Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 10:07

Μηνύματα τοπικών αρχών για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου, στους νέους φοιτητές

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες φοιτητές/τριες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι οποίοι, με την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, είδαν τους κόπους και τις προσπάθειες ετών να επιβραβεύονται, κερδίζοντας με την αξία τους μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από σήμερα, ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος στην Ακαδημαϊκή εκπαίδευση, στο γνωστικό αντικείμενο που ο καθένας έχει επιλέξει, ο οποίος θα τους οδηγήσει στην επαγγελματική αποκατάσταση, με την ευχή να προοδεύσουν και να γίνουν χρήσιμοι πολίτες στην κοινωνία.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν επίσης οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών, οι οποίοι, όλα αυτά τα χρόνια είναι οι αφανείς ήρωες και υποστηρικτές τους, σ’ αυτή την απαιτητική προσπάθεια.

Καλές σπουδές σε όλους».

Μήνυμα Δημάρχου Πύργου για τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Θέλω απο καρδιάς να συγχαρώ όλα τα Πυργιωτόπουλα που σήμερα είδαν τους στόχους τους να πραγματοποιούνται. Εύχομαι καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά σας. Ακολουθήστε τον με το ίδιο πάθος που παλέψατε να φτάσετε μέχρι εδώ!

Να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους γονείς και την εκπαιδευτική κοινότητα που για μια ακόμη δύσκολη χρονιά στάθηκαν αρωγοί στα όνειρα των παιδιών και σήμερα τα καμαρώνουν.

Στους μαθητές που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν, αφιερώνω λίγες φράσεις του Λέοντα Τολστόι : “Να έχεις έναν στόχο για όλη σου τη ζωή, έναν στόχο για ένα μέρος της ζωής σου και έναν στόχο για κάθε χρόνο. Έναν στόχο για κάθε μήνα, έναν στόχο για κάθε εβδομάδα, έναν στόχο για κάθε μέρα, έναν στόχο για κάθε ώρα και κάθε λεπτό. Και να θυσιάζεις τον μικρότερο στόχο για τον μεγαλύτερο".

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας με την ανακοίνωση των βάσεων 2022

Συγχαίρω θερμά τις μαθήτριες και τους μαθητές που μετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και κατάφεραν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι καινούργιες εμπειρίες που θα αποκομίσετε θα σας οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια στη ζωή, με εφόδια και γνώσεις ώστε οι στόχοι σας να ευοδωθούν με επιτυχία.

Σε όσους μαθητές δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εύχομαι καλή επιτυχία στη διεκδίκηση των ευκαιριών που θα προκύψουν για το μέλλον σας από εδώ και στο εξής, με τόλμη, στοχοπροσήλωση, επίμονη και υπομονή .

Οι καθηγητές και οι γονείς σας που συνέβαλαν τα μέγιστα στην προσπάθεια σας, θα πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στη δύσκολη διαδρομή και στον αγώνα για το επόμενο βήμα στη ζωή σας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας

Γιάννης Λυμπέρης

Μήνυμα Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ιωάννη Λέντζα για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συγχαρητήρια μου στους επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Η είσοδος των νέων μας στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση έρχεται να ανταμείψει τους κόπους και τις προσπάθειες των ίδιων, των οικογενειών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Βέβαια στην ανακοίνωση των βάσεων δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Για τους μαθητές που τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που προσδοκούσαν, θα πρέπει να ξέρουν ότι η ζωή είναι μπροστά, και οι επιλογές, και οι ευκαιρίες καθημερινές.

Εμείς, ως Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ως Δημοτική Αρχή θα είμαστε στο πλευρό των νέων μας αλλά και της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Ιωάννης Λέντζας

Ευχές Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας προς τους επιτυχόντες νέους σπουδαστές

Μετά την ανακοίνωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος δήλωσε: “Συγχαρητήρια στις νέες και τους νέους του Δήμου μας που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έπειτα από μια μεγάλη προσπάθεια, κόντρα στην πανδημία και στους περιορισμούς της, πέτυχαν το στόχο τους και ανοίγουν μια νέα σημαντική σελίδα στη ζωή τους. Εύχομαι καλές σπουδές και μια φοιτητική ζωή γεμάτη γνώση και εμπειρίες.

Όσοι ωστόσο δεν πέτυχαν φέτος το στόχο τους, ας οπλιστούν με δύναμη και επιμονή για τη νέα τους προσπάθεια, γιατί η ζωή προσφέρει πολλές ευκαιρίες και επιλογές”.

Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκη Μπαλιούκου για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αμείβεται έτσι η πολύχρονη προσπάθεια και ο αγώνας τους για μόρφωση και πνευματική καλλιέργεια, και μάλιστα κάτω από τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία και δυσκόλεψε την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Συνοδοιπόροι τους οι καθηγητές και οι γονείς τους, στους οποίους αξίζουν και συγχαρητήρια αλλά και ευχές για δύναμη και κουράγιο, γιατί ο αγώνας τους δεν τελειώνει εδώ.

Καλές σπουδές στους νέους μας φοιτητές, και στις σχολές που πέρασαν να έχουν την ίδια επιτυχία με τη σημερινή, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να είναι χρήσιμοι στην κοινωνία.

Θα τους προέτρεπα να έχουν στα πλάνα τους και την επιστροφή στη γενέθλια γη, που τόση ανάγκη έχει από μορφωμένους ανθρώπους για πρόοδο και ανάπτυξη.

Σε όσους δεν κατάφεραν σήμερα την εισαγωγή σε μια σχολή, θυμίζω ότι η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας και πάντα θα παρουσιάζονται ευκαιρίες, αρκεί να έχουν υγεία και διάθεση για αγώνα.

Σας αγαπάμε όλους, σας καμαρώνουμε, είμαστε περήφανοι για εσάς.

Μήνυμα Δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου με αφορμή τα αποτελέσματα για εισαγωγή στα ΑΕΙ

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος τονίζει τα εξής:

«Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις επιτυχούσες και τους επιτυχόντες του Δήμου Πηνειού και σε όλα τα παιδιά που κατάφεραν μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την είσοδό τους σε σχολές της επιλογής τους.

Εύχομαι ολόψυχα στη φοιτητιώσα νεολαία μέσα από το νέο κύκλο σπουδών της, να ζήσει το όνειρό της, που είναι και όραμα της κοινωνίας μας για ανάπτυξη και πρόοδο. Οι νέοι άνθρωποι, αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου.

Συγχαρητήρια στις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς όλων των παιδιών που έδωσαν ένα δύσκολο και πολλές φορές άνισο αγώνα με το χρόνο αλλά και τις ραγδαίες αλλαγές στην καθημερινότητά τους.

Στα παιδιά που δεν πέρασαν το κατώφλι των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θέλω να πω ότι το δικαίωμα στην επιτυχία παίρνει το σχήμα και την μορφή που κάθε παιδί θέλει να δώσει μέσα από την προσωπικότητα, το ταλέντο και την επιθυμία του για δημιουργία. Υπάρχουν πολλές διέξοδοι επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που θα τους δώσουν ευκαιρίες για το μέλλον τους.

Με το βλέμμα μας στραμμένο στους διεκδικητές της γνώσης, στη νέα γενιά των αυριανών επιστημόνων, την ελπιδοφόρα γενιά που γνωρίζει ότι η επιστήμη δεν είναι απλώς μία επιλογή, αλλά αναπόσπαστο μέρος της λύσης, εύχομαι καλή σταδιοδρομία!»

Μήνυμα Δημάρχου Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλου για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Συγχαίρω τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εύχομαι σε όλους να απολαύσουν το ταξίδι της γνώσης στις πανεπιστημιακές σχολές που επέλεξαν. Το Πανεπιστήμιο θα προσφέρει στον καθένα σας τις γνώσεις και τα εφόδια που απαιτούνται για να χτίσετε το δικό σας μέλλον με καλύτερες προϋποθέσεις και θα διευρύνει τους ορίζοντές σας.

Σας εύχομαι καλές σπουδές, όμορφη φοιτητική ζωή και καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια.

Όσοι δεν πετύχατε, δε χρειάζεται να απογοητεύεστε. Οι Πανελλήνιες εξετάσεις δίνουν μια ευκαιρία αλλά δεν είναι ο μοναδικός δρόμος. Η ζωή είναι μπροστά σε όλους σας για να πετύχετε τα όνειρά σας.

Συγχαρητήρια στους γονείς σας οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί σας την αγωνία, το άγχος και τώρα δικαίως σας καμαρώνουν και στους εκπαιδευτικούς μας που συνέβαλλαν στην επιτυχία σας.

Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους.

Να έχετε υγεία και να περάσετε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Καλαματιανός: Το μέλλον ανοίγεται διάπλατα μπροστά σας!

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θέλω να συγχαρώ για μια ακόμη φορά τις νέες και τους νέους μας που συμμετείχαν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Το μέλλον ανοίγεται διάπλατα μπροστά σας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, και εμείς είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε στις νέες προκλήσεις που εμφανίζονται στο δρόμο σας!

Αναγνωρίζουμε και αγκαλιάζουμε τους κόπους σας, τις προσπάθειές σας, τις αγωνίες σας, τη δύναμή σας, την πίστη σας στο στόχο, τη συναισθηματική φόρτιση που η διαδικασία των εισαγωγικών εξετάσεων μπορεί να φέρει.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες και όλους που κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους! Σας εύχομαι ολόψυχα καλές σπουδές και όμορφα φοιτητικά χρόνια.

Πολλά συγχαρητήρια και στις μαθήτριες και τους μαθητές μας που δεν εκπλήρωσαν το όνειρό τους αυτή τη φορά. Να θυμάστε πως η ζωή διαρκώς προχωράει μπροστά και με πίστη στις δυνάμεις σας και εργατικότητα θα κατακτήσετε τους αγώνες που θα επιλέξετε να δώσετε.

Μια ιδιαίτερη αναφορά, με αμέριστο σεβασμό, στους καθηγητές και τους γονείς των παιδιών μας, που στάθηκαν στο πλευρό τους όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και την τελευταία στιγμή της σχολικής τους ζωής, βιώνοντας από κοντά τα άγχη και τις αγωνίες τους, παραμένοντας πάντα με νηφαλιότητα και ψυχραιμία στο πλευρό τους, πάντα έτοιμοι για προσφορά.

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός

Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μήνυμα Ανδρέα Νικολακόπουλου για επιτυχόντες Πανελλαδικών εξετάσεων: Νέα αρχή με νέους στόχους και μεγαλύτερες προσδοκίες

«Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και η επιτυχία των παιδιών που εισάγονται στις πανεπιστημιακές σχολές, μας κάνει όλους περήφανους και μας γεννά την ελπίδα ότι οι νεότερες γενιές θα κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Το ξεκίνημα των σπουδών σηματοδοτεί και μία νέα αρχή, με νέους στόχους και ακόμη μεγαλύτερες προσδοκίες. Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, αντιθέτως τώρα ξεκινά το μεγάλο ‘ταξίδι’.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες και να τους ευχηθώ αυτό το ‘ταξίδι’ να είναι δημιουργικό και γεμάτο εμπειρίες. Ζήστε το όνειρό σας, εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το χρόνο των σπουδών σας, κατακτήστε τη γνώση και αξιοποιήστε τη για να γίνετε άνθρωποι χρήσιμοι στην κοινωνία. Πορευτείτε με αξιοπρέπεια και αξίες, διεκδικήστε, αγωνιστείτε, δημιουργήστε και να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι χαμένος είναι μόνο αυτός που δεν προσπάθησε…

Όσοι δεν τα κατάφεραν και δεν εισάγονται σε κάποια σχολή, να θυμούνται ότι εδώ δεν είναι το τέλος, αντιθέτως μπροστά τους ανοίγονται νέοι ορίζοντες. Με πίστη στον εαυτό τους και με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, να ξέρουν ότι ακόμη και το ακατόρθωτο γίνεται δυνατό…

Συγχαρητήρια σε όλους για την προσπάθεια, καλή επιτυχία σε ότι και εάν επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας και να έχετε πάντα στην καρδιά σας τον τόπο μας».

Mήνυμα Κώστα Τζαβάρα με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής

Εύχομαι καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία σε όσες και όσους κατάφεραν να επιτύχουν την εισαγωγή τους στα ελληνικά πανεπιστήμια και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Σε όσους απέτυχαν, θέλω να πω ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται και να χάνουν το κουράγιο τους, διότι υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες και επιλογές στη ζωή τους ώστε να μπορέσουν να επιτύχουν την επαγγελματική αποκατάσταση που επιθυμούν.

Μήνυμα Νίκου Καλάκου με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους επιτυχόντες και τις επιτυχούσες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και στις οικογένειές τους, διότι ανταμείφθηκαν οι κόποι και οι προσπάθειές τους. Εύχομαι να συνεχίσουν να βαδίζουν στον δρόμο της επιτυχίας και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και τις επιθυμίες τους.

Σε όσες και όσους δεν τα κατάφεραν, θέλω να τους προτρέψω να αφήσουν στην άκρη την πρόσκαιρη απογοήτευση και είτε να ξαναπροσπαθήσουν είτε να αναζητήσουν και άλλες επιλογές για να υλοποιήσουν τις επιθυμίες τους. H ζωή είναι μπροστά τους και έχουν όλο τον χρόνο για να πετύχουν τους στόχους τους.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, οφείλω να υπογραμμίσω την ανάγκη να τερματιστεί η μαζική μετανάστευση των νέων επιστημόνων που γιγαντώθηκε την περασμένη δεκαετία και να συμβάλουμε όλοι στο να χαραχθεί μακρόπνοη εθνική πολιτική που θα προσφέρει στους νέους και τις νέες μας ένα μέλλον που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Πρέπει να επενδύσουμε στο να αποκτήσει η χώρα υψηλής ποιότητας τριτοβάθμια εκπαίδευση και να επιδιώξουμε με συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο την επιστροφή της Ηλείας στον ακαδημαϊκό χάρτη».

Χρήστος Γαβράς: Ο δρόμος των νέων επιλογών είναι ανοικτός για όλους..

