Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 12:37

Αιτωλοακαρνανία: Πολύ σοβαρές ζημιές σε οικία από πυρκαγιά

Γράφτηκε από την
Ad Slot

Πολύ σοβαρές ζημιές υπέστη οικία στην Παραβόλα του δήμου Αγρινίου από πυρκαγιά η οποία ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το πρωί από άγνωστη για την ώρα αιτία.

Περί τις 09:00 υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Π.Υ Αγρινίου μετά από σήμα για συνδρομή στο συμβάν.

Αρχικά διακινήθηκε η πληροφορία ότι επρόκειτο για αποθήκη, όμως καίγονταν οικία στην περιοχή του νέου νεκροταφείου.

Άμεσα στο συμβάν έφθασε ο Ε.Π.Σ Παραβόλας με δύο οχήματα και στη συνέχεια τρία οχήματα από το Αγρίνιο με εθελοντές και πυροσβέστες να επιχειρούν κατάσβεση η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα .,χωρίς να απειληθούν όμορες ιδιοκτησίες.

Δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές καθώς οι ένοικοι απουσίαζαν.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ Αγρινίου.

Πηγή: TheBest.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022 12:27

Σχετικά Άρθρα

  • Αγρίνιο: Σοβαρός τραυματισμός κυνηγού από φίλο του στοχεύοντας αγριογούρουνο
    Αγρίνιο: Σοβαρός τραυματισμός κυνηγού από φίλο του στοχεύοντας αγριογούρουνο

    Εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Αγρινίου διακομίσθηκε το πρωί της Κυριακής (27/10) ένας 55χρονος άνδρας έπειτα από ατύχημα κατά τη διάρκεια κυνηγιού αγριογούρουνων.

    Ο τραυματίας συμμετείχε σε ομαδικό κυνήγι με φίλους του στην περιοχή της Ματαράγκας, όταν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα agriniopress.gr, τραυματίστηκε στο πόδι από πυροβολισμό που δέχτηκε κατά λάθος από έναν εκ των κυνηγών.

    Οι ιατροί διέγνωσαν κάταγμα σε κνήμη και περόνη, και θεωρείται απαραίτητο να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του τραύματός του.

    Στο μεταξύ, οι αστυνομικές αρχές έχουν ξεκινήσει ενδελεχείς έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, ενώ η οικογένεια του τραυματισμένου άνδρα αγωνιά για την έκβαση της υγείας του, περιμένοντας την εισαγωγή του στο χειρουργείο.

    Πηγή: cnn.gr

  • Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή - Κατασβήστηκε από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής
    Πύργος: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κορυφή

    Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινόνητα Κορυφής, το μεσημέρι της Κυριακής.

    Η φωτιά καίει πλησιόν παλιότερα καμένης έκτασης και ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο και την Αμαλιάδα.

    Νεότερη ενημέρωση

    Η φωτιά κατασβέστηκε χωρίς να προλάβει να επεκταθεί και να απειλήσει την ευρύτερη περιοχή.

    pyrkagia koryfi 1

    pyrkagia koryfi 2

    Περισσότερα σε λίγο…

  • Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει
    Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι στο Περιστέρι – Απειλεί να αυτοκτονήσει

    Ένας άνδρας έχει ταμπουρωθεί από τις 10:44 το πρωί της Παρασκευής 25/10 σε σπίτι ψυχιάτρου στην οδό Καλλιδώνος 39 στο Περιστέρι και απειλεί να αυτοκτονήσει.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είχε δώσει τα κλειδιά σε έναν νοσηλευτή που είναι και ελαιοχρωματιστής για να το βάψει.

    Ωστόσο, δεν τα βρήκαν, λογοφέραν και ο ψυχίατρος του είπε να αφήσει τα κλειδιά και να φύγει. Εκείνος τότε κλειδώθηκε μέσα το σπίτι και δε φεύγει.

    Πηγή: Cnn.gr

  • Μεσσηνία: Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας
    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ κατέγραψε ζημιές σε ελαιώνες της Κυπαρισσίας

    Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε χθες το πρωί στους ελαιώνες της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και διαπίστωσε τα πολύ μεγάλα προβλήματα και τις ζημιές που έχει προκαλέσει στην ελαιοκαλλιέργεια η παρατεταμένη ανομβρία.

    Συνοδευόμενοι από προέδρους τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς οι υπεύθυνοι βρέθηκαν στους ελαιώνες της Κυπαρισσίας αλλά και των υπόλοιπων δημοτικών κοινοτήτων. Ωστόσο αυτό που ανέφεραν είναι ότι θα κάνουν την εισήγησή τους στην υπηρεσία τους και αυτή με τη σειρά της στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Σχετικά με την επίσκεψη του κλιμακίου στην περιοχή η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Μαρίκα Καραμπά αναφέρει: «Ο ΕΛΓΑ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων της Δ.Ε. Κυπαρισσίας για αποστολή κλιμακίου γεωπόνων για την καταγραφή των ζημιών στην ελαιοπαραγωγή λόγω ξηρασίας και ανομβρίας.

    Εκπρόσωποι του επισκέφτηκαν τους ελαιώνες της περιοχής μας και διαπίστωσαν την εκτεταμένη ζημιά που έχει υποστεί η ελαιοπαραγωγή. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το θεμέλιο για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των αγροτών μας για αποζημιώσεις! Ο αγώνας μας συνεχίζεται…».

    Πηγή: Εleftheriaonline.grΕleftheriaonline.gr

  • Κυκλώνας Όσκαρ: 7 νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στην Κούβα - Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση
    Κυκλώνας Όσκαρ: 7 νεκροί και εκτεταμένες ζημιές στην Κούβα - Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση

    Η ηλεκτροδότηση συνέχιζε να αποκαθίσταται στην Κούβα, όπου πάνω από το 70% του πληθυσμού είχε πλέον ξανά ρεύμα, τέσσερις ημέρες μετά την τεχνική βλάβη που προκάλεσε κρίση, την οποία επέτεινε το πλήγμα του κυκλώνα Όσκαρ, ο οποίος άφησε πίσω του εκτεταμένες καταστροφές και επτά νεκρούς.

    Το νησί των δέκα εκατομμυρίων κατοίκων αντιμετώπισε κρίση από την Παρασκευή, εξαιτίας της γενικής διακοπής της ηλεκτροδότησηςκαι του περάσματος του Όσκαρ, κυκλώνα κατηγορίας 1, που έπληξε το ανατολικό τμήμα του την Κυριακή και προχθές Δευτέρα.

    Την Τρίτη ο κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ενημέρωσε μέσω X ότι ο απολογισμός των θυμάτων εξαιτίας του πλήγματος του κυκλώνα ανήλθε σε επτά νεκρούς στην επαρχία Γουαντάναμο.

    Πέρα από τους έξι ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Σαν Αντόνιο ντελ Σουρ, «ενημερωθήκαμε πως έχασε τη ζωή του άλλος ένας άνθρωπος στην Ιμίας», γειτονική κοινότητα, διευκρίνισε ο αρχηγός του κράτους.

    Ιστορικές πλημμύρες

    Στις δυο πόλεις καταγράφηκαν πλημμύρες «επιπέδου χωρίς ιστορικό προηγούμενο» καθώς έπεσαν 366 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, κατά τις αρχές. Οροφές κτιρίων διαλύθηκαν εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων, σπίτια καταστράφηκαν, στύλοι του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού και δέντρα ξεριζώθηκαν.

    Ο κυκλώνας Όσκαρ, που έφθασε το βράδυ της Κυριακής πάνω από το έδαφος της Κούβας, με ριπαίους ανέμους που έφθαναν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα, υποβαθμίστηκε κατόπιν σε τροπική καταιγίδα και τελικά απομακρύνθηκε από την κουβανική επικράτεια προχθές Δευτέρα το βράδυ. Οι αρχές ήραν τον συναγερμό χθες.

    Παράλληλα, οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στη νήσο. Χθες το πρωί «το 70,89% των πελατών» είχε ρεύμα, ανέφερε το υπουργείο Ενέργειας της Κούβας μέσω X.

    Οι ανατολικές επαρχίες Γουαντάναμο και Σαντιάγο ντε Κούμπα είναι αυτές όπου η διαθεσιμότητα παραμένει χαμηλότερη. Η αποκατάσταση της υπηρεσίας στο δυτικό τμήμα της νήσου, όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Αβάνα, έχει φθάσει το 95%, ενώ στην κεντρική χώρα κυμαίνεται από το 40 ως το 60%.

    Την Παρασκευή, βλάβη στον κυριότερο θερμοηλεκτρικό σταθμό της χώρας, στην επαρχία Ματάνσας (δυτικά), προκάλεσε πλήρη κατάρρευση του δικτύου.

    Πάντως το βράδυ της Δευτέρας, στην πρωτεύουσα σχεδόν όλοι οι κάτοικοι (2 εκατ.) είχαν ξανά ρεύμα, σύμφωνα με τις αρχές. Διάφορες δραστηριότητες κι η κυκλοφορία ξανάρχισαν.

    Οι χρόνιες βλάβες του συστήματος παραγωγής και διανομής ηλεκτρισμού, οι υποδομές του οποίου είναι σε κακή κατάσταση, πυροδότησαν τις μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιουλίου του 2021 στην Κούβα. Μη κυβερνητική οργάνωση, η 11J, που έχει την έδρα της εκτός της νήσου, έκανε λόγο για «28 διαδηλώσεις στη χώρα τις τελευταίες ημέρες».

    Η Κούβα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων τριάντα χρόνων: αντιμετωπίζει ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων και ραγδαία αυξανόμενο πληθωρισμό.

    Πηγή: Ethnos.gr - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΕΡΑ/ Yander Zamora
  • Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα
    Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία - Επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα

    Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς έσπευσαν 28 Πυροσβέστες

    Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιτωλοακαρνανίας μετά από φωτιά που ξέσπασε στο σημείο.

