Επίκαιρα

Το Υπερφυές Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το 1716, εορτάστηκε ιεροπρεπώς στον Πύργο

Το Υπερφυές Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα το 1716, εορτάστηκε ιεροπρεπώς στον Πύργο
306 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από εκείνο το ευλογημένο και σωτήριο ξημέρωμα της 11ης Αυγούστου του 1716, κατά το οποίο χάρις την υπερφυή και θαυματουργική επέμβαση του προστάτου της Κέρκυρας του Αγίου Σπυρίδωνος, έληξε η τρίμηνη Οθωμανική πολιορκία της νήσου, εκδιώκοντας τους αλλόδοξους Αγαρηνούς, που στο όνομα της μισαλλόδοξης θρησκείας τους, κατέσφαζαν τους λαούς, οι οποίοι αρνούνταν να αλλαξοπιστήσουν, διασώζοντας πλέον τόσο την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, όσο και την εν γένει Πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας, η οποία από τότε μέχρι και σήμερα χαίρεται την ελευθερία της!
«'Ερρηξε παίδας στρατιάς αλλοφύλων, Πόλιν τ' έσωσε Κερκύρας ο Προστάτης». Η Κέρκυρα για μία ακόμη φορά σώζεται, για μία ακόμη φορά ο Άγιος της την σκεπάζει. Η Κέρκυρα για μια ακόμη φορά ευγνωμονεί και ευχαριστεί τον Προστάτη της. Η Κέρκυρα κατέστη έτσι προμαχώνας ολόκληρης της Ευρώπης διότι ανέκοψε την επέλαση των Οθωμανών προς όλη την Ευρώπη. Το θαύμα αυτό έγινε αιτία επίσης να δοξασθεί για μία ακόμη φορά από τους κατοίκους του νησιού το όνομα του Τριαδικού Θεού, ενώ ο Άγιος Σπυρίδων, αποτελεί πλέον τον θεματοφύλακα της Πίστεως και της Θρησκευτικής παραδόσεως της Κέρκυρας. Από τότε μέχρι και σήμερα εορτάζεται με κάθε μεγαλοπρέπεια η ανάμνηση αυτού του θαύματος στην Κέρκυρα όπου κάθε χρόνο συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου από κάθε μεριά της Ελλάδος, αλλά και προσκυνητές από την Ρωσία, την Ρουμανία και την Κύπρο, όπου αγαπούν και ευλαβούνται ιδιαίτερα τον Άγιο Σπυρίδωνα.
Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, για μία ακόμη φορά με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού, τελέσθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10 Αυγούστου 2022, η καθιερωμένη επί σειρά ετών Ιερά Αγρυπνία υπό του οικείου Εφημερίου Αιδεσιμοτάτου π. Νικολάου Κατσηδήμα και του Αιδεσιμοτάτου π. Αυγερινού Τσουκαλά. Την διακονία του Θείου λόγου ανέλαβε για μία ακόμη φορά ο εκ Κερκύρας καταγόμενος κ. Παύλος Παγκράτης Καθηγητής Θεολόγος – Διευθυντής του Γυμνασίου Βουνάργου, ο οποίος με γλαφυρότητα και σαφήνεια αναφέρθηκε στο θαυμαστό και ένδοξο αυτό γεγονός την νύκτα της 11ης Αυγούστου του 1716, καθώς επίσης και σε άλλα θαυμαστά και εξαίσια γεγονότα από τον βίο και την πολιτεία του Αγίου Σπυρίδωνος.
Με την δέουσα ευλάβεια οι Χριστιανοί της Ενορίας μας αλλά και φιλέορτοι κάτοικοι του Πύργου, προσήλθαν για να συνεορτάσουν αυτό το θαυμαστό και εξαίσιο γεγονός, αλλά και να προσκυνήσουν την Ιερή του Εικόνα, έτσι ώστε να λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό και επίπονο αγώνα τους, έχοντας ως πρότυπο και στάση ζωής, το καύχημα της Ορθοδοξίας τον Άγιο Σπυρίδωνα, όπου η Χάρις του Τριαδικού Θεού, τον επεσκίασε και από ταπεινός βοσκός προβάτων, έγινε άνθρωπος του Θεού, διότι ακολούθησε στην επίγεια πορεία τον Χριστό, ενώ υπηρέτησε τον Θεό και τους ανθρώπους με Πίστη και Ταπείνωση!
ag spirid thauma kerkyra 2
ag spirid thauma kerkyra 3
ag spirid thauma kerkyra 4
ag spirid thauma kerkyra 5
Π. Νικόλαος Κατσηδήμας.
(Δελτίο Τύπου)

Ακολουθήστε το ilialive.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις Ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

tsoukalas popup