Ένας κύκλος δοκιμασίας κλείνει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των υποψηφίων μας προκαλώντας διαφορετικά συναισθήματα στα παιδιά μας.

Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές που κατάφεραν να εισαχθούν σε μία από τις Πανεπιστημιακές Σχολές μας βλέποντας τον στόχο τους να εκπληρώνεται μετά από συνεχή προσπάθεια πολύ μελέτη και ίσως κάποιες προσωπικές «θυσίες» το προηγούμενο χρονικό διάστημα …

Θα συγχαρώ όμως για την προσπάθεια που κατέβαλαν και τα υπόλοιπα παιδιά που τουλάχιστον στην παρούσα φάση δεν είδαν το όνομά τους στους επιτυχόντες. Θα πρέπει με ψυχραιμία και ξεκάθαρη σκέψη να μην αφήσουν τον χρόνο να πάει χαμένος και σε καμία περίπτωση να μην απογοητευθούν.

Ο δρόμος είναι ανοικτός για όλους ώστε να κάνουν τις επιλογές τους και να «κατακτήσουν» αυτό που θέλουν και έχουν στο μυαλό τους. Ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά για κάποιους, μία ακόμη προσπάθεια προς τον στόχο για ορισμένους άλλους.

Συγχαρητήρια τέλος αξίζουν και οι γονείς όπως και οι καθηγητές που στάθηκαν δίπλα στους υποψηφίους μας ανεξαρτήτως αποτελέσματος καθώς η δοκιμασία των πανελλαδικών μπορεί να μην έφερε χαμόγελα σε όλους αλλά είχε την ίδια αγωνία σε κάθε οικογένεια…

Χρήστος Γαβράς

Πρώην Πρόεδρος ΔΕΕΠ Ηλείας

Συγχαρητήριο μήνυμα Χρήστου Χριστοδουλόπουλου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των νέων φοιτητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο τέως Δήμαρχος Ήλιδας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΗΛΙΔΑ - ΝΕΑ ΜΕΡΑ" κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους επιτυχόντες.
Όπως τονίζει:
«Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ζωή όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την επίπονη και κοπιαστική δοκιμασία, δίνοντας τέλος στις θυσίες ετών των ιδίων και των οικογενειών τους.
Τα παιδιά αξίζουν τα ειλικρινή και θερμά μας συγχαρητήρια. Στους επιτυχόντες, εύχομαι στο νέο τους ξεκίνημα στην ανώτατη εκπαίδευση, να γίνουν δημιουργικοί και χρήσιμοι, καθώς επίσης και να επιδιώξουν να απορροφήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις.
Μόνο μέσα από την γνώση και την εξειδίκευση θα εξελιχθούν σε νέους φάρους ελπίδας για την χώρα μας.
Συγχαρητήρια αξίζουν, επίσης, οι οικογένειες των παιδιών και οι λειτουργοί μέσης εκπαίδευσης, που συνέβαλαν στο να επιτευχθεί ο στόχος.
Για όσους δεν τα κατάφεραν οι ευκαιρίες θα είναι εξίσου πολλές και σίγουρα δεν θα πρέπει να απογοητευτούν. Η επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις δεν αποτελεί μονόδρομο για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.
Δυστυχώς, η φετινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρίσκει την Ηλεία χωρίς τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ και οι τελευταίες εξελίξεις με τη μεταφορά του εξοπλισμού των σχολών, δεν αφήνει περιθώρια για αισιοδοξία.
Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τους επιτυχόντες και να τους ενθαρρύνω να στοχεύουν ψηλά και να κυνηγούν τα όνειρά τους με όρεξη και πείσμα, ώστε να γίνουν δημιουργικοί πολίτες.
Καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και καλή τύχη!»

Συγχαρητήρια στους μαθητές που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα από την Ένωση Αστυνομικών Ηλείας

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ), ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας συγχαίρουμε όλους τους μαθητές που εισήχθησαν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ιδιαιτέρως δε τα παιδιά των συνάδελφών μας, αστυνομικών που υπηρετούν στον νομό και τους ευχόμαστε ολόθερμα καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία.

Η εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί αυταπόδεικτη επιβράβευση πρωτίστως για τους ίδιους του επιτυχόντες – επιτυχούσες.

Ταυτόχρονα συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειες των συναδέλφων μας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που καθοδήγησαν και συμπαραστάθηκαν στην προσπάθεια των παιδιών. Παράλληλα, όσα παιδιά δεν γεύτηκαν την επιτυχία της εισαγωγής δεν θα πρέπει να αισθάνονται απογοήτευση, αντίθετα να γνωρίζουν ότι η ζωή επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες τις οποίες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν εκπλήσσοντας ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό.

"Τα αγαθά κόποις κτώνται".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 20:55

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ
    Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων των επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ

    Από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου η υποβολή των μηχανογραφικών για υποψηφίους επαναληπτικών πανελλαδικών ΓΕΛ/ΕΠΑΛ

    Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι βαθμολογίες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ 2024 στα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας ανά Τομέα. Η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7 και 10 Οκτωβρίου.
    Όλοι οι υποψήφιοι των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.
    Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις για ανάρτηση στα Λύκεια, που θα αποσταλούν σε όσα ΕΠΑΛ της χώρας είχαν αντίστοιχους υποψηφίους, θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.
    Η ηλεκτρονική υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ.) για τους υποψηφίους των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024.
    Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 αρχίζουν από τη Δευτέρα 7-10-2024 και λήγουν την Πέμπτη 10-10-2024.

    Όλοι οι υποψήφιοι των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ έτους 2024 που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους, για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Αν κάποιος υποψήφιος είχε αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) τον Ιούλιο, μπορεί τώρα να τον χρησιμοποιήσει, αλλιώς θα απευθυνθεί στο Λύκειό του. Με αυτόν τον προσωπικό κωδικό οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή του ΜΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko-secondexams.it.minedu.gov.gr/. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να προβεί στην οριστική ηλεκτρονική υποβολή του Μηχανογραφικό Δελτίου.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε την σχετική εγκύκλιο ΕΔΩ.
  • Πανελλήνιες 2024: Εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιων πληγέντων περιοχών από φυσικές καταστροφές - Η απόφαση
    Πανελλήνιες 2024: Εισαγωγή στα ΑΕΙ υποψήφιων πληγέντων περιοχών από φυσικές καταστροφές - Η απόφαση

    Τι ισχύει για υποψήφιους περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Ποιες περιφέρειες αφορά η υπουργική απόφαση.

    Καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια θα εισαχθούν υποψήφιοι οι οποίοι έλαβαν μέρος στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις και προέρχονται από περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές (πλημμύρες, φωτιές κ.α).

    Το δικαίωμα αυτό ισχύει για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολικού έτους 2023-2024 καθώς και για τους αποφοίτους, οι οποίοι υπέβαλαν Αίτηση-Δήλωση στα Λύκεια των ανωτέρω περιοχών και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024.

    Η ανωτέρω ρύθμιση εφαρμόζεται και για μαθητές και αποφοίτους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατοικούν μονίμως στις ανωτέρω περιοχές και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024, ακόμα και εάν υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής σε Λύκειο άλλης περιοχής ή σε άλλη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση

    Η απόφαση αυτή αφορά τα παιδιά τα οποία προέρχονται από τις παρακάτω περιφέρειες

    Ι) της Περιφέρειας Θεσσαλίας

    α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Τρικάλων, Μαγνησίας, Σποράδων, Καρδίτσας,

    β) των Δήμων Λαρισαίων, Φαρσάλων, Τεμπών, Κιλελέρ, Αγιάς, Τυρνάβου από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, και

    γ) της δημοτικής κοινότητας Μεγάλου Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής ενότητας Ποταμιάς, της δημοτικής κοινότητας Βερδικούσιας της Δημοτικής ενότητας Βερδικούσιας, της δημοτικής κοινότητας Κρανέας της Δημοτικής Ενότητας Αντιχασίων και των δημοτικών κοινοτήτων Καρυάς, Κρυόβρυσης, Συκαμινέας της Δημοτικής Ενότητας Καρυάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας

    ΙΙ) της Περιφέρειας Αττικής

    α) του Δήμου Φυλής της Περ. Ενότητας Δυτικής Αττικής,

    β) του Δήμου Αίγινας της Περ. Ενότητας Νήσων

    ΙΙΙ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

    α) των Δήμων Λαμιέων και Δομοκού της Περ. Ενότητας Φθιώτιδας,

    β) των Δήμων Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας και της Ιστιαίας-Αιδηψού της Περ. Ενότητας Εύβοιας, και

    ΙV) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης

    α) του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περ. Ενότητας Έβρου,

    β) της Δημοτικής Ενότητας Σουφλίου του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

    γ) της δημοτικής κοινότητας Λαβάρων της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου,

    δ) των δημοτικών κοινοτήτων Λευκίμμης, Λύρας, Φυλακτού και Προβατώνα της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού του Δήμου Σουφλίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου

    ε) της Δημοτικής Ενότητας Σώστου του Δήμου Ιάσμου της Περ. Ενότητας Ροδόπης,

    στ) της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών της Περ. Ενότητας Ροδόπης

    ζ) της δημοτικής κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών της Περ. Ενότητας Ροδόπης,

    Η εισαγωγή με ειδικό ποσοστό

    Το ειδικό ποσοστό που αποδίδεται στους υποψηφίους βάσει του αριθμού των πληγέντων σε σχέση με τους συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024, ανά κατηγορία Λυκείου (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ημερήσιο, εσπερινό) και το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει ανά κατηγορία το 2%, ορίζεται ως εξής:

    α) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

    β) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Ημερήσιων ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

    γ) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΓΕΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α).

