοριστικών όρων και την επιβολή της προφυλάκισης.

    Σε ερώτηση για το εάν ο δικηγόρος έδωσε εξηγήσεις για τον λόγο που ήταν εξαφανισμένος, η κυρία Δημογλίδου απάντησε: «Όχι τουλάχιστον στην αστυνομία. Το μόνο που ανέφερε είναι ότι δεν σχετίζεται με το περιστατικό που έγινε το βράδυ στο σπίτι».

    Αναφορικά με το γιατί δεν φορούσε χειροπέδες, έξω από το νοσοκομείο, η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. απάντησε: «Όταν ο άνθρωπος αυτός φεύγει από το νοσοκομείο δεν είναι κρατούμενος και δεν προσάγεται ως ύποπτος. Η αναφορά που είχαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είναι ότι πρόκειται για ατύχημα. Η αναφορά του γιατρού ήταν ότι πρόκειται να καταθέσει ότι η γυναίκα αυτή δεν είναι χτυπημένη από ατύχημα αλλά από κάποιον άνθρωπο, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει από ποιον».

    «Δεν είχε καταθέσει ο γιατρός, δεν είχαμε ένορκη εξέταση από κάποιον ότι αυτός είναι ο δράστης. Οπότε έπρεπε να απομακρυνθεί για να μπορέσουν να καταθέσουν με ασφάλεια οι μάρτυρες. Άλλωστε τον συνόδευε και το παιδί του. Καταλαβαίνετε πόσο άσχημη εικόνα θα ήταν να εισέλθει στο περιπολικό και το παιδί, θέλαμε να το προστατέψουμε και αυτό. Ξαναλέω ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν ύποπτος απόδρασης, ακολούθησε κανονικά άλλωστε. Δεν μπορούσαμε να τον προσαγάγουμε με χειροπέδες καθώς δεν ήταν κρατούμενος, ούτε ύποπτος εκείνη τη στιγμή».

    Μήνυση και αγωγή του Κούγια στη Σοφία Πολυζωγοπούλου

    Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση και αγωγή κατά της συζύγου του Απόστολου Λύτρα, με αφορμή τα μηνύματα ανάμεσα στην Σοφία Πολυζωγοπούλου και τον συνεργάτη του ποινικολόγου.

    Το γραφείο του κ. Κούγια αναφέρει σε δήλωσή του ότι «το συγκεκριμένο μήνυμα θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Αλεξίου Κούγια τόσο ως ανθρώπου, όσο και ως Δικηγόρου και το περιεχόμενο του είναι παντελώς ψευδές και συκοφαντικό».

    «Έχουμε λάβει εντολή να αποστείλουμε σήμερα εξώδικη – διαμαρτυρία – πρόσκληση – δήλωση στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και ακολούθως να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή εις βάρος της».

    Πηγή: Ethnos.gr

  • Τέμπη - Μήνυση από την οικογένεια του μηχανοδηγού: Έχουν διαγραφεί «ανεξήγητα» 11 λεπτά από τις συνομιλίες
    Τέμπη - Μήνυση από την οικογένεια του μηχανοδηγού: Έχουν διαγραφεί «ανεξήγητα» 11 λεπτά από τις συνομιλίες

    Η διαγραφή «έγινε για να ενοχοποιηθεί νεκρός μηχανοδηγός» των Τεμπών αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας.

    Μήνυση κατά παντός υπαιτίου για αλλοίωση αποδεικτικού υλικού στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών καταθέτει η οικογένεια του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62.

    «Επί ένα ολόκληρο έτος από το έγκλημα των Τεμπών και σύμφωνα με το “αφήγημα” του ανθρωπίνου λάθους ως μόνης, δήθεν, ενεργής αιτίας του δυστυχήματος, συγκεκριμένοι κύκλοι, αρχικώς υπονοούσαν και μετέπειτα θρασύτατα διέδιδαν ότι, δήθεν, ο έμπειρος, επί σειρά τεσσάρων δεκαετιών συγγενής των εντολέων μας και μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενήργησε πλημμελώς εκείνη τη μοιραία νύχτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο, το οποίο εκπροσωπεί την οικογένεια του μηχανοδηγού.

    Τονίζοντας πως έχουν διαγραφεί «ανεξήγητα» 11 λεπτά από τις συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού και του σταθμάρχη Λάρισας λίγο πριν το δυστύχημα, η οικογένειας υποστηρίζει πως η διαγραφή των συνομιλιών φέρεται να έγινε προκειμένου να ενοχοποιήσουν το νεκρό μηχανοδηγό.

    «Κάποιοι ενεργώντας κατ’ εντολή έτερων, επενέβησαν στο καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το ενδεκάλεπτο (11λεπτο) μεταξύ του χρονικού διαστήματος από «22:56:54» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:07:54 μ.μ.) έως και «23:07:24» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:18:24 μ.μ.) για λόγους που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε και οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης» αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

    «Το δικηγορικό μας γραφείο, εκπροσωπώντας την οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62, ενεργώντας κατ’ εντολήν και για λογαριασμό της, ενημερώνει τα ΜΜΕ ότι την 29-4-2024, κατατέθηκε ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Λάρισας, Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπαιτίου, αφορούσα την αλλοίωση αποδεικτικού υλικού και την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών των σε αυτήν καταγγελλόμενων πράξεων.

    Επί ένα ολόκληρο έτος από το έγκλημα των Τεμπών και σύμφωνα με το «αφήγημα» του ανθρωπίνου λάθους ως μόνης, δήθεν, ενεργής αιτίας του δυστυχήματος, συγκεκριμένοι κύκλοι, αρχικώς υπονοούσαν και μετέπειτα θρασύτατα διέδιδαν ότι, δήθεν, ο έμπειρος, επί σειρά τεσσάρων δεκαετιών συγγενής των εντολέων μας και μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ενήργησε πλημμελώς εκείνη την μοιραία νύχτα, διότι, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, όφειλε, όταν αντιλήφθηκε το σφάλμα του Σταθμάρχη και την λανθασμένη κίνησή της σε αντίθετη γραμμή (καθόδου), αφενός να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία και αφετέρου να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο Σταθμάρχη Λάρισας ώστε να του δοθούν νέες οδηγίες και εντολές.

    Υποτίθεται λοιπόν ότι ο μηχανοδηγός, ουδέν από τα ως άνω έπραξε.

    Ωστόσο, από συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία (μηνύσεις επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας/πολυτραυματιών) τα οποία έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην δικογραφία του εξεταζόμενου κύριου εγκλήματος και ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, καταδεικνύεται ότι ενώ η επιβατική αμαξοστοιχία σταμάτησε λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από τον σταθμό Λάρισας με σκοπό ο μηχανοδηγός να λάβει νέες εντολές από τον Σταθμάρχη, το ίδιο χρονικό αυτό σημείο, παρουσιάζεται «ανεξήγητη» 11λεπτη «σιωπή» στα ηχητικά αρχεία ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΦΩΝΟΥ και επομένως και στην απομαγνητοφώνηση αυτών, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από το σύνολο των προηγούμενων και επόμενων συνομιλιών, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ανά δευτερόλεπτα.

    Την «σιωπή» αυτή την είχαμε ήδη επισημάνει, εγγράφως, στον κ. Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, ήδη, διά της από 21/9/23 αιτήσεώς μας, αιτούμενοι τον έλεγχο των ψηφιακών ηχητικών αρχείων. Καθίσταται προφανές ότι κάποιοι» ενεργώντας κατ’ εντολή έτερων, επενέβησαν στο καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το ενδεκάλεπτο (11λεπτο) μεταξύ του χρονικού διαστήματος από «22:56:54» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:07:54 μ.μ.) έως και «23:07:24» μ.μ. (πραγματική ώρα 23:18:24 μ.μ.) για λόγους που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε και οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης.

    Ο πολυαγαπημένος συγγενής των εντολέων μας και μηχανοδηγός, είχε εμπειρία 4 δεκαετιών, ήταν εμπειρότατος και το «αφήγημα» που από την πρώτη στιγμή κάποιοι θέλησαν να υποστηρίξουν περί δήθεν και δικής του παράλειψης να σταματήσει την αμαξοστοιχία και να επικοινωνήσει εκ νέου με τον Σταθμάρχη, κατέπεσε καταφανώς από μαρτυρίες των ίδιων των επιβαινόντων.

    Ο μηχανοδηγός σταμάτησε όταν αντιλήφθηκε ότι αλλάζει ξαφνικά γραμμή (από την άνοδο στην κάθοδο) και προφανέστατα σταμάτησε προκειμένου να ενημερώσει τον Σταθμάρχη Λάρισας και να λάβει σαφείς εντολές Η συνομιλία όμως αυτή ΕΧΕΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ από τα ηχητικά ψηφιακά αρχεία που παραδόθηκαν με τον τρόπο που παραδόθηκαν και προσκομίσθηκαν στην ποινική δικογραφία.

    Με τον ανωτέρω περιγραφόμενο τρόπο, κάποιοι προσπάθησαν να επιρρίψουν ευθύνες στον άτυχο μηχανοδηγό. Ωστόσο, από τα στοιχεία καταδεικνύεται ότι ενήργησε συννόμως, συμφώνως με τους κανονισμούς ασφαλείας. Αρκετοί, οι οποίοι μάλιστα κατέχουν και θέσεις ευθύνης, δεν σεβάστηκαν ούτε καν τον πόνο της οικογένειάς του, η οποία προσπαθούσε αφενός να θρηνήσει το δικό της άνθρωπο και αφετέρου να αντιμετωπίσει κάθε φορά τα ασύστολα ψεύδη που ακούγονταν.

    Με βάση τα ανωτέρω γεγονότα και την χρονική σειρά που αυτά έλαβαν χώρα, προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι κάποιοι, κατ’ εντολή έτερων προσώπων, αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας.

    Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των τεθειμένων καθηκόντων τους σε καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ και σε ψηφιακό υλικό που αποτύπωνε το σύνολο των διαλόγων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων προσώπων και απέκοψαν συγκεκριμένες συνομιλίες και επομένως αλλοιώνοντας με απόλυτο δόλο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό ποινικής, κακουργηματικής φύσεως, δικογραφίας. Ο άδικος τρόπος που χάθηκε ο συγγενής των εντολέων μας, μαζί με τόσα άλλα θύματα, δημιουργεί στην οικογένεια και στους νομικούς της παραστάτες ένα τεράστιο χρέος: Να παλέψουμε και για τη μνήμη του την οποία κάποιοι δεν σεβάστηκαν αλλά και για την αλήθεια. Την αλήθεια ζητούν όλες οι οικογένειες και κανείς δεν θα καταφέρει να την συγκαλύψει».

    Πηγή: iEidiseis.gr
  • Μάνος Δασκαλάκης: Τα έχω πενθήσει τα παιδιά μου, δύο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι
    Μάνος Δασκαλάκης: Τα έχω πενθήσει τα παιδιά μου, δύο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι

    Σε εξέλιξη η δίκη της Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της - «Είχε εμμονή με μένα, υποστηρίζω την κατηγορία», είπε ο πρώην σύζυγός της - Τι κατέθεσε η αδερφή της

    Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των δυο μικρότερων παιδιών της, ο Μάνος Δασκαλάκης στη συμπληρωματική κατάθεσή του επικεντρώθηκε στον θάνατο της Ίριδας.
    Καταιγισμό ερωτήσεων δέχθηκε ο μάρτυρας από τους συνηγόρους της κατηγορουμένης, ενώ προσκομίστηκαν φωτογραφίες από το παιδικό δωμάτιο του σπιτιού που διέμεναν. Βάση των φωτογραφιών αυτών κλήθηκε ο Μάνος Δασκαλάκης να εξηγήσει σε ποιο σημείο βρήκε το πανάκι της Ίριδας με το αίμα.
    Εξηγώντας ο μάρτυρας ανέφερε: «Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι ότι ήταν από το βλεννογόνο είπε ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα».
    Στη συνέχεια ακολούθησε ο εξής διάλογος, μεταξύ της υπεράσπισης της κατηγορουμένης και του μάρτυρα:

    Υπεράσπιση: Πως διαχειριστήκατε το πένθος;

    Μάρτυρας: Τα έχω πενθήσει, δυο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι.

    Υπεράσπιση: Την κατηγορία για ποιο λόγο την υποστηρίζετε;

    Μάρτυρας: Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της 4 φορές κι έναν Καρακούκη - Καλόγρια να είναι κάθετοι για το συνέβη. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία στο δικαστήριο.

    Υπεράσπιση: Το κίνητρο ποιο είναι;

    Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.

    Υπεράσπιση: Εσείς την ζηλεύατε;

    Μάρτυρας: Όχι.

    Υπεράσπιση: Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

    Μάρτυρας: Για να ζηλέψω το έκανε.

    Η δεύτερη κατάθεση ήταν της αδελφής της κατηγορούμενης Δήμητρας Πισπιρίγκου.

    Αρχικά, η μάρτυρας αναφερόμενη στον Μάνο Δασκαλάκη είπε ότι από την πρώτη γνωριμία δεν της είχε κάνει καλή εντύπωση, αλλά με τη γέννηση της Τζωρτζίνας ήρθαν πιο κοντά.

