Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 07:22

Κυπαρισσία: Κοινή σύσκεψη φορέων Μεσσηνίας και Ηλείας για το Πύργος - Τσακώνα (video)

Γράφτηκε από τον
Ad Slot

Κοινή σύσκεψη πραγματοποίησαν οι Σύλλογοι και φορείς Μεσσηνίας και Ηλείας για την διεκδίκηση υλοποίησης του δρόμου Πύργος - Καλό Νερό - Τσάκωνα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας με την συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων Κυπαρισσίας, Πύργου, Κρεστένων, Ζαχάρως, Φιλιατρών, Μεσσήνης, Καλαμάτας και Μελιγαλά, της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας, Εστίασης Καλαμάτας, του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του πρώην πρόεδρου του Επιμελητηρίου Γιώργου Καραμπάτος, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας, του πρόεδρου του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, ενώ συμμετείχε και ο βουλευτής Περικλής Μαντάς.

Επισήμαναν την αναγκαιότητα υλοποίησης του δρόμου , όπως και ότι η πίεση τους θα πρέπει να είναι συνεχείς. Αποφάσισαν την συγκρότηση επιτροπής και ένα κοινό ψήφισμα όπως και επιδίωξη συνάντησης με τον πρωθυπουργό κατά την επικείμενη επίσκεψη του στην Καλαμάτα ώστε να του θέσουν άμεσα το θέμα.

Μιλώντας στο ilialive.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Ηλίαας Ξανθούλης, σημείωσε ότι "... είχαμε μία συνάντηση στην Κυπαρισσία, είχαμε συγκεντρωθεί όλοι εμπορικοί σύλλογοι, από το νομό Ηλείας είμαστε εμείς, του Πύργου, της Ολυμπίας, της Κρέστενας και της Ζαχάρως, είχαν δηλώσει την αλληλεγγύη τους και ο σύνδεσμος αγοραίων ιδιοκτητών ταξί “Ερμής”, το σωματείο εστίασης “Διόνυσος”, για το δρόμο Πύργου – Τσακώνα – Καλό Νερό. Συζητήσαμε όλα τα τεκταινόμενα, τα υπέρ και τα κατά, βγήκε μία επιτροπή τετραμελής, η οποία θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. Βέβαια η επιτροπή αυτή θα εναλλάσσετε ανάλογα με το πως μπορεί ο καθένας, γιατί είμαστε επαγγελματίες και όλοι έχουμε δουλειές. Το πρώτο βήμα είναι ότι θα βγει ένα κοινό ψήφισμα, θα το παραδώσουμε στον πρωθυπουργό, γιατί στις 16 του μήνα θα είναι στην Καλαμάτα και δεσμεύτηκε το επιμελητήριο της Μεσσηνίας να το παραδώσει και να ζητήσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Δεν είναι εύκολο, θα προσπαθήσουμε όμως να το κάνουμε. Οι επόμενες κινήσεις αφορούν στο να θέσουμε το θέμα στους τοπικούς βουλευτές, τους δημάρχους και περιφερειάρχες, γιατί τους θέλουμε όλους αλληλέγγυους, προκειμένου να φτιάξουμε ένα ενιαίο μέτωπο, όσο μπορούμε πιο ισχυρό, προκειμένου να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον δρόμο που δεν είναι εύκολος λόγω των καταπτώσεων που υπάρχουν από το ΣτΕ. Θα γίνει μία μεγάλη προσπάθεια και θα δούμε που θα βγει. Δεν το αφήνουμε, δηλώσαμε όλοι αλληλεγγύοι, είμαστε μία γροθιά, γιατί θέλουμε να διεκδικήσουμε κι άλλα πράγματα. Το κλίμα είναι θετικό, θέλει όμως υπομονή, επιμονή και συνέχεια, όπως επίσης και πολύ δουλειά. Γι’ αυτό μπήκαμε όλοι οι επαγγελματικοί φορείς μπροστά…".

Πηγή: eleftheriaonline.gr - gargalianoionline.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 10:26

Σχετικά Άρθρα

  • Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου
    Κυπαρισσία: Επιχείρηση Ηλείων αστυνομικών για όπλα σε σπίτι 45χρονου

    Αναζητείται ο δράστης

    Σε χωριό της Κυπαρισσίας έφτασαν αστυνομικοί από την Ηλεία κατόπιν πληροφοριών που είχαν για κατοχή όπλων από 45χρονο.

    Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Ομάδας Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, μετέβησαν στο σπίτι του δράστη για έρευνα. Οι αστυνομικοί έψαξαν και βρήκαν μέσα στη μονάδα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα πιστόλι με γεμιστήρα με 13 σφαίρες, μια θήκη πιστολιού και μια σιδερογροθιά.

    Ο δράστης που έχει ταυτοποιηθεί από την πρώτη στιγμή, αναζητείται και σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες
    Μεσσηνία: Συμπλοκή νεαρών στο λιμάνι Κυπαρισσίας - Δύο τραυματίες

    Συμπλοκή μεταξύ νεαρών ατόμων με δύο ελαφρά τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυπαρισσίας.

    Το συμβάν έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν νεαροί ηλικίας 19-20 ετών ελληνικής, αλβανικής και πακιστανικής καταγωγής ήρθαν στα χέρια.

    Αποτέλεσμα της συμπλοκής ήταν να καταλήξουν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ένας Έλληνας και ένας Πακιστανός, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Επίσης συνελήφθη ένα άτομο πακιστανικής καταγωγής. Προανάκριση για το συμβάν διενεργείται από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

    Πηγή: Εleftheriaonline.gr

  • Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού
    Π.Ε. Ηλείας: Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού

    Ενημερωτική σύσκεψη για την ποιότητα του πόσιμου νερού και τις ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου αυτή να διασφαλιστεί πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Π.Ε. Ηλείας με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση, της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Άννας Μαστοράκου και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας.

    Παρουσία δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων ΔΕΥΑ και άλλων φορέων, τονίστηκε πως την δεδομένη χρονική στιγμή η ποιότητα του πόσιμου νερού στην Ηλεία βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, ωστόσο χρειάζεται επαγρύπνηση και σωστή προετοιμασία προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιβαλλοντικές προκλήσεις που επηρεάζουν το νερό.

    pe susk nero koro 2

    Η κα Μαστοράκου κατά την τοποθέτησή της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο τον συντονισμό των δράσεων για την προστασία της ποιότητας του πόσιμου νερού στην περιοχή και τόνισε την ανάγκη σωστής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αναφερόμενη στα μέτρα πρόληψης που πρέπει να ληφθούν, όπως η χλωρίωση, ο καθαρισμός των δεξαμενών και οι τακτικές υδροληψίες.

    Από την πλευρά τους, τόσο η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά όσο και η Προϊσταμένη του Τμήματος
    Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρρα αναφέρθηκαν στο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείται σε σχέση με την ασφάλεια του νερού αλλά και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα όταν παρατηρούνται προβλήματα ενώ πρόσθεσαν πως κάθε καταγγελία θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν, να εξετάζεται και να εκδίδεται το ανάλογο πόρισμα.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα: Στα 700 εκατ. ευρώ το κόστος - Προτεραιότητα το τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία
    Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα: Στα 700 εκατ. ευρώ το κόστος - Προτεραιότητα το τμήμα μέχρι την Αρχαία Ολυμπία

    Σε περίπου 700 εκατ. ευρώ αγγίζει το κόστος της πιο συγκρατημένης λύσης για την κατασκευή του τμήματος Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών από το βήμα του 5ου Olympia Forum, τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται η παράδοση της προμελέτης από την παραχωρησιούχο, Ολυμπία Οδό, στην οποία υπάρχουν τρία σενάρια για την διέλευση του Καϊάφα, που είναι μπλοκαρισμένο από το 2010 από το ΣτΕ λόγω περιβαλλοντικών θεμάτων.

    Το κόστος των άλλων δύο λύσεων είναι υψηλότερο κάνοντας την υλοποίηση του έργου μια δύσκολη εξίσωση. Ο κ.Ταχιάος ανέφερε πως το έργο αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και πως το πρώτο τμήμα που έχει προτεραιοποιηθεί είναι το Πύργος-Αλφειός που θα φέρει τον δρόμο μέχρι την Αρχαία Ολυμπία.