    δ) Για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων των Εσπερινών ΕΠΑΛ αποδίδεται ποσοστό 2% καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων της κατηγορίας τους σε Σχολές, Τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι.

    Πηγή: iEidiseis.gr

  • Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες
    Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και οι ημερομηνίες

    Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων και προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2025.

    Η έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων έχει προγραμματιστεί για τις 30 Μαίου 2025 με την ολοκλήρωση τους στις 6 Ιουνίου. Τα ειδικά μαθήματα στα ΓΕΛ ξεκινούν στις 14 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 25 Ιουνίου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα

    pan1.jpg
    pan2.jpg

    pan2.jpg
    Screenshot-2024-09-13-120558.jpg
    Πηγή: cnn.gr
  • Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου - Το αναλυτικό πρόγραμμα
    Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025: Ξεκινούν στις 30 Μαΐου - Το αναλυτικό πρόγραμμα

    Στις 31 Μαΐου ξεκινούν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 14 Ιουνίου τα Ειδικά Μαθήματα

    Το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων του 2025 ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Παιδείας.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα η πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων θα πραγματοποιηθεί για τους υποψήφιους των ΓΕΛ την Παρασκευή 30 Μαΐου με το μάθημα της Γλώσσας.
    Θα ακολουθήσουν στις 2 Ιουνίου τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία, στις 4 Ιουνίου τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική και θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιουνίου με Ιστορία, Φυσική και Οικονομία.

    pinakas-a-gel
    Αντίστοιχα για τους υποψήφιους από τα ΕΠΑΛ οι Πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 31 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, και θα ολοκληρωθούν στις 16 Ιουνίου.

    pinakas-b-epal
    Όσον αφορά την εξέταση των ειδικών μαθημάτων, θα ξεκινήσει με Ισπανίκα στις 14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουνίου με Ιταλικά.

    pinakas-c-eidika-mathimata
    Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι η προθεσμία διεξαγωγής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδ. έτους 2025-26 ορίζεται το διάστημα από τη Δευτέρα 16-6-2025 μέχρι και την Παρασκευή 27-6-2025.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πανελλήνιες 2024: Πότε μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι υποψήφιοι που «αμφισβητούν» τους βαθμούς τους
    Πανελλήνιες 2024: Πότε μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις οι υποψήφιοι που «αμφισβητούν» τους βαθμούς τους

    Τη δυνατότητα να δουν τα γραπτά τους στις πανελλαδικές του 2024 θα έχουν οι μαθητές που πήραν μέρος στις εξετάσεις, αρκεί να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις και να πληρώσουν παράβολα από 50 έως 80 ευρώ.

    Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των πανελλαδικών εξετάσεων προβλέπεται στο άρθρο 23 του Ν.3748/2009 και οι αιτήσεις των υποψηφίων οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους υποβάλλονται από τους ίδιους ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, κάθε χρόνο, αποκλειστικά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους κατά το οποίο οι υποψήφιοι πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται το σχολείο όπου κοινοποιήθηκαν οι βαθμοί των μαθημάτων που εξετάστηκαν οι εν λόγω υποψήφιοι.

    Τα παράβολα

    Μαζί με την αίτηση συνυποβάλλεται σχετικό παράβολο, το οποίο υποχρεωτικά εκδίδεται ηλεκτρονικά από την εφαρμογή e-Παράβολο, στην κατηγορία «Επίδειξη γραπτών δοκιμίων Πανελλαδικών Εξετάσεων» και κωδικό παραβόλου «1389», ποσού 50 (πενήντα) ευρώ, για την επίδειξη έως τριών (3) γραπτών δοκιμίων και κωδικό «1390», ποσού 80 (ογδόντα) ευρώ, για την επίδειξη περισσοτέρων των τριών (3) γραπτών δοκιμίων. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων με επίδειξη σε φωτοτυπία, ενώ δεν προβλέπεται η χορήγηση αντιγράφων.

    Οι προθεσμίες

    Επομένως σύμφωνα με τα παραπάνω, η υποβολή αιτήσεων από τους υποψήφιους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2024 και επιθυμούν να λάβουν γνώση των γραπτών τους δοκιμίων, θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από 1 έως 30 Σεπτεμβρίου 2024.

    Πώς γίνεται η επίδειξη των γραπτών

    Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των μαθημάτων Ομάδας Προσανατολισμού, Γενικής Παιδείας, Μαθημάτων Ειδικότητας, Ξένων Γλωσσών καθώς και του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» θα γίνεται, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2024, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και υποβλήθηκαν οι αντίστοιχες αιτήσεις, στον ίδιο τον ενδιαφερόμενο (ή και παρουσία του γονέα ή του κηδεμόνα του, εφόσον ο υποψήφιος το ζητήσει) και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώνεται από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. ανάλογα με τον αριθμό των γραπτών. Τέλος επισημαίνεται ότι: Α) Αν πρόκειται για τα γραπτά δοκίμια των ειδικών μαθημάτων «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο», καθώς και του μαθήματος «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο» των ΕΠΑΛ, τότε οι φωτοτυπίες των αιτήσεων των υποψηφίων συνοδευόμενες από συγκεντρωτική κατάσταση διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘΑ και οι υποψήφιοι θα μπορούν να λαμβάνουν γνώση με επίδειξη των πρωτότυπων γραπτών τους δοκιμίων σε χώρο της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΙΘΑ και σε χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται από την ως άνω Διεύθυνση. Β) Αν πρόκειται για τα γραπτά δοκίμια των ξένων γλωσσών και του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» των υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τότε οι φωτοτυπίες των αιτήσεων των υποψηφίων, συνοδευόμενες από συγκεντρωτική κατάσταση, διαβιβάζονται στη Διεύθυνση Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων του ΥΠΑΙΘΑ. Στη συνέχεια και κατόπιν επικοινωνίας της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων με το αντίστοιχο Βαθμολογικό Κέντρο, οι φωτοτυπίες των γραπτών δοκιμίων που έχουν αιτηθεί οι υποψήφιοι, αποστέλλονται στην αρμόδια προς επίδειξη Διεύθυνση Δ.Ε.

    Πηγή: ethnos.gr

  • Αύξηση κατά 11,5% στην εισαγωγή σπουδαστών στις ΑΕΝ από τις Πανελλαδικές σε σχέση με πέρσι
    Αύξηση κατά 11,5% στην εισαγωγή σπουδαστών στις ΑΕΝ από τις Πανελλαδικές σε σχέση με πέρσι

    Σταθερή, σε ετήσια βάση, είναι η αύξηση των μαθητών των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων που επιλέγουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του Αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών), σπουδάζοντας στις 10 Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, σε όλη τη χώρα.

    Η ναυτική παράδοση της χώρας, τα πλεονεκτήματα του ναυτικού επαγγέλματος, η συνεχώς βελτιούμενη ποιότητα της εργασίας στα πλοία και η ισχυροποίηση της ελληνικής ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι στοιχεία που προσελκύουν τους νέους μας στη θάλασσα. Είναι άλλωστε γνωστό ότι το ναυτικό επάγγελμα προσφέρει σίγουρη απασχόληση, με υψηλές αποδοχές και προοπτικές ανέλιξης.

    Την Πέμπτη 08 Αυγούστου 2024 ανακοινώθηκαν οι πίνακες των σπουδαστών/σπουδαστριών που εισάγονται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού για το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Υ.ΝΑ.Ν.Π. (www.ynanp.gr) και του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (www.hcg.gr).

    Συνοπτικά εισήχθηκαν μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων (χωρίς να υπολογίζονται οι επιλαχόντες) για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, 1.363 μαθητές, δηλαδή αύξηση 11,5% σε σχέση με πέρυσι.

    Μαζί με τους επιλαχόντες, φέτος, το πρώτο έτος στις ΑΕΝ θα φοιτήσουν 1.507 σπουδαστές (συν 22 επιλαχόντες στην ΑΕΝ Πλοιάρχων και συν 122 επιλαχόντες στην ΑΕΝ Μηχανικών).

    Είναι χαρακτηριστικό ότι το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 υπήρξε αύξηση 5.4% των υποβληθέντων αιτήσεων για τις ΑΕΝ από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου σε σύγκριση με το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Συγκεκριμένα, για το 2024-2025 υποβλήθηκαν 2.927 αιτήσεις (2.410 άνδρες και 517 γυναίκες) ενώ για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 υπεβλήθησαν 2.778 αιτήσεις υποψηφίων (2.312 άνδρες και 466 γυναίκες).

    Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εφαρμόζει κάθε έτος «Πρόγραμμα προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα», εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου καθώς και Α’ – Β’ Λυκείου (Γενικών και ΕΠΑΛ). Δεκάδες εκπαιδευμένα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και Καθηγητών των ΑΕΝ ενημερώνουν τους μαθητές για το επάγγελμα και τις συνθήκες εργασίας του Αξιωματικού Γέφυρας και Μηχανής.

    Το εκπαιδευτικό έτος 2023-24 ενημερώθηκαν 7.173 μαθητές (αύξηση 109,3% σε σχέση με το εκπαιδευτικό έτος 2022-23) σε 232 σχολικές μονάδες (αύξηση 226,7% σε σχέση με το 2022-23) σε όλη την Ελλάδα.

    Η Ναυτική Εκπαίδευση και η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα. Υπενθυμίζουμε ότι η διετία 2024-2025 έχει ανακηρυχθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ως διετία «Ναυτικής Εκπαίδευσης».

    Αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (22.8.2024) | ΥΝΑΝΠ (ynanp.gr)

    Πηγή: cnn.gr

  • Πανελλαδικές: Ποια είναι τα Εξεταστικά Κέντρα για τις Επαναληπτικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ 2024 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
    Πανελλαδικές: Ποια είναι τα Εξεταστικά Κέντρα για τις Επαναληπτικές Εξετάσεις ΕΠΑΛ 2024 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

    Πώς θα γίνει η κατανομή των εξεταστικών κέντρων

    Ανακοινώθηκαν τα Εξεταστικά Κέντρα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ έτους 2024 από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
    Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
    Ειδικότερα, Εξεταστικά κέντρα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ έτους 2024 ορίζονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη ως εξής:
    • Στην Αττική, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών (Αχιλλέως 37-41, Τ.Κ. 10436, Αθήνα, τηλ. 210-5221158) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.
    • Στη Θεσσαλονίκη, ως Εξεταστικό Κέντρο, ορίζεται το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης (Περιοχή Στρ. Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56701, Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310-658619) της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης.
    Πώς γίνεται η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα
    Η κατανομή των υποψηφίων στα δύο εξεταστικά κέντρα έχει ως ακολούθως:
    • οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Επιτροπή Εξετάσεων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΔΔΕ) των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Ιονίου και Αττικής θα εξεταστούν στο Εξεταστικό Κέντρο της Αττικής,
    • οι υποψήφιοι που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση συμμετοχής στις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις σε ΕΕΔΔΕ των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα εξεταστούν στο Ε.Κ. της Θεσσαλονίκης.
    • Όλοι οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑΛ έτους 2024, για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Ειδικότητας, θα εξεταστούν στο 6ο ΕΠΑΛ Αθηνών της Διεύθυνσης Δ.Ε. Α΄ Αθήνας (Νέστου 4, Τ.Κ. 11527, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-6430137).
    Για το Πρόγραμμα των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΕΠΑΛ έτους 2024 πατήστε εδώ.
    Πηγή: Protothema.gr
  • Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
    Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των επαναληπτικών εξετάσεων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις στα ΓΕΛ και στα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

    Ειδικότερα:

    • τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου οι υποψήφιοι των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων εξετάζονται στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (Ομάδα Προσανατολισμού Γενικής Παιδείας),
    • την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών, Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής), στη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας),
    • την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και στην Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και
    • την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στην Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) , στη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας) και στην Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

    Τρεις ώρες η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος

    Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται 30 λεπτά τουλάχιστον πριν από την έναρξη των εξετάσεων, οι οποίες έχουν ως ώρα έναρξης την 16:00 μ.μ. Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος ορίζεται σε τρεις ώρες. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν μαζί τους υποχρεωτικά το δελτίο εξεταζομένου και κατά προτίμηση την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο.

    Διευκρινίζεται ότι οι υποψήφιοι των εσπερινών λυκείων, ανεξαρτήτως της κατηγορίας με την οποία επέλεξαν να εξεταστούν στις εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου, συμμετέχουν στις επαναληπτικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων. Εξετάζονται στην ίδια ύλη και θέματα με τους υποψηφίους των ημερησίων λυκείων και διεκδικούν τις ίδιες με αυτούς θέσεις.

    Σχετικά με τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα:

    • την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, εξεταζόμενο μάθημα είναι τα Αγγλικά με ώρα έναρξης εξέτασης τις 16.00,
    • το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, η Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία στις 16.00,
    • τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία στις 16.00, την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, τα Γερμανικά στις 16.00,
    • την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου το Ελεύθερο Σχέδιο στις 13.30,
    • την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου το Γραμμικό Σχέδιο στις 13.30,
    • την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου τα Γαλλικά στις 16.00 και τέλος
    • το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου τα Ισπανικά στις 12.00 και τα Ιταλικά στις 16.00.

    Η προσέλευση των υποψηφίων στις αίθουσες εξέτασης γίνεται και στις παραπάνω εξετάσεις τριάντα λεπτά, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη, ενώ η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα είναι:

    • Των ξένων γλωσσών, τρεις ώρες
    • Των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες
    • Του μουσικού μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις ώρες και τριάντα λεπτά.
    • Τέλος, για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία», η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

    Ως προθεσμία διεξαγωγής επαναληπτικής Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων ΓΕΛ & ΕΠΑΛ για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ακαδημαϊκού έτους 2024-25 ορίζεται το διάστημα από την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024.

    Πηγή: Ethnos.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Marma Touch