    Η μάρτυρας αναφορικά με την απιστία του Δασκαλάκη το έτος 2018, είπε ότι η αδελφή της ενημερώθηκε από το σύζυγο της γυναίκας με την οποία φέρεται να είχε σχέση, λέγοντας χαρακτηριστικά:

    «Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκα που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε έλα σπίτι να μιλήσουμε. Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου».

    «Μου κόπηκαν τα πόδια», είπε η μάρτυρας όταν της τηλεφώνησε η αδελφή της για να την πληροφορήσει για το θάνατο της Μαλένας και περιγράφοντας την αδελφή της είπε ότι για αρκετούς μήνες ήταν δύσκολη η κατάσταση.

    Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς «αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο». Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της λέει «φτάνει, είναι μπροστά το παιδί», επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».
    Πηγή: Protothema.gr
  • Η Πισπιρίγκου μηνύει τη συνήγορο Δασκαλάκη, ανακοίνωσε ο Κούγιας - Επιφυλασσόμαστε για αντίθετη μήνυση, απάντησε η δικηγόρος
    Η Πισπιρίγκου μηνύει τη συνήγορο Δασκαλάκη, ανακοίνωσε ο Κούγιας - Επιφυλασσόμαστε για αντίθετη μήνυση, απάντησε η δικηγόρος

    Αφορμή το αίτημα της συνηγόρου Δασκαλάκη στο δικαστήριο για «προστασία του μάρτυρα από την κατηγορούμενη»

    Με ανακοινώσεις για ανταλλαγή μηνύσεων των δυο πλευρών - της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη - συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τις συνθήκες θανάτου Ίριδας και Μαλένας Δασκαλάκη.
    Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, (σ.σ. αγορεύει στη διπλανή αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη για το θάνατο της Τζωρτζίνας) και δήλωσε ότι η εντολέας του θα καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στη συνήγορο του Μάνου Δασκαλάκη, Εύα Αμπατζή. Ο λόγος είναι, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κούγιας η δήλωση της συνηγόρου στο δικαστήριο με την οποία ζήτησε την «προστασία του μάρτυρα (σ.σ. του Δασκαλάκη) από την κατηγορούμενη».
    «Όπως είναι γνωστό εις βάρος της κατηγορουμένης έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο δικαστικό σκάνδαλο. Για το ίδιο αδίκημα δικάζεται σε δυο διαφορετικά δικαστήρια, δεν μπορεί να είναι παρούσα σε δυο δικαστήρια και μάλιστα όταν αυτά συνεχίζονται τις ίδιες ημέρες, αυτό καταστρατηγεί το δικαίωμά της για δίκη» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Αλέξης Κούγιας για να προσθέσει λίγο αργότερα: «Θα σας παρακαλέσω για να μη διακοπεί η διαδικασία να μου επιτρέψετε να εξετάσω και εγώ τον κ. Δασκαλάκη». Ο συνήγορος ζήτησε από την έδρα να προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων και ο ίδιος να εξετάσει τον Μάνο Δασκαλάκη σε άλλη δικάσιμο.
    Συνεχίζοντας ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μηνύσει τη συνήγορο Μάνου Δασκαλάκη. «Η υποστήριξη της κατηγορίας ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας του κ. Δασκαλάκη από την κατηγορουμένη. Τι είδους προστασία; Συνοδεύεται από αστυνομικούς. Θα βγει από το παράθυρο του Κορυδαλλού να δείρει τον Δασκαλάκη; Υποβάλουμε μήνυση…» είπε ο κ. Κούγιας με την κυρία Αμπατζή να ζητεί το λόγο και να δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για αντίθετη μήνυση.

    Κούγιας: Φεύγω, δεν θέλω να σας ακούσω.
    Αμπατζή: Το ίδιο πτυχίο έχουμε κ. Κούγια.

    Κούγιας: Ναι και την ίδια δικηγορία κάνουμε.
    Αμπατζή: Θέλω να απαντήσω σε αυτές τις δηλώσεις. Το αίτημα που προέβαλλα ήταν να προστατευτεί η διαδικασία, θα πρέπει ότι γίνεται στη δίκη να αναφέρεται στο δικαστήριο και όχι στις τηλεοπτικές εκπομπές. Όλοι έχουμε τελειώσει τις ίδιες σχολές. Επιφυλάσσομαι για αντίθετη μήνυση. Όλη η διαδικασία που γίνεται εδώ μέσα δεν τηρεί ίσους όρους όπως επιβάλλει ο νόμος. Ζήτησα το λόγο και δεν μου τον δίνατε. Με απειλές δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία. Ζητάω εγώ τη διακοπή τώρα για να τηρηθούν τα δικαιώματα της κατηγορούμενης.

    Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε κατόπιν σχετικής πρότασης της εισαγγελέα να προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων και σε άλλη δικάσιμο ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου να θέσει ερωτήσεις στον Μάνο Δασκαλάκη. Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί με την κατάθεση του πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη.
  • Δασκαλάκης κατά Πισπιρίγκου στη δίκη για Μαλένα-Ίριδα: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς
    Δασκαλάκης κατά Πισπιρίγκου στη δίκη για Μαλένα-Ίριδα: Συνδέω τους θανάτους με τους καβγάδες και τους χωρισμούς

    «Ήθελε να γίνεται το δικό της, είχε εμμονή μαζί μου, μετά στις καταθέσεις της μίλησε για καθυστερήσεις των γιατρών» κατέθεσε ο πατέρας των δύο παιδιών

    Με την εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη από μέλη της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίζεται σήμερα η δεύτερη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των άλλων δυο μικρότερων κοριτσιών της, Μαλένας και Ίριδας. Ταυτόχρονα σε διπλανή δικαστική αίθουσα βρίσκεται σε εξέλιξη και η πρώτη δίκη της κατηγορούμενης μητέρας για τον θάνατο της Τωρτζίνας. Στη δίκη αυτή – στην οποία βρίσκεται σήμερα η κατηγορούμενη μητέρα - αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα την αγόρευσή του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.
    Τώρα, σε ό,τι αφορά στη δίκη για το θάνατο των άλλων δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, ο πατέρας των κοριτσιών απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας αναφέρθηκε εκ νέου στο περιβόητο πανάκι με κηλίδες αίματος που είχε βρει στην κούνια της Ίριδας, όπως επίσης και στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των παιδιών του.

    Έκανε λόγο εκ νέου για εμμονή της κατηγορούμενης προς το πρόσωπο του και ανέφερε πως σήμερα συνδέει την συμπεριφορά της και την στάση της απέναντί του (καβγάδες, αποχώρηση από το σπίτι, κ.λπ.) με το θάνατο των παιδιών του.
    Κάποιες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν από την έδρα στον κ Δασκαλάκη έχουν ως εξής:

    Πρόεδρος: Θέλω να σταθούμε στο πανάκι που βρήκατε. Είπατε ότι βρέθηκε χωμένο ανάμεσα στο στρώμα και στα κάγκελα της κούνιας. Έτσι όπως το είδατε εσείς τι εντύπωση σας έδωσε; Ήταν κρυμμένο ή πεσμένο;
    Δασκαλάκης: Ότι τραβήξανε τα σεντόνια και πήγε το πανάκι εκεί. Ήταν σαν έχεις ακουμπήσει τα σεντόνια πάνω στο πανάκι.

    Πρόεδρος: Συνήθως που του το τοποθετούσατε;
    Δασκαλάκης: Στο προσκέφαλο του μωρού.

    Πρόεδρος: Όταν ξύπναγε το πανάκι αυτό το βρίσκατε στη θέση του;
    Δασκαλάκης: Συνήθως ναι.

    Πρόεδρος: Αναφερθήκατε στην κατάθεσή σας στο χωρισμό σας με την κατηγορούμενη και σε καβγά σας. Είχατε πει ότι έφυγε και πήγε σε ξενοδοχείο. Συνδέετε αυτά τα γεγονότα με τους θανάτους;
    Δασκαλάκης: Πλέον ναι…..

    Εισαγγελέας: Από τον Σεπτέμβριο του 20 που γεννήθηκε η Ίριδα μέχρι που πέθανε μένατε κάθε βράδυ στο σπίτι
    Δασκαλάκης: Ναι, γύρναγα αργά δούλευα σε μεταφορική.

    Εισαγγελέας: Υπήρχε περίπτωση το παιδί 12 ώρες να κοιμάται και να μην ελεγχθεί;
    Δασκαλάκης: Σε καμία περίπτωση, καταρχήν θα έμπαινα εγώ σίγουρα όταν γύρναγα και ξύπναγε και η κατηγορουμένη. Το πολύ να περνάγανε πέντε ώρες, το πολύ χωρίς να ελεγχθεί….