    Ουσιαστικά το τμήμα μέχρι τον Αλφειό, αναμένεται να είναι το πρώτο που θα οδεύσει, με την αίρεση της εξασφάλισης χρηματοδότησης, προς υλοποίηση ενώ στα υπόλοιπα, εφόσον προκριθεί κάποια από τις προτεινόμενες λύσεις της Ολυμπίας Οδού θα χρειαστεί να αναζητηθεί χρηματοδότηση που θα δώσει στο έργο σάρκα και οστά.

    Στο ίδιο πάνελ ο Δημήτρης Πτωχός, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μιλώντας για το θέμα ανέφερε πως πρόκειται για έργο “βαθύτατα αναπτυξιακό, πέρα από την σημαντικότητά του στον τομέα της οδικής ασφάλειας”. Μάλιστα, τόνισε πως θα κατατεθεί και κοινή πρωτοβουλία με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, για την κατασκευή του δρόμου, που θα αναφέρεται στην τεκμηρίωση της σημασίας και της σπουδαιότητάς του ώστε να μην μείνει στις μελέτες.

    Με το έργο του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον προς το υπόλοιπο τμήμα της Ολυμπίας Οδού από τον Πύργο μέχρι την Τσακώνα. Ο κ.Ταχιάος σχολίασε πως είναι σημαντικό το γεγονός πως το έργο είναι ενταγμένο στην παραχώρηση καθώς αυτό δίνει καλύτερες προοπτικές υλοποίησης.

    Στο Olympia Forum μίλησε και ο τομεάρχης υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στην υλοποίηση του έργου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί η εκμετάλλευση της δυνατότητας του σχεδίου δίκαιης μετάβασης ως βασικού χρηματοδοτικού εργαλείου. “Και από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που έχουμε κάνει και από τις προτάσεις που έχουμε υποβάλλει, φαίνεται ότι θα υπάρχει μελέτη σε δύο εβδομάδες για το έργο Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Ο δρόμος αυτός θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνηση καθώς θα συνδέσει ιστορικά, αρχαιολογικά, γεωγραφικά και τουριστικά ένα μεγάλο αναξιοποίητο γεωγραφικό κομμάτι της Πελοποννήσου”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος.

    Το Πάτρα-Πύργος

    Στο Olympia Forum μίλησε ο και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας ο οποίος σημείωσε πως το έργο Πάτρα-Πύργος είναι αρκετά προχωρημένο. Όπως ανέφερε το 2025 αναμένεται η ολοκλήρωση του δρόμου. Πιο συγκεκριμένα περίπου στα μέσα του 2025 θα ολοκληρωθεί το τμήμα Κάτω Αχαϊα-Πύργος το οποίο αποτελεί νέα χάραξη και η κατασκευή του προχωρά ανεμπόδιστα.

    Τα δυσκολότερα περίπου 15 χιλιόμετρα στην αρχή του έργου, Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαϊα θα ολοκληρωθούν προς το τέλος του έτους καθώς σε αυτό το τμήμα γίνεται ταυτόχρονη κυκλοφορία και διαπλάτυνση του δρόμου που κάνει πιο δύσκολη την υλοποίηση του. Στο τμήμα αυτό έχουν τοποθετηθεί κολωνάκια για την διευθέτηση της κυκλοφορίας που γίνεται με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση.

    Το έργο είναι σήμερα περίπου στο 60% και εκτιμάται πως μέχρι τα τέλη του έτους θα σκαρφαλώσει περισσότερο με στόχο το 75%. Από τις αρχές του 2025 το έργο εισέρχεται στην ώριμη φάση του με στόχο να δοθεί στην κυκλοφορία συνολικά.

    Tα έργα στις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας

    Μιλώντας για την υλοποίηση των έργων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτριος Πτωχός, ανέφερε τα μεγάλα εμβληματικά οδικά έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και για άλλες κατηγορίες υποδομών, όπως η διαχείριση του νερού, όπου βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης μεγάλα αρδευτικά έργα. Ακόμα, αναφέρθηκε σε αντιπλημμυρικά έργα και υποδομές που αφορούν σε άλλες δράσεις, όπως η αντιδιαβρωτική προστασία, οι πτώσεις βράχων κ.α., και πρόσθεσε ότι γενικότερα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για πάρα πολλά έργα υποδομών και μίλησε για την προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης βάση των αναγκών που δημιουργούν αυτά τα έργα υποδομής.

    Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης ξεκίνησε την τοποθέτηση του αναφερόμενος ότι η ανάπτυξη της χώρα για πολλά χρόνια λειτουργούσε κεντροβαρώς προς την ανατολή και το κέντρο, κάτι όμως που σήμερα αρχίζει να αναστρέφεται, με σημαντικότερο παράδειγμα την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της “Ολυμπίας Οδού” και της “Πατρών – Πύργου”.

    Ο κ. Φαρμάκης είπε ότι αυτή τη στιγμή η περιφέρεια έχει συμβασιοποιημένα έργα της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. «Στην περιφερειακή ενότητα Ηλείας, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων αγγίζει σε προϋπολογισμό τα 140 εκατ. ευρώ, με 60 έργα που υλοποιούνται μέσω το ΕΣΠΑ. Επίσης μίλησε για επιπλέον έργα αρδευτικά, αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά.

    Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχουν οριζόντιες δράσεις, όπως εκσυγχρονισμός φωτισμού του εθνικού οδικού δικτύου σε ολόκληρη την περιφέρεια συμπληρώνοντας πως η στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει κατηγορίες έργων όπως έργα καθημερινότητας και έργα που έχουν να κάνουν με την κοινωνία και το περιβάλλον.

    Πηγή: ypodomes

  • Χαρίτσης για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα: Ούτε μελέτες, ούτε χρηματοδότηση, ούτε χρονοδιάγραμμα
    Χαρίτσης για το Πύργος - Καλό Νερό - Τσακώνα: Ούτε μελέτες, ούτε χρηματοδότηση, ούτε χρονοδιάγραμμα

    Δεν υπάρχει χρηματοδότηση, δεν υπάρχουν μελέτες, δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, σύμφωνα με όσα παραδέχτηκε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Χαρίτση, Προέδρου της Κ.Ο. της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    Ο Αλ. Χαρίτσης στηλίτευσε την απουσία του κρυπτόμενου για άλλη μια φορά αρμόδιου υπουργού κ. Σταϊκούρα, τονίζοντας ότι «ο Υπουργός προτιμάει να ενημερώνει σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις βουλευτές του κόμματός σας ή να πηγαίνει σε εγκαίνια έργων μικρότερης σπουδαιότητας και όχι να έρθει στη Βουλή να απαντήσει». Παράλληλα απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα για το εάν έχουν παραδοθεί οι μελέτες της Ολυμπίας οδού, εάν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και εάν υπάρχει έστω ένα υποτυπώδες χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.

    Οι απαντήσεις του υφυπουργού ήταν αποκαρδιωτικές και αποδεικνύουν τον εμπαιγμό της κυβέρνησης προς τους πολίτες της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

    Οι μελέτες, που θα παραδίδονταν τον Μάρτιο, δεν έχουν παραδοθεί ακόμα, τα σενάρια για την περιοχή του Καϊάφα παραμένουν άγνωστα, χρηματοδότηση όχι απλώς δεν υπάρχει αλλά δεν έχει καν διερευνηθεί και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ο υπερτριπλασιασμός σχεδόν του προϋπολογισμού του έργου στα 700.000.000 ευρώ (!!!), κάτι που θα πρέπει να εξηγηθεί αναλυτικά.

    Στη δευτερολογία του ο Αλ. Χαρίτσης ανέφερε ότι η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, κατατάσσονται ανάμεσα στις 20 χειρότερες περιφέρειες της Ευρώπης όσον αφορά τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι, επομένως, σαφής η αναγκαιότητα για την υλοποίηση έργων υποδομής σε αυτές τις δύο περιοχές.

    Καταλήγοντας, ο Αλ. Χαρίτσης, επεσήμανε έντονα το ζήτημα της οδικής ασφάλειας κάνοντας ειδική αναφορά σε μια σειρά από πρόσφατα θανατηφόρα ή με σοβαρούς τραυματισμούς τροχαία ατυχήματα στον δρόμο «καρμανιόλα» λέγοντας ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο για να καταδειχθεί η αναγκαιότητα αυτού του έργου.

    (Δελτίο Τύπου)

  • Σύσκεψη στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Προγραμματισμός για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
    Σύσκεψη στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Προγραμματισμός για τον φετινό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

    Ο προγραμματισμός για τον φετινό εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.

    Η αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αθανασία Κουσκουρή, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο ο οποίος απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ανέφερε ότι και οι φετινές εκδηλώσεις για το «ΟΧΙ» θα γίνουν σε ολόκληρο το Δήμο με τη λαμπρότητα που τους αρμόζει, για τους ήρωες της 28ης Οκτωβρίου.

    Στην έδρα του Δήμου την Κρέστενα θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., ενώ ανήμερα της εθνικής μας εορτής θα λάβουν χώρα λαμπρές εκδηλώσεις με Δοξολογία, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στα σχολεία, με αποκορύφωμα την παρέλαση των μαθητών στις 11 π.μ. στο κέντρο των Κρεστένων.

    Ανάλογες τιμητικές εκδηλώσεις θα γίνουν στις Δ.Ε. και στις τοπικές κοινότητες του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τη σημαντική συμβολή των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων στο Δήμο.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι προϊστάμενες στα τμήματα Παιδείας και Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου κ.κ. Κατερίνα Σταυροπούλου και Τζένη Χρονά, εκπρόσωποι της εκκλησίας, σχολικών μονάδων, της Αστυνομίας κ.α.

    andrits susk 28i 2

    andrits susk 28i 3

    (Δελτίο Τύπου)

  • Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για τον Οδικό άξονα Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα
    Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Χαρίτση για τον Οδικό άξονα Πύργος - Καλό Νερό – Τσακώνα

    Ο εμπαιγμός συνεχίζεται

    «Συνεχίζεται από την κυβέρνηση ο εμπαιγμός για τον οδικό άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, σε βάρος της οδικής ασφάλειας και της ανάπτυξης της περιοχής». Αυτό είναι το θέμα επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο Αλέξης Χαρίτσης, Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς.

    Όπως διαπιστώνουμε μεγάλα έργα υποδομών παραμένουν στάσιμα, μεταξύ αυτών και ο οδικός άξονας Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Επιπλέον, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την Πατρών – Πύργου, τη στιγμή που χάθηκαν τρία χρόνια για ένα έργο που θα ήταν έτοιμο το 2023 αν δεν το σταματούσαν, που θα κοστίσει επιπλέον 114 εκατομμύρια ευρώ υπέρ των «εθνικών εργολάβων» και που επιβαρύνει τους πολίτες με πανάκριβα διόδια.

    Όπως αναφέρεται στην ερώτηση «η σημασία του συγκεκριμένο οδικού έργου, που έχει μια μακρά ιστορία ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο σχεδιάστηκαν και ξεκίνησαν να υλοποιούνται οι συμβάσεις παραχώρησης πάλι με κυβερνήσεις της ΝΔ, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής είναι αναμφισβήτητη. Πρωτίστως, όμως, είναι η οδική ασφάλεια που απαιτεί αναβάθμιση και βελτίωση προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα τροχαία δυστυχήματα και θύματα, όπως το τροχαίο που τον περασμένο Αύγουστο συγκλόνισε τις τοπικές κοινωνίες. Η κάκιστη κατάσταση του δρόμου που συνδέει σήμερα τους νομούς Ηλείας και Μεσσηνίας είναι γνωστή σε όλους και προκαλεί την οργή των κατοίκων

    Μετά τις παντελώς αόριστες υποσχέσεις του υπουργού ότι «επιδιώκει» να βρεθεί χρηματοδότηση, η τύχη του έργου αγνοείται και γίνεται φανερό ότι δεν βρίσκεται καν στις προτεραιότητες του υπουργείου.

    Ο Αλέξης Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό:

    1. Ποιες ενέργειες έχουν γίνει και σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται σήμερα το εν λόγω έργο;
    2. Έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το έργο και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για το θέμα αυτό;

    Η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τους πολίτες της Ηλείας και της Μεσσηνίας που κινητοποιούνται διεκδικώντας το αυτονόητο αλλά και όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, που πληρώνουν το τίμημα της αδράνειας και των επιλογών της σε βασικά έργα υποδομών που χρονίζουν.

    (Δελτίο Τύπου)

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο