Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Σμίλα «Ο Άγιος Γεώργιος» στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκαν αρκετές μονάδες αίματος ικανές να χαρίσουν ζωή και ελπίδα σε πολλούς συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.
Πολύτιμοι αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι γιατροί του Σταθμού Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου, οι οποίοι με τη σειρά τους απευθύνουν έκκληση σε όλους να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους και να εντάξουν στις συνήθειές τους, την εθελοντική αιμοδοσία καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες.
Από την πλευρά της η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα αφού ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους υπογράμμισε ότι οι ιθύνοντες Θα πρέπει να διαφοροποιήσουν την ισχύουσα πολιτική και να στηρίξουν τις αιμοδοσίες καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα αφού αναγκάζεται να εισάγει αίμα από άλλες χώρες.
«…βρισκόμαστε στο νοσοκομείο με τον σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών από το Σμίλα. Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ γιατί οι άνθρωποι αυτοί, έχουν καταλάβει τι είναι η εθελοντική αιμοδοσία και έρχονται να δώσουν αίμα οπουδήποτε κι αν είναι. Είτε στο χώρο τους όταν έχουμε εμείς την δυνατότητα να πάμε εκεί, είτε εδώ στο νοσοκομείο όταν δεν έχουμε την δυνατότητα. Ευχαριστώ πάρα πολύ, όλους όσοι συμβάλλουν στην διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Διότι σαν εθελοντές αιμοδότες με την εθελοντική αιμοδοσία παίρνουμε ασφαλές αίμα. Γιατί όταν ο άλλος είναι αιμοδότης αναπλήρωσης, δηλαδή έρχεται κάτω από πίεση να αιμοδοτήσει, δεν είμαστε και τόσο ασφαλείς. Και αυτό θα πρέπει να περάσει στην νέα γενιά. Δηλαδή θα πρέπει όλοι οι νέοι αιμοδότες, να έρχονται να δίνουν αίμα με τη θέλησή τους και αβίαστα. Οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες, η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν καλύπτει τις ανάγκες της από δικές τις αιμοδοσίες και χρειάζεται να κάνει εισαγωγή αίματος από ξένες χώρες. Και είναι θεωρώ λίγο ντροπή μας, με την έννοια ότι είμαστε 10 εκατομμύρια Έλληνες. Δεν μπορούμε να έχουμε 650.000 φιάλες αίματος που χρειάζεται το χρόνο η χώρα μας; Απλά θα πρέπει λίγο οι ιθύνοντες, το υπουργείο, να κάνει μία άλλη πολιτική και να στηρίξει τις αιμοδοσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Πανέτα.