    Εισαγγελέας: Λέτε δηλαδή ότι γίνονταν τακτικός έλεγχος του παιδιού στο δωμάτιο;
    Δασκαλάκης: Και από την κατηγορουμένη, ναι, απ’ όσο ξέρω.

    Εισαγγελέας: Γιατί να αφήσει το πανάκι μέσα στη κούνια η κατηγορουμένη αν αυτή του το είχε τοποθετήσει στο στόμα – όπως λέει η δικογραφία -και το παιδί να πεθάνει από ασφυξία; Θέλω να μου πείτε αν θα μπορούσε η κατηγορουμένη να δει τις κηλίδες αίματος το πρωί; Θέλω να μου πείτε τις συνθήκες φωτισμού ….
    Δασκαλάκης: Ήταν σκοτάδι στο δωμάτιο αυτό το πρωί. Δεν άνοιγαν τα πατζούρια, ούτε το φως γιατί θα ξυπνούσε η Τζωρτζίνα, ένα φωτάκι υπήρχε.

    Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι η κατηγορούμενη γονάτισε και έκλαιγε στη κούνια της Ίριδας γοερά και ότι εσείς εντοπίσατε το πανάκι πρώτα. Τι έκανε εκείνη όταν σας είδε με το πανάκι; Σταμάτησε να κλαίει;
    Δασκαλάκης: Κατευθείαν.

    Εισαγγελέας: Το πανάκι θα μπορούσε να βρεθεί εκεί που το βρήκατε από μια απότομη κίνηση του παιδιού ή από ένα χέρι ανθρώπου;
    Δασκαλάκης: Όταν σήκωσε το παιδί από τη κούνια η αδελφή της κατηγορούμενης, η Δήμητρα, μπορεί να τράβηξε τα παπλώματα για να το σηκώσει και μπορεί το πανάκι να βρέθηκε σε εκείνη τη μεριά. Αυτό όμως είναι μια εικασία….

    Πρόεδρος: Βάσει της κατάθεσης της αδελφής το παιδί ήταν ξεσκέπαστο…
    Δασκαλάκης: Για αυτό είπα εικασία.

    Εισαγγελέας: Πως αντέδρασε η κατηγορούμενη μόλις βρήκατε το πανάκι;
    Δασκαλάκης: Σταμάτησε να κλαίει, ξαφνιάστηκε. Κοιταχτήκανε με την αδελφή της.

    Εισαγγελέας: Μια άλλη εκδοχή της κ. Τσιόλα ήταν το πανάκι χρησιμοποιήθηκε για σκούπισμα υγρού. Σας είπε ποτέ η κατηγορουμένη ότι με αυτό το πανάκι «σκούπισα το στόμα του μωρού»;
    Δασκαλάκη: Ξεκάθαρα όχι.

    Εισαγγελέας: Ποια ήταν η ψυχολογική κατάσταση της κατηγορούμενης και αφού έχετε βρει το πανάκι; Την απασχολούσε ο θάνατος της Ίριδας ή αποκατάσταση της σχέσης σας;
    Δασκαλάκης: Ήταν πολύς κόσμος στο σπίτι εκείνη την ημέρα. Δεν ήταν όλη την ημέρα στα πατώματα, υπήρχαν όμως ώρες που μπορεί να ξέσπαγε. Έμαθα μετά ότι έπαιρνε τη θεια μου τηλέφωνο και της έλεγε «πείτε του Μάνου να μείνει».

    Εισαγγελέας: Γιατί σας είπε να ζητήσετε το πανάκι πίσω από την ιατροδικαστή; Σας έκανε κάποια εντύπωση αυτό;
    Δασκαλάκης: Μου είπε ότι κάνανε κάτι στο πανάκι, δεν έδωσα καμία σημασία, είχα το παιδί στο νοσοκομείου. Το μυαλό της ήταν αλλού εκείνη την περίοδο, για παράδειγμα ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στη ΜΕΘ του Ρίου εκείνη μου ζητούσε να τη ξεμπλοκάρω για να κάνει ανάρτηση. ….

    Εισαγγελέας: Μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας ζητεί νεκροψία από τη Τσιόλα. Γιατί τέτοια εμμονή;
    Δασκαλάκης: Λόγω της ιατροδικαστικής με τη Μαλένα δεν είχαμε καμία εμπιστοσύνη στην ιατροδικαστική Αθηνών, ήταν κυρίως δική μου επιθυμία.