    Πιο συγκεκριμένα, η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λεσινίου.

    Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση της 28 Πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 6ης ΕΜΟΔΕ, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

    Πηγή: NewsBomb.gr
  • Αγρίνιο: Απατεώνες θα άρπαζαν από ηλικιωμένη 10.000 ευρώ - Η σωτήρια παρέμβαση του ιερέα
    Αγρίνιο: Απατεώνες θα άρπαζαν από ηλικιωμένη 10.000 ευρώ - Η σωτήρια παρέμβαση του ιερέα

    Απατέωνες στο Αγρίνιο, παριστάνοντας τους γιατρούς, παραλίγο να αρπάξουν μεγάλο χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη γυναίκα με το ψεύτικο επιχείρημα του τροχαίου ατυχήματος συγγενικού της προσώπου. Ωστόσο η παρέμβαση του ιερέα που απευθύνθηκε η μεγάλη γυναίκα, αποδείχθηκε σωτήρια καθώς ο εφημέριος ειδοποίησε την αστυνομία.

    Σύμφωνα με το agrinionews.gr μια ηλικιωμένη γυναίκα παραλίγο έλειψε να πέσει θύμα των επίδοξων απατεώνων, το πρωί της Δευτέρας 21/10.

    Άγνωστοι που παρίσταναν τους γιατρούς επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί της με την πρόφαση ότι χτύπησε η κόρη της σε τροχαίο ατύχημα. Της ζήτησαν 45 χιλιάδες ευρώ για επέμβαση στην οποία και θα έπρεπε η τραυματισμένη κόρη της να υποβληθεί…

    Μάλιστα, έκλεισαν ραντεβού μαζί της στην περιοχή της Αγίας Τριάδας ενώ εν συνεχεία άλλαξαν το σημείο συνάντησης, ζητώντας της να μεταβεί στο νοσοκομείο.

    Η ηλικιωμένη κυρία στον πανικό της απευθύνθηκε στον εφημέριο του ναού της Αγίας Τριάδας ώστε να καλέσει ταξί και να πάει τα χρήματα στο νοσοκομείο.

    Ο ιερέας -ευτυχώς- αντί για ταξί κάλεσε την αστυνομία και ηλικιωμένη κυρία γλίτωσε τα 10.000€ που είχε πάνω της…

    Πηγή: Cnn.gr

  • «Διακομίστηκε στο νοσοκομείο 3,5 ώρες μετά» καταγγέλλει η οικογένεια του 28χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Αγρίνιο
    «Διακομίστηκε στο νοσοκομείο 3,5 ώρες μετά» καταγγέλλει η οικογένεια του 28χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Αγρίνιο

    «Ένα πολυτραυματία που απαγορεύεται να μετακινηθεί τον έστειλα 3,5 ώρες στην Καλαμάτα» καταγγέλλει ο θείος του 28χρονου που πέθανε μετά από σοβαρό τροχαίο την περασμένη Δευτέρα, στο Αγρίνιο.

    «Έχουν καταντήσει την Ελλάδα τριτοκοσμική»

    «Μπορεί να μην γλίτωνε, αλλά έστω και ένα στο εκατομμύριο να υπήρχε μια πιθανότητα να γλιτώσει με αυτό ήταν τελειωμένος. Ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδας, η Αιτωλοακαρνανία δεν έχει ΜΕΘ, ούτε στην Πάτρα, ούτε στα Γιάννενα, ούτε πουθενά δεν υπήρχε» ανέφερε ο θείος του στην τηλεόραση του OPEN.

    «Είναι μεγάλος μεγαλύτερος ο πόνος μας όταν βγαίνει ο υπουργός Υγείας και λέει αναβαθμίστηκε το σύστημα υγείας. Για ποιο σύστημα υγείας μιλάει; Έχουν τα μούτρα και βγαίνουν και λένε ότι τα κάνουν τέλεια. Άμα υπήρχε αίσθηση ευθύνης και οι 300 πρέπει να παραιτηθούν, έχουν καταντήσει την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα» ανέφερε

    To χρονικό

    Ο νεαρός Γιώργος είχε τραυματιστεί σοβαρότατα στο τροχαίο που συνέβη λίγο πριν τις 21:00 της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου. Το δίκυκλο που οδηγούσε συγκρούστηκε σφοδρά με ΙΧ στον κόμβο Σταδίου, με αποτέλεσμα να υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

    Είχε μεταφερθεί σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ακολούθως στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου υπήρχε διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ.

    Ο νεαρός δικυκλιστής εξέπνευσε την Παρασκευή (18/10), νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καλαμάτας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος οδηγός του ΙΧ με το οποίο συγκρούστηκε ο 28χρονος συνελήφθη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ έχουν παραγγελθεί και εξετάσεις. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.

    Πηγή: Ethnos.gr

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Βλαχαντώνη Ολυμπία - Μεσιτικό Γραφείο