    Εισαγγελέας: Πάμε στη Μαλένα. Το Μάρτιο του 2019 ποια ήταν η κατάσταση στην οικογένεια σας, οπότε και η Μαλένα εμφανίζει λευχαιμία πως ήταν η σχέση σας;
    Δασκαλάκης: Ήταν συγκρουσιακή σχέση. Εκείνο το διάστημα δεν είχαμε όμως ένονους καυγάδες. Επειδή είχε προηγηθεί η εξωσυζυγική μου σχέση και είχα πέσει και εγώ πάνω της για να κερδίσω πάλι την εμπιστοσύνη της.

    Εισαγγελέας: Μας είπατε ότι είχε εμμονή με εσάς. Πως εκδηλώνονταν αυτή συμπεριφορά;
    Δασκαλάκης: Για παράδειγμα έβγαινα με φίλους, μου έκανε 500 ερωτήσεις, είχε μούτρα, έπαιρνε το κινητό μου και το έψαχνε. Έμαθα μετά το θάνατο, τη δολοφονία του παιδιού, ότι αυτή έτρεχε στις χαρτορίχτρες για να δει τι κάνω εγώ και ενώ είχε φύγει το παιδί από τη ζωή. Ήταν παρορμητική και πάντα ήθελε να επικρατεί το δικό της.

    Εισαγγελέας: Στο νοσοκομείο ήταν τρυφερή με το παιδί;
    Δασκαλάκης: Ναι ήταν καταπάνω του.

    Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις που λένε τα αντίθετα.
    Δασκαλάκης: Σε καμία περίπτωση, ήταν πάνω στο παιδί.

    Εισαγγελέας: Τι ακριβώς σας είπε για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού;
    Δασκαλάκης: Ότι πετάχτηκε το παιδί στον ύπνο του, έβγαλε ένα «α» και έπεσε πίσω.

    Εισαγγελέας: Σας είπε ότι δεν έβρισκε τους γιατρούς; Σας είπε για καθυστέρησή τους;
    Δασκαλάκης: Όχι μου είπε πως τους βρήκε, πως ήταν σε άλλο δωμάτιο και πήγαν. Για καθυστερήσεις τα είπε μετά στις καταθέσεις της. Υπήρχαν παντού γιατροί και νοσηλεύτριες.

    Η εξέταση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Τέμπη: «Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης» - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια του Γεράσιμου
    Τέμπη: «Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης» - Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από την οικογένεια του Γεράσιμου

    «Οι γονείς δεν δέχονται ότι φταίνε μόνο ο σταθμάρχης και οι δύο οδηγοί» επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου φοιτητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ που συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του στη Βοστώνη, μετά από τουλάχιστον εννέα μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο Λάρισας αφού βρισκόταν στο μοιραία βαγόνι κατά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

    «Το μόνο που ζητούν οι γονείς και η γιαγιά του Γεράσιμου, είναι να προσευχηθούν για να μείνει στη ζωή» δήλωσε ο δικηγόρος Λουκάς Αποστολίδης στον ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι θα καταθέσει υπόμνημα προκειμένου να συσχετιστούν οι ποινικές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί, τόσο από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, όσο και από την πλευρά του εφέτη ανακριτή.

    Η μήνυση λίγο μετά την κατάθεση συμπληρωματικής μήνυσης από τους γονείς των θυμάτων ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή, κατά όλων όσων εμπλέκονται στη σιδηροδρομική τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου 2023, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

    Ευρωπαία εισαγγελέας: Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια

    «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη», δήλωσε η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι, για την έρευνες για την εθνική τραγωδία των Τεμπών.

    «Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», σημείωσε, η κυρία Κοβέσι μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Star, ερωτώμενη για το εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

    Αλλαγή του νόμου περί ευθύνης των υπουργών

    Η ίδια είδε φωτογραφίες των αθώων θυμάτων της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους. Ζήτησε, όμως, αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως λέει, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

    «Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Αν η 717 ολοκληρωνόταν, δεν θα είχαμε Τέμπη»

    Για την σύμβαση 717, η Εισαγγελέας τονίζει πως: «Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί. Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς. Ερευνήσαμε μόνο τα κομμάτια που αφορούν το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια».

    «Υπόσχομαι να κάνουμε τη δουλειά μας»

    Για τη συλλογή περισσότερων από 1,3 εκατ. υπογραφών στο ψήφισμα Καρυστιανού, η κυρία Κοβέσι ανέφερε: «Δεν έχω λόγια να τους πως γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Ως Εισαγγελέας τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Πολύ νέοι και αθώοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την τραγωδία».

    Πηγή: Ethnos.gr
  • Πισπιρίγκου: Ο δικηγόρος του Δασκαλάκη καταγγέλει κωλυσιεργία, διαμαρτύρεται για τη μακρά διάρκεια της δίκης
    Πισπιρίγκου: Ο δικηγόρος του Δασκαλάκη καταγγέλει κωλυσιεργία, διαμαρτύρεται για τη μακρά διάρκεια της δίκης

    Την αντίδραση της υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας προκάλεσε η απόφαση της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να δεχθεί το αίτημα της υπεράσπισης να παρεμβληθεί η αγόρευση συνεργάτιδας του Αλέξη Κούγια, ενώ ήταν προγραμματισμένο να συνεχίσει τη δική του αγόρευση ο γνωστός ποινικολόγος.

    Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Γεωργακόπουλος κάνει λόγο για κωλυσιεργία της διαδικασίας και ζητεί να υπάρξουν πρωτοβουλίες από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την πρόοδο και την ολοκλήρωση της δίκης η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2023.

    Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου Δημήτρη Γεωργακόπουλου:

    «Ενώ είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το Δικαστήριο ερευνά την αλήθεια σε βάθος όλο αυτό το διάστημα, είναι δυστυχές ότι, 6 μήνες μετά την παρέλευση του 18μηνου προσωρινής κράτησης της κατηγορούμενης, δεν έχει ακόμα εκδοθεί απόφαση, και αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη η ανοχή του δικαστηρίου στις καθυστερήσεις εκ μέρους της υπεράσπισης.

    Σημειωτέον, πλησιάζουμε τις 100 συνεδριάσεις στο ακροατήριο, σε μια δίκη που έχει διαρκέσει πάνω από έναν χρόνο (ξεκίνησε στις 9 Ιανουαρίου 2023), με την προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης να έχει λήξει ήδη εδώ και έξι μήνες (στις 30 Σεπτεμβρίου 2023), χρόνος κατά τον οποίο έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί η απόφαση. Είναι εμφανές ότι, το γεγονός ότι η κατηγορούμενη κρατείται προσωρινά για άλλη υπόθεση, έχει δημιουργήσει μια χαλαρότητα ως προς την ανάγκη έγκαιρης διεξαγωγής και ολοκλήρωσης της δίκης.

    Αφενός, φτάσαμε στο σημείο να δίνεται διακοπή επειδή ο συνήγορος υπεράσπισης ήθελε να παραβρεθεί σε ποδοσφαιρικό αγώνα(!), και μάλιστα σε μέρα (21/2/2024) που είχε συμφωνήσει να είναι παρών στο ακροατήριο προκειμένου να συνεχίσει την αγόρευσή του.

    Αφετέρου, ήρθε σήμερα η απόφαση της Προέδρου του Δικαστηρίου να «παγώσει» για επόμενη συνεδρίαση την αγόρευση του βασικού συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κούγια (ο οποίος επικαλέστηκε ιατρικούς λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να παρασταθεί στις 13/3 και 14/3, και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και καλή επάνοδο) και να εκκινήσει, εμβόλιμα, η αγόρευση της συνεργάτιδας του και επίσης συνηγόρου υπεράσπισης.

    Ήταν η ίδια η Πρόεδρος που στη δικάσιμο της 21ης/2/2024, όταν ο κος. Κούγιας επέλεξε να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα αντί να συνεχίσει την αγόρευσή του, είχε απορρίψει την αντίστοιχη πρόταση/αίτημα της υποστήριξης κατηγορίας να αγορεύσει η συνεργάτιδα του, αναφέροντας ότι είναι αδύνατον για την τήρηση των πρακτικών, εν μέσω αγόρευσης του ενός συνηγόρου, να αγορεύσει άλλος συνήγορος. Δυστυχώς, (και) εκείνη η δικάσιμος είχε παρέλθει άπρακτη, και τελικά η συνεργάτιδα του κου. Κούγια αγόρευσε σήμερα, χωρίς να μάς είναι σαφές το τι άλλαξε από τις 21.2.24 που το είχαμε ζητήσει.

    Διαμαρτυρηθήκαμε εντονότατα στο Δικαστήριο για την κωλυσιεργία που διαπιστώνεται, και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να ληφθούν οι κατάλληλες πρωτοβουλίες για την πρόοδο και ολοκλήρωση της δίκης».

    Πηγή: Iefimerida.grIefimerida.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο